Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

torsdag 30 september 2010

Höstbunke, Schema och recept

Jag hafsade till en liten höstbunke som nu står framför vår entré.
Vi har en del så ekar runt vårt bostadsområde och jaf ville ha några ekollon men där fick jag tji.
Man tager vad man haver som Kajsa Varg sa.

















Nu har jag fått ihop en hel del fröer som jag lagt i Melitta-påsar och dessa ska jag strö ut vid vår Jämtlandsstuga. Vi har en vildvuxen plätt där som vi aldrig bryr oss om och det hade varit roligt om fröerna ville ta sig där så denna hörna kunde lysa upp lite grann.















Vissa av er vet att det varit en stor omorganisation på mitt jobb och att jag inte varit speciellt road av detta. Ingen har väl varit det egentligen men nu står vi inför detta hur illa vi än tycker om det.
Innan omorganisationen jobbade vi en vecka (Onsdag - Onsdag) nätter och däremellan var vi ledig ( Onsdag - Onsdag).
Nu har schemat blivit så att jag måste kolla typ varje dag om jag ska jobba eller inte. Inga långledigheter längre och ännu fler korta inställelser.
Det syns nog inte så bra på bilden men jag går i alla fall på den 4/1o och sen är det minsann inte många dagar att göra något vettigt på.
Många av de dagar som är blanka på schemat måste man ju sova.
Detta schemat gäller för ett kvartal så nästa kvartal kan vi förvänta oss något ännu värre.
Pension är vad som gäller just nu men tyvärr är jag lite för ung ännu.

Kul att man är för ung för något idag!!
















En arbetskamrat jag har som kallar sig "Mandelblomman" här i bloggvärlden tyckte att jag hade för lite mat på min blogg så nu kommer ett utförligt recept på en kycklingrätt som vår gode vän Peter har komponerat.
Mandelblomman har ingen egen blogg ännu men snart kommer det nog en matblogg från henne.
Börja med att bryna kycklingfile-bitar och lägg dessa i en smord ungnsform.















Krydda kycklingen med citronpeppar















Brynta hackade champinjoner läggs på....















Mosad fetaost blandad med Sambal Oelek smulas över.





























Tärnade tomater läggs på....
















Blanda grädde, creme fraische och kycklingfond efter behag och häll det över .
In i ugnen på 225 grader ca 35 - 40 min . Servera med ris eller pasta och en god sallad.















Jättegott som Mat-Tina som Mat- Tina säger















Servera med pasta eller ris och en god sallad....

Krama varandra
Maidi



35 kommentarer:

  1. Den där maträtter såg läcker ut. Den ska jag prova nästa gång det står kyckling på matsedeln. Alltid spännande med nya recept.
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  2. Oj, vilken schema!
    Tack för receptet, ser gott ut!
    Har en fin kväll och en mysig fredag!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  3. Visst är det "skit" när scheman ändras när man är nöjd med de turer man har.
    Jättebra recept, det ska jag prova.
    Kram
    Eva

    SvaraRadera
  4. Den där rätten ser god ut. Kyckling och tomater lovar gottigott. Jag tycker synd om dig för ett sådant schema. Det blir bara värre på alla arbetsområden verkar det som. Min man gnäller väldigt om nymodigheter om körtider. Hälsade på i min skola idag. Det kändes skönt att gå därifrån igen. Skolan har blivit en stressig värld också. Stå ut !! Du har gulddagar att se fram emot !!! Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Fin höstbunke du har gjort.
    Tråkigt med en försämring av arbetsschemat. När ska dom sluta med alla omorganisationer? Hoppas att det trots allt fungerar för er.
    Spännande kycklingrätt och vad färgglad den är med alla goa o röda tomater.
    Kram Birgit

    SvaraRadera
  6. Den kyllingretten så alldeles herlig ut! Den skal jeg virkelig forsøke som lørdagskos! Ha en trivelig ukeslutt!

    SvaraRadera
  7. Så tråkigt för er att schemat blev sämre.Säkert när man jobbar mycket natt behöver man verkligen sin tid att komma igen.
    Rätten ser spännande ut. Ska översätta det så att min kock kann laga det åt oss.(Jag behöver aldrig laga mat).Jag bakar och gör efterrätten.
    Vacker höstbunke.

    SvaraRadera
  8. Stackars dig - så överhopad av arbete! Jag vet ju inte vad du jobbar med, men jag förmodar att det är inom sjukvården? Själv är jag ju pensionär sedan 3 år och njuter av min fria tid, så du har någonting att se fram emot...
    Ditt recept har jag kopierat och skrivit ut, tack! Jag älskar kyckling och det är alltid roligt med nya recept! Detta ska prövas med det snaraste!
    Ha en skön weekend, kram, Monica

    SvaraRadera
  9. Vad trist när man får försämrade arbetsvillkor.
    Jag tror att du får en vacker plätt där du sår dina fröer.

    SvaraRadera
  10. Tjena. Tack för titten och din värmande ord :0)
    Du, det där schemat såg inge vidare ut ;0) Jobbar du inom vården eller... Jag själv är Uska och har provat jobba natt vid ett tillfälle men det var inte min grej...
    Tack för tipset till middag i dag ;0)
    Ha det nu gott och en riktigt skön helg.
    Kram, Britt-Inger

    SvaraRadera
  11. Receptet verkar vara mumsigt så det skall jag prova någon dag.
    Skall ni aldrig få vara lediga? Schemat är ju helt galet.
    Jag jobbar tre nätter ledig tre nätter jobbar två ledig två på ett ungefär är väl inte heller så lysande när man sover bort en ledig dag både här och där.
    Kramar:)

    SvaraRadera
  12. Hejsan svejsan! Tack snälla Maidi för receptet. Nu vet jag vad jag skall laga på söndag....

    SvaraRadera
  13. Man får vara tacksam för alla tillfällen man får känna sig för ung, eller hade det varit bättre att vara gammal i detta fall?

    mvh
    Frida

    SvaraRadera
  14. Hej!
    hoppas du har haft en fin dag och jag vill önska dig en mysig kväll!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  15. Kan inte annat än imponeras, hur hinner du, sover inte förståss...urläcker förstabild....vilken elak arbetgivare du har...posten blääää
    kram

    SvaraRadera
  16. Så fin din höstbunke blev, trots att inga ekollon fanns.

    Trist att jobbet ska bli sämre, man vill ju göra ett bra jobb och då helst trivas också.

    Smaskig kycklingrätt du bjuder på, tackar så mycket.

    Ha en skön helg,kramar Birgitta

    SvaraRadera
  17. Vi har oxå testad dessa i kontakterna..men man måste ändra frekvens på dem hela tiden...nu har vi hittat betet dom inte kan motstå...snickers...har fångat en hel drös..ha en skön helg, kramen

    SvaraRadera
  18. Ja det är jobbigt att vara för ung för pension ;-) hoppas du orkar med ditt schema..

    Tackar för härligt kycklignrecept! Sånna kan man aldrig få för många av!

    Ha nu en skön helg!
    Kram på sej

    SvaraRadera
  19. Håller med om att det inte är så kul med omorganisationer, min arbetsplats ha fått nya ägare på gott o ont.
    Men vad ska man göra....
    Underbar litet kille , ditt barnbarn.
    Kycklingrätten låter smaskig
    Ha nu en fin helg
    Kram
    Annelie

    SvaraRadera
  20. Kycklingreceptet ska jag prova, ser väldigt gott ut.
    Ja du, ibland kan man gnissla tänder över att man är för ung..tex. pension...jag har börjat nedräkningen.
    Trevlig Helg och Kram

    SvaraRadera
  21. Vad tråkigt med en så stor förändring åt fel håll på jobbet! Usch, stackars dig. Du får njuta av den tid som är kvar innan den träder i kraft.
    Den där maträtten skall provas här vid tillfälle!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
  22. Så tråkigt med ditt schema. Inte kul när det blir så där. Det såg verkligen gott ut med kycklingen.
    Önskar dig en fortsatt trevlig helg!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  23. Tqck för lyckönskningarna till nya jobbet,det behövdes kan jag säga.;9Det är sååååå mycket att tänka på,undrar om en fyrtioårig "kärring" kan fixa det? ;) Kram Ulrika

    SvaraRadera
  24. Hej! Hoppaas du har haft en fin helg och jag vill önska dig en skön söndag!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  25. Fin o frän header du har ;*)
    Mycket trevligt o kika på här inne som vanligt.
    Ha en skön kväller

    SvaraRadera
  26. Jättefin "höstbunke".
    Omorganisationer och schemaändringar finns det nåt värre??
    Har själv varit med om det,tyvärr blev det för mycket arbete för mej, så nu är jag hemma sedan flera år med ett trött och dåligt fungerande huvud.
    Ha det gott
    Kram Birgit

    SvaraRadera
  27. Hej!
    Vad gott det där såg ut, mums!
    Jag hittade hit och kände mig träffad så jag adopterar din fe till min sida.

    Kram
    Lena

    SvaraRadera
  28. Det ser gott ut. Tack för receptet.
    Kyckling brukar finnas i frysen här hos mig så endera dagen skall jag prova.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  29. Nami såååå gött, måste testa!

    SvaraRadera
  30. Den bunken dög minsann! Jättefin!! Och jag ser att du har en kastanj också. Och det är precis så många kastanjer vi har i hela vårt kastanjeträd! Så nu har jag istället plockat ekollon som jag ska smycka ljusstakar med, för kastanjer blir det ju inga. Men det är ofta det blir finare när man rafsar ihop något än när man planerar det noggrant! Så var nöjd med din bunke.
    Hulda

    SvaraRadera
  31. jättefin kreation
    och en massa mat...mums
    kram

    SvaraRadera
  32. mmmmm så sugen jag blev på din goda rätt, den ska jag laga. Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  33. Vacker höstgryta :) det enklaste är oftast det bästa och naturen bjuder på en massa vackra ting alldeles gratis, bara låta fantasin flöda.

    Mums.. med receptet.

    Jasså, du har schemlagd arbetstid också, det har
    jag med och förändringar upplevs alltid negativt efter ett inkört vanemönster :)
    Hoppas det ordnar sig!
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  34. BlueHost is the best web-hosting provider with plans for all of your hosting requirements.

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv