Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

onsdag 12 september 2012

Facebook m.m.

Det här med Facebook kan verkligen vara underhållande..  Jag skriver inte själv så mycket där men jag är med i en del trevliga grupper och sen har jag ju en massa goa vänner där..  Många bloggvänner är jag numera också vän med på Fejjan.
Häromdagen fick jag en vänförfrågan från en liten kille. Han var nog sisådär 10-12 år skulle jag tro.. Språket på hans sida var konstiga tecken (möjligen arabiska eller nåt liknande) så det var inte mycket jag begrep.. Jag kikade runt på sidan i alla fall och hamnade på hans vän-lista.. Då fick jag mig ett gott skratt för många av hans vänner hette Maidi antingen i för- eller efter-namn..
Nyfiken som jag är sökte jag vidare och kunde konstatera att mitt namn som inte är så där jättevanligt här hos oss däremot är väldigt vanligt i andra länder.. 
Får väl erkänna att jag inte accepterade hans vänförfrågan :))

Förkylningar härjar på jobbet just nu och även jag har drabbats.. Näsan rinner som en öppen kran och huvudvärkspiller förbrukas i mängder..
I såna lägen är det skönt att ha en Curlingman.. Han är guld värd..
Både "gubben" och jag är barnsligt förtjusta i olika slags apparater.. Vårt senaste köp blev en sån här...
Det kanske inte syns så bra vad det är men det är en ogräsbrännare.. Jag är så trött på att ligga på knäna och rensa ogräs mellan gångplattorna både här hemma och uppe på torpet men den här apparaten gjorde arbetet riktigt roligt..
Det är längesen jag visade något pyssel och det beror på att det varit dåligt med sånt hela sommaren.  Små blommor och ölringshjärtan har det blivit när jag blivit sugen. Hösten passar utmärkt för pyssel så jag har börjat så smått med lite större projekt..
Jag avslutar med lite fina blommor som är utblommade för längesen...
Kram på er
Maidi

30 kommentarer:

 1. Haha en Maidi samlare minsann :) Ibland kan man verkligen fundera på vänförfrågningarna som kommer. Jag säger nej men många säger ja åt alla.

  Vilken bra grej den där ogräsbrännaren. En sån skulle vi också behöva men vi har tyvärr bra mycket mer ogräs än mellan stenplattorna. Vi har bara ogräs. Inget annat.

  Jag är också sjuk. Ingen curlingman är hemma. Men min lilla son på 8 år gick ut med hundarna så det slapp jag iaf.

  Krya på dig!!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. FB är lite kul faktiskt. Många gamla vänner möte igen och så får man lite svaller på vägen, eller att "prata" med någon som befinner sig utomlands kanske. En sådan ogräsbrännare har vi här hemmma....toppen! Nu blommar det över i trädgårdarna men är fortfarande så vackert.
  Önskar dig en fin dag kram från Maria

  SvaraRadera
 3. Hahahaha, ibland får man sina överraskningar :o)

  Vilken gullig curlinggubbe du har!

  Jag är en av få som fortfarande INTE har facebook. Men snart sagt ALLT går ju ut på att man måste ha det numera.

  Hade så gärna velat höra en spellista från fyran. Men då måste man ha spotify. Något jag inte heller har. Och när det sedan visade sig att man måste ha facebook för att kunna ladda ner spotify då blev jag rent av tjurskallig! Hahahaha! Blidde alltså inget av allt!

  Du är verkligen en fena på att virka härliga ting. Och vilken häftig ogräsbrännare. Den måste jag visa min gubbe.

  Hoppas du kryar på dej snabbt!
  Sköt om dej och må så gott!
  Kram
  Monika

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om att man kan få konstiga förfrågningar på Fejan. Jag fick en förfrågan av en man och han hade bara Birgit som sina "vänner" men jag tackade nej såklart. Annars så kan Fejan vara riktigt underhållande och man bestämmer ju själv vad man vill ge ut.

  Din "gubbe" är ju helt underbar.

  Krya på dig!

  Kram Birgit

  SvaraRadera
 5. Själv är jag också med på Facebook, men jag skriver aldrig något själv, bara kommenterar andras inlägg!

  Idag har jag ägnat förmiddagen åt att rensa bort mossa och ogräs mellan plattorna på den ena bilplatsen. Jag har visserligen in stålborste och skrapa på långt skaft, men jobbigt är det, och när jag såg er brännare blev jag lite sugen på att köpa en sån...

  Ha en fortsatt bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Vilken gullig vänförfrågan! Vi måste också köpa en ogräsbrännare!

  SvaraRadera
 7. Jag är ingen vän av Facebook utan har ett konto enbart för jobbets skull. Tycker att det är ganska trist att titta in hos andra på FB. Bloggar är mycket trevligare och intressantare som tidsfördriv... ;-)

  En ogräsbrännare kanske man borde skaffa. Här brukar jag ligga på knä och dra upp ogräset mellan plattorna, och mannen använder högtryckstvätten någon gång på sommaren vilket också gör nytta.

  Ser att astilben blommade vackert hos dig med i år. Det var kanske ett gynnsamt år för den för här var det en fantastisk blomning.

  Jag tror att jag dessvärre har glömt att svara dig... Du frågade om jag ville ha svart iris. Ja tack, det vill jag förstås gärna! Men jag har för mig att du har skrivit att du har mördarsniglar? Eftersom vi inte har problem med sniglar är jag osäker om jag vågar ta in växter som kommer från miljöer där det finns sniglar. Men om det är liljeknölar kanske det går bra?

  Septemberhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Vilken liten goding. Han tyckte nog att du var vacker och passade i hans Maidisamling:)

  Krya på dej, Kram Marie

  SvaraRadera
 10. Man kan få reda på mycket spännande på FB. :-)

  Här har det inte heller blivit mycket pysslande i det sista. Känns som jag kommit ut ur pysselmodus, och vet inte riktigt hur jag ska komma tillbaka...

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Jag är med på FB men tittar nästan aldrig in och skriver inget heller men jag tror säert att man kan fastna där länge. Kul med killen!
  Ja, nu kommer hösten och vi drar igång med pyssel igen, kul!
  Krya nu på dig, snart är det helg!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 12. Jobbigt med förkylningstider. Men du har en snäll "gubbe" som hjälper dig med husets göromål.
  Krya på dig Kram!

  SvaraRadera
 13. Den som hade en curlingman ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Snuva...inte kul. Men att se dina många virkade saker var jättekul, färgglatt och läckert. vad ska det bli av alla fina blommor ? Den där mekapären skulle min man också gill !! Jag med förresten.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 15. Jag vet hur du känner dig. Krya på dig. Ha en härlig morgondag kram Beijan

  SvaraRadera
 16. Inte roligt att vara sjuk, hoppas att du snart är bra.
  Gillar ditt "plotter"
  Ser så färgglatt ut, det blir man glad av.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 17. En sån där ogräsbrännare skulle man ha, hela grusplanen här är snart grön. Det får nog bli ett inköp till våren.

  Ölringshjärtan? Jag har tydligen missat något för jag fattar ingenting (som vanligt)

  Krya på dig och var rädd om curlingmannen.

  kram Karina

  SvaraRadera
 18. Denna eldaparaten behöver jag faktiskt eftersom det är mycket som växer mellan stenplattorna utanför huset.
  Jag ska fråga min arabisk väninna om hon känner till namnet Maidi och vad namnet betyder. Dock jag tror inte det är arabiskt. jag tror mer på att det äe persisk, turkisk eller kurdisk.
  Kram

  SvaraRadera
 19. Skickar först en stor krya-på-dig-kram och sen kommer frågan... Kan man köpa en såndär Curlingman? Dyr i inköp??? Dyr i drift???

  SvaraRadera
 20. Vilken fiffig apparat ni har hittat!
  Hoppas du kryat på dig lite nu.

  Kram från 3 Tanter.

  SvaraRadera
 21. Den ogräsbrännaren var fiffig.
  Vad tråkigt att du är så förkyld! Jag har en förkylning som ligger och lurar men jag hoppas kunna mota den i dörren. Krya på dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 22. Att bränna ogräs låter toppenbra. Måste försöka hitta en.
  Så gullig att du fick den vänförfrågan.Är också på FB men gör inte så mycket där. Jobbigt tycker jag.
  Krya på dig.
  Anje

  SvaraRadera
 23. Så praktiskt med en Curlingman.
  Ogräsbrännare låter bra - det skulle jag behöva för jag är så less på ogräset i gruset på gården. Försöker att hålla efter, så att det inte ska fröa av sig, men det kommer upp ett och annat ändå.
  Kul med din vänförfrågan!
  Ha det fint och kram!

  SvaraRadera
 24. Haha.....ja ibland kan man få lite "konstiga" vänförfrågningar.;))Ha en skön helg.Kram Ulrika

  SvaraRadera
 25. Jag hann inte läsa allt du skrev i ditt inlägg för jag blev så hejdundrande ivrig då jag såg den där ogräsbrännaren!!!! Vi har kämpat i år mot ogräs mellan stenplattorna och jag har sagt på skämt att jag bränner upp dem med min hårtork...och så kommer du med denna fantastiska grej!!!!!

  Jahaa, jag har då inte hör någon annan heta Maidi än du!

  Kraamkraam!
  -Pia-

  SvaraRadera
 26. Men krya på dig omedelbart:)
  Ja, vänförfrågningar dyker upp ibland...men jag får inga såna rara förfrågningar utan mer av den "äckliga" sorten, Har en stängd profil men har lagt in på det som syns att jag är gift. Vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller bli irriterad...tanken med fb är väl inte att det är en deitinggrej...
  Ja ja, nog om det. Er brännarmojäng verkar vara ett klipp. Själv brukar jag köra med trädgårdsättika. Funkar bra man luktar inlagd gurka i hela trädgården efteråt:)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 27. Hejsan Maidi !

  Milda makter så många kommentarer. Jag håller med Dig, fast ibland blir det mera skrivet på FB så då finns det inga ord kvar till ett inlägg. Varje gång jag tänkt skriva, kommer något annat emellan. T.ex. mockning av kattlådorna. Men han är så go.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 28. Kul o ha ett litet eget namn ju :)
  Ogräsbrännare såg ju väldigt smidigt ut. Det borde ju helt klart gå mycket fortare än o ligga på knä.
  Hoppas du får en fin söndag. Kram

  SvaraRadera
 29. Jag "håller emot" facebook än så länge.Trots tjat från olika håll att jag ska gå med.
  Undrar vad du ska göra med plottret?
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 30. Hej!
  Du har en utmärkelse att hämta i min blogg: http://nallepuh.blogspot.fi/2012/09/en-utmarkelse.html
  Ha en riktigt skön söndag.

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv