Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

onsdag 12 juni 2013

Marstrand

Nu har det länge varit ett strålande väder här hos oss så nu i helgen tog vi en tur till Rivieran.. Ja det kändes nästan så..
På Marstrand var det ett myller av människor.. Vackra människor, rika människor och jetset-ungdomar som sippade på paraplydrinkar mitt på dan.
Vi strosade bara runt på kullerstenarna, tittade på alla fina båtarna men framförallt glodde jag på folket.
Jag älskar att bara sitta på en bänk och glo på folk.  Jag kan väl inte vara ensam om det.
Några unga killar poserade glatt och berättade att det skulle vara något slags 1600-tals-tema uppe i fästningen senare under dagen.
Det kryllade av uteserveringar så vi smet in på en av dem. Vi tog varsin burgare för vi tyckte att det skulle vara lagom till lunch..   Vi fick skippa middagen den dan för efter den jättestora och jättegoda burgaren stod vi oss resten av dagen..
När vi satt där kom den här maffiga båten förbi.. 
Gubben och jag hade en härlig dag men vår lille åldring är inte lika förtjust över sådana här utflykter. Han vill helst bara vara hemma.. Här åker han färja och det var ingen höjdare tyckte han.
Nu vill jag också visa vad vi köpte på Nossebro marknad..  Jag brukar normalt krypa omkring  på stenplattorna och skrapa mellan dom med ett litet verktyg jag har. Det växer ju en massa ogräs mella plattorna. Ett suveränt verktyg för detta hittade vi.  Skaftet är långt och man behöver inte krypa.
Här ser ni skillnaden mellan våra plattor och grannens :)
Jag passar på att visa min svarta Iris också. Jag vet inte om smultronplantan där bakom syns så bra men både den och Irisen tog jag från torpet innan vi lämnade över. 
Sist men inte minst  måste jag visa hur det var på komma-igång-kursen jag var på..  Killen var jätteduktig och kunde svara på alla mina frågor. När jag kom hem kände jag mig mycket säkrare på hur den här apparaten fungerar..  Det är inte helt lätt när man alltid haft PC..
Kram på er
Maidi

35 kommentarer:

  1. Såna trevliga utflykter är bra att ha kvar i bakhuvet när det ibland är slöare tider hemma.
    Den där manicken du köpt att skrapa mellan plattorna är intressant. Jag tänker ha min man att se på din bild ifall han kan göra en liknande eller om vi nu sen råkar hitta en. Jag rätar mig inte alls på ogräset mellan plattorna men det gör han.
    Den svarta irisen var då mycket intressent, jag har alldrig sett någon sådan. Tänkter leta om den skulle finnas här på våra plant-försäljningar. Önskar er en bra sommar även utan torpet.

    SvaraRadera
  2. Marstrand , visst är det en härlig plats. Nu fick jag lust att snarast åka dit. Det konstiga med min egen blogg och när jag läser andras är att jag ofta inte ser bilderna de berättas om.Så är fallet nu med Black Iris....synd!
    Käck liten grej att rensa ogräs med. Jag gillar inte heller ogräs mellan plattorna såvida det inte är mer ute i naturen...högtryckstvätt är annars väldigt effektivt./M

    SvaraRadera
  3. Vilken mysig utflykt ni gjorde! Ja, på det stället hade jag nog också tyckt att det var kul och sitta och titta på folk...det är väl ungefär som Båstad här, kan jag tro!

    Aha, det är därför din blogg heter Black Iris! Jag anade ju att det var något sådant, men det var kul att få se!
    Ha det gott i sommarvärmen, kram, Monica

    SvaraRadera
  4. Kikar in och talar om att Rozie Filosoferar och Tummelunsen är borttagna. (Jag hade alldeles för många bloggar att hålla reda på) Om du vill följa mig i fortsättningen också, så gör du det här:
    http://bortamedvinden.wordpress.com/

    Kram kram/ Rozie

    SvaraRadera
  5. Åh, vilken härlig utflykt ni hade! Och vilket väder:) Ja, den burgaren var redig, förstår att den räckte hela dan!
    Jag vill tacka dig för alla rara kommentarer du alltid ger mig, jag blir så glad!

    Kram Eva-Mari, som skulle behöva en sån praktisk krafsa här i min nästan egna trädgård!!

    SvaraRadera
  6. Tack för härliga bilder. Jag gillar också att sitta och titta på folk.
    Den där plattrensningsmanicken var ju kanoners! Hur lyckas du hitta alla märkliga saker *S*.

    SvaraRadera
  7. Fina bilder, och nej , det är inte bara du som gillar att titta på folk, här har du en till.
    KRAM

    SvaraRadera
  8. Härlig utflykt minsann:))..fina bilder..Du rockringen köpte jag på Rusta i våras för 249:- kram på dej:) Gunilla

    SvaraRadera
  9. Hmm, var ligger denna fina Marstranden? ser så bjudande ut.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Marstrand hör sommaren till men det var längesen jag var där även om vi bor ganska nära. Plattrensargejen var ju en kanongrej!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  11. Åhh,vad jag längtar till våran lilla Västkuststripp när jag ser dina bilder.Vi brukar ta en 2-3 dagar varje sommar och åka runt lite.Det är mitt paradis på jorden:) Som du säger,titta på folk,äta räkor och njuta.Marsstrand är helt underbart och det blir en liten avstickare dit med:) Ha de gott kramizar

    SvaraRadera
  12. Vilken härlig utflykt ni haft! Så där ogräsgrej har vi också, men Maken gillar den inte alls!

    SvaraRadera
  13. Men så otroligt vackert ser precis ut som om ni var utomlands,men det finns ju massor av vackra ställen i Sverige om man bara hade orken att åka runt..;))
    Å det där med att sitta å kika på folk det är väl superkul de,brukar jag oxå göra...haha..

    KRAAAAM å ha en skön kväll

    SvaraRadera
  14. Marstrand är ju så vackert!
    Fina bilder du visar därifrån!
    Kram!

    SvaraRadera
  15. Vilka härliga bilder och visst är Marstrand ett jättebra ställe att titta på folk på.
    Ha det gott...

    SvaraRadera
  16. Vilken bra borste till plattorna, det
    är ett evigt rensande där. Eller inte, ofta
    ser det ut som hos din granne hos oss.
    Marstrand är så fint, och hamburgaren
    ser väldigt läcker ut. Titta på folk är ju
    superkul, och speciellt på ett sånt ställe.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  17. va härligt ni har haft det vid vattnet.. jag skulle sååå gärna också sitta vid vattnet..o glo på folk,haha...Men här har vi långt till nå vatten o folk också för den delen.Såg att grannen sprutade gift på ogräset som kom mellan deras plattor...men ditt verktyg verkade skitbra! Härlig "mattallrik" o fin voffe. Ha det bra i sommarvärmen..fast vi har nu bara +17.

    SvaraRadera
  18. Marstrand var det längesedan jag besökte. Där är så vackert och visst är det fint att bara njuta och titta på folk. Att bara vara helt enkelt. Finfint tips på ogräsredskapet. En sådan måste jag leta efter. Tack för tipset.

    SvaraRadera
  19. Kul med Rivieranbesök helt apropå.. och där fanns så mycket och titta på ;O) Det skulle jag ha gillat oxå!!! Superfiffigt redskap! Just ett sådant skulle jag behöva NU.. men blir nog tvungen till att dra till med roundup på det gröna.

    Kram Gugi

    SvaraRadera
  20. Jag är ganska obekant med västkusten men det ser härligt ut. I sommar ska vi ta igen det och göra en utflykt västerut. En så´n där hacka har jag med och den är verkligen suverän. Tänk när man låg på alla 4 med en kniv !!!!! Roligt att du tog med dig några plantor från torpet. Nu har du kanske snart en "smultronskog" igen. Kram Eva

    SvaraRadera
  21. Vilken trevlig utflykt... och underbart väder! Håller med dig... visst är det härligt att bara sitta och titta på folk :)
    Så bra att du fick med dig vackra irisar och några fina smultronplantor från torpet. De kommer du att ha som minne många år framåt.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  22. Fina bilder du visar från den vackra staden. Härligt med såna små utflykter. Du är absolut inte den enda som tycker om att titta på folk. Att sätta sig på en uteservering gör man väl inte för en fika men för att titta. I alla fall gör jag det och du tydligen med.
    Ha det fint
    Anje

    SvaraRadera
  23. Oh, ja, Marstrand, härligt. Fast jag har inte varit där på väldigt många år. Nu börjar väl sommarfolk och turister att komma. Och vilken lunch ni fick!

    Den svarta irisen var ju tur att du fick med dig, det är ju du liksom! Underbar. Både du och blomman då, menar jag, så klart.

    Vilket bra verktyg.

    Agneta kram

    SvaraRadera
  24. Vilken härlig utflykt ni gjorde. Bäst att passa på när det är fint väder.
    Min dotter köpte en svart iris för två år sedan, hoppas den tänker blomma i år.
    Kram!

    SvaraRadera
  25. Marstrand är ett härligt utflyktsmål. Det var ett tag sen nu. Tala gärna om var ni hittade den goda burgaren. Den ser ut att vara något för mig. =0)
    Bra verktyg till plattorna! Även Nossebro är en bra utflykt men jag har bara varit där i juli. Stämmer liksom inte med tiden annars på året.
    Roligt att du har några blommor kvar från torpet.
    Kram!

    SvaraRadera
  26. Härliga somriga bilder!!! Det behövs nu när sommaren försvunnit ett tag :) Ha det gott. Kram Anna

    SvaraRadera
  27. Ojoj vad jag längtar till kusten när jag ser dina fina bilder!!
    Men snart så...
    Lilla vovven, sååå söööt, är lite som vår äldsta Maja...hon är inte pigg på att följa med i bilen längre fast jag tycker ändå att åtta år, som hon är, är väl ingen ålder på en hund...hihi...men man märker skillnad mot förr...

    Ha en fortsatt fin sommar vännen
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  28. Hej Maidi! :o)

    Men jisses! Känns ju som jag varit borta ett halvår eller nåt sånt, när jag läser alla missade inlägg här hos dej. Här har hänt ett och annat sedan jag var här sist.

    Till den där fästningen har jag också varit en gång med jobbet. Då var det medeltidstema. Allt var byggt som om vi satt i ett gammalt skepp. Vi fick maten serverad på en träplanka, drycken serverad i ett horn (tyckte jag var lite äckligt faktiskt!). Äta det fick man göra med händerna och i högtalarna "slog vågorna". Kändes nästan som om vi verkligen var ute på havet. Ett roligt minne och väldigt vackert där omkring.

    Nu ska jag sluta surra och greppa dammsugaren. Här har "husdjuren" frodads vill jag lova! :o)

    Ha en fin midsommarvecka!

    Kram
    Monika

    SvaraRadera
  29. Åh så härligt det ser ut där på "Rivieran"! Ljuvliga sommar!! Gillar också att bara sitta och kika på folk och fä som passerar...
    Läst ikapp hos dig nu och ser att ni övergivit Jämtland. Fast irisar och smultron har du kvar.... :-)
    Hittat ngt nytt torp??

    SvaraRadera
  30. Till Marstrand skulle jag vilja åka. Vet att jag var där som 10 årign men det är allt. Det får blir en västkustvecka nästa gång i Sverige.
    Vilket fiffigt redskap. Hoppas grannen ser skilnaden och förhoppningsvis blir sugen också.
    Kram anette

    SvaraRadera
  31. Tassar in för att önska dig en riktigt trevlig midsommar :)
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  32. Låter som du haft en toppendag i Marstrand, jag har aldrig varit där , det verka ju va hur kul och gott som helst ..
    Glo på folk är superkul, så de är du inte ensam om ...
    Nu kommer Midsommar så jag passar på önska dig en trevlig sådan .
    Och så ska vi ut och plocka sju pojkar och lägga under kudden.. eller var de sju blommor kanske ...
    Ha de bäst och njut av de fina vi har runt oss nu !!

    SvaraRadera
  33. Ja, det är verkligen härligt på Marstrand. Ett perfekt utflyktsmål och mycket uppskattat av gäster vi haft från olika delar av Sverige och även utlandet! / Annika

    SvaraRadera
  34. Så härligt det ser ut i Marstrand..har aldrig varit där
    och vilken finurlig och bra grej du hittat till ogräset
    kram Rosa

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv