Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

onsdag 20 oktober 2010

Barnförbjudet.....och s.k. souvenirer

Om ni bara visste vad det suger i min restarm just nu.
"Gubben" och jag har ofta åkt på en långresa just i November som snart kommer.
När tonårsbarnbarnen flyttade in här hos oss föändrades vårt liv en hel del så vi får så vackert stanna hemma i gråa November.
Jaja, det kommer fler år så vi får gotta oss i alla souvenirer vi samlat på oss genom åren.
Här kommer ett litet axplock med så gott som barnförbjudna souvenirer.
Vi börjar lite enkelt med en specialitet från mitt älskade Jämtland. Hutt'n ska man helst ta i glada vänners lag och gärna med en surströmmingstut till.


''Här har vi två oöppnade likörer.
Den vänstra är en rabarberlikör från Patagonien i Argentina och den högra är en kaffelikör från Rarotonga som tillhör Cook-öarna i Söderhavet.
Jag har aldrig velat öppna de fina "hättorna" runt flaskorna så därför står de orörda.


Det lilla skotska destilleriet besökte vi faktiskt och köpte denna lilla souvenirflaska på plats. Den Japanska köpte vi nog bara för att ha en whiskey från just Japan.


Meh-Kong- Whiskey och Thailändskt Rödvin inhandlades enbart som souvenirer. Ingen har vågat provsmaka.Har ingen aning om jag stavat whiskeyn rätt men den anses i alla fall som rena kräkmedlet.
Ja, och nu kommer vi till den riktigt barnförbjudna avdelningen.
Ni har väl alla sett erotiska målningar m.m. från Japan och nu råkar vi ha både små muggar (kan användas som snapsglas eller glöggmuggar)och underlägg med ganska erotiska motiv.
Ska sanningen fram så används inte de här sakerna så speciellt ofta här hemma men de bara finns här.

Kramas med varandra
12 kommentarer:

 1. :O) Det suger i min restarm jämt och ständigt. Jag har inte varit utomlands sedan 2002. Det känns som en hel evighet. Roliga souvenirer. Väcker säkert starka, trevliga och roliga minnen. Kram Katarina.

  SvaraRadera
 2. Min "gubbe" och jag satt precis och sa att man skulle resa bort hela tråkiga november. Men vi får väl vänta med sådant tills vi blir pensionärer. Ha det bra i höstmörkret.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 3. Fina och roliga souvenirer. Sådana som inte alla andra har kanske.
  Ha det gott
  Kram Birgit

  SvaraRadera
 4. Är man van att åka iväg kan det nog kännas trist att inte göra det. Men en månad går ju så fort och sen är det december och pysselmånad....! Nä, inte riktigt lika bra som att åka bort, jag håller med!
  Vilka fina buteljer ni har! Imponerande samling.
  Och resten såg ju också intressant ut, annan kultur, andra bilder, det är väl bara så helt enkelt....vi är nog lite pryda här i Norden ibland!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Oij, resa, det skulla jag vilja....sist 2004 om man reknar inte med Finland.
  Fin samling!
  Har en trevlig torsdag!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 6. Jisses vilka souvenirer !!! Resa är underbart . Vi har båda jobbat med resor så vi blev lite mätta på det. Men en härlig weekendresa till en storstad ska det bli om några veckor. Apropå de erotiska souvenirerna. Min man fick en gång en glaspenis , eg en flaska tillverkad på ett glasbruk i Småland. Den har hamnat längst in i ett skåp. Förra veckan såg jag en likadan på Kupan och den kostade 500 kr !!!!!!! Fram med den igen ! Kanske ???? // Eva

  SvaraRadera
 7. Här är en till, som är res-sugen! Vi brukar alltid göra en resa någon gång sept-okt, men i år har det inte blivit av...
  Jag får väl också ta fram litet souvenirer!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Hej! Tack för tipset ang. talgbollarna! Men vet du..Jag har ju bara hittat såna med grönt nät. Var hittar man dom andra?
  Jag förstår att det suger i restarmen. Vi hade oxå tänk oss iväg en sväng nu i höst, men en massa utbyggnadsplanering satte stopp. Men det går ju flera tåg!
  Ha en bra dag! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 9. Godmorgon.
  Så mycket spännande souvernirer ni har hemma...
  Likörerna ser helt klar spännande ut.
  Japansk whiskey..... näe tror inte det hihi.
  Men deras konst är vacker även om den är erotisk.
  Kul att ha, även om det inte kommer till bruk så ofta.

  Sitter och letar efter en kassett att stoppa i öppna spisen. Lite värme hade inte skadat.
  Hade 8 minus fram tills för en stund sen, nu är det "bara" 6 kalla.
  Kom ner i köket vid halv 6 tiden, då var det 12 grader INNE....
  centralvärmen gick åt skogen...
  Men det ska fixas idag.
  Ha det gott nu min vän.
  Kramen Synnöve.

  SvaraRadera
 10. Vilka härliga souvernirer ni har fått med er hem genom åren.
  Förstår att det suger i eran res tarm om ni är vana att sticka iväg i mörka november.
  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 11. Blir bara så nyfiken om varför barnbarnen bor hos er..? Vi får väl hoppas att det kommer fler reschanser framöver! Själv har jag mitt resbehov mättat, dels p g a Elsa, dels för att jag gillar det här höstmörkret, hur tokigt det nu kan låta ;) Vet du, de där glasunderläggen längst ner, de riktigt snuskiga, sånna har vi med! Köpta i Grekland för hundra år sen :-D
  Tänd nu lite ljus och mys i hösten!
  Kram på sej

  SvaraRadera
 12. Ja jag skulle ge mycket för en resa ner till värmen just nu. Jäklar vad kallt det är. Gillar inte vinterkyla nej då är sommarvärmen något som jag föredrar. Jasså du brukade resa iväg förr vid denna tid. Ja det är ju inte så lätt när man har barn i skolåldern att bara dra iväg. Å kostnaden blir ju högre också. Jag undrar också hur det kommer sig att tonåringarna flyttat in till er. Inte så vanligt. Usch nu tycker du säkert att jag är FÖR nyfiken, eller???

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv