Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

söndag 4 september 2011

Flytten

Det är inte klokt vad fort tiden går och jag tycker inte jag hinner med nånting.
Allra minst bloggandet, men det kommer snart många mörka höstkvällar tänker jag.
Visst har jag gjort en hel del men här hemma svämmar det över av alla s.k. projekt jag har föresatt mig.
19-åringen flyttade ut i Torsdags och då var det full rulle.. "Gubben" kom med en tom släpkärra som snabbt fylldes och sen bar det av..


















Sådärja, kärran är lastad och vi åker ner till ungdomarnas nya boende.
Lägenheten de fått ligger bara ett stenkast från oss så vi finns fortfarande nära varandra..
Nu känns det enormt tomt och de få irritationsmomenten som fanns skulle jag nästan vilja ha tillbaka.
Jag kan nu bara hoppas att allt ska gå bra för de två....


















Ja nu var det bara att ta itu med pysselrummet...
Den allra första inredningsdetaljen i mitt kommande pysselrum fick bli den lilla söta lampan jag fyndade på loppis förra helgen..........














Vad vore jag utan min älskade "gubbe"????? Här målar han väggarna i mitt kommande pysselrum.. Det behövdes rejäl spackling efter alla skruvhål som 19-åringen åstadkommit.
Färgen vi använde i hallen på torpet räckte till detta rum också....

Jag trodde ju att jag bara skulle flytta in i det här rummet men det kom till en hel massa arbete som jag inte tänkt på.
Jag vill måla alla möblerna som ska vara där inne så det kommer att ta lite längre tid än jag tänkt mig..
Igår när gubben målat väggarna åt mig satt vi på balkongen och hade en egen liten skaldjursfest.
Krabban var så god , så god. Gubben åt kräftor och lite räkor..


















Här sitter jag i mina Rosa Foppatofflor med bara ben och grundmålar skrivbordet. Den första möbeln är nu under behandling....


















Ja, sen har jag trätt en hel massa rönnbär på tunn ståltråd för torkning och så har jag skördat tomater..
Ja tomater ska ju vara röda men mina är illgröna. Någon sa att de kan mogna om man lägger dem på ett fat i fönstret så det gjorde jag.
Jag har aldrig odlat tomater förut men fick en planta av min underbare Elof på jobbet..
Den har växt och växt men inte sjutton ville tomaterna mogna så nu skar jag ner hela härligheten och hoppas att någon ska bli RÖD.














Kramar till er alla
Maidi

35 kommentarer:

  1. Nog är du alltid igång, så lite måste man få sätta bloggandet år sidan. Jag vet hur full rulle det kan vara under tiden då ungdomar flyttar ut eller in.
    Riktigt skönt när studierna är klara och de dessutom sitter med familj i sitt eget hus, då lugnar det ner sig. Trevligt för dig att de inte for långt bort. Ha det så gott med gubben i er ensamhet.

    SvaraRadera
  2. Nämen, himmel så du hunnit med!!! Vår yngsta dotter flyttar till egen bostad nu i dagarna, sen finns här bara två ugglor och två hundar...

    Önskar dig en fin vecka!

    Kraam!
    -Pia-

    SvaraRadera
  3. Skönt att du har ungdomarna nära dig.
    Tänk att det alltid blir extra jobb när man får rum "över". Tids nog så hinner du blogga också.
    Allt har sin tid.
    Lampan är super läcker.

    Kram Birgit

    SvaraRadera
  4. Kreativiteten på topp - som vanligt!
    Lite dubbelt det där med ungdomarna som flyttar hemifrån, kan jag tänka.

    SvaraRadera
  5. Då är det ju ändå lite pyssel på gång i pysselrummet...:)
    Måleri, målera...
    Det blir ju så bra...:):)

    KRAMAR till dig, cia:)

    SvaraRadera
  6. ja du har fullt upp du - tur att du inte ligger på latsidan ;-)))))

    kan man inte sylta gröna tomater eller är det en särskild sort det ?

    SvaraRadera
  7. Ojoj, vad flitiga ni är hela tiden och fint blir det ju förståss *ler*.

    Jag kan förstå att det känns tomt hos er nu. Det här med irretationsmomenten och man nästan längtar ibland tills man får boet för sig själv, sen blir det nog ändå tomt och man saknar mycket med ungdomarna. Säga vad man vill, men dom håller en alert och lite yngre också.
    Skönt för er alla att ni bor nära varandra.

    kram
    strömma

    SvaraRadera
  8. Oj vad mycket på gång hos dig !!! Spännande när "barnen" flyttar ut. Och förskräckligt tomt !!!! Men nu får du ditt pysselrum. Det blir alla tiders för dig. Och med en så läcker lampa. Där gjorde du ett fynd. Kram Eva

    SvaraRadera
  9. Hos dig var det full rulle. Lika bra att du målar möblerna som ska in i arbetsrummet nu så du får det som du vill ha det. Du får vänta någon dag längre på inflyttningen. Tomaterna brukar mogna om man tar in dem och lägger på ett fat.
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Det är mycket känslor när ungdomarna flyttar hemifrån, tur de bor nära. Du verkar ha fullt upp, ta det lugnt så du inte överanstränger dig.

    SvaraRadera
  11. Roligt att du har börjat inreda pysselrummet - och vilken underbar lampa!!! Skönt att ungdomarna finns i närheten, så ni kan titta till varann en stund när längtan faller på.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  12. Du kommer säkert att få det superfint där inne i "ditt" sy/pysselrum.;)Kram Ulrika

    SvaraRadera
  13. Det händer grejer hos dig och alla är aktiva och grejar och pysslar. Och jag tror det kommer att gå bra för ungdomarna, dom verkar vara rediga!
    Vilken söt lampa i ditt pysselrum och vilken fart på både dig och mannen din, fullt ös.
    Ser gott ut det där med maten på balkongen!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  14. Det blir alltid tomt när ungdomarna flyttar! När mina två äldsta grabbar flyttade ville jag bara krypa under täcket. Fast man vänjer sej (lite)! Så nu när siste pojken flyttade kändes det inte så svårt! Vilket projekt du har börjat med. Blir säkert jättebra när det blir färdigt./Christina

    SvaraRadera
  15. Ja ´det blir tomt då barna flyttar men det är ett steg i livet det oxå.. o så är det ju bra att de kan komma hem sen...när de vill... Vi har ju 3 flickor som ha flyttat.. 2 är
    nära o en är i Docksta (sverige)....pojken bor hemma o är bonde.Oj så himla fin lampa du ha hittat, en sån skulle jag å ha velat fynda!! Blir jättebra i hobbyrummet..ska du se. Jag fick ju oxå mitt hobbyrum då "sista" tjejen flytta..o jag skille ju ha behöft måla/tapetsera..men jag bara flytta in..o nu blir det inte gjort..brrr jag vill bli arg på mej vissa gånger då jag inte får det målat.ha de bra!!

    SvaraRadera
  16. Skönt att ni ändå bor nära varann!
    Projekt har du minsann, duktig är du också! Jag har nog en hel del att ta tag i också, men den där energin till att göra det vill aldrig infinna sig!!! Skulle ha sytt tre enkla gardinkappor....lättare att bloga runt! ;-)
    Fortsatt god energi på dej!

    SvaraRadera
  17. Hejsan Maidi !

    Tur att Du och barnen inte kom så långt från varandra.När min Dotter flytta första gången, gick flyttbussen ända till Sundbyberg, hon och hennes dåvarande kille hade fått hyra en 1,5 i andra hand.De bodde nog där några år och sedan skulle de ut.Sedan har hon nog flyttat runt några gånger tills hon kom i hamn i sin nuvarande mans famn.
    De bor i Länna utanför Skogås/Trångsund.
    Mina katt barn fick två ny bostad i går,ikväll ska vi försöka få in den tredje ungen och mamma n, och färden går till Mariefred.Här i Södertälje hade de fullt på katthemmet och så ska de bli av med sina lokaler.Hur illa är inte det.Men det kommer att kännas skönt när alla är omhändertagna så kan jag pusta ut.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  18. Du hinner ju massor! Det är ju bättre att ta den tid det tar och få det som du vill ha det i ditt nya rum!
    Tids nog kommer du att njuta av lugnet när det bara är ni två hemma, jag vet! Våra barn flyttade för många år sedan, men två av dem bor på gångavstånd, så vi kan ses när vi vill!
    Härlig balkongsupé!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  19. OJOJ, du flitiga lilla myra. Vad du hinner med. Tror att de kommer bli otroligt snyggt när allt är klart i rummet. Ja det är väldigt blandade känslor när barnen lämnar boet och det tar tid att vänja sig. För de blir sååå tomt. Ha de bäst nu..

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  20. Vad fint ni kommer få det :) Men jag förstår att det är tomt! Håller tummarna att allt ska gå bra!

    SvaraRadera
  21. Tomt blir det när ungdomarna flyttar men så ska det vara. Som tur är har du dem nära. Min äldste flicka och hennes barn bor utanför Umeå. Ganska långt när man bor i Holland eller Frankrike som jag gör.
    Duktiga och flitiga är ni och oj så fint det kommer att bli. Det blir massor med inspirerande pysseltimmar.
    Ha det bra.
    Anje

    SvaraRadera
  22. Opps var tog min komentar vägen!!!!
    Jo jag skulle tala om att jag framöver också kommer att agera vid en flyttning. Dottern har köpt ett hus i Stenliden Jag tror att adressen var Hemägovägen eller något linande. Är det lång från dig?

    SvaraRadera
  23. Vilken söt lampa :O) Kramelikram tillbaka/Katarina.

    SvaraRadera
  24. Ingen kan skylla dig för att vara sysslolös eller ha brist på energi och kreativitet. Du är en stor inspirationskälla. Jag undrar lite över rönnbären. Ska man trä dem som dom är... eller ska dom torka först? Önskar du ville visa några bilder/Kram

    SvaraRadera
  25. oj vad du jobbat, loppislampan är ju jättefin,
    och mycket jobb blir det när man rustar jag vet som målat tak och väggar hela sommaren, men visst är det kul, så vi målar väl vidare...kram

    SvaraRadera
  26. Vilken fin lampa, lycka till med ditt rum.
    Kram Birgit

    SvaraRadera
  27. Hejsan Maidi !

    I går hade jag hjälp av Irina och Sofia med stora gallerburen få in katten LillBruna. tre ggr hade hon varit inne i buren och käkat. Men inte att de drog i snöret.Nu ska Irina på semater och jag får fortsätta mata tills lugnet lagt sig.Och jag kanske kan lure in henne i lilla trsp.buren.Men hon låter sig inte luras.Ändå har jag matat i buren ett bra tag nu.
    I morse syntes inte en katt, tack vare att det regnat i natt och duggade då jag var ute.
    Mamman till ungarna är tydligen dräktig igen.För Lillbruna snodde en strömming hon stack in i busken med.
    Hur ont det än gör så måste jag stålsätta mig och få in den lilla katten.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  28. härligt med eget pysselrum, kommer att bli superbra...
    kramar
    Annelie

    SvaraRadera
  29. Hej du!
    Säkert känns det lite vemodigt att släppa iväg 19-åringen, men ett eget pysselrum låter inte så dumt. Me det skrivbordet blir det säkert fint.
    Ha det bra! Monica

    SvaraRadera
  30. Vad roligt att du får ett pysselrum där du kan ha alla dina saker.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  31. Ja, det känns tomt i början när ungarna flyttar, men sen är det ganska skönt att slippa ta hänsyn till nån annan än sig själv och gubben, haha. Och man hoppas ju att allt går bra så de slipper flytta hem igen!!
    Ditt pysselrum kommer att bli jättefint. Här händer inte många knop alls. Är så trött på mig själv. Men jag kanske kommer igång jag också.
    Ha en fin helg.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  32. Här var det full fart förstår jag. Ser att du målar. Det kommer att bli toppenfint!
    Glad lördag! Kram.

    SvaraRadera
  33. Ja du, det där med att barnen flyttar ut. Det är sannerligen blandade känslor man har kring detta.

    Jag har ju en Lillfis, han blir hemma många år till :-)

    Ha en fin lördag

    SvaraRadera
  34. Här händer det grejer ser jag. Ha det så gott och jag önskar dig en bra helg. Kram Maria

    SvaraRadera
  35. Jovisst, det blir lite pauser med bloggandet emellanåt. Själv har jag inget att skriva om känns det som just nu...

    Så konstigt det känns då de flyttar en efter en. Och man hoppas så att de ska ha det bra och inte behöva gå igenom sådant som man själv varit med om... Jag tror vi tänker lika där du och jag. Jag brukar tänka att jag skulle ta ner månen för de mina. Om jag kunde :)...

    Sköt om dig bra och väntar med spänning på fortsatta rapporter från pysselrummet!

    kram

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv