Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

måndag 31 januari 2011

Måndag

Ja så var det Måndag då igen. Tiden går alldeles för fort så jag hinner inte riktigt med.
Jag är ju p.g.a. mitt jobb en riktig nattmänniska som älskar att ligga och dra mig på morgnarna. Idag fick jag inte det eftersom jag hade en tandläkartid 11.10 och det tar en timme med kommunala medel att ta sig dit in till stan.
Begynnande tandlossning hade jag för att antal år sen och efter den stora behandlingen och rensningen av gaddarna som gjordes då har jag stränga order om skötseln av tänderna. Jag ska köra med mellanrumstandborstar "varje kväll" t.ex.
Normalt har jag absolut ingen tandläkarskräck men idag var jag lite nervös eftersom jag slarvat en del med mellanrumsborstningen men jag kunde gå därifrån och vara nöjd. Allt var skött perfekt tyckte de och inga andra fel hittade de heller. Känns ganska skönt.












När jag kom hem från stan började jag med dagens middag. Jag har ju så smått börjat ett nytt liv efter nyår och jag är riktigt stolt över mig själv när jag står och skär grönsaker.
I stället för grädde i min stora köttgryta som det så småningom blev tog jag Mini-mat som bara är 7 %-ig.
Visst skulle jag ha kunnat göra grytan ännu sundare och mer kalorisnål men tyvärr så är det ju kalorierna som är godast.














Knutte ligger här bredvid mig i soffan och han låg så fint med huvudet på en kudde. Så tar jag fram kameran och vips vänder han bort ansiktet. Det hjälpte inte att jag gick runt honom för då vände han tillbaka. Han är inte direkt nån linslus vår lille Knutte.















Här är lite av de saker jag tillverkat under rasterna på jobbet den senaste tiden. Tiden har inte riktigt räckt till, till annat pyssel sen långt före jul. Så mycket som jag har i skallen som jag vill göra och inget händer. Det är väl så ibland, att hemma-arbetet hopar sig och inget annat hinns med.














Den här lilla stjärnan har jag gjort ett gäng av och de ska sen pusslas ihop med varandra men såna här stjärnor kan man ju använda till lite av varje.














Kram på er
Maidi



fredag 28 januari 2011

Bagge å Figge

Alla ni som förstått hur himmelens trött jag är på mitt jobb måste bara få höra om nattens upplevelser. En kvinna (UFO) och två män skulle natten som gick vara med oss på jobbet och göra någon slags produktanalys. De skulle räkna alla våra produkter som kom in under natten och blev behandlade av oss. En av männen var vår chef och den andre mannen var en vi kände väl och alla kunde skoja och skämta hur vi ville med de två.
UFO:T kände ingen och det märkliga var att denna s.k. människa aldrig drog på munnen en enda gång fast vi har högt i tak och skojar mycket.
Eftersom vi har väldigt många olika slags göromål under natten har vi ett rotationsprogram i datorn som vår lagledare tar ut varje natt för att vi ska veta vilken "process" som ska vara just vår.
Det jag fått tilldelat för natten passade mig utmärkt för det är en av de saker man sköter helt själv och jag vill jobba själv. Jag bara är sån.
Nu bar det sig inte bättre än att just UFO:T skulle stå hos mig och räkna. Jag visste att det skulle ta dubbelt så lång tid och jag skulle bli superfrustrerad av att ha ett UFO runt mig hela tiden så jag slog bakut och nästan skrek. JAG KAN RÄKNA SJÄLV....
Både chefen och den andre mannen bara smålog och samtyckte.
Aldrig i livet att jag hade klarat av att ha denna människa bredvid mig i ca 4 timmar.

Nu är det sena timmen på Fredags-kvällen och alla har gått och lagt sig utom jag som sitter här med datorn.
Vi har tittat på mitt favoritprogram Let's dance. Jag känner inte många som erkänner att de ser på programmet men hur tusan kan de ha så höga tittarsiffror då?
Figge är ju jätteduktig dansare, Frank har verkligen förvånat men hur tusan kunde Björn gå vidare och Bagge åkte ut.
Bagge var kanske ingen dansare men en riktig mysgubbe och Björn är varken det ena eller det andra i min mening.
David Hellenius gör ju också en hel del för att programmet ska vara underhållande.....



















I pausen på Let's Dance innan de skulle utse förloraren kom Parlamentet som vi alltid tyckt om både "gubben" och jag. Lite besvikna..........................................
För varför ska de ändra på allting egentligen. Det påminner mig om omorganisationerna på mitt jobb. Nu rör vi om i grytan lite så blir det jättebra tänker alla skrivbordsnissarna som inte vet ett dyft om hur allting går till på "golvet".
Varför kom det helt plötsligt en helt ny fnissande programledare t.ex.
Man vänjer ju sig vid det mesta så kanske en vacker dag tycker jag om honom.








Under TV-tittandet smaskade vi på varsin Suschilåda från ICA. Jaja, jag vet att de inte är lika bra som från en "riktig" Suschi- eller Japansk restaurant men de är helt OK i min mening.Wasabin är tillräckligt stark och Ingefäran är så god som den kan bli även om själva suschiarna kunde hålla ihop lite bättre. Mätta blev vi och gott och nyttigt var det.











Kramas med varandra
Maidi


måndag 24 januari 2011

Andra bekännelsen

Nu gäller det att snabba sig innan ännu fler kommenterar "mina" vackra bilder. Snacka om att "gubben" haft roligt åt alla komentarer eftersom det naturligtvis är han som stått bakom kameran.
I somras hade jag en liknande bekännelse när jag hade lagt ut hans fågelbilder som alla då också tyckte var så bra och fina.
Jag glömde helt enkelt att säga det nu och jag var ju ändå med när bilderna togs.
"Gubben" hälsar i alla fall och tackar er alla för de fina orden.

Kramas med varandra


söndag 23 januari 2011

Söndagspromenad

Kors i taket. Idag följde jag med gubben på hans Söndags-promenad. Halkigt värre var det men oj vad naturen har mycket att visa.
Var man är tittade så såg man nya fina konstverk.















































Det här ser nästan gott ut, som vitt candisocker...


















Isen hade gjort enorma mönster i bäcken.
























Den här stenen var klädd med någon slags röd lav.














Stubbar i skogen kan vara enorma skulpturer under alla årstider.



















Kram på er
Maidi








fredag 21 januari 2011

Burkar

Helt slut känner jag mig just nu här i soffan. Lite skönt är det att "gubben" är i Stockholm och kommer hem sent. 18-åringen är i Malmö hos kärleken och 15-åringen är ute med kompisar.
Knutte och jag är ensamma och myser. Jag har avverkat 4 st 12-timmarsnätter på jobbet och idag när jag vaknade började jag med att storstäda 18-åringens rum och sen bara fortsatte jag med hela lägenheten fast jag inte hade planerat det.
Det känns så otroligt skönt nu att sitta här nyduschad och fräsch och se fram emot 2 hela dagars ledighet utan att behöva bry sig om dammsugaren.
Lite ironisk är jag när jag säger 2 hela dagar. När man jobbar så långa nätter som vi gör behöver man många fler dagar för att återhämta sig men nu är det som det är med våra omänskliga scheman. Ursäkta att jag ältar detta men det är inte så här vi vill leva och ha det,varken mina kolleger eller min familj.

Eftersom jag egentligen inte varken har något att skriva om eller visa så tog jag till en del av mina burkar. Jag är så jätteglad idag att jag har sparat så många av alla de burkar som fanns i min barndom. Sonen (konstigt nog) är lite likadan så han har fått en del bl.a. en Oboyburk. Den är väl inte så gammal men de görs minsann inte i plåt numera. Den är från hans barndom så för honom är den säkert värdefull.
Jag börjar lite lätt med en burk från förra sommaren. Jag kan tala om att innehållet smakade förträffligt och eftersom jag gillar burkar så sparade jag den här. Den är noggrant diskad och "doftar" ingenting.














Den här burken är det nog inte många som känner igen. Skoja bara...














De här småburkarna har stått i källaren i vår Jämtlandsstuga och i dom förvarade pappa skruvar och spik.













Här är några kakburkar från olika ställen men alla är mig kära på olika sätt.














Den här burken och brickan hör ihop och det står en kaffesort på båda två. Man kan se att det står kaffe i den röda pricken på burken men jag kommer inte ihåg vilken sort det är och sakerna står uppe i torpet så jag kan inte kolla det just nu.














Cirkelkaffe verkar ha varit ett populärt kaffe i mitt barndomshem för jag har hittat många såna uppe i Jämtlandsstugan.















Undrar just hur de här drageerna smakade. Jag har torrfoder till Knutte i burken nu och dessa har jag heller inte smakat på.













Kram på er
Maidi


söndag 16 januari 2011

Väder och vind

Den här s.k. vintern måste gå till historien för vilka enorma väderomslag vi får vara med om. Igår Lördag när vi skulle hälsa på sonen och Kevin hade det på natten snöat så ini bängen att vi fick pulsa fram i flera decimeter nysnö.
Knutte och jag sitter redan i bilen här men ni ser ju hur den såg ut.












Inatt stod regnet som spön i backen och 18-åringen med boyfriend som var ute på galej var totalt genomblöta när de kom hem mitt i natten.
Sicket väderomslag...
Sen idag Söndag tidigt på morgonen kommer Tessan ut från sitt rum och talar om att det droppar från taket. "Gubben" fick gå upp på vinden och kolla och jag torkade golvet. I en skarv uppe på vinden droppade det för fullt så det blev till att ringa vår styrelseordförande men de kommer inte att göra något åt det förräns i morgon.
Kul med takdropp när man bor i en modern lägenhet..














Jag måste nu när jag ändå var inne i Tessans rum visa det här skåpet. Inget märkvärdigt kanske men för mig är det väldigt speciellt.
Pappa köpte det på auktion 1955 för 10 kr och när jag var liten hade jag det som dockskåp. Innanför dörrarna är det två hyllor och de var perfekta till olika rum för smådockorna.
Idag har Tessan skåpet som sminkbord men hon kommer inte att få ta det med sig när hon en dag flyttar från oss för då ska jag göra det fint igen.














Några nyårslöften har vi inte gett här hemma men efter alla storhelger säger "gubben" och jag att vi ska börja ett nytt liv på Måndag.
Vad kan vara bättre än att äta en massa frukt då??
När vi köper hem frukt blir den ofta liggande tills den nästan kryper bort men nu har vi kommit på ett superknep för att vi ska äta av frukten.

























Jag har nog aldrig riktigt gillat att sätta tänderna i t.ex. ett äpple och inte ofta skalar jag en apelsin heller, men att göra ett litet fruktfat till TV:n har numera blivit en stor favorit för oss.
Fatet blir rensat ganska fort när man äter bitarna som snacks.














Kram på er
Maidi


onsdag 12 januari 2011

Brasilien

Ja så var 3 arbetsnätter till avverkade. Idag sov jag till 14.00 och sprang upp alldeles groggy. Jag brukar vilja gå upp vid 12-tiden efter sista natten för att vända på dygnet liksom.
Här hos oss har det varit skridskobanor överallt i några dagar efter en del töande och regn. Tur att man inte har en så stark hund när man stolpar fram på isen.
I natt snöade det igen så nu ligger snön ovanpå isen och det blir ju inte så mycket bättre.
Visst är det vackert men nu är jag nöjd och längtar till solen.
Sen tjejerna flyttade in hos oss för 4 år sen har vi inte varit på en enda utlandssemester så nu längtar jag ut i världen igen men jag får väl nöja mig med minnen ett tag och det är ju tur att vi har så mycket resebilder. Här kommer några från Brasilien förresten.



























Vi fick se en hel del på stränderna. De här italienska "snuskgubbarna" såg vi varje dag med olika unga vackra damer i sitt sällskap.













De här skaldjursfaten gick inte av för hackor inte.













Får vi kanske bjuda på en smarrig liten räka......













Lite fler rundlar har det blivit. Vi har ju en timmes obetald rast mitt i natten på jobbet så då måste man ju göra nåt för att inte somna.















Kram på er
Maidi



lördag 8 januari 2011

Hemkomst

Nu har äntligen 18-åringen och hennes Malmö-påg kommit hem från Thailand. Oj vad mycket de hade att berätta.
Rummet som de bor i här hos oss var litet för en person och nu när A är här mer och mer fylls rummet ganska snabbt. De hade köpt en massa småpryttlar och allt ska stå framme.
Jag hade städat rummet innan de skulle komma hem men det syns inte nu längre














Ja så himmelens rörigt har det inte hunnit bli ännu men ni skulle sett när all tvätt låg utspridd på golvet.




























Vi fick en liten present av dom. Det är en nöt av något slag som är urgröpt och delad.
Jättesöt är den och passar alldeles utmärkt bland våra andra souvenirer.













När den öppnas sprider sig en underbar doft.














Virka i vitt kan bli lite enahanda så jag plockade fram lite mer färg-glatt. Kanske lite väl färg-glatt men jag har i alla fall fått för mig att jag ska göra en sommarsjal av detta. Kan bli nåt annat också om jag känner mig själv rätt.
Snabbgjorda rundlar som passar perfekt framför TV:n i alla fall och nånting blir det nog.














Kram på er
Maidi



Bloggintresserade

Bloggarkiv