Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

onsdag 4 september 2013

Sommar igen

Härom dagen trodde jag allt att hösten kommit på allvar men nu får jag tänka om igen. Riktigt högsommarväder har vi nu så det blir mycket handarbetande både på altanen och balkongen. Jag går emellan eftersom solen märkligt nog flyttar på sig..
Några har faktiskt undrat om jag inte "gjort" något  under semestern och visst har jag det men så mycket handarbete blev det inte.
Förra sommaren hade jag madrass-slakt på 2 madrasser men jag visste att det fanns en kvar som väntade på mig i år.
Jag blir lika förvånad varje gång över vilken märklig stoppning det är i såna här gamla madrasser.  Nu har jag tvättat tyget och här hänger det tills jag kommer på vad jag vill ha tyget till. Tyget från de andra 2 ligger i skåpet och väntar de med..  Jag kan ju inte bara slänga de fina gamla tygerna.
Lillstugan och friggeboden blev ju målade och då blev det lite pill med fönster. Jag märkte att jag inte är någon hejare på att kitta fönster men jag tror det ska hålla i några år i alla fall.
En liten gammal byrå som hängt med sen jag var liten fick också lite ny färg.
Både  den här byrån och ett annat litet skåp har min pappa gjort så visst skulle de vara kvar.. Det andra lilla skåpet är en finurlig sak för på framsidan är det små lådor  och på den andra sidan gömmer sig ett litet barskåp. Jag är inte säker på att det syns så bra men där finns plats för 4 flaskor och några snapsglas.
En liten utomhusmobil med gamla prismor knåpade jag ihop en regnig dag.
En dag när vi var hemma hos syrran skulle hon på kalas och då tog hon fram sin "aftonväska" .  Jösses vad jag blev förvånad att den fanns kvar.. En silvrig liten väska som jag gjorde till henne  när jag var tonåring.. Att hon hade den kvar och fortfarande använde den var ju ännu mer otroligt.  Duken gjorde jag också till henne då en gång för länge sen.
Det är ju många som pyntar sina trädgårdar med olika saker och en vanlig grej är att det står en gammal cykel på tomten som är fylld med blommor..
I ett gammalt skjul där uppe i närheten av vår stuga hittade jag 2 gamla perfekta cyklar. Jag frågade ägaren till skjulet om jag kunde ta en av cyklarna och det gick bra, så nu står den ena på vår tomt och den ska bli fint smyckad nästa sommar.
Härligt rostiga är dom :)
En annan sak som kanske visar lite var jag fått mitt pysslande ifrån är de gamla fina lamporna som hänger i vår källare..  Redan då i början av 60-talet körde min pappa med återbruk. En stor kaffeburk fick bli lampkrona.
Javisst, blev det en del gjort men inte de handarbeten jag hade med mig så några av dom har jag gjort klart sen jag kom hem.
Kuddarna av romber har fått en plats i soffhörnan.
Och bonaden som ska hänga i den nya friggeboden har jag också fått klart..
Nu kom jag ju på en annan sak som jag prövade på.   Vi hälsade på hos min kusin Egon som är en hejare på finsnickeri.. Han gör så mycket fint och han tyckte att jag skulle pröva på att svarva i hans lilla snickarbod..
Många av verktygen han använder har han tillverkat själv.
Jösses så roligt det var.
Lite stolt var jag allt över min början till en nyckelring.
Ja, det här var lite av det jag pysslade med under Jämtlandsvistelsen..

Kram på er
Maidi

35 kommentarer:

  1. Oj vad mycket du hunnit med. Du lyckades bra med svarvandet tycker jag. Kul se att även din far återbrukat. Fiffigt att använda en kaffeburk :-) .
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. JA, du har inte legat i solstolen hela sommaren ser jag. SSÅÅÅ mycket du har hunnit med, och fina saker har du gjort.
    Igår var jag ute i trädgården och jobbade, tänk att man kunde ha kortbyxor och linne på sig, helt fantastiskt skönt.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Hos dig råder ingen brist på sysselsättning ... inte heller på ideér !!
    Härligt inlägg och intressant läsning!
    Tack för påhälsningen hos mig!
    Ha en fortsatt fin 'sommar' , det har också vi!
    Kram ♥

    SvaraRadera
  4. Så fint tyg av de gamla madrasserna! Jag har sett en kvinna som sydde sig själv en Jacka av liknande tyg - jättesnygg måste jag säga!

    SvaraRadera
  5. Oj vad mycket du gjort! Kul att se dig också :)

    SvaraRadera
  6. Du har verkligen inte legat på latsidan! Mycket roligt och fint har du hunnit med. Kul med sakerna din pappa gjort och byrån med barskåp är ju så kul. Spännande att prova på att svarva. Ja, du pysslar med både det ena och det andra!
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  7. Det var ju inte så lite det! Man blir imponerad. Madrasstygen är jättefina, säkert kan du göra något snyggt av dem.
    Hösten har minsann inte kommit här heller, sommaren bara fortsätter och fortsätter, fatsän det börjar vara dags för älgjakt...

    SvaraRadera
  8. Det var ju alldeles väldigt, vad du gjorde mycket på semestern! Och det där lilla skåpet med ett "smyg-spritskåp" var ju för roligt! Min pappa gjorde också lite möbler, men inte har jag ärvt hans kreativitet, som du har efter din far!
    Madrasstyget var jättefint, du kommer säkert på vad du ska göra med det - huvudsaken är ju att det finns kvar!
    Ha det så bra, kram, Monica

    SvaraRadera
  9. Det var en hel del du hunnit med att göra, och fina saker. Aftonväskan du tillverkat för ett antal år sedan var ju häftig och att den används fortfarande ger ett bra betyg, eller hur?
    Sådana där bonader älskar jag, lycka till med svarvandet.
    Kram Birgit

    SvaraRadera
  10. Det var mycket kreativa pyssel du har fixat med i sommar, och så är det väl på sommaren...det blir lite av varje. Gillar din prismamobil..jag letar prismor på loppis för något liknande projekt. Måste ha varit kul att svarva... kram Irene

    SvaraRadera
  11. Oj, så mycket du hunnit med under sommaren... inte har du haft tid eller ro att ligga på latsidan inte :) De där gamla madrasstygerna är verkligen fina... ska bli kul och se vad det blir av dem.
    Gillar din pappas lampskärm... tänk... sådana burkar finns inte längre...
    Kul med aftonväskan - att den finns kvar och att den fortfarande används - ett gott betyg till dig!
    Du har nog anlag även för svarvande ser det ut som...
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Madrasstyget är så vackert. Undrar vad det kommer att bli så småningom. Du har verkligen hunnit mycket. Kul med att ha gamla saker kvar. Lite färg och det är som ny.
    Ha det fint i solen. Vi har högsommar här i Holland vi med.
    Anje

    SvaraRadera
  13. Här var det mycket spännande som hänt! Oj vad kreativ du är. Jag fastnade på bilden med den gamla lampan av burk. Den är härlig och påminner mig om när vi var barn och gjorde nya fina saker av gamla saker.
    Kram!

    SvaraRadera
  14. Kors i hela friden så mycket du lyckats hinna med. Apropå ditt madrasstyg......jag såg på en marknad en kvinna som sytt förkläden av sådant tyg. Dessa var jättefina.
    När jag ser hur mycket du har fått klart så fick jag mig en nyttig spark i ändan så nu får nog jag också ta och sätta fart här.

    SvaraRadera
  15. Men åååhhh så häftigt!!
    Vad duktig du är och så fint det blir :)
    Ha det gott vännen
    Trevlig helg
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  16. Härligt att du tittade in till mig så jag hittade in till dig!
    Gamla madrasstyg måste man ju ta vara på. Ibland händer det rentav att de är hemvävda men annars också är de väldigt vackra och slitstarka. Här finns också en hel del sådant om väntar på att få bli någonting.
    Jag blir väldigt inspirerad av att "rusta" och hantverka av din blogg.
    Jättekul!
    Tack säger

    Karin

    SvaraRadera
  17. Så fint madrasstyg, du kommer säkert
    på vad du ska ha det till om ett tag.
    Och den lilla silvriga väskan är
    jättevacker, du är bra på hantverk.
    Synd att du inte bor närmare Karlstad, det
    fanns ett bakbord till, i vitt, lika gammalt.
    Jag hade svårt och välja!
    Trevlig helg och kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  18. Du är verkligen duktig och kreativ! Och att "slakta" en madrass (hihi) att bara kommma på tanken..Men vilket snyggt tyg det är..Tänker mig kuddar snyggt!
    Önskar dig en fin helg..Kramizar

    SvaraRadera
  19. Åh guud va mycket fint du gör o visar,usch jag vill men orkar ingenting!! Fina madrasstyg o det söta "barskåpet" var ju för häftigt! Du gör ju massor.hoppas jag blir frisk så jag får sätta tänderna i mina projekt:)) Kram o trevlig fredag på dej ♥ Gunilla

    SvaraRadera
  20. oj vad du är aktiv och kreativ..så mkt snyggt du gör..madrassslakt..det verkar skoj..tyget är ju så snyggt..skönt energi du har..Önskar dig en fin helg Kram Karina

    SvaraRadera
  21. Ja man pysslar med en hel del när man "bara är ledig"
    ;-))
    Så roligt att din syster använder väskan fortfarande. Och det där med återbruk var det mycket förr - ja åtminstone på 1960-talet för min mamma har virkat mattor av gamla plastpåsar och också av mattrasor, så inget nytt under solen ;-))

    Du får slå dig på att svarva nu! Var det svårt?

    SvaraRadera
  22. Oj vad mycket saker du pysslar med. Madrasstygerna var ju bra du tog hand om, jättefint. Ha en fin helg.kram Mimmi

    SvaraRadera
  23. nästa gång du hittar madrasser t ex med dun, så var rädd om dunet, tänk så mycket arbete som ligger att tillverka bolster.
    Jag kan ge dej receptet på hur man kan ta bort dunet från tyget, bruka sitta mycket fast.
    Sedan kan jag ge också recep på husr man får dunet rent, självklart om du är intresserat.
    Du är ju en mycket pysslig kvinna!
    margareta

    SvaraRadera
  24. Jösses vad du grejat, själv gjorde jag inget nyttigt på semester hade fullt upp med att sola och bada! ;)

    SvaraRadera
  25. Jösses vad du grejat, själv gjorde jag inget nyttigt på semester hade fullt upp med att sola och bada! ;)

    SvaraRadera
  26. Hej och tack för den fina kommentaren hos mej och kul att du tittade in! Här hamnade jag visst hos en riktigt flitig myra. Så mycket fint du har gjort och gör! Jag kommer säkert tillbaka! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  27. Vilken fixare och trixare du är!
    Kram kram!

    SvaraRadera
  28. Ja, jag tänkte väl det att Svarta Irisen inte suttit stilla utan varit aktiv som vanligt och det är inte lite du åstadkommit och fint som alltid är det. Och kronan är ju för söt!! Jag hade också velat hälsa på Egon, han har sådana där verktyg som jag skulle vilja pröva på under överinseende av just en kunnig man! Fin nyckelring!
    Det var riktigt kul att se vad du pysslat med!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  29. Tänk att du tar dig an madrasstyget. Det har jag aldrig hört att någon ens gör. Man kastar ju bara madrassen. Men så kreativ du är. Härligt!

    SvaraRadera
  30. Oj, du har ju hunnit med massor! Tänk att vara så kreativ i handarbete, ta vara på gamla ting och sätta sin egen prägel på dem. Det är något så vackert tycker jag, att ta vara på den delen av historien.
    Kram

    SvaraRadera
  31. Gamla kudd- och madrassvar är så vackra. Och vad kreativ du är! Själv har jag faktiskt börjat på ett litet projekt, tro det den som vill.- Jag väntar med att skriva om det ifall det skulle sluta som de flesta av mina tänkta skapelser - i garnlådan.
    Kerstin

    SvaraRadera
  32. Hejsan Tack för kommentaren på bloggen.
    Jösses säger jag bara... Vilken kreativ människa du är.
    En del säger att jag är det... Men jämfört med dej...
    Tygerna efter de gamla madrasserna är ju så vackra.
    Riktigt härlig färg o vilken kvalité .
    Ha det så bra
    Kram Gittan

    SvaraRadera
  33. Men va många saker du fått gjort!!! Ja det är ett riktigt dammgöra att rensa madrasstyg från stoppningen och det blev säkert en massa nysningar oxå :)) Kram Anna

    SvaraRadera
  34. Wow så mycket du hunnit med under sommaren. Så fina din möbler har blivit.

    SvaraRadera
  35. Så kreativ du är!!
    Hua, dom madrasserna är ju så tunga att hålla på med, men tyget är fint:)
    Vi har faktiskt en liten svarv i garaget, någonstans under allt annat;) skulle vara kul att pröva!
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv