Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

tisdag 11 december 2012

Pyssel och bak

Jag chockade ju både mig själv och andra härom veckan med att baka.. Nu har jag gjort det igen.. Jösses vad jag har bakat. Det måste vara min nyvunna frihet..
Vetelängder och Lussekatter har det blivit..   Vissa verkar sniffa sig till det med en gång och visst slängde jag ut lite extra till mina kompisar på balkongen..
Koltrastarna (jag tror det är 2 par) har nästan börjat bli lite tama för de bryr sig inte när jag öppnar dörren..
Det finns vissa andra som också verkar ha en näsa för om det finns nybakat.. Äldsta barnbarnet och hennes Skånepåg är numera kontaktfamilj till yngsta barnbarnet.. och de ville så klart komma och frossa i bullarna.
Det är längesen jag berättade något om dottern och hennes 3 döttrar..
Helt bra kommer det aldrig att bli, det har jag liksom accepterat men jag är så glad och stolt över den äldsta tjejen som nu då är kontaktfamilj till sin lillasyster ,
En helg i månaden får de betalt för att vara det men de ställer upp så mycket mer än det.
14-åringen som nu är 17 år bor hos sin mamma och det är nog inte helt bra tyvärr..
Det enda jag kan göra är att hoppas att allt går bra för henne med..
Så här ser det i alla fall ut när de kommer på besök över en fika..
Ungefär som det var på jobbet på rasterna.. Vem ville umgås med mig =) Bara telefonerna
Jag älskar dom ändå..
Ni ser väl vad Skåne-pågen är go med lilltjejen.. 

Från det ena till det andra så har jag hunnit med lite pyssel fast dagarna varit fulla av aktiviteter..  Jag har härmat flera stycken av er för jag tyckte det var en så hejdundrande bra idé.  Jag hade en frigolitkrans i mitt lager så den fick vara stomme.. Allt småplotter som aldrig numera kommer fram under julen hamnade på den här kransen. Vissa saker kunde jag bara sticka in i frigoliten men andra tog jag limpistolen till hjälp med..
Grönskan på sidorna är gamla ljusmanshetter från kasserade el-ljusstakar... Den som spar han  har =)
En annan sak som jag såg häromdan på FB var ett hjärta.. Ståltråd är grunden och sen är det bara att virka runt det med trikågarn... Lätt som en plätt och det tog nog inte mer än 40 minuter och jag är helnöjd med mitt hjärta..
Jag har varit ute och inhandlat en massa julklappar idag så nu börjar ögonen falla ihop..

Kram på er
Maidi

24 kommentarer:

  1. Visst är det kul när man får lite nya tips på bloggarna. Kransen blev jättefin och hjärtat med. Och nybakta lussekatter kan man nästan känna doften av här. (Kolla mina i nästa inlägg)
    Skönt att det verkar ordna sig för dina töser.
    Ögonen grusas här också så Natti natti från Eva

    SvaraRadera
  2. Så duktig du är, klart att många vill komma på fika när det finns nybakat i köket. Roligt att du berättar lite om din familj, vilken bra lösning det har blivit för lilltjejen. Det är faktiskt lite trist med mobiltelefonerna?!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Flitmyra!! Så mycket du hinner med - både baka, pyssla och julshoppa. Där ligger jag verkligen i lä....

    Kanske skulle försöka åstadkomma en krans. Har ju en del material liggande. Färdigköpta kostar de en halv förmögenhet - åtminstone före jul. Tack för tips!

    SvaraRadera
  4. Kära du, även om du har problem i familjen som tydligen kommer att vara bestående är ändå resten av din familj så fina och du får känna glädje och lycka i det som är bra.
    Jösses, så mycket du bakat, mysigt när det doftar nybakat!
    Kransen är fin, bra att ta tillvara vad som finns! Och hjärtat är så rart, jag har aldrig virkat med trikågarn men måste nog köpa och göra ett hjärta.
    Ha det nu riktigt fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  5. Vilken fin storasyster med Skånepåg, som tar väl hand om lillasyster. Jag håller tummarna att det går bra för alla flickorna! Tänk bara vilken nytta du gjort i deras liv!

    SvaraRadera
  6. Hejsan Maidi !

    Blir lite avis att jag inte har kvar lusten att pyssla och dona som jag hade förr i mitt gifta liv.Och innan datorn och nu Prinsen. Det blir ingen tid över.Ändå gick jag upp en timme tidigare. Hinner ändå inte göra något, blir bara att jag snurrar runt.Och får inget gjort.

    Skulle leta efter mina tyghyacinter, men finner dom inte. I Jul-lådan var de inte.Skåpet högst upp i köket får jag riva ur.Inte under diskbänken var de heller.
    Vill gärna ha lite bakat, kan ju bli nötkakor.
    Må så gott!

    Kram Mi

    SvaraRadera
  7. Är det tre dotterdöttrar du har, jag trodde det var två, va gulligt att dom tar hand om varandra. Och Skånepågen han verkar vara guld värd och han har varit med länge nu - härligt, det måste kännas skönt. Hoppas mellantjejen klarar sig bra! Det gör hon säker!

    Och du bakar, där ser du, det är sånt man gör när man slutat arbete och det är ett evighetsarbete för man äter upp det hela tiden och det är nyttigare och godare!

    Jag har också funderat på en sån där krans, jag tog fram en låda igår kväll med udda grejer och sånt som legat länge och kanske, kanske att det kan bli en krans, så då hakar jag på den trenden som är super! Din krans blev jättefin.

    Det blev hjärtat också! Riktigt gulligt!

    Agneta kramar

    SvaraRadera
  8. Så fantastiska din nybakade läckerheter ser ut!! //M

    SvaraRadera
  9. Synd det inte finns en doftgadget att lägga till! Men kan ändå föreställa mej den goa doften av nygräddat :o) Underbara bakverk och underbart pyssel. Det där med att virka runt ståltråden måste jag bara testa! Vilken utomordentligt strålande idé!

    Varm kram
    Monika

    SvaraRadera
  10. Hej Maidi! Först och främst GRATTIS till förtida pensionen !!! Till hösten är det min tur ;O)
    Och vilken 'flitiga Lisa' DU är ... att du hinner med allt !?
    Skönt att ta hand om varandra :O)
    Önskar dig och de dina en fin väntan på julen!
    ♥ KRAMAR!

    SvaraRadera
  11. Oj, vilken energi du har, det måste vara jobb energin, som nu blir till något annat...
    Du gör ju så jättefina bakverk, att det ser ut som på ett konditori!
    Det är så tråkigt med din dotter, men det verkar ju ändå rätt stabilt. Och äldsta barnbarnet sköter sig ju med den äran! Så roligt! Du kan vara stolt!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  12. Men guuuuud va du bakar jag älskar saffransbullar men har ingen ork/lust att göra några,får äta hemma hos mamma i jul istället...:))))
    Å va skönt att det fungerar för dina barnbarn och att du har sån bra kontakt med dom...:))

    Kramar till dig fina du å ha en mysig kväll..

    SvaraRadera
  13. Vad du har bakat!!!!! Och pysslat och shoppat Hur mycket energi som helst.
    Vad fint att det går rätt bra för dina barnbarn. Skånepojken är väl en riktig pärla.
    Telefonerna är bra att ha men.....
    Ha det fint
    Anje

    SvaraRadera
  14. När man är nybliven pensionär, så fortsätter man av bara farten med att greja och dona, tills man kommer på att man egentligen inte behöver för det är en dag i morgon som också behöver fyllas med något. Det tog mig 5 månader att få ner farten, juni-oktober, sedan blev det höst och vinter och jag gjorde som björnen - gick i ide. På vårkanten vaknade jag till igen - perfekt.
    Ha en fin luciadag trots vissa "komplikationer".
    Kram

    SvaraRadera
  15. Åh så mycket du har bakat! Bloggfest på gång ?? ;)
    Jättefina bilder!
    Önskar dig en trevlig Lucia kväll! <3

    SvaraRadera
  16. Tänk att barna känner på sig när det finns nybakt.
    Skönt med en storasyster som ställer upp.

    Vad mycket pyssel det kommer att bli hos dig framöver eller blir det mycket nybakt också?

    Ha de gott och var rädd om er. Kram Birgit

    SvaraRadera
  17. men nu har du varit kreativ av bara den...bakat så mycket bullar, ser gott ut, och skapat kransar..jättefint, må gott kram Irene

    SvaraRadera
  18. h, vilka bakade fina bullar---mumsigt, nu ville man smaka..jag har inte nåt bakat...än..
    Fin krans..och annat snyggt du skapar också..vilken kreativitet..Mysig litet barnbarn..som har det bra..vad skönt..det är det viktigaste..Joho, så där är det i vår nutida tid..mobiltelefonsamvaro...
    Kram till dig//Karina

    SvaraRadera
  19. Oj,vad du har bakat.;)))Vilken charmig bild på barnbarnen,gillar.;)Vad skönt att höra att dom tar hand om varandra,synd bara på din dotter.:( Grattis till din pension.Kraaaaaaaaaaaaam Ulrika

    SvaraRadera
  20. Visst är det skönt att bestämma sina dagar HELT själv? Javisst är det därför du bakar som bara den! Pysslat, det har du ju alltid gjort så det går av bara farten, pensionär eller ej:)
    Tack för dina alltid så gulliga kommentarer, dom värmer hela mej!

    Ha en god helg!
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  21. Oj vad du bakat mycket gott. Tänk vad du ska få ont om tid framöver. Om du visste vad pensionärer har mycket att göra. Jag vet hur det är. Hinner inte hälften av vad jag vill.
    Har inte börjat med mitt julstök än, men är nästan klar med sista väven innan jul nu. Så nästa vecka blir det julstök och kanske några julklappar inköpta. Roligt att du vill vara med i min utlottning.
    Ha det så gott och njut av livet!
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  22. Vad duktig du är. Så gott det såg ut med allt hembakt. Här är det inte lönt att baka, antingen får jag slänga det eller också äter gubben upp det, haha.
    Nejdu, det är inte lätt när det är problem. Men skönt att ha familjen som stöd i alla fall.
    Nog är man trött på dessa mobiler, och annat, som folk springer omkring med precis hela tiden. Det var rätt skönt förr i tiden när man inte var nåbar precis överallt. Är likadant på mitt jobb, på rasterna sitter, de yngre, med sina mobiler och tittar och tittar. Inte ett ljud hörs. TAck och lov är några av de äldre av samma skrot och korn som jag, haha, vi klarar oss utan att "prata" hela tiden.
    Hoppas du har en fin tredje advent.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  23. Mmm så gott det ser ut...ha en bra vecka och en riktigt God jul

    kram Rosa

    SvaraRadera
  24. Du milde moses så du ligger i. Jag blev förälskad i dina hjärtan. Jag har ju gjort trådhjärtan som jag trätt spets på (finns på min blogg) men det här var lite kul att virka runt. Det måste jag prova. Härligt när man kan få inspiration från alla håll och kanter.
    Hoppas du har sköna mysiga lediga dagar.

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv