Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

fredag 25 april 2014

Fånga dagen

Min gubbe blir mer och mer förundrad över mina vanor.. Från att ha varit en  riktig nattmänniska p.g.a. nattarbete har jag blivit helt tvärtemot..  Idag studsade jag upp 06.45 , samtidigt som han och han bara stod och gapade... Det gäller att fånga dagen sa jag..  Solen skiner redan in och jag har många projekt för dagen.
En som inte har samma inställning är den här gamle mannen.
För en tid sedan visade jag en del av alla mina restgarner.. Jag ville ju bli av med en del så jag började nysta ihop garner av samma kvalitet.  Jag helt enkelt knöt ihop dem och blandade färger helt vilt.
Det blev en del stora nystan och sen blev problemet vad jag skulle göra med dom....
Jag stickade mig en superskön tröja..  Galen i färgerna men samtidigt häftig tycker jag själv..
Måste visa en annan sak jag har skaffat mig..  Vet inte riktigt var jag fått tipset men detta är i alla fall en ryktväska.. Väskan används av hästskötare och de har väl sina borstar m.m. i alla facken.
En sån här väska passar alldeles utmärkt för oss som handarbetar också. Den är stadig och oöm och det ryms mycket i den..
Finns på Biltema för endast 79 :-.. Sök på avdelningen med  hästartiklar.
Dagens inlägg avslutar jag med en gatubild från ett soligt och vackert Göteborg..
Ha det så gott i helgen.. Vädret ska ju bli strålande har jag hört..

Kram Maidi

13 kommentarer:

 1. God morgon! Här är vi också tidigt uppe. Det går ju inte at sova bort den här fina årstiden!
  Kram från mig /Kerstin

  SvaraRadera
 2. Godmorgon! Idag hoppas jag få hämta hem Maken! Vill hinna städa undan lite innan. Typ hans slipa-trappa-saker. Den lär ju inte slipas i första taget, varför ska grejorna då stå där och håna?

  SvaraRadera
 3. Vad gullig han är, den gamle mannen. Ligger och har det skönt.
  Vilken bra idé du kommit på med dina restgarner. Kul!
  Ha en skön helg! / Åsa

  SvaraRadera
 4. Vilken bra idé, att bara blanda färgerna hur som helst, du får en tröja som ingen annan har, det kan du ju vara säker på! jag gillar när man tar till vara saker!
  Och den där väskan låter ju jättebra när man sitter på lite olika ställen när man handarbetar!
  Ha en skön helg i det fina vädret!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Kan inte påstå att jag studsar upp på mornarna även om jag med åren lagt om mina vanor och nu är mer morgonmänniska än kvälls. Fast egentligen tror jag det mest är för att omgivningen är så, med barnen som vaknar tidigt och ska till skola och så, ja då måste jag ju upp. För jag märker att de gamla tackterna sitter hårt i. Men visst får man mer gjort om man börjar tidigt och speciellt om jag lyckas få in lite motion eller så innan frukost då är detännu bättre.
  Vilken bra handarbetsväska du hittat. Själv har jag en liknande för mina scrapbookningsgrejor, en verktygsväska helt enkelt. Toppen för då har man allt samlat och kan lätt ta med den när man åker någonstanns för att pyssla.
  Fin påskhäck du pyntat i förra inlägget.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Nu har jag en som voffar åt mig så min kommentar blir inte lång önskar trevlig helg ,från Selma också ,Nette

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar bild på den trötte mannen. Härligt med tidiga mornar, de måste man ta tillvara på... och restgarner med för den delen. De är guld värda. Ha det bra. Kram Christel

  SvaraRadera
 8. Gu´så smart med nystanen. Du är väldans fiffig. Jag är själv förundrad över tidiga mornar. I vintras steg vi inte upp förrän halv 8-8 , men nu studsar man upp en timme tidigare. Beror nog på ljuset tror jag. Och kanske att man inte fordrar så mycket sömn när man inte jobbar.
  Ha en skön helg.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Det är lite konstigt det där med att få/kunna sova. När jag är ledig kan jag minnsann inte sova på morgnarna, men när väckarklockan ringer och det är dags att gå till jobbet tidigt, då är jag halvdöd...
  Häftig tröja, gillar färgerna!
  Ha en fin helg.
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 10. Tack för tipset på väskan....den ska jag kolla in. I morse lördag, när jag är ledig, så steg jag ändå upp 6.15....skulle på broderikurs;-) Samma tid i morgon så litet konstigt är det att de morgnar jag kan sova lika sött som Knutte så väljer jag att stiga upp tidigt för att "åka på något roligt"!

  SvaraRadera
 11. Åh, tack för tipset om ryktväskan. Har länge funderat på att köpa en garnväska men inte hittat någon. Tänkte att jag får väl sy en egen, men har inte hittat något bra mönster. Nu får jag ta mig en tur till Biltema istället.

  SvaraRadera
 12. Så härligt att vara så pigg tidigt...här får valpen upp mig kl fem varje morgon...kanske leder det till att jag också blir morgonpigg såsmåningom ;)
  Härlig bilder!
  Ha det fortsatt gott
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 13. En helt underbar tröja!!! Mycket god idé :)
  Fint att se gammelmannen! Bilden påminner en hel del om 13.11-års herren här. De är för rara de gubbarna <3

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv