Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

fredag 28 januari 2011

Bagge å Figge

Alla ni som förstått hur himmelens trött jag är på mitt jobb måste bara få höra om nattens upplevelser. En kvinna (UFO) och två män skulle natten som gick vara med oss på jobbet och göra någon slags produktanalys. De skulle räkna alla våra produkter som kom in under natten och blev behandlade av oss. En av männen var vår chef och den andre mannen var en vi kände väl och alla kunde skoja och skämta hur vi ville med de två.
UFO:T kände ingen och det märkliga var att denna s.k. människa aldrig drog på munnen en enda gång fast vi har högt i tak och skojar mycket.
Eftersom vi har väldigt många olika slags göromål under natten har vi ett rotationsprogram i datorn som vår lagledare tar ut varje natt för att vi ska veta vilken "process" som ska vara just vår.
Det jag fått tilldelat för natten passade mig utmärkt för det är en av de saker man sköter helt själv och jag vill jobba själv. Jag bara är sån.
Nu bar det sig inte bättre än att just UFO:T skulle stå hos mig och räkna. Jag visste att det skulle ta dubbelt så lång tid och jag skulle bli superfrustrerad av att ha ett UFO runt mig hela tiden så jag slog bakut och nästan skrek. JAG KAN RÄKNA SJÄLV....
Både chefen och den andre mannen bara smålog och samtyckte.
Aldrig i livet att jag hade klarat av att ha denna människa bredvid mig i ca 4 timmar.

Nu är det sena timmen på Fredags-kvällen och alla har gått och lagt sig utom jag som sitter här med datorn.
Vi har tittat på mitt favoritprogram Let's dance. Jag känner inte många som erkänner att de ser på programmet men hur tusan kan de ha så höga tittarsiffror då?
Figge är ju jätteduktig dansare, Frank har verkligen förvånat men hur tusan kunde Björn gå vidare och Bagge åkte ut.
Bagge var kanske ingen dansare men en riktig mysgubbe och Björn är varken det ena eller det andra i min mening.
David Hellenius gör ju också en hel del för att programmet ska vara underhållande.....I pausen på Let's Dance innan de skulle utse förloraren kom Parlamentet som vi alltid tyckt om både "gubben" och jag. Lite besvikna..........................................
För varför ska de ändra på allting egentligen. Det påminner mig om omorganisationerna på mitt jobb. Nu rör vi om i grytan lite så blir det jättebra tänker alla skrivbordsnissarna som inte vet ett dyft om hur allting går till på "golvet".
Varför kom det helt plötsligt en helt ny fnissande programledare t.ex.
Man vänjer ju sig vid det mesta så kanske en vacker dag tycker jag om honom.
Under TV-tittandet smaskade vi på varsin Suschilåda från ICA. Jaja, jag vet att de inte är lika bra som från en "riktig" Suschi- eller Japansk restaurant men de är helt OK i min mening.Wasabin är tillräckligt stark och Ingefäran är så god som den kan bli även om själva suschiarna kunde hålla ihop lite bättre. Mätta blev vi och gott och nyttigt var det.Kramas med varandra
Maidi


36 kommentarer:

 1. Jag kan inte erkänna för jag har aldrig kollat på det prrogrammet men jag vet många som gör det och erkänner det också. Vad kul o jobba med ett UFO haha...du får ringa UFO-experterna ;*)

  SvaraRadera
 2. Jo, vi kollar...varje fredag, på detta ack så trista program! Just igår sa Maken: Varför ska vi ha detta på, du tittar ju inte ändå?
  Jag läser eller löser korsord eller kollar datan...Men jag svarade: jag lyssnar!
  Nu när jag skrev det inser jag att jag blir mer och mer lik min mamma...skillnaden är att hon handarbetar alltid framför tv:n...men bara tittar, det gör hon aldrig.

  SvaraRadera
 3. Bra "rutet" - skulle gjort likadant? Finns sådant kvar - trodde det var ett system som gått ur tiden om jag säger som så.

  Som du kanske vet så tittar jag inte mycket på TV. Det är inte snobberi eller något sådant utan jag tycker det finns annat roligt. Och inte förstår jag heller varför inte folk "vågar" säga vad de tittar på heller - det är väl ingen som dömer - eller är det det. Finns det "finare" program än andra? Har aldrig tänkt i det banorna, men jag ska lyssna nu hur folk pratar om TV-program de tittar på. Själv tittar jag på Antikrundan, ibland På Spåret, Skavlan och som det passar Aktuellt eller Rapport. Dyker det upp något naturprogram som verkar intressant - då tittar jag på dem.
  Ha en härlig lördag.

  SvaraRadera
 4. Tycker inte man ska få ha UFOn på jobbet. Vare sig sådana som ska titta på eller låtsas arbeta!
  Finns det inte nåt slags moderskepp man kunde skicka iväg dom med? ;)
  Vill du få det ur kroppen kan du ringa så kan vi ta en fika och kasta dynga! :)Än så länge är jag fri på dagarna.
  Sushi har jag fortfarande inte provat, kanske man skulle testa en dag. Köper ni den hos fiskhandlaren på Ica?
  Hoppas du får en trevlig helg utan några UFOn.
  Kram Helen

  SvaraRadera
 5. Usch för såna Ufon! Så bra att du skrek ifrån!

  Fredagsnöjet är Let´s dance hos oss! Brukar sätta på bandning och börja titta efter en dryg halvtimme så slipper vi reklamen. Igår hände ngt (inte kunde det ju vara jag som missat) och ingenting hade bandats så vi såg inte de första paren! Ibland undrar jag varför alla litar på att jag ska ordna och ställa med sånt, alltså bandandet. Nåja, det om det! Fast ibland skulle man ju inte vilja vara den som alla litar på...

  Ha en riktigt skön helg!

  kram

  SvaraRadera
 6. Vi titta också på Parlamentet och blev väldigt besvikna..... får väl ge det en chans till. Åå Suchi bara älskar det är bara så gott . Bra gjort att säga till UFOt jag hade inte heller pallat att ha någon inpå mej så , jobbar också helst själv Ha en skön helg /Kram

  SvaraRadera
 7. Hej Maidi!
  Här finns en till som tittar på Let´s dance.
  Under tiden kollar gubben på På spåret.
  Parlamentet har väl aldrig varit någon favorit, men för att gubben skall få sällskap vid tv:n någon gång, så har jag tittat. Nya programledaren var inget vidare ...
  Andra program jag vill se är nyheterna, mat, natur, bygg och ett och annat drama, så att jag får rensa tårkanalerna.
  Vår och sommar tittar jag inte så mycket, då vill jag hellre vara ute och njuta.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Även om man inte jobbar helst själv är det dötrist att ha någon i hälarna. Och för det meste leder det i slutet ändå inget vart.
  Bättra att slöa framför TV med lite sushi.
  Alla dessa program har vi med och jag tittar inte. I Frankrike har vi ingen tv. Och när vi är här igen har vi inte ""tittarvanan inne"så oftast tänker jag inte ens på den.
  Ha en fin helg.
  Anje

  SvaraRadera
 9. Skönt att du fick arbeta ensam den där natten, inget trevligt med en sur UFO bredvid sig.
  Jag tittar nästan aldrig på TV. Tar hellre en god bok, korsord eller ett handarbete i händerna.
  Kram!

  SvaraRadera
 10. När du pratar om ditt jobb, så blir jag litet nyfiken - vad jobbar du egentligen med? Jag har trott att det var inom sjukvården, men det är kanske fel... Hur som helst, så vill man ju inte ha ett UFO hängande över axeln!
  Jag har faktiskt precis tittat på Let's dance på reprisen lördag 11.30-13.30! På fredagskvällen är det "På spåret" som gäller, eftersom maken inte vill se "Let's dance"!
  Och jag brukar faktiskt sticka när jag ser på TV!

  SvaraRadera
 11. http://vindsromantik.blogspot.com/

  Kan förstå din frustration, det har väl skapats ett "jobb", sådana finns det massor av inom landsting och kommun. Ingen sparkas, de flyttas bara om, det är ju personer som är o- omplaceringsbar, och så skapas det ett jobb, därför har vi många UFO;n på våra arbetsplatser, och de finns över hela landet.

  Önskar dej en skön helg
  Kramar
  /Maggan

  SvaraRadera
 12. Nej fy för UFOn. Stackare! Vad jobbar du med. Nu blir jag nyfiken, men det kanske är en hemlis. Jag ser alltid på Let´s dance. Bra underhållning.Jag har ny adress.

  SvaraRadera
 13. Det är verkligen jobbigt att ha någon vid sidan om när man jobbar,om dom inte ens kan dra på mungiporna.

  SvaraRadera
 14. Vi kollar på Lets dans....så det så.;)vi tycker att det är ett trevligt och mysigt familjeprogram.Roligt med det där "ufot" som du hade med dig på jobbet.;)Kramar Ulrika

  SvaraRadera
 15. Jobbigt när någon står och bevakar en sådär. Skulle också bli frustrerad. Bra att du sa ifrån. Ser ju aldrig på tv, bara någon gång via play i datorn så Let´s dance har jag inte sett på flera år. Däremot så vet man ju alltid hur det gått, för det hör man ju om var man än är.
  Hoppas att du får en fortsatt bra helg!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 16. Åh sådana UFO kan också göra mig galen och vill även jobba själv.
  Ha en skön lördag kväll, oj snart senkväll!

  SvaraRadera
 17. Hej, det är jag igen! Tack för upplysningen om ditt jobb! Jag menade verkligen inte att sätta dig i klistret på något sätt! Hoppas verkligen, att du inte får några problem av detta...
  Det är ju helt förkastligt att inte få prata om sitt jobb! Det trodde jag inte!
  Ha en fin söndag, kram och tack, Monica

  SvaraRadera
 18. Och jag önskar mig en danskurs med Tobias :))

  Ska ru' me'??

  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 19. Håller med dig...hur kunde Bagge åka ut!!! Frigge är jätte bra, ser ut som han inte gjort annat än dansat.
  Den där ufot du har sällskap av på nätterna låter inte så trevligt, du får kontakta "Arkiv X" om det fortsätter så att du kan jobba ifred :)
  Kram

  SvaraRadera
 20. Man kan ju bli tokig med mindre!!! Nattskift är annars också påfrestande!

  Jag äter ständigt djupfryst sushi, för var hittar man färsk sushi här hemma, kan inte och vill (ids) inte göra själv?

  Oj, paddan har blivit trött och får släphjälp av kamraten. Kramas jo, hihii...

  Nå väl: Kraaamar!
  -Pia-

  SvaraRadera
 21. Fy vilka arbetstider. Förtår att du är klippt slut efteråt.
  Jag har inte sett Let´s dance på 2 gånger, men är det inte alltid så att det är nån urdålig dansare som ska hänga kvar länge. Det känns alltid som det är lite uppgjort.. för att det ska bli bra TV. Parlamentet är mitt söndagsfavvo oxå. Så skönt att avsluta helgen med, men den nya versionen missade jag förstås. Har visst en del att se fram emot:)

  Ha det skönt och njut av söndagen! Utan UFO:n..
  Kram

  SvaraRadera
 22. Tittar in hos dig och önskar en trevlig söndag!! och en bra kommande vecka. Kram Hanna

  SvaraRadera
 23. Ja det var ju ingen rolig upplevelse må jag säga, hon måste vara stolt över sitt jobb..!?!
  En äkta skrivbordsprodukt!! Tjänsteman som blivit över, ska omplaceras, ha nåt att göra, varför inte göra livet surt för en vanlig en....bergis.
  Let´s dance brukar vi se, men jag tycker det är lite småsegt, som idol, för många deltagare, reklam...på spåret är för överintelligenta ;)

  Hoppas du har en skön söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 24. Här har du en till som tittar på Let´s dance!
  Jag tycker att det är lagom lättsam underhållning en fredag kväll när man ändå är trött efter veckans arbete. Ja, nog var det förvånande att Bagge åkte ut.
  Trist det där med jobbet...
  Ha en fortsatt fin söndag!
  Kram Sari

  SvaraRadera
 25. Vi spelar in Let´s dance och sen tittar vi! För att slippa reklamavbrotten! Det är ju ett bra program, för de flesta är ju så himla duktiga på att dansa, så det är vackert.
  Jag tycker att det var helt Ok att Bagge åkte ut, lite stel är han ju. Så snart åker väl Björn Ranelid. Min favorit är Frank! Tänk så lätt det ser ut när han dansar, med den stora kroppen!
  Hulda

  SvaraRadera
 26. Nej men Maidi.
  En skorpion som du kan väl inte bara låta oss andra "tanter" trava runt i Tyskland själva!?
  Seriositet ägnar vi oss åt emellanåt, lite trams skadar ingen!
  Trilla förbi Elle igen och ta ett glas vin, vettja! :)

  SvaraRadera
 27. Bra att du säger ifrån...blev också besviken på parlamentet,önskar att jag kunde skrattat lite åt de annars så duktiga medverkande..

  Men nu får du ha en skön söndagkväll Kram Anne

  SvaraRadera
 28. Jag har också råkat ha ett UFO stående brevid mej på jobbet! Det var en tidstudiesnubbe. Han iaktog och skrev ner allt jag gjorde. I princip så stod han med ett tidtagarur i handen hela tiden!! Så fruktansvärt jobbigt!! Så jag förstår så väl din känsla! En fin vecka till dej! Kram Crea

  SvaraRadera
 29. Lets Dance brukar stå på här men jag eftersom jag samtidigt sitter med datorn i famnen brukar jag sist och slutligen inte ha en aning om hur det gått. Parlamentet däremot brukar jag inte se på.
  Ha en bra start på ny vecka.Kram Kicki

  SvaraRadera
 30. Åh! så gott med suschi :O) vill ha, men det finns ju inte att få tag på här, då måste jag åka till stan :O( Ha det gott. Kram Katarina.

  SvaraRadera
 31. Hej Black Iris!
  jag tänkte att jag skulle hälsa lite fint...så jag niger..ser du det...inte...

  Det var vi som sågs inne hos Elle innan i kväll, minns du mig eller det blev lite mycket vin...

  Vi har många trevliga gemensamma bekanta ser jag.

  Lämnar dig med orden; på återseende/caja

  SvaraRadera
 32. Hej goa Maidi!

  Ja, jag håller med dig ang. Let´s Dance. Figge är BÄST och Bagge borde inte åkt nu. Han är kanske inte så bra dansare men bra mycket mysigare och bättre än Björn...

  Kram
  Mia

  SvaraRadera
 33. Förstår att det måste vara svårt att ha ett UFo hängande över sej i 4 timmar.
  Tittar varken på Lets Dance eller Parlamentet. På kvällarna har jag min bloggtid.
  Önskar dej en bra vecka.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 34. Hei og takk for trivelige kommentarer!
  Jeg har desverre ikke den kanalen som Let`s Dance går på Så jeg kan ikke si verken fra eller til, men ønsker deg en god uke!
  Klem!

  SvaraRadera
 35. Klart man tittar på Let`s Dance, nåt roligt ska man ju ha på fredagkväll, synd bara att jag nästan alltid hinner somna innan röstningen är klar.

  SvaraRadera
 36. Gillar "sagan" om UFO:t....hehhe....helt humorbefriade UFO:n är väl underbara....
  Jobbar du med produkter, jag har inbillat mig att det är människor, är jag fel ute? Men det är klart att det kallas produkter vad det än är.
  TV, jaaa, just nu gillar jag bäst Solsidan på söndagkvällen. Och På spåret och Skavlan. Fast ingen av de två sista var överbra i fredags, men det kan ju inte vara bäst jämt.
  Dansen har jag missat, jo, det är sant.
  Annars är jag mest bedrövad över att Midsomer är slut, dvs inga fler program med Mr Nettles.
  Jaja, det är smått i det hela.
  Agneta kram

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv