Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

söndag 23 mars 2014

Vinter och lite vårtecken

Det var inte direkt någon nöjestripp vi gjorde några dagar i veckan.. Samtidigt var det en liten upplevelse om vi pratar väder..
Här ser ni skillnaden på hur det var här hemma och hur det var när vi flög in över Frösön.
Till vänster ser ni ett regnigt Landvetter genom flygplansrutan och till höger ett vintrigt Frösön.
I Östersund hade det länge varit barmark och krokusarna började knoppa sig men precis lagom tills vi skulle komma vräkte det ner massor av snö.
Syrran hade sina vuxna barn hos sig så vi tog in på hotell.. Här är utsikten från vårt hotellfönster. Plogbilarna gick varma hela tiden..
Nu gillar ju jag riktig vinter så jag njöt när vi pulsade fram på helt vita vägar mitt i stan.
Bilderna visar ju tydligt vilket gråmurrigt väder det var.  Huvudorsaken till vår lilla tripp var ju en sorglig begravning av min bror..
Många tårar fälldes men allt var så fint och efteråt pratade vi alla om allt roligt vi haft med honom..  Den här bilden på min bror hänger här hemma hos oss.
Efter alltihopa blev det många kramar innan vi delade på oss.. Jag och gubben hade några timmar på oss innan planet hem skulle gå så vi gick och tog en öl på en pub. Självklart måste vi ta en Presidentöl.
På flygplatsen plogades snö för fulla muggar. En så här stor snöslunga är det nog inte många Göteborgare som sett :)
Så till lite vårtecken här hemifrån:  Sothönsen leker för fullt och hannarna bröstar upp sig för honorna..
Jag tycker ju om lite annorlunda vårtecken och inte bara de i naturen så därför måste det bli en bild på gubben som vårskurar altanen. Det syns tydligt var han redan tagit med högtryckstvätten..
Det blev allt lite murriga bilder idag men visst är det roligt med vårt avlånga land att det är en sån skillnad på vädret och hur långt våren kommit..

Kram Maidi

33 kommentarer:

 1. Så ledsamt att din bror har gått bort. Förstår att det därför inte var någon rolig resa. Hoppas att ni fick ta ett vackert farväl och att du ändå kan glädjas åt många roliga minnen genom livet.

  Det är intressant hur vädret varierar över vårt avlånga land. I veckan hade du inte behövt åka ända till Östersund för att få se snö. Det hade räckt med Närkes Kil... ;-) Vi fick drygt 10 cm snö som låg kvar i 2 dagar, men nu är det vår igen.

  Kram
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Begravningar är alltid jobbigt, speciellt om det är familjemedlemmar. SKönt att det gick bra.
  Man ser verkligen resultat av din mans arbete.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag beklagar sorgen, din brors bortgång. Kram ♥

  Ja du ser, hur roligt är det att bo här egentligen :)) Fast vi har vinter ännu. Östersund får vår tidigare än oss.

  Kram, ha en fin söndag!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 4. Ja, begravningar är ju alltid sorgliga, men det känns ju ändå bra att få ett vackert avslut.
  Ja, dina bilder åskådliggör verkligen vilket långt land vi bor i! Här nere känns det som en evighet sedan vi hade snö...
  Ha en fin söndag, kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Så sorgligt med din bror. Och ni åkte rakt
  in i vintern, stor skillnad mot nere i väst.
  Så fin altanen kommer bli, han jobbar på bra.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Att ta ett sista farväl, är alltid svårt hur vacker ceremonin än är. Samtidigt finns det alltid ett litet rum inom en, där man bevarar de fina minnena som man kan plocka fram och låta sig värmas av när sorgen griper tag.
  Nog är det märkligt att se snön på dina foton när jag själv plockar påskliljor i min trädgård här vid sydkusten.
  Hoppas solen lyser hos dig denna söndag.
  kram M.E

  SvaraRadera
 7. Visst är det härligt med snö. Det var en tråkig anledning att åka upp förstår jag. Ha det så bra, kram Eva

  SvaraRadera
 8. Ja det var lite mycket snöbilder så här i vårens tid, men visst blir det alltid bakslag! Men nu kan det bara bli bättre!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 9. Så tråkigt med din bror. En bit av ens liv tar slut. Men man får minnas alla fina stunder man haft tillsammans genom livet... och vilket vackert barndomsporträtt du har av honom!
  Idag har solen lyst här men rätt som det var kom en skur med stora hagel! Aprilväder i mars!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 10. Tack för alla bilder från Östersund och förstås även de vårligare hemma hos er!
  Så brukar det se ut här också när Uffe, min gubbe, börjar tvätta stengången. Ett säkert vårtecken.
  Förstår så väl dina känslor vad gäller avskedet.
  Kramar!

  SvaraRadera
 11. Lämpligt begravningsväder kan man väl säga! Det är häftigt hur olika väder vi har, Sverige är ju inget stort land, men det skiljer sig mycket åt mellan landsändarna!

  SvaraRadera
 12. Ja, i vårt avlånga land är skillnaderna stora med väder och årstider!
  Här är det i alla fall vår nu!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 13. ja där va skillnaden stor.. Östersund känner jag till.. vi är ju "högre opp"på finsk sida..men här är inget snö alls nu.Tror det ha regnat lite idag, för jag hade hängt ut kläderna o så va det regndroppar på kläställningen där jag har sockor o sånt.. Beklagar sorgen efter din bror..kramar

  SvaraRadera
 14. Man ska ta vara på de lyckliga stunderna man har haft tillsammans och minnas de.
  Jag hoppas verkligen att det är snö kvar i Lapplandsfjällen när jag ska dit i påsk. En påsk utan snö och sol....skidturer, skoterturer och pimpling är ingen påsk nämligen!

  SvaraRadera
 15. Beklagar din bror.
  På ett sätt både märkligt och spännande hur vädret och därmed sysslorna varierar i vårt långa land. Här är det rabattstädning, gödsling och sådd som gäller,

  Ha en bra vecka
  /Anette,

  SvaraRadera
 16. Vi fick också snö i onsdags, 15 cm som regnade bort i torsdags natt. Finns fortfarande lite gammal snö i skuggan. Vi har haft en kort vinter i år och inte så kallt som vanligt. Ha det gott. Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 17. Det var ju tråkigt att du hade en sån tråkig anledning att åka upp till vintern. Det är fascinerande ändå vilken skillnad det är på väder. /Anette

  SvaraRadera
 18. Det var mycket snö och lite vår i Östersund ser jag, ser mest ruggigt ut. Ett tydligt vårtecken är väl att man vill städa undan vintern när ljuset kommer tillbaka. Det gäller mig i högsta grad. Tråkigt att du mist din bror. Kram Irene

  SvaraRadera
 19. Tur att du gillar snö, för det var ju inte lite som kom när ni var där. Vi körde med högtryckstvätten på vårt altandäck förra året. Och jäklar så fint det blev. Så det ska vi göra i år med.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 20. Fast jag gillar ju snö!!! Men vilken skillnad på väder och kläder :) Här nere i söder har vi vår :) Ha det gott. kram Anna

  SvaraRadera
 21. Vilket härligt kort på din bror! Sorgligt när ens kära försvinner, men skönt med fina minnen iallafall. Spännande att få se sothöns, jag tror att jag bara haft turen en gång. Nog är det skönt att våren är riktigt på gång och trevligt att få en rengjord altan att sitta på och njuta varma dagar.
  Ha det så bra! / Åsa

  SvaraRadera
 22. Wow. Skikkelig vinter her hos deg. Vi har akkurat fått sol og den skal vare ut uken. Gjett om vi er glade,men neste uke kommer visst vinteren igjen. Så...ja ja
  Klem

  SvaraRadera
 23. Oj, tänkte jag, din bror hette väl inte Torsten och begravdes i Frösö kyrka, men så var det inte. Min syster och svåger var också i Östersund på begravning av deras svärdotters pappa. Det var också väntat men ändå sorgligt, precis som med din bror. Här är det blåstvarning och risk för blötsnö i dag. Man får ta det onda med det goda och härda ut!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 24. Tråkigt med din bror... men minnet från en fin bror lever kvar,
  Oj - vilken skillnad... såå mycket snö! Skönt att slippa tycker jag... gillar milda gröna vintrar... så skönt såå :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 25. Så ledsamt vännen, beklagar verkligen och det blir ju så tomt och svårt att acceptera när en nära och kär går bort.
  Önskar dig fina vårdagar och hoppas att du kan ta vara på dem.
  Ha det så fint vännen
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 26. En liten förmiddagshälsning och tack för fina bilder från flygturen.
  Kram och ha det gott!

  SvaraRadera
 27. Hej! åh jag beklagar <3 livet är så skört!! riktig vinter på några av dina bilder.I Småland har vi dock inget kvar,hoppas inte på bakslag.var rädd om dig kram Jessica

  SvaraRadera
 28. Beklagar sorgen, aldrig lätt det där, att ta farväl.
  Känns konstigt att se så mycket snö och veta att det är i Sverige som det finns. Men sen är det ju ett mycket avlångt land vi bor i;)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 29. The winter is already gone and spring season is already in the town ,to be honest i hate winter cause when i review my cctv at home all i can see was snow in the outside.

  SvaraRadera
 30. Så tråkigt... Förändringar blir det i livet men alla inte lika lätta.
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
 31. Fina bilder... gu så jag ligger efter men allt går inte att ta igen men jag får försöka ;*) Full rulle på dig ser det ut som...du är så dutti på en jädrans massa.
  Återkommer snart.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 32. Sån skillnad det kan vara i vårt avlånga land
  Ha en skön lördag

  SvaraRadera
 33. Ja, du tycks verkligen ha varit på en resa mellan världar, såväl de inre som de yttre...
  och jag beklagar verkligen din sorg,
  kram Frida

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv