Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

måndag 5 maj 2014

Shopping och kosläpp

I Fredags tog vi en tur söderöver..  Vi hade båda lite saker på önskelistan..
Solen sken hela dagen även om det var lite kallt i vinden.

Jag var nöjd med vår lilla shoppingtur.. Vi hittade en mysig garnaffär mitt inne i Falkenberg där det var 30 % på nästan allt för hon skulle sälja affären och ville rensa lagren.
Färgen var vi till http://www.monicasbutik.se/ och köpte..
På hemvägen svängde vi in till Varberg och fikade med min gamla kollega som var yrvaken efter en arbetsnatt.  Där fick vi lite tomatplantor som han varje vår drar upp.
Dom får stå inne ett tag till eftersom nätterna är så kalla.
Ett litet kuvert kom en dag från min väninna..  I det låg denna lilla fina skyddsängeln..
I lördags skrev jag på Facebook att vi skulle ut på ett litet äventyr men jag skrev inte vad. Genast kom ett sms från äldsta barnbarnet... - Vad ska ni på för äventyr?
Jag talade om vad det var och då ville dom följa med. 
När vi fått parkering långt ute på en åker möttes vi av den här glada kon..
Jag har aldrig varit på "Kosläpp" förut men jag hade väl hört att det kunde vara en del andra människor där också.. Aldrig någonsin kunde jag tro att det skulle vara så många.
Alla dessa människor blev bjudna på kanelbullar och mjölk. Tjejerna och Skånepågen tyckte det var gott..
Vi var tidigt ute så vi stod och väntade i nästan en timme, men så var det då dags..
Jisses, vad de stackarna skuttade runt.  Nu förstår jag varför det drar så mycket folk.. Det var verkligen ett skådespel.. Sicket glädjefnatt de fick..
Lilltjejen var lite sur innan för hon tyckte inte om väntan men även hon tyckte det var roligt när kossorna kom utskuttande..
Idag är det gåbandet och målning av gubbens skåp som står överst på listan för mig.
Ha en riktigt fin Måndag nu..

Kram Maidi

35 kommentarer:

  1. Kosläpp! Det har jag bara läst om! Det måste jag verkligen uppleva en dag!
    och vilken underbar ängel, att se på, att få.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag har aldrig varit på kosläpp, men det ser ju roligt ut :)

    SvaraRadera
  3. Precis från det stället visades kosläppet på TV ... men inte såg jag dig i folkmassan ;O)
    Lika mycket folk som på tranornas ankomst på våren!
    Jag själv har aldrig varit på kosläpp 'live' ... men säkert en rolig upplevelse!
    Jättefin ängel du fått!
    Ha en skön dag!
    Kram Vivan

    SvaraRadera
  4. Vilken söt liten ängel du fått.
    Kosläpp har jag aldrig varit på. Kan inte ens minnas att jag hört talas om det förrän några år sedan, efter att jag flyttat från Sverige. Tycker det låter som en kul grej.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Åh så sööt ängel! Tycker också det låter så kul med kosläpp,aldrig varit på! Hoppas du får en fiin vecka Kraam Gunilla

    SvaraRadera
  6. Ängeln är helt underbart söt.
    Jag har mina tomatplantor i kallväxthuset nu. Inatt täckte jag inte dem för min man sa att det var onödigt. resultatet blev tre frusna tomatplantor.
    /Anne-Lie

    SvaraRadera
  7. Varje år tänker jag att i år ska vi åka på kosläpp, men hittills har det inte blivit av... Det ser ju så härligt ut, när de ganska stora, klumpiga djuren beter sig som "kalvar på grönbete"!
    Vilken söt liten ängel du fick och vilka fynd i garnbutiken!
    Ha det så bra, kram, Monica

    SvaraRadera
  8. Det är en så rolig syn när kossorna släpps på våren. Här går dem ute året runt. Oftast har dem en stall som dem kan vandra utboch in när dem tycker tt dem vill vara inne när det är riktig kallt.
    Ha en fin vecka.
    Anje

    SvaraRadera
  9. Har aldrig sett korna på "släppet"............men det måste vara en häftig syn.
    Kul att det lockar så mycket folk.
    Men inte konstigt , så känner vi människor väl också det ibland på våren..............men inte kan man med att hoppa och skutta så!

    Kram till dig,
    Anneli

    SvaraRadera
  10. Härligt med kosläpp det har dom inte haft här ännu ,kram nette

    SvaraRadera
  11. Du milde tid vilket folknöje. Jag har sett att de annonserar om detta här med. I vår by går minsann korna ute hela året så här händer inget upphetsande för korna på våren. Nu får du pyssla om tomatplantorna så de växer sig kraftiga. Mina vill snart ut och nerstoppade i mer jord. Attans kalla nätter !!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  12. Vilken trevlig utflykt och snacka om tur ... 30% i garnaffären! Chalpaintfärg har jag inte provat ännu, men den verkar spännande.
    Med kosläppet börjar sommaren. Än så länge har "vår" bonde bara släppt kalvarna och dom pratar jag med varje morgon när jag hämtar posten. När det är dags för det riktiga kosläppet med mjölkkorna brukar jag vara med och fota. Stor upplevelse!

    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  13. Att få se glada kossor som hoppade när det blev sommarlov ut i hagen hörde barndomen till. I fjol var jag också vist på ko släpp men då var det så vått att de fick hoppa i lera, såg inte så trevligt ut då. Många stackare finns det säkert som aldrig slipper ut i hagen.

    SvaraRadera
  14. Så härligt med en vårutflykt! Och tomatplantor och billigt garn: (Tack för kommentaren hos mej om min matta! Jag har också virkat en fyrkantig!)
    Kosläpp är inget nytt för mej, mina föräldrar hade mjölkkor och nu bor vi granne med byns mjölkbonde så korna går ibland precis bakom vårt hus!
    Regnet har inte nått oss här på ostkusten än, men vi behöver det nu!!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  15. Vilket härligt inlägg!! :)

    Kikar in för en vårhälsning ♥
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  16. Hej Maidi! Tack för dina ord och din förståelse. Känner med dig nu när din kompis blivit till åren. Våran Zeppo fick 12 anfall på mindre än ett dygn, så han var riktigt dålig. Låg på djursjukhuset i Strömsholm en vecka och var riktigt illa däran. Först trodde man att han blivit förgiftad, men det enda svar proverna gav var borrelia. Han hämtade sig så sakteliga, hade problem med balansen och fick lov att gå med stöd runt magen, det var ett heltidsjobb att passa honom. Vi var hoppfulla men han fick nya anfall efter en och en halv månad så då kände vi att han lidit nog. Hans kropp orkade inte hämta sig fast han var ung. Det var ett hemskt beslut.
    Hoppas du och Knutte får bra dagar framöver! Kram Åsa

    SvaraRadera
  17. Så stort kosläpp har jag aldrig sett, men
    jag växte upp på en gård och kommer väl
    ihåg när pappa släppte ut kossorna på våren.
    Det var ystra hopp. Roligt att barnbarnen ville
    följa med.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  18. Mycket har jag upplevt i min dar men aldrig kosläpp! Kan tro att det var en syn!!

    Ha det gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  19. Oj så mycket fint du fick med dig hem, glada kossor tycker vi om! Vi har oxå ett mini-kosläpp över vägen, det sker när bonden släpper ut sina kossor och det var lite av en höjdpunkt när barnen var små :) Ha det fint. Kram Anna

    SvaraRadera
  20. Visst är det riktigt roligt att få se när korna släpps ut, de verkar bli hur lyckliga som helst över att få komma ut på grönbete. =) Har tyvärr bara sett det på tv och det vore riktigt roligt att faktiskt få se det i verkligheten någon gång.
    Ha en härlig dag!
    Kram Petra

    SvaraRadera
  21. Åhh vilka härliga bilder...
    Va grönt och fint det är hos dig!! Ser ut som värsta sommaren redan :)
    ha en härlig onsdag o stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
  22. Härliga bilder! Såå vackert med de gula rapsfälten mot den blå himlen... och kosläpp . det är kul att titta på och det var det visst många som tyckte :)
    Kram

    SvaraRadera
  23. Nu har jag tittat ikapp mig och så flitiga ni var med vårstädningen, skönt när det är gjort.
    Nu är jag här förresten - vi har stort gäng japaner på ingång, massor att göra innan, bokningar, ombokningar, reservationer och jag vet inte allt och så är det mat, jag vill vara med och umgås så jag försöker göra allt färdigt innan.......därför går det lite trögt med kommenterandet just nu!
    Mysigt att åka på tur och att titta på kosläpp, det har jag ju aldrig gjort så där organiserat. Jag kommer från bondesläkt på ena sidan och min kusin som varit bonde hela sitt liv trodde han lästa fel första gången han såg att det var kosläpp nånstans, var det nu var.....men jag kan tänka mig att det är festligt för dom är ju väldigt glada kossorna när dom får komma ut!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  24. Kosläpp upplevde jag varje vår som barn när mamma släppte ut korna ur ladugården. Jag kommer ihåg hur roligt det var att titta på dem. Om jag är frisk och rask på lördag så ska vi åka till ett kosläpp för jag tycker att min sambo ska få se det för det är sådan livsglädje i sprattlande hoppande kor!

    Tur att den där garnaffären ligger för långt från mig ;-)))

    SvaraRadera
  25. Kosläpp är underbart. Att se de gamla stelbenta koskrällena skutta och dra huvudet efter marken i ren glädje. Det är fantastiskt. Det måste vara underbart att få komma ut efter ett halvår på stengolv.
    Ängeln du fick var kanon. Vilken fin gåva.

    SvaraRadera
  26. oj va mkt glada kossor..som skuttar ut på grönbete..hahah kan tro det måtte va gött med färskt gräs och friska vindar...Kram Karina

    SvaraRadera
  27. Så fina bilder du visar. Kul att se så mycket olika saker.
    Ha en fin kväll.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  28. Härligt med kosläpp! Jag var på mitt första i fjol - officiella alltså.
    Hemma i Klövsjö var det inte så mycket ståhej kring detta. Man släppte ut kossorna på bete framförallt i skogen så fort det fanns något att äta för dem.
    Här blir det nog kosläpp om en månad. Planerar en tur dit med barnbarnen. Och så kameran förstås....

    SvaraRadera
  29. Visst är det roligt med kosläpp! Och ännu roligare med kalvsläpp! Skulle egentligen varit på kalvsläpp förra helgen, men så blev det frost. Kalvarna är väldigt känsliga för frost!/Lila-Christina

    SvaraRadera
  30. Tack för en härlig bildsida. Kosläpp är så kul, tänk så lyckliga kossorna är när de kommer ut i det fria. Nästan som vi ha,ha.
    Kram Monkan

    SvaraRadera
  31. Vilken lycka att hamna på en rea- garnbutik :))
    Har aldrig varit på koutsläpp, kan vara för att vi bor på landet.

    Vi har varit en del i Skåne, när rapsen blommade, och när man hade något gult på sej, så var man full av rapsbaggar, usch.

    Önskar dej underbara Dagar
    Kram Margaretha

    SvaraRadera
  32. Det är så kul att åka på dagsturer och upptäcka nya ställen. Jag åker småvägar så ofta jag kan och undviker de stora. Vem vet vad man kan träffa på...?
    Ha en fin vecka.
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  33. Kosläpp har verkligen blivit en jättestor grej, vet inte hur många 1000 som varit här på VIkbolandet i helgen angående detta :-) skoj, ha en fin vecka här lyser solen, kram

    SvaraRadera
  34. Jag var också på kosläpp i helgen! Så kul att se dem skutta runt! Barnen vill gå nästa år också, och vi fick allt en del småtrötta kommentarer innan vi åkte dit, så det var roligare än de trott.../Susanne

    SvaraRadera
  35. Ko släpp är en häftig grej ... roligt att se så glad kor ..och mycket annat roligt läsvärt var det hos dig , det där med att nysta ihop en massa restgarn , en häftig ide ..
    Du vet väl att morgonstund har guld i mun .. härliga ljuvliga mornar i dessa tiden ,, göken och näktergalen håller härlig konster på morgonrundan ... ha det bäst och njut av dina tidiga mornar

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv