Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

fredag 21 januari 2011

Burkar

Helt slut känner jag mig just nu här i soffan. Lite skönt är det att "gubben" är i Stockholm och kommer hem sent. 18-åringen är i Malmö hos kärleken och 15-åringen är ute med kompisar.
Knutte och jag är ensamma och myser. Jag har avverkat 4 st 12-timmarsnätter på jobbet och idag när jag vaknade började jag med att storstäda 18-åringens rum och sen bara fortsatte jag med hela lägenheten fast jag inte hade planerat det.
Det känns så otroligt skönt nu att sitta här nyduschad och fräsch och se fram emot 2 hela dagars ledighet utan att behöva bry sig om dammsugaren.
Lite ironisk är jag när jag säger 2 hela dagar. När man jobbar så långa nätter som vi gör behöver man många fler dagar för att återhämta sig men nu är det som det är med våra omänskliga scheman. Ursäkta att jag ältar detta men det är inte så här vi vill leva och ha det,varken mina kolleger eller min familj.

Eftersom jag egentligen inte varken har något att skriva om eller visa så tog jag till en del av mina burkar. Jag är så jätteglad idag att jag har sparat så många av alla de burkar som fanns i min barndom. Sonen (konstigt nog) är lite likadan så han har fått en del bl.a. en Oboyburk. Den är väl inte så gammal men de görs minsann inte i plåt numera. Den är från hans barndom så för honom är den säkert värdefull.
Jag börjar lite lätt med en burk från förra sommaren. Jag kan tala om att innehållet smakade förträffligt och eftersom jag gillar burkar så sparade jag den här. Den är noggrant diskad och "doftar" ingenting.














Den här burken är det nog inte många som känner igen. Skoja bara...














De här småburkarna har stått i källaren i vår Jämtlandsstuga och i dom förvarade pappa skruvar och spik.













Här är några kakburkar från olika ställen men alla är mig kära på olika sätt.














Den här burken och brickan hör ihop och det står en kaffesort på båda två. Man kan se att det står kaffe i den röda pricken på burken men jag kommer inte ihåg vilken sort det är och sakerna står uppe i torpet så jag kan inte kolla det just nu.














Cirkelkaffe verkar ha varit ett populärt kaffe i mitt barndomshem för jag har hittat många såna uppe i Jämtlandsstugan.















Undrar just hur de här drageerna smakade. Jag har torrfoder till Knutte i burken nu och dessa har jag heller inte smakat på.













Kram på er
Maidi


27 kommentarer:

  1. Det bor en liten burksamlare i dig.
    Jag kände igen ett par stycken som min mamma hade. Och Oboy burken i plåt hade vi stenkulor i när jag var barn, den stod i mamma´s städskåp.
    Vilka gamla minnen du väckte till liv idag.
    Hoppas du får en lugn och skön helg och ta igen dig lite. (min man jobbar också natt, 5 nätter i veckan, varje vecka samma schema)
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga burkar! Cirkelkaffeburk har jag också här, med kex i... :-)
    Vad duktig du är som orkar städa efter en mastodåntvecka!!!!

    SvaraRadera
  3. Visst får man sura över sina galna arbetsscheman! Särskilt om det är tolvtimmars pass! Hoppas nu du kan återhämta dig under helgen. Härlig känsla sitta nyduschad och städningen avklarad, rena högvinsten :D
    Härliga burkar! En riktigt skattkammare!
    Ha nu en skön helg!

    SvaraRadera
  4. Finfina burkar! Jag har en ögonkakaoburk också. Den är från min barndom i slutet på femtiotalet. Jag fick den av min mor. Russinburken har jag också. Den har jag vunnit i en recepttävling. Gamla kakburkar har också både från mamma, mormor och farmor. Det är roligt med alla minnen från förr.

    Ha en skön ledig helg! Kram
    Inga

    SvaraRadera
  5. Sura på, det gör du rätt i!
    Känner igen en del av dina burkar, mamma har många gamla!
    Funderar på var du bor, får läsa lite noggrannare tror jag ;) (Eller är du som jag och skriver inte det i bloggen!)
    Vila dig nu ordentligt i helgen!

    SvaraRadera
  6. Nu såg jag :) Har sett det innan, kom jag på oxå!

    SvaraRadera
  7. Burkdags! Du kan du - men era arbetstider låter mer som straff än jobb.....

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Ja, jag är ju tokig i burkar så detta gillade jag. Surströmmingsburken är jättefin, men innehållet har jag känn doften av och det räckte...

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  9. Så många vackra burkar du har.
    Jag jobbade inom vården tidigare men nattvaket är verkligen inget jag saknar.
    Hoppas att du hinner vila upp dig lite under dina lediga dagar och komma tillbaks i dygnsrytmen.
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  10. http://www.vindsromantik.blogspot.com/

    Känner igen en del, men förr, var ju alla burkar gjorda i plåt.

    Ha det skönt under din korta ledighet
    Kramar
    /Maggan

    SvaraRadera
  11. Vilka fina burkar...ögonkakaoburken har jag, fick den av min svärmor. Jag har en del gamla kakburkar efter min mamma.

    Usch vad det låter jobbigt att jobba 4 tolvtimmars nätter på raken...förstår att du tycker att det är skönt att koppla av några timmar alldeles ensam.
    Ha nu en skön helg och sköt om dig.

    Kram

    SvaraRadera
  12. Skoj med burkar! Fina är dom också!
    Önskar dig en glad lördag. Kram.

    SvaraRadera
  13. Så kul med alla burkarna! De lockar fram en del barndomsminnen.

    SvaraRadera
  14. De där kakburkar, vi har några sådana som vi använder än.

    SvaraRadera
  15. Å så många gamla fina burkar ....... ja visst är det skönt att va hemma själv ibland, jag får mycket av den varan just nu (får väl så jag tiger) Låter jobbigt att jobba så långa och många pass i taget och på nätter!!! Men man får väl va glad att man har jobb/Kram

    SvaraRadera
  16. Usch, jag tror inte heller jag tycker så förfärligt mycket om dina arbetsscheman, dom verkar oerhört sega.....tappra du!

    Vilken massa fina burkar du har. Jag hade någon, men baske mig jag vet vart den har tagit vägen, får leta fram den för det är mysigt med burkar.

    Japp, klart jag skall visa mina fantastiska knyppelarbeten.....det kommer nog aldrig att bli så mycket av det, men det är kul att pröva på.

    Ha en vilsam helg, kramar
    Agneta

    SvaraRadera
  17. Nej, jag tycker att det verkar vara helt omänskliga arbetstider du har!
    Kul med gamla burkar! I vår affär har dom en hel vägg med skåp med glasdörrar, där dom har samlat gamla burkar. Trevligt!
    Det besvärliga är bara, att man förstår hur gammal man är, när man känner igen en hel del av burkarna från sin barndom...
    Ha en fin lördagskväll och söndag!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  18. Oj, oj,...fyra tolvtimmarsnätter!!? Är det inte lite omänskligt, det tar ju så lång tid att återhämta sig till vardagen!

    Tänk att man aldrig kan få nog av gamla burkar, det finns en liten samling här också :)

    Kram /bea

    SvaraRadera
  19. Hej !
    Tack för Dina rader.Ja jag myste ihop med Stjärnorna på slottet.Då åt jag Tofuline chokladglass, men det var inte så gott som jag trodde.Kanske inte tillräckligt sött.Vilket jag ska avstå ifrån.Sådan där runda blir det alltid när jag far i väg till Maxi,kan strosa runt i timmar på vardagarna, när jag känner för det.Kan ju inte låta bli att handla annat än det som står på lappen.2 timmar tar det dit och inne i butiken och sedan hem.Hade jag haft skjuts hade det gått på 45 min.Förr när jag fick åka med grannfrun, då kunde hon istället gå och strosa runt och jag fick vänta. Skönt att inte behöva stressa, då glömmer jag allt.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  20. Oj, vad många härliga burkar , riktig nostalgi.
    Snålvattnet började rinna och jag blev så sugen när jag såg den första av dina bilder, ja jag kunde känna den underbara doften fastän du diskat så noggrant.
    Ha det fint!
    Kram
    EVA

    SvaraRadera
  21. Fyra tolv-timmarsnätter på raken, det är inte mänskligt, eller?? Du är duktig som fixar det. Måste man så är det ju så.
    Härliga burkar. Väcker många minnen.
    Kram Birgit

    SvaraRadera
  22. Kul att du kikade in hos mig och lämnade en kommentar =)
    Vilka härliga burkar! Många av dem känner jag igen.
    Oj, fyra nätter efter varandra!! Det skulle jag aldrig palla med!
    Nu ska jag kika vidare här hos dig.

    SvaraRadera
  23. Så läckra burkar :)
    Är själv lite tokig i gamla burkar, som brukar följa med hem, från loppis och Retur Centraler.
    Snart är det sommar och Loppisarna börjar i större utsträckning. Fast det känns väldigt långt bort, när man tittar ut ;);)
    Ha en skön Söndag!
    Kramen, BI

    SvaraRadera
  24. Oj vad många burkar du har :-)

    Ha en fin söndag

    SvaraRadera
  25. Finfina gamla burkar! Och såna där gamla motivbrckor i plåt är också läckra. Och tänk, om många år är nog din surströmmingsburk ovanlig, för såna tänker man nog inte på att spara.
    Hulda

    SvaraRadera
  26. Många gamla fina burkar,jag är också svag för dem ,och kommer hem med en o annan från loppis ibland
    Ha en bra dag

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv