Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

lördag 16 mars 2013

Vad blir det för mat?


Ja, den frågan ställer ofta jag själv för många gånger har jag ingen fantasi.. Nu har jag börjat riva ur recept som verkar intressanta.  Igår blev det ett sådant och det blev så gott så jag vill dela med mig av det..
Gratinerad fisk med bacon 

4 pers   35 min
600 gr torskfile,  salt o peppar,  2 msk olivolja,  1 paket bacon,  2 vitlöksklyftor,  rivet skal av en citron, ½ dl hackad persilja,  grovmalen svartpeppar,  2 dl fiskbuljong, ca 8 minitomater..                
Garnering: Citronklyftor, persilja
Servering: kokt potatis
Sätt ugnen på 225 grader. Krydda fileérna med salt o peppar. Häll ner olivoljan i en eldfast form och lägg i fileérna.
Skär bacon i mindre bitar och knaperstek i het panna. Lägg över på hushållspapper att rinna av. Hacka vitlöken och blanda med baconet, citronskalet och persiljan.  Fördela blandningen ovanpå fisken.  Krydda med lite grovmalen svartpeppar.
Koka upp fiskbuljongen och häll ner den i formen. Lägg tomaterna runt fisken och gratinera sen i ca 15-20 min.
Garnera sen med citron och hackad persilja.

Idag ställer jag samma fråga till mig själv men jag ska väl kunna hitta på någonting..
Ha nu en riktigt skön helg.

Kram Maidi

21 kommentarer:

  1. Vet Du vad jag gör,jag kommer att härma Dig på
    mat receptet. Skall tg fram Torspaketet omgående.

    Tack för tipset

    Kram hajan

    SvaraRadera
  2. Härligt med lite mat inspiration. Som du säger så är det dagens fråga ...varje dag. Oftast så står det helt still. Tack för tipset. Detta ska jag laga i veckan.

    Ha en skön lördag

    Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Det låter ju jättegott! Det är alltid roligt att prova nya recept. Jag brukar prova recepten innan jag klistrar in dem i matpärmen och är det inte så gott, så slängs receptet.
    Och så brukar jag skriva matlista för ca 14 dagar framåt... det förenklar väldigt!
    Lördagskram, Monica

    SvaraRadera
  4. Låter väldigt gott, med smak av bacon i
    Ska testas
    Ha en skön lördag

    SvaraRadera
  5. Ibland kör man fast i sina gamla recept. Roligt att förnya sig ibland. Jag skriver ut ditt recept och ska prova det någon dag.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. ser jättegott och fint ut, tack för tipset..

    SvaraRadera
  7. Ser jättegott ut. Fisk är aldrig fel.

    Kram Birgit

    SvaraRadera
  8. Vad gott det låter. Vi äter ofta fisk när vi är i Holland för vi bor nära havet så det är lätt att få tag i pinfärsk fisk . Dit recept ser enkelt ut och ändå lite speciellt med både bacon och vitlök.
    Vi prövar.
    Ha en fin söndag
    Anje

    SvaraRadera
  9. Hej Maidi! Vad gott det ser ut och tack för receptet! Ja, jag klipper också recepten från olika tidningar och samlar de...hjälper det, NEJ! Jag vet aldrig vad ska jag laga! Men ibland det kan blir nått riktigt gott:)
    Hoppas du har lika soligt som här och får en skön söndag!
    Kram Sirpa♥

    SvaraRadera
  10. Tusen tack för receptet. Ser jättegott ut på bilden. Och jag älskar fiskrätter så det där blir säkert mer än smarrigt!

    Jag har samma problem. Är så trött på allt man BRUKAR göra. Har använt mej av några av Go´kvälls recept nu ett tag och alla har varit jättegoda. Idag blir det en snabblagad pastarätt som visades i onsdags.

    Ha det fint!
    Kraaam
    Monika

    SvaraRadera
  11. Tack, tack för receptet. Du ska veta att jag använt mig av dina recept flera gånger. Här är det ibland oroväckande tomt i huvudet när det är dags för middagsförslag...
    Ha en fin söndag.
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  12. Verkligen otippat med bacon till fisk! Men säkert gott. Ska jag nog ta och prova. Någon dag.

    SvaraRadera

  13. http://vindsromantik.blogspot.se/

    Så gott, det ska jag testa. Vist får man idé torka, gör ofta samma saker, när det finn så mycket gott att laga.
    Så krativ du är... alltid något på G...

    Ha en underbar vecka
    Kram Maggan

    SvaraRadera
  14. Det där lät riktigt gott. Tycker att jag också är utan idéer men brukar fundera att det är årstiden som gör det. Skall testa det där. Ha det så gott.

    SvaraRadera
  15. Mmm..lät väldans gott hörrudu! Tack för det söta du! Nu är snart söndag slut o jobb i morn igen.Har tagit en promenad med gubben men såå kallt! Kramelikram på dej! Gunilla ♥

    SvaraRadera
  16. Otippat att blanda fisk och bacon tänker jag som inte är någon husmor.

    Ha det gott

    SvaraRadera
  17. Det där verkade ju intressant. Jag satt just i helgen och funderade vilken slags fisk jag skulle kunna göra framöver. Kanske ska testa ditt recept.
    Annars har jag samma problem som du. Vet aldrig vad vi ska äta. Familjen vet inte heller. De vill oftast ha "spelar ingen roll" eller "vadsomhelst". Har försökt förklara för dem att de inte säljer dessa maträtter i affären. ;-))
    Kram Elle

    SvaraRadera
  18. Fisk är alltid gott och receptet både ser å låter underbart! Samma känner jag vad ska vi ha för mat..... ibland finns det absolut ingen fantasi vad man ska laga till och att man har ingredienser hemma om man hittar något! Ha nu en fin dag! Kram Iréne

    SvaraRadera
  19. Det där såg väldans gott ut!:)
    Ibland är det verkligen torka i knoppen, men det brukar bli rätt så kul och "överraskande" om man kör -tager vad man haver tycker jag!;)
    Ha de gott!

    SvaraRadera
  20. Mmmmmm det där låter mumsigt !! Tänker att det blir samma fråga hos många.Jag har haft många varianter på middagsplanering.Den senaste är att vi listade rätter som vi gillar och väljer från den. Och så blir det ofta en överraskningsrätt av någon på fredagar.Det funkar. Kram Eva

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv