Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

fredag 28 maj 2010

Tandläkarn är en baggis

Ofta skjuter jag saker och ting på framtiden men största anledningen att jag inte gått till frisören på över ett år är att min underbara frisör sen många år har flyttat och lämnat mig till mitt öde.
Håret jag har är ganska tjockt och jag har ganska mycket självfall så nu hade jag kommit fram till att jag måste göra något.
Det var ju bara att chansa på en salong så jag ringde den närmaste och fick tid igår.Jag kommer till salongen och förväntar mig att någon ung sprallig dam ska ta hand om mig men när jag talat om för en ihopsjunken grå trist varelse i disken att jag kommit säger hon: Ja det är jag som ska klippa dig.

Jag var på väg att vända men stålsatte mig.

Den här människan måste ha tyckt att jag var extra skitig bakom högerörat för det var bara där hon gnuggade under schamponeringen som var över på nolltid.

Jaja jag kan tvätta det bättre när jag kommer hem tänkte jag.

När klippningen väl startade så använde hon inte klämmor och satte upp burret med som jag är van utan hon slängde fram allt hår i ansiktet på mig. Jag såg ingenting.

Sen när hon kommit en bit och höll på framme runt ansiktet så hade en stor hårtuss fastnat i hennes enorma ring och den här tussen viftade hon mig i ansiktet med hela tiden.

Dessutom använde hon inte sax en enda gång utan hon använde "kniven". Jag är inte håröm men det här gjorde riktigt ont så jag frågade henne vad redskapet hette. "Effilett" eller nåt liknande hette den här kniven.
Den är ny så den är inte slö om du tror det säger hon också.
Jag och min förra frisör småpratade alltid om ditt och datt men den här människan verkade vara på en annan planet och dessutom sur så jag satt tyst mest hela tiden och tänkte : Det är inte så farligt, håret växer snart ut igen.
Kan väl bara säga att min frisör inte såg så här alert ut precis.


Trots allt blev jag ganska nöjd med resultatet. 14-åriga barnbarnet tyckte att nu såg jag verkligen ut som en mormor för du ser mycket "gamlare" ut nu sa hon.
Det kändes så där.
18-åriga barnbarnet tyckte däremot att det blev bra och "gubben" tyckte han hade fått en ny fru så jag vet ändå inte om jag ska vara nöjd eller inte.
Spray och vax använder jag aldrig på egen hand så det var lite hårt mot kudden när jag la mig på kvällen och idag på morgonen när jag skulle göra mina toalett-bestyr får jag syn på en människa i spegeln.

Vem tusan är det där?????? undrade jag.

Kram på er Maidi12 kommentarer:

 1. Hihi, jobbigt läge :-). Hoppas du blir vän med kalufsen snart!

  SvaraRadera
 2. Hahahahaha känner igen det där med att inte känna igen sig i spegeln...

  SvaraRadera
 3. Hoppas det känns bättre när du tvättat det! Så fräckt av din "gamla" frisör att flytta *ler*!

  SvaraRadera
 4. Hahaha, riktigt kul,jag går inte ofta och klipper mig jag brukar hacka av lite hemma framför spegeln.Det är ju inte så noga, en skönhet klär ju i allt heter det ju.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Känner igen mig...ibland har man tänkt att nu blir det toppluva forever...äntligen har jag hittat en kanonfrisör...trevlig och duktig..det är en fröjd att sitta i stolen och låta henne arbeta med saxen.

  SvaraRadera
 6. Ja, det är inte alltid så lätt att gå till frissan, det syns ju så väl vad hon gjort om man inte är riktigt nöjd. Själv praktiserar jag frisörsalong hemma, då är man säker, men kanske inte alltid så modern. Kram Birgitta

  SvaraRadera
 7. Så roligt du beskriver dina vedermödor! Jag har suttit och småfnissat hela tiden jag läste din berättelse! Vilken frissa!!! Du var väl förmodligen enda kunden?
  Tack för en kul historia och roliga bilder!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Haha.. vilken Pärs! Tur att jag har en syrra som är frisör! Jag skulle nog inte vara så modig som du och sitta kvar!
  Hoppas du får en trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Ha.ha,vad roligt du beskriver det.Känner igen våndan av att gå till en ny frisör.
  Tur att det växer ut igen.

  Maggan

  SvaraRadera
 10. Men kära du!!! HIiiiaaahaha!!!
  Hoppas det känns bättre nu, verkar som du tar det hela med ro...

  Jag måste gå till frissan, men som tur är har hon inte slutat ännu.

  Kramar i massor
  Linda

  SvaraRadera
 11. Hahhaaahaa! Du far säkert dit flera gånger? En gång i månaden kanske? Vilken härlig kommentar att du börjat se gamlare ut. Sånt blir man riktigt glad av :)
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 12. Oj, oj, oj! Det borde finnas en lag mot att favorit frisörer flyttar!

  Det tog flera år för mig att hitta en som "förstår mitt hår" ;D
  Bävar för om hon får för sig att flytta eller skaffa barn och vara mammaledig!!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv