Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

lördag 16 april 2011

Virkning..

Jösses vad mycket virkbeskrivningar man samlar på sig . Jag plockade fram allihopa för att försöka få nån ordning så att man kanske hittar något man vill ha fram. Dukar och gardiner för sig, småplotter för sig o.s.v. Roligt värre har det varit att sortera allt och det är inte klokt vilka gamla beskrivningar man har i gömmorna. Alla de här beskrivningarna skulle nog ingen hinna med under en livstid och samma sak gäller ju matrecept. Hur sjuttsingen skulle man hinna med allt man spar på. Ja, det är kanske inte det som är meningen heller.. Bara själva samlandet är ju så roligt ...

Kram på er

Maidi


26 kommentarer:

 1. jag är precis likadan samla, samla som en liten ekorre, men kan va bra att ha man vet aldrig. Det kan va kul att bara titta och få lite inspiration också HA en skön helg/ Kram

  SvaraRadera
 2. wow! vad coolt de är med den del av de gamla mönstren. Mycket kommer ju igen också. Ja du recept har jag en hel uppsjö av o samma med mönster på både stickat och virkat. Stickar ju inte så de kanske man ska skänka bort...
  Undrar om jag blir först idag med kommentar haha??
  Kram

  SvaraRadera
 3. fnissar...Gunilla o jag på samma tid men hon hann före ;*)

  SvaraRadera
 4. Här är en till som samlar recept och handarbetsmönster. Kan vara bra att ha.

  SvaraRadera
 5. Ja samlar gör man i fall att...
  Så härligt med så gamla mönster, dom är ju värdefulla idag med så mycket virkande som tagit fart på nytt efter några års uppehåll.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 6. Det roliga är väl just att samla.Jag har så många korsstygnsmodeller att jag skulle behöva bli minst 300 år och sy varje dag minst. Recept är nog samma sak.Härligt att ha och bli inspirerat när man bläddrar igenom.
  Ha en bra fortsatt helg.
  Anje

  SvaraRadera
 7. Och för min del är det stickbeskrivningar och matrecept! Jag gick igenom recepten och sorterade ut massor för 10-15 år sedan, men jag har hunnit samla nytt...
  Ha det så bra, kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Fniss...här är en till samlare av mönster och recept. Jag fick dock ett ryck här för ett tag sen och det blev storrensning bland receptbilagorna och nu är det rejält reducerade, jag hade då aldrig använt en bråkdel av dom, eller ens funnit det jag sökt bland alla papper.
  Nu är allt så enkelt, på nätet finns det mesta :)
  Kram /bea

  SvaraRadera
 9. Jo, det är ju bra att samla, men ibland måste man slänga lite, annars får man skaffa sig ett magasin för alla grejor. Matrecept hamnar inte i pärmen hos mig förrän jag lagat rätten en gång och gillat den, annars slängs den. Och en gång om året, går jag igenom pärmen för att se vad jag inte använder mer och då åker receptet ut. Gäller även kokböckerna, för vi köper en hel del kokböcker, vi är ju matlagningsintresserade. Hihi... sen ska jag inte nämna vad jag verkligen samlar på... alla har vi våra laster, hihi...
  Hulda

  SvaraRadera
 10. Hej Maidi!
  Vi är nog lite samlare allihop ute i stugorna tror jag. Själv samlar jag på bak- och matrecept.
  Hoppas det ordnar upp sig för dina närstående. Här har vi haft närstående som har opererats nu i vår för samma åkomma som din dotter. Just nu ligger min systerdotter på sjukhuset. Hon är gravid och egentligen är det 10 veckor kvar innan bebisen skulle komma.

  SvaraRadera
 11. Hej igen!
  Jag glömde önska fortsatt trevlig helg och kram.

  SvaraRadera
 12. Jag kommer gärna och hjälper dig tömma förrådet! ;)

  SvaraRadera
 13. Ja, av og til må man sortere litt..*smiler*..men det er jo litt morro også...så ser man hva man har!
  God påske,
  klem :O)

  SvaraRadera
 14. Man hinner inte, och kanske vill man inte hinna allt heller. Man plockar ut det man verkligen vill :-)

  Ha det bra

  SvaraRadera
 15. Så kul att klippa rosetter och sånt från begagnade underkläder! DET har jag aldrig förr tänkt på att man kan :)
  Jag är en samlare jag också och har en massa mönster... Egentligen kan man ju bara googla nuförtiden och så vips har man mönstret man söker!
  Men papper är papper!
  Hoppas det ordnar sig för de dina. Du har mycket att tänkta på nu, men kom ihåg att tänka på dig själv också emellanåt.

  kram och ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 16. Tidningen Saxons fanns på ett utedass under min barndom på "öna" där släkten samlades, badade och grillade.

  Sånt där med att sortera... hua...vi har bott här i 6 år nu och det börjar bli dags för en röjning, igen! Hus med stora garderober är bra, men myntet har en baksida också.

  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 17. Där har du nåt att "sätta" tänderna i .;)Ha en fin söndag vännen. kram Ulrika

  SvaraRadera
 18. Hejsan Maidi!

  Samma här, har alla gamla mönster kvar som är från tidningar, men även köpta.Virkade ju mycket kläder åt Dottern eftersom jag stickar löst.Överkast virkade svärmor åt alla sina barn (4) 2 egna 2 lånade.Det överkastet har min Dotter lagt vantarna på.
  Såg Du tyckte om videon.
  Rätt bra sätta in under helgen, då det finns så mycket annat att göra än att sitta och skriva.
  Fick till ett. http://lillgrimman.bloggo.nu

  SvaraRadera
 19. Oj oj så många vi är som samlar på mönster o matrecept. Jag skulle också behöva rensa, men det är ju tråkigt tycker jag. Det är ju så mycket roliga att vara kreativ. Förresten så använde jag ett recept idag som låg i samlingen. Kanske dags att leta fram något mönster också då. Ny vecka imorgon och då vet man inte vad som händer.
  Ha de gott.
  Kram Birgit

  SvaraRadera
 20. Visst måste man samla på något. Själv hade jag flera mappar med beskrivningar men inte stickade nåt så jag gav bort nästan allt till systrarna och de fröjdades.
  Jag brukar visst samla en hel del skräp men inte glas, porslin eller något liknande. "Skräp är ju billigt att samla så varför inte. Fortsätt, det är alltid roligt att kika i ibland.

  SvaraRadera
 21. Hmmm gissa hur det ser ut i mina lådor ?? Fast många mönster har jag sorterat och satt i pärmar. Som tur är !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 22. Voojne vilken samling du har :-). Finns tidningen Saxon nuförtiden?
  Fördelen med flytt är att man måste rensa bort mycket. Sen kan man ju ha olika lätt/svårt för det. För min del är det lätt.

  kram
  strömma

  SvaraRadera
 23. Ja tänk vilken hamster man är....men du var rädd om de där äldre mönstren du! Och recept och kokböcker har jag också i massor....skulle behöva leva i 150 år för att hinna använda allt...och numera letar man ju på internet också....

  SvaraRadera
 24. Jag har fullt med matporr i lådorna. Klipper ut recept och lägger ner i en låda. =)

  SvaraRadera
 25. Tittar in till dig efter ett par dagar nu. Idag är det högsommar här :) Kramar Maria

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv