Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

onsdag 6 juni 2012

Trasor

Idag är det vår Nationaldag och den har vi hittills firat med att städa en del här hemma.. Vi tog med oss högtryckstvätten från torpet så "gubben" har varit ute och skurat altanen med den.. Jösses vilken skillnad det blev.. Den fina träfärgen kom fram igen..
Helgen som var tillbringade vi som vanligt i torpet med lite småtråkigt väder..  Nåja, vi kunde ju vara ute mestadels om vi klädde på oss ordentligt för varmt var det inte..
Mina trasor åkte fram igen och jag fick till 1 1/2 matta. Lite tungt är det att virka med trasor men det finns nog inget annat virkprojekt som går så fort..
De heter faktiskt "svart sammetsiris" även om de skiftar i mörklila och nu blommar de så fint. När jag satte de här för ca 5 år sedan så var det bara små, små plantor men nu är det nog dags att dela dem i flera delar för de breder ut sig så..
Om jag skulle byta namn på bloggen nån gång så kanske jag hade kallat mig för "Humleblomman" för det är en av mina favoriter bland de vilda blommorna..  Egentligen ser den ju ganska tråkig ut men kikar man närmare så är den en skönhet..
Jätte-Vallmosarna har sprängfyllda knoppar nu som får besök av div. flygfän..
Jag har så smått lovat min arbets-kamrat Birgitta att i år ska vi hålla rent runt vår lilla damm..  Vi gör så gott vi kan men runt den är det så oländigt och allt växer så fort så det är inte alltid vi hänger med..
Just nu är det i alla fall röjt men de stora fina ormbunkarna får allt stå kvar...
Lillstugan skulle nog behöva en ny omgång med färg men det är ju det här med tiden.......           Hur ska vi hinna med allt vi vill göra... Nej, jag säger som jag sagt de senaste åren.. Vi har inte tid att jobba längre..........
Kram på er
Maidi

31 kommentarer:

  1. Jag minns att vi gjorde såna mattor när vi var barn. Jättefina bilder! Nu kommer solen smygande även till oss så nu ska mina kaniner ut på gräsmattan!
    Ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara bilder du bjuder oss på, sådana som man blir glad av. Ha en trevlig nationaldag Maidi. Kram Katarina :O)

    SvaraRadera
  3. Det är jobbigt att virka med trasor men snyggt blir det.Vilken skilnad det blev efter tvätten.
    Ha en trevlig fortsättning på nationaldagen.
    Anje

    SvaraRadera
  4. Så många härliga bilder! Så duktig du är på att virka. Och de härliga sommarkuddarna till höger. Har du gjort dem också? Underbara färger...gillar!

    Humleblomman, låter så vackert. Passar perfekt. Om jag skulle kalla mej nåt annat så kanske det skulle vara surrhumlan. Jag skriver ju alltid så långa kommentarer, hahahaha!

    Mys och må så gott!
    Kram
    Monika

    SvaraRadera
  5. Jag har virkat en trasmatta och ska göra fler för de är så mjuka att gå på.
    Den irisen har jag också och den blommar för fullt men den sprider sig rejält.
    Ni har det så fint på ert torp! (Nej, egentligen har man inte tid att jobba!)
    Kram Eva

    SvaraRadera
  6. http://www.vindsromantik.blogspot.com/

    Beundrar din virkning med trasor, det är tungt, ett riktigt träningspass för armar och händer.
    Ni har så mysig stuga, vist, det där med tiden som aldrig vill räcka till, känner jag igen.

    Kram Maggan

    SvaraRadera
  7. Vilka snygga saker du virkar. Och håller med dig, jag har heller inte tid att jobba vara ledig finns så mycke annat roligt att göra.
    Ha det gott.....

    SvaraRadera
  8. Nej visst, jobb brukar nog "dryga" en hel del men tyvärr hinner man inte så mycket mera om man är ledig på lånsikt för det är så lätt att latmasken ger sig till känna.
    Inte visste jag att denna heter humleblomman. Tog foto på den i går, inte för att det precis är vacker men den måste nog ha en sorts charm över sig efter vad den drar blickarna till sig.

    SvaraRadera
  9. Jag förstår dig! Som pensionär förstår man inte hur man hann jobba...
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  10. Så flott du har det ved torpet og så vakre bilder!
    De mattene var stilige!
    Ha en fin sommer! Klem!

    SvaraRadera
  11. Håller med dig att humleblomster är så vacker när man tittar in i den. Ser att mina irisar och vallmon har samma status som dina.

    Mattan blir snygg och jag håller med dig. Kan man inte få slippa jobba, men ha samma lön
    :-))

    SvaraRadera
  12. En sådan skillnad det blir med plankorna på terassen...!
    Du är nog så flitig med BLAND ANNAT VIRKNING!!!!

    Önskar dig en fin nationaldag!

    Kramen!
    -Pia-

    SvaraRadera
  13. En bra investering med den högtrycksträtten för att underlätta erat knogande med torp och annat.

    läste om matkassen ni beställde. Praktiskt också att få den levererad hem. Jag märker också att det går mindre mat här nu när jag bara har 2 tonåringar hemma här. Men inte alltid jag fattar det och handlar för mycket.

    Vad kul att det går så bra för flickorna. Det måste kännas skönt för dig.

    kram
    Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan det där med och virka du,ingen tvekan om det.;)Kram Ulrika

      Radera
  14. Tack för din kommentar Maidi =). Otroligt roligt att du hittat in till mig. Här ser jag en massa fint så ska kika runt lite. Ha en fin dag kram

    SvaraRadera
  15. Åhhh..den ser ju riktigt trolsk ut, dammen!
    Har ni ordnat med en liten sitt plats där också?
    Så att ni kan sitta där ibland o njuta av alla skogens väsen o djurliv? ☺

    SvaraRadera
  16. Vilken grönska runt torpet. Inte så konstigt med mulet och regn som det varit. Beundransvärt att virka med mattrasor just för tyngden. Jag har tankar på att väva trasmattor snart. Hembygdsföreningen har satt upp en sådan väv att använda.Så varför inte nyttja det .
    Kram Eva

    SvaraRadera
  17. Nu blir jag sugen på att virka något med mina trasor som legat ett tag och väntat på att vävstolen blir uppsatt.Njuter av alla dina härliga bilder.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  18. Ja det är ju det där med tiden... att man aldrig har tillräckligt. Men dina virkade trasmattor är jättefina, och alla blombilder är också jättevackra! Jag som har så mycket trasor liggande, måste ju göra något av dom nån gång... men det var det där med tiden...

    SvaraRadera
  19. Vackra blommor du har. Sådana mattor som du virkar brukade min mormor virka men inte av trasor utan av plastband. Jag har provat att virka av trasor men gav upp. Det gick så himla trögt.

    Ha det gott
    Kram Karina

    SvaraRadera
  20. Jag skulle kanske ta fram mina mattrasor och börja virka... vävstolen ligger nermonterad. Men det verkar lite tungt.
    Humleblomster är fina tycker även jag. Hörde ett annat namn på dom häromdagen, "mormors nattmössa". har du hört det? När man tittar på blomman så kan man tänka sej den som en nattmössa..
    Kram Birgit

    SvaraRadera
  21. Så mysigt.
    Vi kör också med högtryckstvätten på vår altan.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  22. Hej du! Limtyget som jag skrev om hade jag säkert själv döpt till limtyg, säkert har det något bättre namn. Så här är det: Ett tunt fiber med lim på båda sidor och ännu papper ytterst på den ena sidan.Sätt något vackert tyg med avsigsidan upp, ovanpå det sätter du limtyget med papperssidan upp och stryker fast det på tyget. Rita ett hjärtan eller vad du vill på papperssidan och klipp ut. Dra bort pappret och pressa fast "hjärtanet" på en duk eller vad du vill. Siksacka runt hjärtanet och så är det klart. Du såg hjärtanet jag ritat som jag pressat på min kudde. D.v.s. hjärtanet hålls således på plats och blir slät och fint. Finns att köpa i vilken tygaffär som helst. Lycka till.

    SvaraRadera
  23. Ja hur ska man hinna med allt man vill göra o sen vill man njuta o koppla av lite också
    I o försig är det när jag står på huvudet i ogräset eller målar någon vägg som jag njuter
    Ha en skön kväll

    SvaraRadera
  24. Det vore inte så dumt med längre semester... Maj-september vore lagom! ;-) Då kanske man hinner det man vill och borde göra med hus och trädgård.

    Så snygg altanen blir med hjälp av högtryckstvätten (och maken). Kanske dags att göra samma sak här. Fast jag tycker det slitna grå är ganska fint de med...

    De svarta sammetsirisarna är urläckra! Skicka gärna hit några när du delar... :-)

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  25. Vem uppfann långa arbetstider? Någon som inte hade några hobby? ;)

    SvaraRadera
  26. å om jag kunde virka...såna där nostalgiska mattor som alltid fanns hos mormor..så fina!

    SvaraRadera
  27. så fina mattorna blev ,,,,, och bilderna så härliga/Kram

    SvaraRadera
  28. Kjempefint sted og fine bilder fra deg. Innom for å ønske deg god helg.
    Klem

    SvaraRadera
  29. Vi har precis också skurat av altangolvet och oljat in det. Det blev som nytt!

    Ha det skönt, Kram Marie

    SvaraRadera
  30. Mattorna är jättefina,nästan så man blir sugen,men jag har nog inget tålamod;) men har faktiskt virkat såna på 80-talet med plastband,oranga och bruna var dom;))
    ha de gott...kram/Anne

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv