Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

söndag 16 oktober 2011

Nu är fan lös................

....................hojtade "gubben" när han kom in i torpstugan på Lördagsmorgonen.
Det sitter en jägare med laddat gevär precis utanför vår tomt sa han.
Ja här kan ni se från vårt köksfönster hur han sitter där på spänn.
Sicken idiot om han trodde att det skulle komma något vilt där. Vi har haft torpet i 7 år och aldrig sett mer än några spår nära tomten..
"Gubben" vågade ju knappt gå ut för såna här s.k. jägare kanske skjuter på allt som rör sig..


Jag hoppas verkligen att inte de hemska jägarna stötte på de här skönheterna som däremot vi gjorde.. fast uppe på berget..
Vardagen just nu är ganska tung.
Dottern har trillat dit igen och det ordentligt. Hon umgås nu med män som tidigare blivit dömda för att nästan slagit ihjäl henne och hon bryr sig inte om något annat än sig själv..
15-åringen (snart 16 år) som nu bor hos henne har det inte lätt och 19-åringen rycker in och hjälper och tar hand om henne.
Aldrig i mitt liv trodde jag att jag skulle hamna i all denna "skit" som jag gjort men nu står vi ändå mitt uppe i den och trampar.
Jag har sagt det förut och säger det igen: Skrev jag en bok om min dotter hade den sålt som bara den..
Varför kunde hon inte fortsätta att pyssla och vara den goa tjej hon var hela första halvåret??.
Varför finns det inget piller som tar bort alkoholbegäret???????
Jag vet inte varför jag berättar detta här på bloggen men det känns på något sätt bra.
De flesta av er som läser här hos mig är underbara människor som (tror jag) bryr er och inte fördömmer..

Nej inte mer tråkigheter nu

Något annat kan jag ju visa som t.ex. fönstret i mitt pysselrum just nu..


En annan liten detalj som hamnat på väggen i pysselrummet är den här ölringsblomman..


Kram på er
Maidi

56 kommentarer:

 1. Du visar en massa fint, ändå blev jag bara ledsen när jag läste. Hur mår du? Så himla tråkigt att dottern inte fixade det längre, det lät ju så lovande! Vad händer med snart 16-åringen nu? Och även med 19-åringen, det är ju ett stort ansvar även för henne... Vill ge dig en stor kram ikväll!

  SvaraRadera
 2. Sänder stora varma kramar!! Både du , dottern och dina barnbarn förtjänar bättre. Usch och tvi vale för denna sjukdom!

  Men den där jägar'n - han kunde väl ändå inte ha riktigt "alla hemma", eller?? Var tvungen att skratta högt när jag såg bilden.

  Ta väl hand om dig!

  SvaraRadera
 3. ja alkohol ställer till mycket problem, det vet jag av egen erfarenhet då vi har alkoholism i vår närhet...kram på er alla i familjen...Du är inte ENSAM! Ta hand om dig och de dina så ber jag för er här hemma..kramis semlan

  SvaraRadera
 4. Att prata om det brukar hjälpa, och vi är många som lyssnar, och bryr sig...Inget dömmande.

  Tänker på dig och flickorna
  MÅNGA KRAMAR Cia:)

  SvaraRadera
 5. Den där jägarn inkräktade lite på ert revir tycker jag.

  Man ska kunna skriva av sig på bloggen, varesig det handlar om livets goda eller livets svåra. Det finns alltid folk som "lyssnar" och bryr sig om. Att se sina barn vara sjuka eller/och ha det svårt och fara illa är nog det värsta som kan drabba en mor. Man behöver prata/skriva av sig. Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Men så tråkigt att höra om din dotter. Jag har erfarenhet av vad alkohol kan ställa till med i min närhet och jag med önskar innerligt att det skulle finnas piller....
  Tänker på dig och dina flickor!
  Bamsekram!

  SvaraRadera
 7. Hur skulle vi någonsin kunna dömma eller inte bry oss. Har stått på båda sidorna av problemet missbuk och vet att det är så tungt både för de som står bredvid och de som missbrukar.Vilken underbar gåva du har som kan skapa och vara kreativ, det är många gånger räddningen för att inte gå sönder fullständigt.
  Varma styrkekramar från en som inte känner dig men känner med dig. Annika

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder som vanligt! Blir glad av att se dem.
  Hoppas att jägarn blev lottlös utanför ert torp.
  Skickar er en hel hög med bamsekramar och hoppas att allt ordnar sig för dina barnbarn i denna stund. Givetvis hoppas jag att din dotter kommer tillbaka på rätt köl igen.

  Kram Kram Birgit

  SvaraRadera
 9. Så fruktansvärt tråkigt, att det skulle gå så! Jag var så glad för din skull när allt tycktes reda upp sig och ni fick huset för er själva!
  Kan din dotter inte få komma in på något behandlingshem? Ni får väl ta hem 16-åringen till er ett tag igen? !9-åringen har ju eget boende nu, så hon klarar sig ju!
  Bra att du känner det som en lättnad att skriva av dig på bloggen! Här är det ingen som dömer vare sig dottern eller er!
  Hoppas att det kan lösa sig på något sätt!
  Jag tänker på dig!
  Varma kramar, Monica

  SvaraRadera
 10. Men fy vad tråkigt att det trasslat till sig igen för dig och dina nära och kära. Missbruk kan verkligen ställa till det för alla. Jag växte upp i det med en mamma som var alkolist.

  Styrkekramar
  strömma

  SvaraRadera
 11. Många kramar vill jag skicka genom ettorna och nollorna om det går. Det är tråkigt att se när någon man älskar inte tar hand om sig och de sina, men det är ingen som fördömer dig för det. Sänder både en tanke och en bön för er.

  SvaraRadera
 12. Så ledsamt att det inte går så bra för din dotter.
  Missbruk drabbar ju inte bara den som missbrukar, utan det är ju så många runtomkring som blir berörda.
  Så fina bilder du hade i dagens inlägg, men älgjägarens placering förvånade mig.
  Ha det gott och kram från mig!

  SvaraRadera
 13. Så tråkigt att det blev en flopp igen när allt var så bra. Synd om dottern som bor mitt i eländet och hennes syster med. Förstår att du känner det hopplöst. Du har hela tiden tagit så stort ansvar och kunde andas ut ett tag och så börjar det igen.Beklagansvärt !! Vad ska du/ni göra ??? Så fint du har pyntat i fönstret i ditt pysselrum. Stor kram från Eva

  SvaraRadera
 14. Så många fina bilder Du bjuder på.

  Men hua för att ha en främmande karl med bössa sådär nästan invid husknuten, hur i hela fridens dar tänkte han när han slog sej ner där ;*)

  Så sorgligt att Din dotter väljer missbruket.

  Kramen Om ♥
  från Eva

  SvaraRadera
 15. mon-jardin-en-ik16 oktober 2011 23:43

  Så tråkigt att hon inte fixade det. Det verkade gå så bra. Det är synd om er allihopa. Jag tycker att du är duktig som litar på oss bloggare och berättar det tråkiga som händer.Tänker på dig och din familj och hoppas att det på något sätt kommer att ordna sig igen.
  Kram.
  Anje

  SvaraRadera
 16. Alkoholism är ju en sjukdom som alla andra, MEN, ingen annan sjukdom drabbar så illaoch så många i den insjuknades omgivning. Det du nu går igenom, måste vara värre än helvetet, för det är ju ditt barn som gäller och med löper hela familjen! Man kan inte "välja" sina sjukdomar - hon väljer inte spriten. Skulle hon kunna låta bli, gjorde hon det utan tvekan, men hon är inte ännu frisk. Jag har inte annan erfarenhet av alkoholism, än vad mitt yrke har lärt mig, men ja, det förstår alla, att det är för omgivningen som en snara runt halsen!

  Från det ena till det andra: den där jägaren borde nog absolut inte få behålla sin vapenlicens (som han knappast har ens), för vilken jävel kommer och sätter sig med bössan i hand, så gott som på kökstrappan till ett främmande hus?????????????!!!!!!!!!!!

  Styrkekramar till dig Maidi!
  -Pia-

  SvaraRadera
 17. Men så jobbigt ni har det. Vad jobbigt att dottern fått en återfall och det värsta är att hon inte vill ta sig ur det. Det såg ju så ljust ut förut. Jag tänker på er. Jag vet hur det är med stökiga barn. Vi kanske inte går igenom riktigt samma sak, men problem har vi med våra killar.
  Underbara naturbilder du tagit med din kamera. Fick jägaren skjuta något?
  Stor Kram!

  SvaraRadera
 18. Är det verkligen lagligt att jägare sätter sig så nära ett bebott torp???

  SvaraRadera
 19. Så tråkigt med din dotter, det kan inte vara lätt att se sina barn på det sättet. Men försök ta hand om varandra.
  Kram....

  SvaraRadera
 20. Vad sorgligt med din dotter , alkoholism är en jä-la sjukdom , förstår att ni alla har det svårt.
  Många KRAMAR
  Eva

  SvaraRadera
 21. Nej. Nej. Nej. Och hon såg ju så glad och fräsch och fin och lycklig ut på bilder du hade med för ett (bra) tag sen. Varför. Så jättetråkigt. Jag vet att du skrev att det är svårt att helt tro att det skulle vara över, men, nej......hmmm....
  Och jägaren han kan sitta där, fast jag tycker att han kunde satt sig en bit bort från ert hus, det är inte så himla kul att dom sitter så nära.
  Dom är ju så vackra och dom fina bilderna som du tagit är underbara.
  Agnetakramar

  SvaraRadera
 22. Nämen vilken trist figur som nästan sitter i er stuga! Snacka om "jakt"...

  Å så ledsamt med din dotter....jag vet inte vad jag ska säga, inget som kan ändra något. Men du och ni är i mina tankar, jag hoppas att det känns att jag tänker på er och att det ska lösa sig på bästa sätt.
  Varma kramar till er!!

  SvaraRadera
 23. Ljuvliga bilder du visar oss!
  STYRKEKRAM till Er alla!!
  V.

  SvaraRadera
 24. Beundrar dig att du står upprätt genom stormarna men jag förstår också att man har inget val.
  Tänker på er och hoppas det någongång reder upp sig för gott.
  Ingen av oss andra vet ju heller vad framtiden har i sitt sköte.

  SvaraRadera
 25. Hej hjärta...Tack för dina fina ord hos mig. Även hos dig finns skratt och gråt i samma inlägg. Skrattet åt den lite förvirrade jägarn och som sagt nää man vet ju inte vart dom skjuter. Så jag förstår allt mannen. Tack för att du delar med dig av din så svåra situation med din dotter. Jag känner verkligen med dig. Har haft sånt på mycket nära håll här med, så jag kan förstå din situation lite. Vad är man jämfört med alkoholen,,, inte ett dugg. Den vinner nästan alltid. Nä nu var det inte så jag menade klart de finns hopp gumman. Men det är en mycket lurig och svår motståndare. Önskar dig all styrka och kraft som du kan få och tänker på dig. Ha en fin vecka....

  Många och varma kramar Lisa

  SvaraRadera
 26. Fina och härliga bilder.
  Att prata eller skriva av sej är bra när livet blir svårt och tungt.
  Inte några dömande tankar här ifrån, hoppas ni orkar stå upprätta i stormen och får den kraft ni så väl behöver.
  Styrkekramar Birgit

  SvaraRadera
 27. Härliga bilder som vanligt...men gubben, jägaren alltså, platsar inte där.
  Tråkigt o höra om dottern, då det gått bra en tid.
  Tänker på er!
  Många kramar!
  Carro

  SvaraRadera
 28. Känner med dig vännen,och med dina barnbarn.
  Har också denna sjukdom i min närhet, inte lätt att hantera alla känslor,ilska sorg,oro,och däremellan hopp men också oro.
  Tänk att denna flytande skit kan ge ett så starkt beroende. Hoppas nu att din dotter förstår att det finns mer värde i livet.
  Ta hand om dig och dina barnbarn
  Kramar
  Annelie

  SvaraRadera
 29. i nöden prövas vännen och ingen dömmer dig det ser du tydligt i alla kommentarer inkl mig, men det är så sorgligt att Ni drabbas av detta elände...
  jägaren tog priset, sitta utanför stugdörren ja det fick mig att skratta iallafall,
  kram Irene

  SvaraRadera
 30. Så ledsamt, vill ge dej riktigt stora Styrke Kramar, så du orkar med. Jag har inga ord för det som händer runtomkring dej just nu...

  Kramar Maggan
  http://www.vindsromantik.blogspot.com/

  SvaraRadera
 31. Voj, voj, detta eländiga... Så bra det var en tid och nu är det skräp igen. Vilken tur för barna att ni finns där som stadiga klippor trots att det stormar i deras liv med mamman som tappat fotfästet.

  Inte får jägare komma så där nära bebyggelse! Absolut förbjudet!

  Ha en bra vecka trots allt!
  Stor kram

  SvaraRadera
 32. Många kramar från mig, och jag kan inte låta bli att säga det rent ut, fy fan vad alkoholen kan förstöra! Det värsta är att man känner sig så maktlös, man kan inget göra om den som är sjuk inte själv orkar och vill.
  Ta hand om dig :) Kram

  SvaraRadera
 33. Men skitt så knasig gubben med bössan va.. Du skulle ha tagit opp dörren o hoijtat att han skulle ha flyttat sej, för visst satt han för nära! o sen dottern o alkoholen.. jag vet inte vad jag ska säga.. bara att det är hemskt.. har haft inom släktet alkoholmissbruk så jag vet vad det är..Hoppas det ordnar sej för barna..o för din dotter oxå.. Jättefint du hade i ditt fönster! Kramar

  SvaraRadera
 34. Vad ledsen jag blir när jag läser dina rader..förstår att du måste vara i ett helvete..kan inte sätta ord på det riktigt, men hoppet är ju det sista som överger en sägs det..hoppas att hon får hjälp med sitt begär...ha det så gott som du kan, stor kram

  SvaraRadera
 35. Men så tråkigt att din dotter har fallit dit igen, förstår att du/ni har det otroligt jobbigt och känner besvikelse och ilska för att det hände igen......men ändå är det viktigt att prata om /skriva av sej om det och inte hålla allt inom sej för det mår ingen bra av, Många styrkekramar

  SvaraRadera
 36. Vilken jägare, att ni inte drog igång värsta gräsklipparen och andra höga ljud.. bara för att retas...

  Jobbigt med din dotter, men du behöver inte ta åt det, hon är ju vuxen och väljer själv att förstöra sitt liv, synd bara att det påverkar så många andra. Förstår att du känner dej maktlös och sjuk av oro. Men du är stark och har fina barnbarn som också verkar kloka och rediga. Du har gjort mycket gott för dem. och det känner kanske din dotter också att det finns nån som tar hand om allt runt henne....

  Kram!!
  Hoppas du får många sköna höstdagar!!
  Marie

  SvaraRadera
 37. Många kloka ord har du fått så jag skickar en varm kram Anne

  SvaraRadera
 38. Hej!
  Kan tro att det är en tung tid. Fy så tragiskt med din dotter. Känner så med dig. Hoppas och önskar att hon vaknar upp.

  Vilka fina kort du har tagit på naturen och rådjuren.
  Du låten jag har på bloggen kunde jag inte hitta i denna versionen på spotify så jag hittade den på youtube istället.
  Önskar dig en fin kväll
  KRAMAR I MASSOR TILL DIG

  SvaraRadera
 39. Det är ungefär som här. 10 meter från vägen har dom satt upp ett älgtorn! Inte klokt att dom får ha det så nära bebyggelse.

  Jadu den spriten är ett fördärv när man inte klarar av den. Så jobbigt det måste vara för er alla inblandade när hon fått ett återfall. Och dessutom umgås med såna eländiga människor. Jag hoppas verkligen att dom kan uppfinna ett piller så det hjälper den som behöver.

  Många goa kramar från Elzie

  SvaraRadera
 40. Han gick väl iväg jägaren, menar så han inte sitter kvar där än.

  Ja det är tråkigt för Dig att Dottern hamnat i sin misär igen.Resorna kallade min dotter det för när jag drack.Ibland var det långa resor ibland korta.
  Höll också till ihop med en man som nära slog ihjäl mig gärna fler gånger. Jag var så rädd för honom, han hade sådan makt över mig att jag vågade inte annat än att gå dit, väl där fick jag inte gå hem, han drogade mig, hade i otäcka tabletter i mitt vin.Egentligen skulle vi anmält honom.Men jag hade ju själv valt att umgås med honom.Han var gravt alkoholiserad sedan ungdomen.Men bara då jag drack.I nyktert tillstånd undvek jag honom.Ja fy farao vilken dyster tid.Är så glad att jag kom ur det.Fast det tog tid.Året innan jag blev folkpensionär.
  En dag i taget.
  Intalar mig själv att jag är allergisk.Om det är något man inte tål undviker man ju det.
  Jag tänker på Dig Maidi.Det är nog värre vara Mamma när det gäller en dotter, än om en ¨¨dotter ser sin Mamma, eller är det kanske lika illa vilket som.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 41. Hejsan Maidi, tack för ditt besök och dina rader hos "mig".. jag känner så med dig och din/ er situation med er dotter. Är själv uppvuxen i skuggan av alkohol med föräldrar som inte förstod vilka skador de åsamkat oss barn. Nu som medelålders tar jag en dag i taget... läkningen går i vågor. Nu ser jag fram emot en promenad på dina sidor..Varmaste hälsningar// R´s

  SvaraRadera
 42. Nej, usch så tråkigt med dottern din....
  Hoppas att det hela löser sig på bästa sätt.
  Det måste vara fruktansvärt att se sina egna barn fara illa.
  Vad obehagligt med en jägare sittandes på vakt så nära ert hus. Jag förstår att ni knappt vågade er ut... Vackra naturfoton!
  Ha det bra!
  Kram Sari

  SvaraRadera
 43. Så ledsamt att dottern har hamnat snett igen!
  Skickar styrkekramar till er alla!

  Underbara naturbilder! Men vilken tokig jägare.... hur kunde han komma på tanken att sätta sig precis utanför er tomtgräns?!

  Kram Majsan

  SvaraRadera
 44. Oron för våra älskade barn tar hårt på krafterna, oftast kan man inte göra så mycket mer än att bara finnas där för dom i ur och skur och hjälpa till så mycket man kan. Jag önskar och hoppas innerligt att din dotter blir fri snart från sin sjukdom och får ett nytt rikt liv med sina barn.
  Kram till Dig Maidi.
  ps. Sparka ut jägarn från tomten ds.

  SvaraRadera
 45. Jag inser att jag är en slarver av stora mått som bara läste om jägaren. Trodde det var slut där, men sen kom det annat. Svårigheter. Hur fan kunde jag missa läsa det? Jag skickar naturligtvis över styrkekramar och hoppas det lugnar sig. Tänker framför allt på barnen som drabbas hårdast. Kram ♥

  SvaraRadera
 46. Sakerna du berättar om är vanligare än folk vill erkänna. Jag tycker att det är bra och modigt av dig att vara så öppen. Alkoholism är en fruktansvärd sjukdom som jag själv har upplevt på nära håll. Och varför kvinnor dras till män som gör dem illa, kan ingen förstå - inte ens kvinnorna själva.
  Jag måste dock säga att din dotter - i mina ögon - inte alls tänker på sig själv. Den som tänker på sig själv gör inte sig själv illa!

  Jag hoppas att hon har kraften att komma ur "skiten" igen och att töserna slipper uppleva detta.
  Barn känner ofta ansvar för sina alkoholsjuka föräldrar och vill "ta hand om" dem. Men jag tycker att det vore bättre om dottern flyttade därifrån. HOn kan inte rädda sin mamma. Bara mamman kan rädda sig själv.
  Massor av kraft till er alla!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 47. Ledsen att läsa om din dotter. Jag har själv lämnat en alkolist och vet hur illa det kan vara. Hoppas dina barnbarn kan fina hjälp någonstans, de blir bara förstörda om hon stannar kvar. Mycket svår situation!

  SvaraRadera
 48. Jag lovar! Den dan jag kommer och hälsar på till ert hem, då ska jag tvätta fönstren! Kanske det blir någon gång... :) Hoppas det!

  kram

  SvaraRadera
 49. Kära vän, så svårt ni har det! Och vad gör man? Du ska veta att ingen dömer er här och vänner finns här!
  Sänder varma styrkekramar och hoppas på det bästa
  Eva

  SvaraRadera
 50. Hej vännen! Förstår att du har det jobbigt och svårt nu. Barnen är ju det bästa man har och vill inte att något ont ska hända dem. Tur att du finns för de dina.
  Jag tror inte jägarn satt på pass för att skjuta rådjur utan älg. Så de klarade sej nog den gången.
  ÖNskar dej allt gott och massor av kramar.
  Birgitta

  SvaraRadera
 51. Självklart fördömmer jag/vi inte Maidi. Du är modig som skriver om det. Det kan vara ett sätt att bearbeta och orka gå vidare. Sköt om dig. Massor av kramar Katarina.

  SvaraRadera
 52. Missbruket söndrar och förändrar och skapar oro och bekymmer och en hel massa andra känslor som skall tas om hand.

  Hoppas allt ska lösa sig. Hoppet är det sista som överger en sägs det. Jag är ett alkoholistbarn, så jag vet precis.

  Styrkekramar till dig från mig.

  SvaraRadera
 53. Fruktansvärt tråkigt med din dotter.
  Hoppas att hon kan komma tillrätta med sitt liv.
  Förstår att du oroar dig för barnbarnen också.
  Skönt att de har varandra och dig/er.
  Blir fundersam över jägaren.
  Hur länge satt han där?
  Ha en fin helg.
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 54. Tagen, rörd, läser jag dina ord.
  1- Du har en blogg, den är din, du får skriva precis vad du vill i den! Remember!
  2- Det måste vara så smärtsam att vara en iakttagare fr.f.a när det handlar om ens nära och kära. Alkoholen är tyvärr en av de värsta gifterna.
  3- Om jag vore i din närhet skulle du få en kram, inga ord, bara en varm kram och ett öra som vore öppen för dig!

  Gå nu ut och ropa ut din smärta/oro eller vilka känslor du nu har på jägaren som tagit sig friheten att stationera sig hos er!
  Kram

  SvaraRadera
 55. Kramar om Dig!

  Sparka jägaren i baken, man får ju inte jaga inom bebyggt område.

  SvaraRadera
 56. Jag förstår att du har det jobbigt,jag levde med en alkoholist i 14 år,mina barns pappa och den sjukdomen drabbar ju hela familjen...Men det är många år sen nu och vi, jag å grabbarna har ett bra liv...Tur att du har ditt pysslande,så kanske du kan glömma om så bara för en stund.....En bamsekram till dig vännen!!! Å glöm inte bort dig själv i allt!!

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv