Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

fredag 25 mars 2011

"Mitt kök"

Rubriken på det här inlägget kanske får er att tro att jag ska visa ett vår-frächt kök men icke sa Nicke.
Jag har alltid sagt att köket här hemma är mitt och bara mitt. Jag vill inte ha någon annan därinne när jag "arbetar" där och det har jag fått många gliringar för.
Nu bar det sig inte bättre än att "gubben" blev utnämnd till årets KLS på jobbet och det innebar att han fick välja något från Delicard. Det var alltså ingen storvinst precis men av de saker de hade att erbjuda så valde han Ankbröst och när han kom hem med det så slängde jag ur mig att det får du laga till själv..
Han tog mig på orden och i Söndags skulle Ankbröstet tillredas. Han hade tagit receptet från Delicard och började med att riva Apelsinskal. Jag kunde ju inte helt hålla mig från "mitt" kök så jag tog några bilder..














Här är de goa brösten i ugnen. Från att ha sett ut som 2 torra platta köttbitar blev de som fina små stekar.














Här står han och vispar i sin apelsinsås. Visst ser han nöjd ut.. Ja jag får erkänna att det blev en väldigt lyckad middag. Ankbröst tror jag aldrig att jag ätit förut förutom från någon Kina-restaurang då.














Ja så kom då Våffeldagen. 19-åringen fann ett våffelmixpaket i skafferiet och invaderade köket. Jag fick flytta på mig ännu en gång från "mitt" kök. Det doftade så gott från våfflorna så jag blev riktigt sugen.. När våffelbaket var klart tog hon med sig alla våfflorna och en syltburk in på sitt rum och kom sen ut med tomma tallrikar.. Hon och Skåne-pågen hade smoskat i sig alltihop..
Jag tror inte jag ska låna ut "mitt" kök mera..







































Ojoj vad duktig jag kände mig en eftermiddag i veckan. Jag vaknade väl runt 13.30. Var ute med Knutte, duschade m.m. och sen satte jag igång med lite vårsådd innan jag skulle iväg till jobbet igen. De flesta fröerna har jag fått eller sparat själv men jag köpte Solrosor och Sockerärtor.
Får se vad det blir av det men jag hoppas att några tar sig i alla fall.














Till sist vill jag visa er alla var Vår-gränsen går om ni inte visste det. Gubben var uppe i torpet idag och det var snöfritt alla de 12 milen han körde här hemifrån. Så svängde han av från den stora vägen för att köra de 200 metrarna upp till torpet. Visst ser ni den klara gränsen på var våren börjar??
Uppe vid stugan var det fortfarande en hel del snö så det blir nog inget trädgårdsarbete nästa helg heller när vi måste dit.
Vi måste dit eftersom vi så gott som är utkörda hemifrån för 19-åringen och hennes Skånepåg ska fira 1-års-jubileum. Jag kan inte komma ihåg att jag nånsin har firat så många jubileér som dessa två ungdomar redan gjort.














Kram på er
Maidi



34 kommentarer:

  1. Mitt kök, så tycker nog jag också, vill helst stöka där själv, men visst ibland kan det ju vara skönt med lite hjälp.
    Blev ni helt utan våfflor, du kunde fått några av mej..
    Lycka till med odlingen. Den vår gränsen var verkligen tydlig.Häftigt.
    Ha en skön helg.
    Kram Birgit

    SvaraRadera
  2. Hihi, han ser så nöjd ut mästerkocken där han står vid spisen Din ;*)

    Härligt med vårsådd. Önskar att jag kunde ha något litet också, men det går nog inte för söta Selma Trolltass härhemma, hon har ju liksom samma intressen som mej, men kanske på lite annat sätt och vis *fniss*

    Gott att läsa om ungdomarnas kärlek till varandra, och tur att Du och Gubben kan ha ett torpliv att fara till :-)

    Kram, från Eva

    SvaraRadera
  3. Såg gott ut med både ankbröst o våfflor...mest våfflorna tror jag hehe. Ja men snögränsen måste ju gå nånstans *skratt* Vi har fått bort mycket men det finns en del gränser här med fortfarande ;*)
    Trevlig helg o kram

    SvaraRadera
  4. Ankbröst skulle jag vilja smaka. Tror dock aldrig Maken skulle laga det. Han lagar aldrig mat!
    Trevlig helg på dig!

    SvaraRadera
  5. Mmmmm...duktig man du har som lagade middag, och dottern också...fast hón kunde väl bjudit er på varsin våffla (fniss). Jag tycker det kan vara väldigt skönt att få lämna bort köket och spisen någon gång, ibland blir man SÅÅÅ trött på att laga mat.

    Lycka till med alla dina nysatta fröer.
    Kram Anne-lie

    SvaraRadera
  6. Jag har flyttat ut från köket, saknar det inte alls! Min man har gått med någon slags matklubb, har inte frågat, vilken. Han lagar numera en middag på helgen, så skönt.
    Jag ägnar mej åt mitt, kan du tänka dej något bättre.
    Och maten smakar ljuvligt.
    Våga släpp in era män i köket, och få mer tid till er själva.

    Vilka roliga ungdommar, att ha fest, något som ska firas, hela-tiden, något att ta efter...

    Kram Maggan
    http://www.vindsromantik.blogspot.com/

    SvaraRadera
  7. Hos oss är köket makens. Det är han som städar köket och diskar. Jag stökar bara ner och lagar mat då och då. Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  8. Inte dumt att bli bjuden på anka,och våfflor, snart sätter nog dina frön fart i sådden för april står för dörren..skönt..nu måste väl snön försvinna, även om det kom en snöby idag också
    ha en trevlig helg

    SvaraRadera
  9. Jag är faktiskt likadan, när jag är i köket vill jag helst inte ha andra som "ställer till det" runt mig. Men jag lämnar gärna över ibland, men håller mig då gärna borta så jag slipper se allt som går fel ;-) hihi. Såg ditt citat här bredvid nyss om lyckliga människor, älskar det! KRAM

    SvaraRadera
  10. Ankbröst - ja- det har vi tillagat då och då, när dom haft det till extrapris i affären. Det är GOTT!
    Vi har använt ett recept vi lärt av mat-Tina!
    Jag tycker, att det var ganska taskigt av 19-åringen, att smälla i sig alla våfflorna själv!!!
    Efter allt du gör för dem! Stå på er!
    Ha en fin helg, kram, Monica

    SvaraRadera
  11. Jag förstår dig helt och fullt. Jag vill inte heller ha någon kring mig när jag lagar maten. Det blir bara så förvirrat och stökigt tycker jag och synd är det kanske att man funkar så.
    Ungdomarna brukar laga mat mellan varven och då får dom sköta det själva och skönt är det också att få sätta sig och äta det dom lagat.

    Vad märligt det ser ut där med snögränsen :-).
    Hoppas det tinar fort så du får njuta och plantera där i din fina stuga.

    Jag flyttar sista helgen i maj och det blir till Frösön på Bergsgatan. Ganska långt bort där och med fin utsikt mot sjön och andra sidan *längtar*.

    Önskar dig en fin helg
    strömma

    SvaraRadera
  12. Visst ska det väl firas då det finns den minsta anledning till det! :) Att förgylla vardagen och göra den till en fest är festligt!!!

    Här har vi massor av snö ännu.

    Jag överlåter gärna köket åt någon annan...

    Ha en fin dag!

    kram

    SvaraRadera
  13. Våfflor ♥♥♥ blir det här i dag. Hann inte i går..
    Ankbröst låter gott - jag tyckte det var roligt när x gjorde sig till och lagade middag. Det jobbiga var att han krävde så mycket beröm...

    SvaraRadera
  14. Har aldrig ätit ankbröst och kommer förmodligen aldrig göra det.;)Det är säkert jättegott,men jag är lite fjantig med en del mat ibland.;)Ha en fin lördag vännen.( Duktig karl du har i köket.;)) Kram Ulrika

    SvaraRadera
  15. Hej du!
    Jag missade ditt förra inlägg och jag skrattade nu när jag läste det. Vem har inte mixtrat med sin listor och grejer i datorn och suddat rubbet, jojo, nog har jag det alltid......det är ett bök och ett stök innan man får ordning på det igen.
    Jag har också en egen lista som jag förlitar mig till och den är jag rädd om!
    Vad är KLS för något, det låter som något positivt och bra men jag kan inte klura ut vad det är.
    God mat fick ni i alla fall, synd att ni blev snuvade på våfflorna, men det får väl gå.
    I skogen här är det också snö, eller nån slags packas snö, som mer är som is, kvar.
    Idag har vi strålande sol men jättekallt igen. Men det är i alla fall åt rätt håll nu.
    Ha en riktigt skön helg,
    Agneta kramar

    SvaraRadera
  16. Oj, har du redan sått!?
    Så gått det såg ut det som tillverkades i ditt kök.

    SvaraRadera
  17. Hihi... när jag lagar mat vill jag laga ensam och inte ha nån i köket! Min gubbe däremot vill gärna laga mat tillsammans, med det gör jag inte, vi tycker olika om matlagning. Han följer recepten, jag improviserar fritt även när jag lagar efter recept. Så nog är det fler än du som vill ha köket i fred, hihi...
    Hulda

    SvaraRadera
  18. Ankbröst mmmmmmmmmmmmm gott! Smälter i munnen!
    I år sår jag ingenting - vi åker bort under hela påskveckan och jag tycker så synd om grannen som ska sköta allt då.
    Utlottning av garn hos mig...om du vill delta.
    Ha en skön lördag

    SvaraRadera
  19. Nej, låna du ut ditt kök för kanske är det bäst att låta dem hållas annars står vi fruntimmer där som några pigor hela livet. Ha det så gott.

    SvaraRadera
  20. Här är det maken som alltid lagar mat.Jag är verkligen bortskämt. Behöver bara sitta med en liten drink tills det är serverad. Gärna ankbröst, vi älskar den. Idag blir det kalvkött och fenkål gratinerat med mögelost.När det gäller bakning och efterrätter då är det min tur
    Upptäckte att jag faktisk har ett våffeljärn här. Det blir våfflor i morgon.Synd att du inte fick någon.
    Här har vi haft en vecka med sommartemperaturer. Helt otroligt.
    ha det gott.
    Anje

    SvaraRadera
  21. Vad skönt att höra att det är fler som har svårt med att släppa till sitt kök....tack ;-)

    Kram/caja

    SvaraRadera
  22. Det var inte mycket snö vid torpet. Här har vi fortfarande vinter.
    Duktig make du har som lagade till middagen så bra. Men det vet du väl att det inte finns någon botten i tonåringar, de kan äta hur mycket som helst.
    Önskar dej en skön och mysig söndag.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  23. Nog ser han nöjd ut! ;)

    SvaraRadera
  24. Trevlig blogg med fina bilder hos dig ,sätter mig som följare ,ha en bra söndag,Nette

    SvaraRadera
  25. Ja det är vårat kök här hemma men mest jag som är i det jag får hjälp om jag ber om det. Det är mysigt att laga mat tillsammans när han lagar mat så kommer den i en vit plastkasse från byns pizzeria och det är bra för då blir det ingen disk.

    Trevlig söndag med mycké SOL!

    Kram!

    SvaraRadera
  26. Tja men det där verkar ju blivit riktigt bra :)

    B
    L
    O
    G
    G
    P
    A
    R
    T
    Y
    T

    Fortsätter...redan 70fina bloggar
    VÄLKOMMEN :)
    Håkan

    SvaraRadera
  27. Hejsan Maidi !

    Det är skönt att få hjälp ibland.När jag var gift och vi bodde i huset, råkade jag säga en dag när maken kom hem med lortiga kängor och traskade helt sonika in på det nyvaskade golvet."Gå inte på MITT nytorkade golv", då sa han: DITT, finns ingenting som är Ditt här inte, allt är mitt.Jag blev så ledsen att jag lämnade grytor och allt och gick upp till övervåningen, han efter, jag ner igen, låste in mig i gäst/kontorsrummet.Kände tårarna komma, hade lust att bara dra, men detta var ju mitt hem också ansåg jag.Och denna "skitstövel" åkte jag i skytteltrafik och passade upp på när han brutit lårbenet.Ibland får jag hatkänslor blandat med kärlek för vi älskade varandra en gång.
    Men där jag bor nu är det MITT kök, nu betalar jag min hyra.Det var det han syftade på, pigjobbet var inte värt ett dyft.Tig och lid sa min svärmor.
    Så kan det också vara.
    Hade i alla fall trevligt hos min Dotter som fyllde 40 år igår.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  28. Vilken middag! Jag vill gärna att nån annan lagar maten, men det ska gärna vara på mina villkor.. inte lätt att ha med mig att göra..

    Ha det gott, Kram Marie

    SvaraRadera
  29. Ja han ser verkligen helnöjd ut gubben din! Låter ju så gott! Nämen....inte smaka en endaste våffla! Lycka till med sådden! Kram!

    SvaraRadera
  30. Underbara bilder. Men visst är Delicard ett bra sett för present. Vi har haft det flera gånger här hemma. Ha de så gott från Maria

    SvaraRadera
  31. Den där middagen lät ju super..och vilken talande gräns..vill knappt åka till vattenhålet, där är det massor utav snö kvar, det kommer nog dröja till maj innan allt försvunnit, ha en fin vecka, kramen

    SvaraRadera
  32. Ankbrösten såg riktigt smaskiga ut, med apelsinsås mums.
    Synd på våfflorna, de ser goda ut.
    Kul med vårsådd o lycka till med dem
    Ha nu en fin vecka
    Kramar
    Annelie

    SvaraRadera
  33. Ja, jag kan nog inte kalla vårt kök för "mitt"...
    Den som alltid står för maten i vår familj och den som mest håller på i köket, är min sambo! Jag är inte alls road av matlagning... Men jag äter gärna god mat!!
    Mmm, mumsigt med våfflor!
    Hoppas du får en fin vecka!
    Kram Sari

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv