Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

tisdag 23 augusti 2011

Pysselrummet

Jag vet att en del av er vet och kommer ihåg min berättelse om varför mina 2 tonårsbarnbarn bor hos oss, men för de som inte vet och är nyfikna finns det under etiketten "familjen"..

Några veckor före vår semester fick dottern reda på att hon nu skulle få en egen lägenhet. Hon hade skött sig så bra en längre tid så nu skulle man ge henne en chans.
15-åringen fick vara hos sin mamma hela våren på helgerna när vi var i torpet och allt verkade gå bra.
Vi hade också bestämt att hon skulle vara där under vår semester och nu när dottern skulle få egen lägenhet bestämde vi alla 3 (dottern, 15-åringen och jag) att vi skulle ta upp med Soc. att det nu kunde vara dags att de flyttade ihop igen.
Jag ringde Soc. direkt när jag kom hem från semestern och det gick fort och smidigt att "säga upp sig" där hos dom.
Det kändes som en stor befrielse för gudarna ska veta att det inte alltid varit lätt att handskas med denna lilla dam..
Jag kan nu bara hoppas att allt går bra för dem och att inte dottern trillar dit igen. Jag kommer nog aldrig att lita på henne ordentligt och både jag och 19-åringen "kollar" henne på olika vis..

Från 15-åringen till 19-åringen..
Mycket hände under vår semester och en sak var att 19-åringen och hennes Skåne-Påg gick och blev med lägenhet. Oj så glada vi alla blev.
De flyttar nu den 1/9 och de har nu i flera veckor handlat och handlat.
Jag trodde ju att de skulle köpa det mesta när de kommit in i lägenheten,men icke sa Nicke.
I och med att 15-åringen flyttade ut tidigare så har de nu belamrat inte bara sitt rum utan även hennes. Kaos i hemmet kan man säga att det är just nu.

Vad jag till sist vill komma fram till är att mitt stora projekt nu i några månader framöver är att göra om det här rummet till mitt alldeles egna PYSSELRUM.
Ni ska får följa utvecklingen hela tiden. Visst blir det spännande =))
Jag kan inte bara flytta in för det behöver målas om och fixas lite först..
Ska i alla fall bli så roligt när det är klart..

Det blev en himla massa text idag men ni läser det ni orkar..


Nere i vårt lilla förråd där man ska komma ut till altanen har de blockerat dörren så vi får allt hålla oss inne tills flytten är över.


Vid en promenad uppe på berget i helgen träffade vi Herr och Fru Svan. "Gubben" trodde det var Gunde och Lennart......
Spindelnäten var så täta att jag förundras över hur spindeln själv kommer ihåg vilka trådar den spunnit utan sitt lim. Tänk om den skulle fastna i sitt egna nät..


I vår torpträdgård har vi börjat "hösta". Mycket av det som varit vackert ser nu bara ut som stora risbuskar. Helgen som var började vi klippa ner en hel del.

Jag får skylla mig själv att jag inte har bundit upp de här jättehöga Rudbeckiorna i år. Regnet är obarmhärtigt och slår ner alltihopa..


Mina stockrosor är lika fina som förra året förutom längst ner på stjälkarna. De blev tidigt angripna av ohyra men som tur var klarade sig blommorna.
Trollsländor och andra enorma insekter flyger runt för det vilda och det är inte lätt att fånga dem på bild. Min tålmodige "gubbe" lyckas rätt bra i alla fall.
Den jättestora syrsan blev lite purken och kom fram när jag gick och pillade i mina Tagetes.


Kram på er
Maidi

45 kommentarer:

 1. Jag hoppas att det ska gå bra för din dotter och hela eran familj <3 jag själv är nykter alkoholist sen 15år tillbaka, det har gått väldigt bra för mina barn som är vuxna nu. Jag skickar styrkekramar till er alla!
  Kramizar/Elsa

  SvaraRadera
 2. Va skönt att det ordnar sig till slut. Va kul att du har ett "projekt pysselrum" på gång. Hoppas du visar när det är klart.
  Vilka naturbilder....såå fina!
  Ha en bra fortsättning på veckan nu!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att det verkar gå bra,håller tummarna,och du får ett alldeles eget pysselrum,fantastiskt.;)ha en skön dag kära du.Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Så bra det ordnar sig för er allesammans! Jag håller tummarna för att det ska gå bra med dottern!
  Så lugnt och fridfullt ni kommer att få det!
  Det kan ni sannerligen vara värda!
  Och så trevligt för dig att få ett pysselrum!
  Jag ska med stor glädje följa händelseutvecklingen!

  Så fina bilder med spindelnäten! Verkligen skickligt fotat! Är det du, eller maken....

  Lycka till med era projekt!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna jättehårt för att det ska gå bra :)

  SvaraRadera
 6. mon-jardin-en-ik23 augusti 2011 16:15

  Vad glad jag blir för din och familjens skull! Hoppas innerligt att det går bra. Det blir roligt att följa hur pysselrummet kommer att se ut. Visst är det underbart att ha "eget".
  ha det så bra.
  Anje

  SvaraRadera
 7. Oj så mkt som hänt! Det där med rummen, bilderna, känner jag igen. Två rum halvstädade av fd tonåringar är belamrade med saker och kartonger. Ett av de är meningen skall bli mitt pysselrum ... när jag orkar och när de utflyttade städar bort allt sitt ordentligt!
  Dina bilder är otroligt fina!

  SvaraRadera
 8. När dottern skulle bli sambo i december blev det fart på henne o pojkvännen dagen efter dom fått lägenheten (via telefon). Dom drog till IKEA och fyllde bilen även om det var ett par månader kvar innan dom skulle flytta. Så här i min lilla tvåa bodde jag i ett rum och ungdomarna i en 90-säng i vardagsrummet + allt inhandlat. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum.

  SvaraRadera
 9. Oj, hos dig händer det grejer! Blir ni helt tonårslösa nu "gubben" och du?! Hoppas det går bra för 15-åringen hos sin mamma så att ni slipper fler besvikelser.

  Kram Bonnfrua

  SvaraRadera
 10. Starkt av dej att berätta! Hoppas att allt går bra./Kram Christina

  SvaraRadera
 11. Hoppas allt går bra nu för er dotter och 15-åringen.
  Ni behöver nog lite lugn och ro och framför allt kanske lite egen tid. Det är ni värda.
  Lycka till med pysselrummet. Ska följa framstegen med det.
  Ha det gott
  Kram Birgit

  SvaraRadera
 12. Hej Maidi!
  Visst behöver du ett eget pysselrum ;) Spännande att få se det senare när du fått det inrätt!
  Härliga höst (!) bilder :)
  "Allt har sin tid!"
  Tack för hälsningen :)
  Kram Vivan

  SvaraRadera
 13. Jag blir alldeles stum över dina spindelvävstäckta granar. Vackert och lite kusligt och ödslig känsla. Kanske precis samma som när tonåringarna flyttar ut? ;)

  SvaraRadera
 14. Hejsan Maidi !

  Tack för Dina rader hos mig.Har varit i kontakt med Katthemmet de har fullt hus.Och polisen de har inte hört av sig.Alla tror ju att det är mina katter.Om det vore det låg de i min säng.Men det gör de ju inte.Mamma katt har bott ute i fyra år under en balkong.
  Det är tragiskt.

  Du har barnen som flyttar ut. Flyttar en femtonåring ut och bor ensam, då är det väl självklart Du måste ha lite koll på henne.
  Varför ska flickor vara besvärligare än pojkar.När det gäller uppfostring menar jag.

  Lycka till !

  kram Mi

  SvaraRadera
 15. Jag fattar inte hur du/ni kan ta så underbara närbilder. Man blir helt stum. Så vackra. Så du ska få ett pysselrum nu. Stort grattis ! Ja det är härligt att ha ett eget rum där man kan sprida ut sig utan att någon ska dit.Jätteskönt att din dotter är på väg och att allt ordnar sig. Hoppas verkligen att det håller så du slipper oroa dig. Kram Eva

  SvaraRadera
 16. Det låter gott att det kanske blir bra för er alla, ni kan behöva få lite ro och roligt för dig att få ett pysselrum.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 17. Vad skönt för er alla att det ordnat upp sig.
  Det händer mycket runt tonåringar och mycket ansvar är det också.

  Otroligt fina bilder du lägger ut.

  kram

  SvaraRadera
 18. Vad härligt när allt verkar gå åt rätt håll. Jag håller tummarna för din dotter o dina barnbarn.

  Det blir en hel del pyssel för dig för att få ditt pysselrum klart. Lycka till med det.

  Härliga bilder som vanligt.
  Tack för alla fina kommentarer hos mig.

  Ha de gott. Kram Birgit

  SvaraRadera
 19. Oj så härligt att allt verkar gå så bra , vi håller tummar och tår eller hur. Det bästa i livet är väl när det går bra för barnen. Så underbart att få ett pysselrum eller hur. Dina bilder är så vackra att se på. Fint ni har de. Allt gott nu till er familj...

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 20. Jag hoppas verkligen det går bra för din 15-åring nu när hon flyttar till sim mamma igen. Och soc.sekretare är inte alltid så enkla att umgås med, jag vet. Vi kämpar på med vår yngste grabb, inte är det enkelt alla gånger.
  Kram!

  SvaraRadera
 21. Det verkar som om allt håller på att lösa sig till det bästa, kram på dig:)
  ... och vad härligt med ett kommande pysselrum!
  Men nu till facebook frågan; Kan du inte se vad jag skrivit där över huvud taget? Jag är ju ny på facebook (dagsfärsk kan man säga) så jag har inte lärt mig alla funktioner ännu, det lär väl ta ett tag... men om du klickar på "logg" i vänstermenyn bör du kunna läsa mina inlägg. Hoppas det funkar:)
  hälsningar virkpia

  SvaraRadera
 22. först önskar jag lycka till med din familj,
  att måla och fixa rum är så roligt och jag fortsätter med mitt har nu börjat att måla taket i badrummet så du kommer att få kul med ditt projekt pysselrum, fina bilder på små och stora djur, kram kram

  SvaraRadera
 23. Vad mycket det händer hos dej nu. Jag håller tummarna att allt går bra. Vad trevligt att du ska få ett pysselrum.
  Du ska inte tro, att jag har så mycket energi som det verkar. Ibland går det bara på vilja och när jag har tidspress på mej jobbar jag som bäst. Har hunnit med det som ska vara klart i vävstugan denna veckan nu. Vissa dagar har jag inte alls någon ork utan får ta det lugnt.
  Ha det så gott. Kramisar Birgitta

  SvaraRadera
 24. Vad glad jag blir för er skull, att det verkar ordna sig även om du inte känner att du kan slappna av helt och hållet än. Fascinerande med spindelnäten. Det måste ligga många timmars arbete bakom det där.
  Fina bilder på gräshoppan och trollsländan.
  Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
 25. Tänk att ha en mamma och mormor som du som verkligen bryr sig och ställer upp! Så härligt att allt verkar lösa sig för samtliga.....
  Så härligt när du kan börja göra i ordning ditt pysselrum! Ha det bäst!

  SvaraRadera
 26. Vilken underbar utveckling i familjen, jag håller tummarna för att det kommer att gå bra för din dotter och hennes 15-åring. Jag tror det gör det, hoppas, hoppas.
  Och den andra lilla stora damen, skall flytta ihop med svärmorsdrömmen, det kommer att gå jättebra, roligt!
  Och du får ett pysselrum. Nånting säger mig att det är precis vad du behöver som är så fena på att pyssla! Tänk så många roliga projekt det kommer att bli.
  Bilderna av spindelnäten är fantastiska och det är näten också, att det kan bli så, att dom orkar spinna så mycket!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 27. Jag fick nästan tåriga ögon (alltså vattniga, inte tårna i ögonen)då jag läste att allt har gått så här bra och de kan flytta till eget...!

  Ett verkligt pysselrum, kan man väl kalla kaoset. Syns att det "pysslats" med ett och annat! Det kommer att bli toppenfint att få följa med "före-efter" grejen!!!!

  Spindelnätsfoton på granarna...ååååhhhh, aldrig sett något vackrare!!!! Du måste göra det till en tavla, postkort, osv! Han är ju ett proffs, karln din!

  Kramis (måste skynda mig till det evinnerliga jobbet)!
  -Pia-

  SvaraRadera
 28. Det låter som det är mkt trevliga förändringar på gång hos er. Hoppas att allt verkligen blir bra nu! Och det är ju härligt med ett eget pysselrum. Lycka till! Kram Fiff

  SvaraRadera
 29. Håller tummarna och hoppsa att det går bra för dottern.
  Tänk att ha ett pysselrum. Låter underbart! Det skulle jag också vilja ha.
  Ha det fint. Kram till dig.

  SvaraRadera
 30. Jag håller tummen opp för din dotter att det skall gå bra för henne nu...o att du slipper oroa dej...O pysselrum är ju så himla roligt att ha.. du får visa sen då det är klart...Spindelnät är fina.. jag av ut imorse oxå o fota./ha en bra dag..

  SvaraRadera
 31. Vad underbart att läsa, jag är så glad för er alla!
  Vad härligt med ett alldeles "eget" pysselrum. Ska bli kul att se både hur rummet blir och dina alster.
  Din "gubbe" är enastående på att fota, så fina bilder!
  Ha det bra så länge!
  Kramar Helen

  SvaraRadera
 32. Håller tummarna att allt går bra, för nu börjar din tid, och att du kan göra det du vill, inte bara ställa upp, så skönt.

  Kram Maggan
  http://www.vindsromantik.blogspot.com/

  SvaraRadera
 33. Vad härligt att det går bra :)
  Kul med ett pysselrum, önskar att jag hade ett. Tänk vad skönt att ha allt ordnat och lätt att bara sätta igång utan att först plocka fram för att sedan plockas bort.
  Kramar Carro

  SvaraRadera
 34. Det händer saker hemma hos dig, hoppas nu att det går bra för samtliga unga..håller tummarna, stor kram VIOLA

  SvaraRadera
 35. Visst orkar man läsa när man får glädja sig med då något ordnar sig så bra. Unnar dig verkligen att få inreda rummet, sådant är ju jätteroligt. Ha det så gott.

  SvaraRadera
 36. Håller tummarna att det går bra för din dotter ... men så härligt att få ett eget pysselrum :), jag fick det för några år sedan när min älsta flytta , och det var efterlängtat vill jag lova, hade bara grejer överallt kändes det som ..Så fina närbilder du tagit /Kram

  SvaraRadera
 37. Hjälp vad mycket och stora saker som hänt och händer! Hoppas nu verkligen att allt ska gå bra för er alla!
  Vet fler ungdommar som långt innan flytt ska ha allt klart...inte är det som förr inte! ;-)

  Ta nu hand om dej!
  Kramar

  SvaraRadera
 38. Jag beundrar dig verkligen för att du tagit hand om dina barnbarn så fint. Inte alla skulle orka. Hoppas nu att det går bra för dottern och att du kan slappna av. Fast av egen erfarenhet vet jag att man aldrig nånsin kan vara helt lugn...

  Kul att jag kan inspirera någon med det jag gjort! Låna gärna min "kurbitsslinga"!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 39. Vilka härliga djurbilder. Det är skönt att det börjar ordna sig för din dotter men jag vet också av erfarenhet att det är svårt att lita på en människa i hennes situation igen men kanske har hon kommit till rätta med orsaken till sitt beteende.

  Ett alldeles eget pysselrum skulle jag också vilja ha. Jag hade ett nere i källaren men fick flytta ur det för att få plats för fler sängplatser. Jag får väl vänta till 15-åringen min flyttar:)

  Kram

  SvaraRadera
 40. Håller tummarna för att allt ska gå bra.
  Här har sista barnet nyligen flyttat hemifrån så jag har också ett rum över. Funderar på vad jag ska ha det till.
  Ha en skön helg.
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 41. Tänk vad mycket tid du kommer få och vad tomt du kommer tycka det är. Men du har ett gott hjärta och har fått en alldeles speciell relation till dina flickor.

  Snart får du sätta igång med ditt pysselrum, bara tänka på dej själv därinne-Du kommer trivas kanon därinne.

  Kram och trevlig helg. Marie

  SvaraRadera
 42. Oj, vad mycket jag missat hos dig!! Det händer ju jättemycket både i hemmet, stugan och familjen. Alla minavälgångsönskningar till din dotter! Hoppas att hon fixar det! Vad kul att du får ett eget pysselrum! Skall bli spännande att följa utvecklingen.
  Ha en skön fortsättning på helgen!
  Kram!

  SvaraRadera
 43. Hoppas hoppas att det ordnar sig!

  Jag tror det är nån slags larver som har spunnit de där näten :-/

  SvaraRadera
 44. Hej!
  Du gör och har gjort en väldigt fin insats för dina närmaste, trots att det säkert frestat på en och annan gång.
  Du är verkligen förtjänt av ett pysselrum!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 45. Det ska bli jätteintressant att få följa med ditt pysselrumsprojekt!

  Hoppas det går bra för dottern och att hon inte lockas. eller låter sig lockas, att falla dit igen...

  Du har så fina bilder och jag är i startgroparna att köpa en ny kamera. Vad har du för kamera???

  Ha en fin vecka!
  kram

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv