Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

fredag 11 januari 2013

Pensionärsliv med shopping

Hej på er!!
Häromdagen när jag höll på mixtra med bloggen tänkte jag att jag skulle kolla min besöksräknare. Det är ju inte något man gör varje dag när den är nästan längst ner på 
sidan :)
I Februari förra året hade jag en utlottning för att jag hade kommit upp i 50000 besök och nu när jag kollade står mätaren på 34000. 
Är det någon av er som vet varför den har ändrat sig.. Jag kommer nog att ta bort den men det skulle vara bra att veta ändå.

En Jobbarkompis till mig följer Blondin-Bellas blogg så jag sa till henne att hon var lite fisig som inte följde min.  Det gör jag sa hon men du uppdaterar så sällan. Sen skulle jag vilja att du ibland visar dagens outfit sa hon också, och då skulle jag berätta i vilken boutique jag hade köpt kläderna m.m.  Lite på skämt var det ju men varför inte..
Idag bjuder jag på ett par hemvirkade tofflor som snart faller sönder.. Det är kallt på golvet nu så det gäller att klä sig ordentligt. Ge inte upp Sara, det kommer mera :)
Det sägs ju att pensionärer sitter på bänkar och matar fåglarna. Jag knäcker julens överblivna nötter och hackar dom sen i min Tupper-ware-hackare. 
Det är så roligt sen att stå på insidan och se fåglarna på så nära håll.  Synd bara att de inte har något bordsskick. Det blir storsanering av balkongen till våren.
Igår var jag på Stoff och Stil och handlade upp presentkortet jag fick på min avtackning.
Så mycket inspiration det finns i den butiken.. Tur för mina barn att de är vuxna för annars kanske jag hade tvingat på dom en sån här. Virkade fickor som ser ut som vantar..
Självklart fyllde jag på mitt garnförråd och det här är skörden.
Lite knappar och rundstickor åkte ner i vagnen..
Nålar i olika storlekar. Mina knappnålar har en förmåga att försvinna..
Sist men inte minst blev det tyg till nya köksgardiner och ett mönster till en tunika..
Jag känner mig jättenöjd men vet inte riktigt var jag ska börja.. Ska jag sy gardiner, sy en tunika eller ska jag virka på några beställningar jag fått.. 
Jag tror det blir virkning under helgen så får jag sy till veckan..
Kram på er
Maidi

35 kommentarer:

  1. Så många bilder! Kul med fickorna som såg ut som vantar :)
    Varför dina besök gått ner i antal vet jag inte, verkar ju konstigt!

    SvaraRadera
  2. Ja, Stoff och Stil är en inspirerande affär! Tyvärr är jag urdålig både på att sy och att virka, men stickar gör jag gärna...
    Ha en skön helg, kram, Monica

    SvaraRadera
  3. Välbehövlig shopping kanske. För alla dina garner har väl tagit slut nu när du blivit pensionär *L*. Det blir spännande att se vad du gör av allt garn och sen din tunika och de nya gardinerna till våren eller blir det tidigare.

    Ha de gott. Kram Birgit

    SvaraRadera
  4. Din dagens outfit gillar jag!
    Stoff o Stil är bra, där får man tag i allt man behöver, önskar bara att de hade lite mer garner också.
    Fåglarna behöver mycket godis och fett nu när det blivit kallt igen, det är kul att pyssla om dem och titta hur glada de är för god mat.
    Ha en härlig helg!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Mysko med den där räknaren... Går ju inte att lita på. Men hur viktigt är det med siffror och antal? Jag räknar inte det som viktigt. För övrigt verkar ju pensionärslivet vara riktigt trevligt! Vi får se så småningom vad som blir av allt garn du köpt då!

    SvaraRadera
  6. Oj, vad du shoppar loss. Hos mig försvinner säkerhetsnålarna, ja, hela den lilla asken, nu vet jag inte var jag lagt den igen.....
    Dina innetofflor ser skön ut.
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Vilken shoppingrunda. Kan tänka mig att det mycket man vill ha i den butiken. Dagens outfit gillar jag verkligen. Ser så sköna ut dina virkade tofflor.

    Må så gott

    Kram Karin

    SvaraRadera
  8. Visst är pensionärslivet härligt, man får fundera på vilket av alla projekt man ska ta först och bara de roliga, de andra kan vänta.

    Ha det gott i virkningen, kramar Birgitta

    SvaraRadera
  9. Hejsan Maidi !

    Jag lever inget pensionärsliv precis,jag har bara inget jobb ute på marknaden.Sedan Prisen kom är inget sig likt längre.Är hemma mera, förr gick jag alltid ut någonstans, när vädret tillät. Nu går jag ut för jag måste handla.Eller bära ut soporna.Och tvätta mycket.
    Lättare sköljer jag upp i badkaret.

    Om jag inte haft datorn, hade jag säkert varit mera kreativ.Inte ens korsord löser jag eller läser en bok.
    Nä, då står jag och fryser på balkongen när Prinsen luftas.

    Jag mår bra av det,får ju lite luft.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  10. Alltså, så här: Din "dagens outfit" övertrumfar det mesta jag sett i den vägen :) Se'n tycker jag att du uppdaterar alldeles lagom - för jag har inte tid att läsa oftare än så ;)

    SvaraRadera
  11. Så mycket fint du köpt
    KRAM till dig oxå

    SvaraRadera
  12. Så mycket fint pyssel du shoppat, Bra det där med att mixa överblivna nötter till fåglarna. Ha en bra kväll. Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Stoff och Stil ha jag varit på en gång .. och de va en redi upplevelse ... jisses vad mycke där var .
    Jag tror jag ska sätta högst på min önske lista
    *Jag vill åka till Stoff och Stil *
    Väntar med spänning på att få se din nya tunnika ..
    Ha det bäst ...

    SvaraRadera
  14. Vad glada vi blev här på jobbet när vi fick se inslaget dagens outfit! Jag ser med spänning fram emot kommande outfits!! Blondinbella skulle vara stolt!! Sara

    SvaraRadera
  15. Du partypinglar och shoppar loss och har ett toppenpensionärsliv. Det var ingen dålig hög med garn du köpte. Ska bli kul att se vad du får till av allt det.
    Dagens outfit var kanoners!

    SvaraRadera
  16. det gäller att skaffa sig sysselsättning, nu har du bunkrat upp så snart får vi väl se resultat. Ha en skön helg i din bekväma outfit, kram

    SvaraRadera
  17. Ha ha, det var ett riktigt Blondinbellainlägg vill jag lova:)
    Ha en toppenhelg
    Kram Annika

    SvaraRadera
  18. Jobbigt att vara pensionär, eller hur. Man förstår inte att man hade tid att jobba innan.Underbar outfit du visar.Det ser man inte varje dag faktiskt.
    Ha det gott.
    Anje

    SvaraRadera
  19. Så fina tofflor, det syns inte att de håller på att falla ihop :)
    Ha en trevlig helg!
    Kram :)

    SvaraRadera
  20. Hej Maidi!

    Har ingen aning om det där med räknaren. Har ingen själv så jag har totalt noll koll ;o)

    Stämmer nog fint att det var hos dej jag sett det där med att virka runt ståltråd :o) Vilken himla bra idé alltså. Riktigt kul är det också :o)

    Vilket härligt inlägg! Kul med dagen outfit :o) Och många fina shoppade saker. Det blir alldeles säkert mycket fint gjort av dem. Det är ju du som "sätter händerna" i sakerna så..... :o)

    Jag gillar också att mata fåglarna. Har suttit ett långt tag och studerat dem på morgonen.

    Ha en fin o trevlig helg!
    kram
    Monika

    SvaraRadera
  21. Du är otroligt flitig blir impad av alla idéer. Alla min idéer handlar mer om inredning för närvarande. Vi flyttade till en ny helt tom lägenhet i oktober här på vår paradisö i södern. Skulle dina tofflas passa in här? Jodå, förnärvarande ganska golvkallt. Nya gardiner skulle också behövas i vårt sovrum men här litar jag på att IKEA kan erbjuda färdigsydda när det saknas symaskin. Fortsätt njut av pensionen men glöm inte att motionera även utomhus. Jag fortsätter att följa din blogg.
    Många kramar
    Britten

    SvaraRadera
  22. Joo då...det där med besöksräknare är ju en sak för sig...Nar jag kom på att jag skulle kolla min, hade den försvunnit helt och hållet. Tror inte på dom så jag vill nog inte ha någon nu.
    Det var väldigt så mycket du har på g. Härliga färger på garnen där.
    Lycka till med dina projekt!

    Ha en fortsatt trevlig helg!

    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  23. Dagens outfit var fin. Kul att du bjuder på dig!
    Jag förstår av alla inköp att du kommer att ha fullt upp framöver. Kanske du kan pyssla ihop en riktigt häftig outfit...väntar på bilder...
    Ha en skön helg.
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  24. Gillar dina tofflor ,ja hela inlägget
    Men nu har du ju nya ganer så det kan bli ett par nya tofflor
    ha en skön söndag

    SvaraRadera
  25. ;-))

    Kul med outfitinlägg! Kollar hellre här än hos BlondinBella....och så mycket du kunde handla....bra med presentkort.

    SvaraRadera
  26. Ja tänk när sommmaren kommer..... då vi skrider fram i våra bikinis ha, ha, ha..... kanske på Kåsjöns strandkant? Ja detta med kalas kan ställa till mycket... jättesvårt att bara sitta och titta på läckerheterna. Men det gäller att stålsätta sig.... Ha det.....

    SvaraRadera
  27. men jisses så du har shoppat.. mycket garn..o vackert! Bra att ha nålar o sånt..o de vill försvinna.Ska bli spännande att se tunikan o gardinerna.!Har ingen aning om varför allt ändras här på bloggen..ha de bra

    SvaraRadera

  28. http://vindsromantik.blogspot.se/

    Haha, du är så rolig... nej, inte är du någon parkbänkssittare inte, det passar dej bättre att ha fågelservering på balkongen...
    Nu fick jag en annan ide, när jag ser att du köper knappar till ditt stickade, ska visa hur du gör egna knappar i samma garn som det du stickat, de blir så fina. Du måste ha små plastringar, finns på Stoff & Stil. Man köper ringar i den storlek som man vill ha knappen i. Får fota.

    Kram Maggan

    SvaraRadera
  29. Jag kan tänka mig att det skulle vara svårt att komma ur den butiken utan någon med sig i en kasse...vad mycket roligt du har shoppat! Visst är det kul med småfåglar, jag fyllde på alla matarna idag, nu kommer det att gå åt eftersom det ska bli kallare.

    Ha det fint!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  30. Härligt med dagens outfit Hi hi. Och underbara butiker och små mysiga fåglar. tack för ditt fina inlägg idag.
    Önskar dig en riktigt fin vecka nu, kram från Maria

    SvaraRadera
  31. Stoff och stil har vi alldeles i närheten. Det är alltid jättekul att gå runt bland alla tyger och andra kuliga grejor. Det slutar alltid med att jag handlat hem något kul tyg eller garn. Bra att ha i gömmorna när lusten faller på.
    Just nu stickar jag norskmössor, det är roligt.
    Ha det bra
    Monkan

    SvaraRadera
  32. Nej, nej, nej, man får inte gjort nånting när man inte arbetar, fråga mig, ingenting och har man en tid att passa en dag i veckan så rasar det fullkomligen runt en.....nästan.....

    Din outfit, jämfört med hur jag ser ut här på dagarna, så är du chic.

    Mycket och många bra att ha grejer!

    Agneta kram

    SvaraRadera
  33. Förstår att du går omkring och njuter om dagarna i dina fina tofflor. Visst är det ett fint kapitel vi har börjat på nu - jag stortrivs!
    Kram

    SvaraRadera
  34. Jag bara älskar dina fiiina tofflor!:) Tyget du köpte är söt! Har det!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv