Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

måndag 23 juni 2014

Midsommar

Midsommarhelgen för oss började med att jag på Torsdagen gick till frissan för sommarklippningen.  Hon får alltid ta lite extra när vi ska till Jämtland i 5 veckor..  Där har vi inget varmvatten så det är lite bökigt att hålla sig ren.. Då är det bra om man inte har så mycket hår..
Min favoritfrisör jobbade sista dagen på det stället så nu får jag åka över hela stan om jag vill träffa henne.
På midsommarafton när jag fortfarande låg i sängen och spelade Betapet på Paddan hörde jag ett konstigt klickande utanför fönstret..
Jag steg upp och kikade ut och där satt Piff och Puff i tallen och mumsade på sin midsommarfrukost.. En av dom blev lite rädd och gömde sig men den här satt kvar och åt.. Skalen som dom ratade slängde dom ner på vår grill och det var det jag hade hört..
Resten av dagen var lite uppdelad för oss av olika anledningar..  Till sill-lunchen kom goda vänner. Den här fick jag och den var fylld med god choklad..  
Toppenväder hade vi inte men det är ju huvudsaken att man kan sitta ute.
Efter vår sill-lunch åkte dom hem för att umgås och grilla med sina ungdomar..  Till oss kom våra ungdomar och grillade..  
Det är riktig lycka när äldsta barnbarnet och Skånepågen vill umgås med oss gamlingar en sån kväll..  Några bilder på dom fick jag inte lägga ut..
Men maten var god..
Sen kom Midsommar-dagen och då fick vi fika-besök av sonen och hans sambo..
Bilderna hade kunnat vara bättre men så här blir det ibland.. Vi hade i alla fall tur med vädret..

Kram Maidi

20 kommentarer:

  1. Ni verkar haft en mysig midsommar med god mat och familjen nära! Här firade vi först med byn och hade kalasväder, sen grillade vi med vännerna men då fick vi allt sitta inomhus.
    Ha det fint
    Anette

    SvaraRadera
  2. Så fin bild på ekorr'n satt i granen *S*. Jag har inte sett någon ekorre på åratal. Tyvärr. Jag gillar dem fast de är ena riktiga rackare.
    Vilken jättefin gåva du fick av din vän. Du spar väl kartongen med den fina texten. Du kan säkert trolla till något av den.
    Hoppas ni får en härlig sommar..

    SvaraRadera
  3. Ni hade tydligen en fin midsommarhelg. Tråkigt att vädret inte var så bra. Hade gärna skickat lite av den värmen vi hade här. Blev lite väl mycket.
    Fint med en massa med besök. Alltid lika trevligt.
    Ha en fin vecka.
    Anje

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig midsommar med fina vänner, barn och barnbarn! Skrattade gott åt: "då är det bra att inte ha så mycket hår"! ;)
    Kram
    Annica

    SvaraRadera
  5. Fin midsommar har ni haft förstår jag och visst är det roligt när ungdomarna kommer och är tillsammans med oss "gamlingar". Vilken fin vän-present du fick, riktigt roligt!
    Ha det nu fortsatt fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  6. Trots vädret, så hade ni ju en jättetrevlig midsommarhelg! Förstår att det är en lycka, när äldsta barnbarnet med sambo vill fira midsommar med er. Men det är ju inte så konstigt, när man tänker på vad ni har betytt för henne!
    Så snygg du blev i håret!
    Ha det gott, kram, Monica

    SvaraRadera
  7. Så mysigt att vakna upp med Piff och Puff där utanför. Tror nog att du städade grillen med ett leende...
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  8. Det är inta alla som har besök av Piff
    och Puff på midsommar, gulliga.
    Du fick en fin midsommar.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  9. Så kul med ekorrar på besök :) Kort hår är skönt. Ni verkar ha haft en fin midsommarhelg!

    SvaraRadera
  10. Alltid kul att kika in till dig :) Ska ni uppöver Strömsund den här sommaren när ni är i stugan? Mysig midsommarhelg. Kram Katarina.

    SvaraRadera
  11. Hejsan Maidi !

    Skönt att se att andra firar Midsommar,
    hade bara Prinsen att fira med.
    Åt sill o.nypotatis, och blev sjuk av det.
    Inbillar jag mig.Frångick salladstallrik för en
    gång skull.
    Ha en skön sommar i härliga Jämtland, som jag
    hoppas få se någon gång i livet.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  12. Ni verkar ha haft en fin midsommarhelg trots det kylslagna vädret.
    Vilket fint kort du fick....jättefin text.
    Så mysigt med en liten ekorre i trädet.
    Kram!

    SvaraRadera
  13. Härligt att flickan och Skånepågen kommer, jag tycker dom låter så söta och nu har dom väl hängt ihop jättelänge och extra kul att dom vill vara med en äldre generation, man blir lite smickrad, eller hur! Ekorren var ju för söt, tänk att du fick en bild på den! Skickligt. Att gå till frissan är skönt när man väl är där, men jag kommer alltid på på dagen att nu måste jag iväg och då gäller det att få tid, fast här på landet går det lätt.
    5 veckor, så härligt, att få vara i fina stugan! Jag tror att vildvin går i Jämtland, fast om du har den i amplar får man kanske gräva ner dom över vintern. Men pröva, vet jag. Trivs dom växer dom ju jättefort och då kan man ta skott!
    Kramar

    SvaraRadera
  14. Vilken härlig midsommar ni har haft med alla besök. Hoppas att fortsättningen i stugan blir lika bra och att det blir lite varmare, så att ni kan njuta av Jämtland.

    Ha de gott. Kram Birgit

    SvaraRadera
  15. Vilken trevlig helg ni hade med familj . Och så mycket gott ni mumsade i er. Jamen det är ju precis så det ska vara på midsommar.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  16. Kul att du tittar in hos mig ... ska snart berätta för dig vad det var för blomma .. Ja dom är roliga mina dansedockor , så kul att fixa med .. lite pillrigt , men de gillar jag ...
    Ha det bäst ..

    SvaraRadera
  17. Det ser riktigt trevligt ut det där.:-) kram

    SvaraRadera
  18. Jag har också varit och blivit sommarklippt. Fint besök av Piff och Puff!
    Vilken mysig midsommar ni haft. Vi fick sitta inomhus.

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  19. Skönt med sommarfrisyr kan jag tänka mig. Jag fortsätter med vinterpäls jag. Det är ju så jäkla kallt :-)
    Jaså, ni kunde sitta ute på midsommarafton. Det kunde inte vi. Vi hade cirka fem grader på kvällen, så det var bara att hålla sig inomhus.
    Hoppas ni får en härlig semester nu, utan alltför mycket mygg.

    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  20. Halloj! tack för titten :)) blir så glad när någon tittar in o lämnar en rar kommentar så tack igen :)) här regnar det o nästa stund skiner solen!riktigt maffigt må jag säga!hoppas du har det gott ♥ kram kram Jessica

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv