Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

måndag 10 maj 2010

Första semesterdagen

Nu ska vi se om det här lyckas först och främst. Aldrig någonsin har det tagit så lång tid att få till ett inlägg men här uppe i skogarna går det trögt, trögt, trögt.
När vi kom hit till torpet så ville jag först och främst ha ut alla Dahlia-knölar som legat och myst i jordkällaren.

I matkällaren där Dahliaknölarna förvaras huserar det groteska varelser.

Man får huka sig ordentligt för att inte dessa varelsers nät ska fastna i håret men de är ganska harmlösa trots sitt utseende.

Julrosor har vi men det är inte speciellt många på varje planta men de är ju vackra ändå.


Den här lilla blomman har jag inget namn på men jag kallar den för "godnatt-blomman".
När det skymmer sluter den sina blad runt sig och syns inte och när dagen gryr strålar den som en liten juvel i rabatten. Vad heter den???????


Den här skylten var en gång jättefin när jag precis målat den och hängt den på snickarboden men nu har den hängt ute i ur och skur i snart 6 år så den har tagit mycket stryk.
På bilden under syns en Ent vaka över vitsipporna.

Oj då den hamnade på snedden men detta är ett uppläggningsfat som jag hittade när jag senare på kvällen städade i skafferiet. HC-Andersen-motiv är det och det är en av de udda saker vi har här på torpet.


2 kommentarer:

  1. Vad mysigt torpställe ni har. Vilken vacker tallrik med HC andersson motivet på...Jag ska med sätta ut dahlier snart...kramis semlan

    SvaraRadera
  2. Va/ mysigt ni har, fatet är jättegulligt precis sånt porslin som passar ett torp.
    KRAM EVA

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv