Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

söndag 29 maj 2011

Fåglar i holken

Hej på er allihopa! Vi har nu en veckas semester som i och för sig skulle kunna vara riktigt behaglig här uppe i torpet.
I morgon måste vi åka hem till Partille och förbereda studentfirandet för 19-åringen som sker på Onsdag.
Jag har diskuterat med henne om vad vi ska äta m.m. och vi kommer att göra det ganska enkelt för oss. Trots det så är det en del att tänka på men det absolut viktigaste är ju att vi får fint väder och det ser ut som om det ska bli det.
För er som hänger med på vad som annars händer runt oss kan jag berätta att min bror har blivit flyttat till ett kort-tidsboende och de ska på Måndag bestämma var han i framtiden ska placeras. Han är så pass illa däran att vi verkligen hoppas att de inte skickar hem honom.
Håll tummarna för att han får ett jättebra boende.
Humorn har han kvar och han blir "kär" i de flesta sköterskorna men ibland snurrar det till i huvudet på honom så han behöver tillsyn.
Min dotter som för en tid sedan blev opererad för en bamsestor cysta mår bra och det har inte blivit några komplikationer.
Just nu gör hon mig så lycklig för hon dricker bara smoothies som hon gör själv och pysslar gör hon för det vilda. Det har varit en ganska lång och skön period så vi lämnar 15-åringen där på helgerna nu när vi är här i torpet..
Ja lite bilder ska man väl också få till och idag väljer jag "gubbens" fågelbilder. Någon tyckte att jag skulle säga att jag själv tagit bilderna som han tar, men vi är ett team så jag tar inte åt mig äran för alla hans underbara naturbilder.
Förresten så tackar han och bugar för alla fina kommentarer om hans bilder..

Kram Maidi


22 kommentarer:

 1. Fantastiskt fina bilder han tar...hälsa honom det :)
  Så skönt när saker verkar att lösa sig till det bättre.
  Vill också önska dig en skön söndags kväll. Idag har blogger strulat för mig.. :(. Många kramar från Maria

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni får fint studentväder. I år har jag ingen som tar studenten men om två år tar två av mina killar studenten och dottern tar examen samtidigt.
  Skönt att det ordnar sig för era sjuklingar.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Ingen mer student här. Ska bara gratta systerdottern men inte förrän 16 juni.

  Underbara fågelbilder. Försökte ta en bild på koltrasten idag, men smet iväg. Ha en bra student!

  SvaraRadera
 4. Jag blir så glad, både för din bror och din dotter :) Och för dig och gubbens vackra bilder :)
  Hoppas er student blir kanon!!! (Vi har en universitets-examen på onsdag :) )

  SvaraRadera
 5. Ojs, är det en riktig fågel, eller är det et gökur? Kok-kooo?

  Hah-haa! JAG ser inte folk som smala eller tjocka, vackra eller fula - men tänk; tänk om någon ser MIG som en obehaglik klimp? Nåjaa, det är väl hennes problem! ;)

  Nej, humorn är det jag ser... Vi kom just från min morbrors begravning ( han dog i matstrupscancer för två veckor sedan - utan att veta själv om det!!! De tog prover på honom på en fredagen, resultaten ficks på måndag, men han tog och dog på söndagen innan)! Hans typiska humor var lite så här, om någon frågade t.ex: "har ni vedspis där ute på torpet"? Nää, det är nog en gjutjärns spis...

  Han var bara 7 år äldre än jag...

  Hela dagen har det öst! Som spön i backen! Gissa var det kallt att stå vid graven? Himlen grät, men nu tittar solen fram och min morbror skämtar där uppe...!

  Kram på dig!
  -Pia-

  SvaraRadera
 6. Fantastiska fågelbilder!
  Verkar som det ordnar upp sig för er så det blir bra med brodern och dottern. Skönt att ni kan vara i torpet och njuta och koppla av.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Hoppas ni haft en superskön helg i torpet, underbara fågelbilder, kramen

  SvaraRadera
 8. Har jättteproblem med att skcka en kommentar till dig, skrev..hoppas du fick en superskön helg i torpet och underbara fågelbilder, kramen

  SvaraRadera
 9. Oj så skönt att det ser ut att ordna sig för dina sjuka släktingar! Han är väl inte så gammal din bror?
  Javisst trots att man ska göra det enkelt för sig så är det ändå alltid mycket att göra! Lycka till med allt, hoppas sen ni får en avslappnande långhelg på torpet!
  kram!

  SvaraRadera
 10. Hoppas din bror får ett bra boende....och det verkar som det artar sig bra för din dotter....bästaste önskningar från mig....

  Hälsa din teamkompis att han är suverän med kameran!! Som du säger --- ärlighet varar längst.

  Ha det bäst och skönast!

  SvaraRadera
 11. Kommentarkrångel!!!
  Fina bilder.
  Kram Äppelblom

  SvaraRadera
 12. Det låter skönt när man läser ditt inlägg.En del har ordnat sig och annat kommer förhoppningsvis att ordna sig också. Studentfirande är jättekul, och inte behöver ätandet vara i överflöd. Det är ju själva examen som är det viktigaste. Ha det riktigt trevligt !! Kram Eva

  SvaraRadera
 13. Vad skönt för er att ni har en lugn tid nu.
  Student har både du och jag på onsdag. Visst är det lite att stå i inför det och skönt ska det bli sen när allt är över också *ler*.

  Det låter kul när du kommer upp. Jag kan inte säga något om det än om det går att träffas. Vi får se lite närmare den tiden.

  Kram
  strömma

  SvaraRadera
 14. Härliga bilder!
  Hoppas det går bra för alla familjemedlemmar och att alla kan se fram emot en lång skön sommar.
  Många Kramar
  EVA

  SvaraRadera
 15. Tycker det är så fin med dekorerade fågelholk, hade tänkt köpa ett hus och måla det själv men kom tydligen inte längre än tanken :)
  Fina bilder!

  SvaraRadera
 16. Så skönt att allt börjar ordna till sej både för din dotter och bror , vilka fina fågelbilder!! /Kram

  SvaraRadera
 17. Snygga foton!!
  Vad spännande o kanske få se vad du hålls med nu då ;*) Ja du det verkar vara en massa problem med bloggar runt om men sätt som de är funkar de o sen i nästa stund inte. Hoppas dom gör nåt åt det.
  Kram

  SvaraRadera
 18. Hejsan Maidi !

  Härligt att det går framåt med både bror och dotter. Råka läsa det Pia skrivit,blev så rörd.
  Makaber humor körde jag med jämt förr.
  Tycker Din dikt om änglatofflor är så fin.

  M¨nga av mina bloggvänner har något med Jämtland att göra.Har en sambo som är strödd där i minneslunden ivid Hammerdals kyrka.Han hade sådan där makaber humor ända in i det sista.Om jag älskade den mannen.JO.
  Det hjälper inte alla gånger att skaffa en som är yngre, som jag gjorde 14 år t.o.m.Han hade hjärtfel ärftligt från Mamman.En bror äldre hade dött nyss fyllt 40.
  Visst är det hemskt.Så orättvist det kan vara livet.

  Var rädd om varandra.
  Kram Mi

  SvaraRadera
 19. Skönt att det går på rätt håll med din dotter och håller tummarna för att din bror får det bra. Avundas dig inte studenten - hade det i fjol och det tar musten av en. har nu två års respit innan det är dax för den minsta... Soliga hälsningar

  SvaraRadera
 20. Det var glädjande nyheter om din dotter, det glädjer mig att höra att det går bra och att hon gillar smoothies! Skönt.
  Och din bror är det för tråkigt med, men det är trevligt att höra att han är glad i alla fall.
  Då blir det studentfirande, det är alltid trevligt och det låter bra att ni tar lite lätt på det.
  Din man tar verkligen fina bilder, har han en ängels tålamod som kan vänta in dom fina fåglarna eller vad? Och så blir det så fantastiska bilder! Den lilla pippin med den gröna larven i munnen är ju för fin!
  Ha det gott, kramar
  Agneta

  SvaraRadera
 21. Som vanligt fantastiska fågelbilder! Vilket tålamod din man måste ha! Sådana bilder får man väl sitta och vänta på...
  Skönt att det verkar ordna sig både för din bror och dotter!
  Förstår om det är mycket att göra inför dotterdotterns studentexamen. Vi har en dotterdotter, som tar studenten den 10:e juni och hittills har 92 st(!) tackat ja till festen...
  Och jag har lovat att baka bullar! Det blir många satser...
  Men bara vädret blir bra!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 22. Skönt att höra att det går bra med dotter och med din bror,hoppas att det ordnar sig med ett bra boende.Kram Ulrika

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv