Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

torsdag 19 januari 2012

Lediga veckan har börjat

Hej på er

Ytterligare en arbetsvecka är över och jag måste säga att jag tycker mig märka att det är ljust lite,lite längre på dagarna nu och pyttelite ljusare när jag kommer hem på morgonen..
Någon snö har vi inte fått ännu men regnet verkar gilla oss skarpt..
Julsaker och pryttlar är bortstädade sen länge men jag har kvar min Amaryllis som blommar om så fint nu..


Vår lille Knutte firade vi på 20-onde Knut.. Någon gran fanns inte att dansas ut men jag tror att Knutte tyckte det var lika bra..


Vi får inte fotografera på mitt jobb men lite kan jag nog visa. Jag har ju så ofta klagat på mitt jobb men det gäller absolut inte mina jobb-kompisar utan mer vad som bestäms över våra huvuden..
Här är 2 fina bilder från vårt lunchrum. Den ena är en fågelholk som är gjord av en mjölkförpackning och den andra är våra fina plastblommor.
Lite ironisk är jag allt nu för vårt lunchrum är under all kritik.. Vi har tjatat och tjatat på minst 4 chefer som passerat genom åren och alla har lovat att göra allt de kan, men de hinner alltid bli utbytta innan något händer..
Där har vi en av anledningarna att jag klagar. Chefen vi har nu tycker de allra flesta om , men den 1/5 kan vi nog räkna med att vi har en ny för nu är det omorganisation på gång igen...


Här står 4 glada damer och hänger upp nya säckar inför nästa natts arbete.. Här är klockan ca 04.00 och vi har precis dragit ut alla fulla säckar och lagt dem i sina behållare..
Att de ser så glada ut kan väl bero på att det allra tyngsta jobbet är avklarat för just denna natten..


Många av er vet väl nu vad jag arbetar med och på den här lilla tröjan ser man ju tydligt vad jag menar.
Jag gjorde den lite slarvigt på skoj av en t-shirt när vår lagledare fick barn för ett tag sen..
Både hon själv, hennes man, hennes mamma och svärmor jobbar på vår terminal, så den lille sonen måste ju också ha "profilkläder"..:)


Den senaste tiden har det varit rätt rörigt på pysselbordet här hemma. Lite av varje har fått smaka på den vita färgen och sen har jag decoupagat (så heter det nog inte) för det vilda..
Så fort det nya året inträder börjar jag känna för att göra nya saker till våren och sommaren. Blommor och färger är det som gäller nu...
Många av de här sakerna ska upp till både torpet och Jämtlands-stugan så småningom..


Ett gammalt knivblock som var nött och fult fick sig också en omgång av den vita färgen.. Lite grönsaker fick pryda den....


Ha det så gott och Kram på er
Maidi

16 kommentarer:

 1. Så fint du har pysslat. :)

  Tråkigt med arbetssituationen. Dessa eviga omorganisationer, vilken nytta gör de? Tror att de skadar mer.
  Ha det gott.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Å här börjar snart min arbetsvecka...

  Va varför får man inte fota på jobbet? Bra att du isåfall smygfotade ;) Käck liten posttröja ;D

  Säger detsamma om min amryllis som blommar så fint...NU!
  jaja, bättre sent än aldrig kanske.

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. Vad trist med den vandringen med chefsbyten och att ni inte får gehör för så enkelt önskemål som ett trivsamt lunchrum. Du gör det bra som jobbar på nätterna.

  Vad fint din amaryllis blommar.

  kram
  strömma

  SvaraRadera
 4. Vad fint du pysslar! Just på morgonen tycker jag inte jag märker nån skillnad, men på kvällen! Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina saker du har pysslat, det blev så himla fräscht och vackert! Tur att du har fått ett pysselrum för du är så duktig.
  H det riktigt fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Så mycket fint du pysslat, tänk att något som är relativt enkelt att göra kan bli så fint.
  Och amaryllisen blommar också fint i fönstret.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jobbigt att byta chef hela tiden! Men bra arbetskamrater är ju minst lika viktigt som själva jobbet, och med det har du tydligen haft tur!
  Ditt knivställ blev ju jättesnyggt! Jag gillar när man fräschar upp gamla saker istället för att köpa nya hela tiden!
  Ha en skön ledig vecka!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Så mycket fint man kan göra med decoupage .Gamla grejer blir som nya. Jaså.... inte visste jag vad du jobbar med. Dina jobbarkompisar ser glada och trevliga ut.Skönt att vara ledig nu. Ha det riktigt gottigt !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Inte fota på jobbet...samma för mig. Likadant med facebook, arbetsplatsen har rättigheterna till bilderna.
  Jättefint knivställ:)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 10. Go´moron och hoppas jag inte väckte dig!

  Såå söt "arbetsuniform" du sytt! Och målandet och decoupagandet blev himmelens fint!!!! Det är det lilla extra som gör det!

  Önskar dig en riktigt sköön fredag!
  Kraam!
  -Pia-

  SvaraRadera
 11. Gomorron vännen,va kul att du oxå vill vara med...;)))
  Åååhh det där knivblocket skulle inte jag tacka nej till för guuud så fint...;))
  Ha en riktigt bra fredag...KRAAAAAM!!!

  SvaraRadera
 12. Avundsjuk, jag är så avundsjuk nanananananananannnna
  Mina "arbetskamrater" bär alla manligt kön och dessvärre ska jag nog aldrig förstå hur den rasen riktigt är funtad. Javisst, det finns faktiskt de som är jättebra killar men nog saknar jag efter 30 år lite kvinnligt samtal ibland på jobbet. Härligt med rosorna, tiden går fort snart är det vår / Kram

  SvaraRadera
 13. Jag får väl inte heller fota på jobbet kan jag tänka, men det beror väl på VAD jag fotar. Får nog sparken om jag fotar och lägger upp en bild på en klientjournal, men om jag fotar mitt kontor där inga klientuppgifter syns så skadar det ju ingen. Eller hur...

  SvaraRadera
 14. Kul att se bilder från arbetet och lunchrummet kan ni väl inte tycka något negativt om - tänk vilken fin fågel och vilken fin blommar ni har, det räcker väl.....ähum.....skojar!
  Du har så mycket energi, jag förstår inte att du orkar när du haft en arbetsvecka och sen kör du på för fullt med en massa fina saker hemma! Jättesnygga saker har du gjort! Och den lilla tröjan var ju för söt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 15. Skönt med några dagars ledighet efter nattarbete, det är dig väl unnat.
  Förstår att det är ett tungt slitgöra du utför. Men vi andra får ju vara glada att ni gör detta jobb, så en ros skickas till dej från mej.Det är du värd.
  Vilken liten söt tröja du fixat till, du kan få till det mesta, av lite.
  Ha det gott
  Kram Birgit

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv