Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

torsdag 3 oktober 2013

Diverse pyssel

Dagarna går och jag fyller dem med mestadels skojiga saker..
Pyssla gör jag ju en hel del och mycket av mina "alster" blir jag riktigt nöjd med men så kommer det dagar då jag ger mig på sånt som jag inte riktigt behärskar..
Jag hade läst om ett medel som man kunde göra egna gjutformar av och det ville jag ju testa då naturligtvis..  
Som ni ser här på paketet ska man kunna göra den här fina trädgårdsprydnaden..  
Jag var nog inte riktigt förberedd när jag satte igång med blandningen så jag hade en alldeles för liten bunke, men jag lyckades i alla fall få ner händerna som jag trodde att jag skulle hålla dom.
Som ni ser av mitt resultat så höll jag händerna alldeles fel. Jag fick till en ganska makaber skapelse men det fanns lite pulver kvar så jag blandade en smet till för att göra en "tumme upp".
Lika hemsk blev den så jag tror inte jag ger mig på det här något mer..
En annan sak som jag också hade sett någonstans var att man kan göra ljuslyktor med höstlöv.. 
Jag fick tag på jättefina löv och satte igång med att limma fast dem på en liten glaskruka..
Inte heller den här skapelsen blev jag nöjd med så den åkte i soporna..
Jag tycker ju det är så roligt att testa men jag får nog hålla mig till sånt jag behärskar.. En tubsjal i resårstickning kan man ju inte misslyckas med..
En slinga med kottar hittade jag på blomsterlandet men den såg lite mörk ut så jag målade snöfärg på spetsarna..
Det bästa är nog som sagt att man håller sig till det man kan :)
Den här veckan har jag haft tillfälle att studera några unga killar som också kunde det de höll på med..  
Vårat bostadsområde har några år på nacken och nu var det dags att renovera alla balkonger..  Uppruttnade plankor och stolpar byttes ut..
Alltid roligt att se på när proffs jobbar..
De där små snöflingorna jag visade i förra inlägget var det ett par som ville ha mönster av..  
Mönstret finns i boken 100 snöflingor att virka av Caitlin Sainio.
Jag tycker om den boken för även om de kallas snöflingor kan man ju lätt använda en annan färg än vitt och då blir det en blomma..
Mjölk är tjockare än vatten vet vi väl alla så håll till godo med denna lilla video :)

Kram på er
 Maidi

30 kommentarer:

 1. Tack bästa Maidi för mönstret!

  Så läckert du gjort! Tycker dina händer blev häftiga. Ett konstverk! Härligt att titta in här. Vi är nog lite lika. Jag gillar också att hålla på med blandade ting hela tiden. Och dyker något nytt upp så måste man ju testa :o)

  Härlig video! :o)

  Ha en toppendag!
  Kram
  Monika

  SvaraRadera
 2. Kul video, man kan göra musik av allt och det där lät ju bra dessutom!
  Och som vanligt härskar dynamiken här inne på din blogg! Massor av saker på gång mest hela tiden.
  Jag förstod nog inte vad det där med händerna var, skulle man göra en form av geggan i paketet och sen göra en betongavgjutning? Vad du än gjorde tyckte jag det såg fint ut, vackra händer!
  Jag gillar också att testa, men jag säger nog som du emellanåt, det är vissa saker som man inte har rätt inspiration till eller hur man ska uttrycka det, då får det vara fortsättningsvis. Men det är kul att ha provat i alla fall.
  Usch, blev dom rånade på Cypern, hoppas dom inte fick några men. En annan är ju gammal och har vart med ett slag så man är lite luttrad....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig video. Den skulle jag visa min granne som pluttar ut balar utanför mitt staket. han skulle faktiskt kunna showa lite också. Såg du balarna som blivit konstverk på Öland i mitt inlägg. När jag såg din gegga tänkte jag att man kanske kan göra formar av lök, frukter o.s.v. att gjuta i som jag också visade från Öland. Vad tror du ? Jag fattar inte riktigt hur det fungerar. Kul att prova nya saker, men precis som du säger man faller oftast tillbaka till gammalt beprövat. Kanske bäst så ?!?!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Jag håller inte med alls, jag tycker dina händer
  är vackra. Formen på bilden har jag sett förut,
  din version var nyskapande!
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 5. Klart att man måste testa lite nya saker ibland. Alltid roligast när det blir bra med man kan ju inte lyckas varje gång. Bara att ta nya tag. Du gör visst som jag....stickar en halsduk som värmer gott i höststormarna.

  Må så gott

  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Jag tycker dina händer är fina, du ska definitivt inte vara missnöjd! Och även ljuslyktan med löv är fin, jag har själv gjort en och den blev inte alls lika fin, så det så!
  Ha det fint vännen!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 7. Hej Pysseltjejen. Om jag får kalla dej så? Tyckte händerna o även lyktan var jättefin. Du inspirerar.
  Ha det gott
  Kram Gittan

  SvaraRadera
 8. Vet ej vad det är för något och hur du gjorde handen men visst blev den bra. Jag håller mig för det mesta til sånt jag kan. Me man kanske sulle pröva något helt annat.

  SvaraRadera
 9. Oj nu blev det lite konstig. Tänkte rätta felen och så var kommentaren iväg. Du förstår nog.
  Ha det gott.
  Anje

  SvaraRadera
 10. Så masse fint du gjør da. Likte lykten du lagde jeg. Nydelig.
  Klem

  SvaraRadera
 11. Ibland blir det liksom inte som man tänkt sig. Men man ska inte vara rädd för att prova på. Rätt som det är så snubblar man över något som funkar kanoners.
  Jag tycker du är duktig med det mesta du tar dig för.

  SvaraRadera
 12. Jag tycker du ska fortsätta att testa nya pyssel - man vet ju inte vad man är bra på förrän man provat, eller??? Skönt också för en annan opysslig att inte allat blir perfekt för et proffs som du heller.....

  SvaraRadera
 13. Tyckte det var en jättefin hand! Skulle inte kunna görat bättre själv! Du pysslar med så mycket jag gör inget känns det som! Kram Gunilla

  SvaraRadera
 14. HAhaha! Här ser du en som absolut skulle kunna misslyckas med en tubschal i resårstickning!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 15. Jag är också en sådan som vill ge mig på allt jag ser och läser om, men det går inte alltid som jag tänkt mig! Och då ropar jag på min händige man som lyckas med det mesta, men som inte alltid har lust för mina pysselprojekt, så det hjälper inte alltid att ha en händig man! Stickningen klarar jag nog bäst själv, den saken är säker!
  Önskar dig en riktigt skön helg!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 16. Besviken blir man om det inte funkar som man trott! Tycker dock att din hand ser riktigt bra ut, så du kan känna dej nöjd med projektet. Kram Finas mammis

  SvaraRadera
 17. Jag tyckte dina händer blev fina. Men man måste ju vara nöjd med det själv också. Men det är kul att prova på lite nya grejer ibland.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 18. Kul att du delar med dig! Allt behöver ju inte bli så perfekt!
  Roligt är det att testa nya saker och ibland räcker det med ett exemplar!

  På tal om mina kamerabilder. Jag tycker att jag hade bättre bilder förr, eller kanske har jag blivit kräsen. Tack för att du tyckte de är bra.

  Ha en skön helg!
  kram

  SvaraRadera
 19. Övning ger färdighet ju! På't igen :)
  (Tycker inte alls resultaten var så förskräckliga.)
  Har kikat ner lite nu när jag kan, och hittade en jättevacker spindel (jag hade skickat siamteamet på jakt...) och underbart madrasstyg! Ni har möjligen inte kökssoffa? Eller kan skaffa? Sittdyna o kuddar i olika madrasstyg skulle i alla fall jag gärna ha om jag hade plats för soffa :)
  TACk snälla du för uppmuntran när jag gnäller över datorer!
  PUSS till lille fyrbeningen från oss här!

  SvaraRadera
 20. Klart att man måste prova när man ser något spännande! Och inte blev det något fel på dina händer.
  Fint med lite snö på kottarna. En tubsjal skulle då jag kunna misslyckas med.

  Kram från Agneta

  SvaraRadera
 21. Oj vad du är kreativ och provar det ena och andra.
  Boken med snöflingor har jag i min virkbokssamling, dock har jag inte använt nåt mönster från den. Ännu. Jag är ju som en boksamlare, det är intressant bara att titta.

  SvaraRadera
 22. Ha,ha,ha, jag tyckte faktiskt att dina händer såg aningen mera krampaktiga ut än så som det var meningen. Helt rätt att pröva på ett och annat. Jag själv brukar testa en hel del men när jag gjorde en väggprydnad av linnepapper så tänkte jag nog att varför i hela friden måste jag testa allt jag ser. Det var en jäkla röra men till sist blev det en väggprydnad med små lampor i. Precis som du säger, enklast att göra det man kan.
  Alla har vi ju krampaktiga händer ibland så visst borde alltid passa in någonstans. Lycka till med val av den perfekta platsen.

  SvaraRadera
 23. mycket spännande saker du har provat, och jag tror att det är bra att utmana sig själv med något nytt. ha en skön lördagskväll, kram

  SvaraRadera
 24. Klart du ska prova på nya saker och utmaningar så duktig och kreativ som du är! Blir säkert kanon nästa gång. Jag ska nu göra det jag är bra på:) Ta hand om disken som alla mina ungar lämnat nu när dom åkte hem till sitt:)
  Önskar dig en fortsatt fin lördagskväll..kramiz

  SvaraRadera
 25. Att våga är hälften vunnet eller hur det nu var? Spännande pysselprojekt du ägnar dig åt! Lycka till även framledes!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 26. Händerna blev jättehäftiga tycker jag!
  Kramelikramen

  SvaraRadera
 27. Ser att du testat det som jag tänkt göra. Nu vet jag inte om jag vågar eftersom det verkar svårt. Får se hur jag gör.
  Man behöver inte lyckas med allt - du är ju så bra på så mycket annat istället.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 28. Å så synd att det bara blev pannkaka av alltihop! Jag kan förstå att du ger upp och struntar i att prova nytt, samtidigt som jag tänker att du säkert skulle få till det så småningom, så duktig som du är på att pyssla. Samtidigt behöver man ju inte göra allt alltid. Ibland tycker jag att det finns en ro i att tillåta sig att helt enkelt strunta i saker och ting som inte blivit som jag tänkt mig.
  Kram,
  Frida

  SvaraRadera
 29. Hej,
  oj vad du pysslar. Jag log när jag läste om din ljuslykta med höstlöv. Den ligger nog tillsammans med min skål av höstlöv på soptippen... Allt behöver ju inte lyckas, huvudsaken att man får skapa med sina händer. Och på tal om händer, jag gillade dem du gjorde.
  Kram, Eva

  SvaraRadera
 30. Are you looking for free Facebook Likes?
  Did you know you can get them ON AUTO-PILOT AND ABSOLUTELY FOR FREE by registering on Like 4 Like?

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv