Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

lördag 6 juli 2013

Framme i stugan

Ja, så är vi då framme..   Det blev många stopp under vår 82- mila-resa upp till stugan men efter 11 timmar var vi framme. Ett av stoppen var på ICA i Storfors (Värmland) där vi köpte med oss några Hackekorvar.
Min kära arbetskamrat som kommer från Värmland har lärt mig att älska Hackekorv med alla dess tillbehör.
Vi hade ju en  himmelens massa grejer från torpet som nu skulle upp till Jämtlandsstugan så vi var tvungna att  hyra  en takbox.. Det var röjsåg, massor av verktyg och sen en del andra nödvändiga saker också.. som ni kan se..:)
 Hängmattan kom upp ganska fort för det har  jag lovat Nathalie som kommer hit nästa helg.. 
Redan idag har vi varit på vårt första "event"..   För ett par år sen visade jag några tågvagnar som dekorerats av unga lokala grafittimålare. I år har de gått ännu längre så nu idag har de haft vernissage i en av tågvagnarna..
Längst fram här är vå goe snickare som vi inte kan klara oss utan.. 
Här är den tågvagnen de hade pyntat med sin konst..

Suveränt uppträdande av ungdomarna var det också.. Killen till vänster är en av dem som började med grafittimålning på de vita höbalarna. Det blev ju det populära Mjölk är tjockare än vatten. Kape kallas han och han både sjunger och målar..
Ni är nog i alla fall några som  kommer ihåg Bröderna Lindqvist från "Nygammalt" med Bosse Larsson. Här är en sonson till Folke Lindqvist och hans sambo.. Jag kan inte ens beskriva hur vackert de sjöng tillsammans..
En jätte-trevlig dag men jag vet inte om jag riktigt förstod konsten de visade.
Kram på er 
Maidi

26 kommentarer:

 1. Bräcke var det himlarns länge sedan jag besökte. Förr körde vi alltid inlandsvägen, via Ånge då, norrut till gården norr om Vilhelmina.
  Ser att vi har ungefär samma avstånd till vår stuga/gård. Vi har 87 mil från Stockholm till gården 11 mil norr om Vilhelmina.
  Takbox har vi, men den är bara "på" till påsken då det är skidor mm som ska fraktas. Jo en gång på sommaren hade vi och det var när yngste sonen med barnbarnet Elsa följde med oss upp. Det var så himlarns mycket grejer de skulle ha med - bra att ha uti fall att ;-))

  Jo du Bröderna Lindqvist kommer jag ihåg...känns som att mossa växer på en ----

  Ibland är viss konst konstigt och det är inte till att bry sig utan helt enkelt tycka om det man tycker om och inte gilla allt för att man känner att man måste. Ibland begriper jag inte ens att det får kallas konst - några färgfläckar här och där och några streck!

  Hmmm - jag målar ibland själv, men inte så där "sjukt" så ingen kan se något skönt i tavlan. Jag har svårt för konst med ögon som hänger och dinglar på trådnerver - till exempel.

  SvaraRadera
 2. Hi hi! Tänker på konsten :) Men musiken verkar ju ha varit bra. Välkomna upp!!

  SvaraRadera
 3. Så skönt att ni är framme. Ni har nästan lika långt norrut som vi ha söderut. Men det är säkert en stor skilnad på vägarna och definitivt mindre trafik. Jag hatar ringen runt Paris.
  Konst kan vara svårt att förstå sig på. Men ni hade tydligen trevligt.
  Önskar dig en härlig tid.
  Anje

  SvaraRadera
 4. Hackekorv... det är gott det! Brukar köpa när vi kommer åt värmlandshållet :)
  Skönt att vara framme i stugan antar jag... njut nu av lediga sköna dagar!

  SvaraRadera
 5. Ha en riktigt skön semester!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Oh så hälrigt att ni kommit upp nu med alla era atteraljer! Tur att det finns takboxar så ni slapp att köra med släpa alla milen!

  Önskar er en trevlig sommar!

  SvaraRadera
 7. Så härligt ni verkar ha det! Det där är en helt ny värld, för mig som knappt varit
  längre än till Dalafjällen! Men bröderna Lindqvist minns jag och det var inte så länge sedan jag hörde att Bosse Larsson varit och sjungit på ett ålderdomshem, så han är fortfarande i farten!
  Ha det riktigt gott där uppe i norr!
  kram
  M.E

  SvaraRadera
 8. Jag avundas er som har stuga där uppe! Naturen är sååå gudomlig där! Ja, mycket pick och pack blir det säkert redan utan att ha ett flyttlass med sig!?

  Sköt om dig!
  -Pia-

  SvaraRadera
 9. Hejsan! Skönt att vara framme förstår jag. Det är konstigt vad mycket "bra-att-ha-saker" man släpar med sig till och från sina sommarställen. Varje gång jag ska till torpet i Östergötland vet jag inte vad jag kommer att bli inspirerad att göra så jag måste packa med lite (mycket enligt maken) av varje. Bilen är alltid proppfull. Det tycks ha varit en trevlig tillställning ni besökte. Jag är grymt imponerad av de som behärskar graffitikonsten. Ha nu en skön sommar! Kram, Eva

  SvaraRadera
 10. Så härligt för er att komma upp till er stuga, långt att köra med det är säkert värt besväret !
  Det där med att rymma all packning är det alltid problem med ;) Fast vi nu bara är två vuxna och inga barn är med så har man fulla bilen...Hur det går till fattar jag inte.
  Ha riktig härligt och hoppas solen lyser på er !
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 11. Det var ett hejigt event !! Och vilka tågvagnar. Det finns minsann ettochannat i vår omgivning som skulle kunna piffas upp så där.Ha det nu riktit mysigt där uppe i norr. Inte så varmt , men du har väl en och annan varm sjal att vira in dig i.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 12. Härligt att se att ni ångar på.
  Ha det gott och mysigt där uppe norr.

  SvaraRadera
 13. jomen nog är hackkorv gött..det tror jag, det var länge sen jag åt..och från Storfors ska den vara, jajajja.. (tänkte skriva nåt mkt dumt nu) men det ska jag inte göra...hahaha Kram Karina

  SvaraRadera
 14. Vilken resa och vilken kalasdag! Så fint ni tycks ha det i sommaren. Det gläder!

  Kram,
  Frida

  SvaraRadera
 15. Tufft att köra så långt! Men man glömmer det ganska fort när man är framme! Hackekorv har jag aldrig hört talas om! Som isterband?/Lila-Christina

  SvaraRadera
 16. Njut av era dagar i Jämtland!

  Kram Birgit

  SvaraRadera
 17. Haha! Nej, konst förstår man inte alltid. Men nu hänger jag inte med damen. Har ni skaffat stuga i Jämtland, eller är det bara en för året?
  Hoppas ni får en bra tid där i alla fall.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 18. Ha en fortsatt trevlig sommar! :)
  Konst ja, jag gillar och uppskattar konst. men en del kan jag inte heller förstå ;)
  Varm sommarkram!
  Tali

  SvaraRadera
 19. Kikar in för en liten sommarhälsning :)
  Kram Lollo♥

  SvaraRadera
 20. Hej vännen♥
  Jisses vad häftigt..måste vara kul att få uppleva konst på det sättet...

  Ha en forts, mysig helg
  ♥kram wivi

  SvaraRadera
 21. Livet som pensionär är inte mycket vila och tur är väl det när det finns så mycket att se och besöka.

  Kramar och ha det gott, Birgitta

  SvaraRadera
 22. Oj, det ar sannerligen en lång resa!

  Ha det gott

  SvaraRadera
 23. Men, Maidi - vad skådar mitt öga! Har du varit och köpt hackkorv i butiken som jag handlar i och jag har missat dig igen. Kanske jag får en chans att bjuda på en kopp kaffe en annan gång ...?
  Jag gillar också hackkorv både stekt med rödbetor och kall i tunna skivor på delikatessknäckebröd. ;)
  Kram

  SvaraRadera
 24. Kikar in och kramar om. Mycket liv och rörelse ser jag. Hackkorv är supergott!

  SvaraRadera
 25. Har inte testat hackkorv - låter spännande...

  Åh vad jag längtar "hem" till Jämtland när jag läser dina rader och kikar på bilderna. Förstår att du har det gott där i stugan. Kul med kulturelle inslag. Målningarna på höbalarna för att uppmärksamma böndernas situation gillar jag skarpt.

  SvaraRadera
 26. Lång resa men skönt o komma fram till slut. Storfors har vi ca 4 mil till... coolt ju. Hackkorv gillar de här ja =D. Jag ligger som vanligt efter på bloggande hur mycket som helst men jag hoppas att det tar sig lite. ;*) Vill ju fast inte haft orken. Kramisar

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv