Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

lördag 6 juli 2013

Framme i stugan

Ja, så är vi då framme..   Det blev många stopp under vår 82- mila-resa upp till stugan men efter 11 timmar var vi framme. Ett av stoppen var på ICA i Storfors (Värmland) där vi köpte med oss några Hackekorvar.
Min kära arbetskamrat som kommer från Värmland har lärt mig att älska Hackekorv med alla dess tillbehör.
Vi hade ju en  himmelens massa grejer från torpet som nu skulle upp till Jämtlandsstugan så vi var tvungna att  hyra  en takbox.. Det var röjsåg, massor av verktyg och sen en del andra nödvändiga saker också.. som ni kan se..:)
 Hängmattan kom upp ganska fort för det har  jag lovat Nathalie som kommer hit nästa helg.. 
Redan idag har vi varit på vårt första "event"..   För ett par år sen visade jag några tågvagnar som dekorerats av unga lokala grafittimålare. I år har de gått ännu längre så nu idag har de haft vernissage i en av tågvagnarna..
Längst fram här är vå goe snickare som vi inte kan klara oss utan.. 
Här är den tågvagnen de hade pyntat med sin konst..

Suveränt uppträdande av ungdomarna var det också.. Killen till vänster är en av dem som började med grafittimålning på de vita höbalarna. Det blev ju det populära Mjölk är tjockare än vatten. Kape kallas han och han både sjunger och målar..
Ni är nog i alla fall några som  kommer ihåg Bröderna Lindqvist från "Nygammalt" med Bosse Larsson. Här är en sonson till Folke Lindqvist och hans sambo.. Jag kan inte ens beskriva hur vackert de sjöng tillsammans..
En jätte-trevlig dag men jag vet inte om jag riktigt förstod konsten de visade.
Kram på er 
Maidi

tisdag 2 juli 2013

Höst innebär pyssel

Ja, idag känns det nästan som om hösten har kommit till oss.  Det blåser kraftigt och himlen är alldeles grå.
Skönt att man har lite att pyssla med inomhus då..
Jag har stickat en liten halsduk (sjal) som faktiskt inte blev så dum. Inget avancerat för det är inte ofta jag stickar.
När vi sålde torpet lämnade vi en hel del saker där. Både möbler och lite trädgårds"tomtar".
Jag hade målat flera små nyckelpigor på stenar och de blev kvar. Nu vill jag ha något uppe i Jämtland så jag letade upp 2 bra stenar.
Finns nog ingen nyckelpiga i världen som har så många prickar som min.  De är inte färdiga mina stenar men det ska de bli till på Fredag när vi drar iväg norröver..
Jag hade för ett tag sen packat min handarbetsväska inför semestern  men jag kunde inte låta bli att börja med ett av projekten.  Jag blev så sugen på att göra kuddar av romber när jag såg det hos Annika med bloggen Skapa och inreda.. Inne hos henne får man alltid idéer och inspiration..
Långt ifrån färdig är den första kudden men det tar sig ..
Mobilväskor har jag virkat och slitit ut flera stycken men nu har jag faktiskt köpt en som säkert håller mycket längre.
På FaceBook finns en kvinna som kallar sig Fagermyrskan och hon gör en massa fint med jeanstyger.  En mobilväska av henne ville jag ha..
På Fredag åker vi som sagt norröver till vår Jämtlandsstuga. Där ska vi vara i 5 veckor och eftersom den ligger långt från civilisationen kommer jag inte att ha någon vidare täckning.  Något inlägg då och då blir det men att kommentera hos er kommer att ta sån tid så det blir nog inte av.
Nu önskar jag er alla en alldeles underbar fortsättning på sommaren och så ses och hörs vi till hösten igen..

Stor kram till er alla
Maidi

Bloggintresserade

Bloggarkiv