Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

tisdag 30 september 2014

Snart Oktober

Jag vet att det är många med mig som undrar var tiden tar vägen. Jag träffade en gammal kollega på affären härom dagen. Han gick i pension flera år innan mig och han sa precis samma sak som jag har sagt.  Hur hade man egentligen tid att jobba??
Nu fyller jag alla mina dagar med sånt jag gillar men ibland måste jag ju städa också . 
Jag har sen en tid tillbaka städat lite varje dag. Det brukar ta ca 1 timme och då behöver jag aldrig den där tråkiga storstädningen.  Idag t.ex. ska jag frosta ur frysen och kanske ta ett köksskåp. 
Jag har i flera år retat mig på en häck med fula buskar utanför vår balkong och velat städa även där men styrelsen har sagt nej trots mitt tjat.
Snacka om att jag blev lycklig i torsdags när det kom ett gäng och sågade ner hela häcken.
Ni kan ju se den slanan som de just håller på ta ner. Så hög var hela den ovårdade häcken och den skymde allt för oss. Jag stod och njöt för varje sågtag och ännu mer när lastbilen kom och hämtade skräpet.
När jag stod där på balkongen och njöt av utsikten kom en liten ullig gul boll och satte sig på räcket. Rädd var han inte och han tittade uppfordrande på fågelrestaurangen och undrade väl varför den inte var öppen.. Lite tidigt är det allt att börja skämma bort dem..
Baka skulle jag allt vilja göra oftare än jag gör men eftersom jag dras med övervikt och älskar småkakor brukar jag låta bli. 
Nu hittade jag i alla fall ett recept på kringlor och blev så sugen.. Receptet hittar ni här .
Sen är det ju det här med allt mitt pyssel som fyller dagarna. Ibland gör jag lite avbrott i virkningen och pysslar med annat. 
Gardiner till stugan är roligt att sy eftersom fönstren är så små och man kan byta ofta.
Jag brukar alltid sy något pynt av tygbitarna som blir över och den här gången blev det ett hjärta.
Vilket slags pyssel jag än håller på med så har jag alltid en ljudbok på. Tiden bara flyger iväg då. Tyvärr finns det en hel del usla uppläsare men det får man väl stå ut med.
Min sommarpläd växer så sakteliga men ofta virkar jag något annat emellanåt. En väninnas dotter ska flytta hemifrån snart och hon älskar ugglor så jag gjorde en i inflyttningspresent till henne. Den var så himla rolig att göra så det blev en till och nu håller jag på med den tredje. 
Men hörni, nu måste jag nog börja min avfrostning så jag får pyssla sen :)

Kram på er
Maidi

25 kommentarer:

  1. Ingen har så ont om tid som pensionärer! Det har man ju skojat om i alla tider! Härligt att njuta av sin välförtjänta ledighet!

    SvaraRadera
  2. En sådan uggla har jag också gjort men den har inte blivit klar, den ska bara garneras, stoppas och sys ihop men där har det stannat.
    Så skönt att ni fick bort den höga häcken, utsikt vill man gärna ha.
    Ha det fortsatt fint och städa lite åt gången är ju bra så man inte tröttnar!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  3. Arbetet först och sedan pysseldags, låter som en bra fördelning.
    Gott för er att få bort sådant där högt, eländigt buskage.
    Kan tro du stod där och njöt.............

    Söta ugglor, svåra att göra?

    Ha det fint,
    kram Anneli

    SvaraRadera
  4. Förstår så väl, att det var skönt att bli av med den fula, risiga och alltför höga häcken! Och så slapp du göra det själv! Jag älskar att se duktiga hantverkare jobba...
    Ugglorna är jättesöta. Förut samlade min man på ugglor, så vi har ugglor i alla möjliga varianter här!
    Ha det gott, kram, Monica

    SvaraRadera
  5. Det låter som du lever ett härligt liv nu , precis som jag. Man tar dagen som den kommer, gör något nyttigt varje dag , en stund och sen är det fritt fram för egentid. Det tycker jag man är värd efter många års förvärvsarbete. Jättesött hjärta. Perfekt av restbitar. Jag har sytt liknande av gamla jeans. Nu måste jag börja tänka på julpynt till Damklubbens basar. En hel del virkat är redan klart. Vi får se vad det kan bli mer.
    Ha det gott. Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Haha nu vet jag ju vem Du är, du som följer mej så troget på Instagram! Hoppas kringlorna blev bra, dags för mej att baka igen för nu är de slut!
    Ja visst har man fullt upp som pensionär, dagarna går alldeles för fort!
    Ha det bra!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  7. Milde tid vad det händer saker hos dig. Ugglorna var kanonfina och likaså det blommiga hjärtat.
    Att städa lite varje dag var ingen dum ide. Hmmm......det är ju så urbota trist att städa så jag skjuter på det i det längsta. Men ibland måste man ju. Så att ta en stund varje dag kanske vore något jag skulle anamma.

    SvaraRadera
  8. Vad skönt att den där häcken försvann och vilken gullig liten fågel som hälsade på. Jag har faktiskt börjat mata småfåglarna redan. Det där med kakor känner jag väl igen. Det är näst intill omöjligt att inte "ta en kaka till". Alldeles för gott!
    Ha det så bra! / Åsa

    SvaraRadera
  9. Ja livet går verkligen ut på mer än att städa...perfekt att ta lite varje dag. Här är jag glad om det ens blir så...*skrattar*...Sen blir det tokryck ibland, när jag inser att dimman utanför inte är dimma utan skitiga fönster. Men sen återgår jag snabbt till min vanliga lunk.
    Skönt att ni blev av med häcken! Att det ska vara så svårt att få till en sån sak, när den växt iväg och inte är vacker, ja då är det väl inget att tveka på kan man tycka.
    Du får nog öppna fågelrestaurangen, han ser ju så bedjande ut...
    Ha det gott och en skön fortsättning på hösten!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  10. Det var söta ugglor, och söt liten gäst
    vid fågelbordet. Jag har börjat ge dom frö,
    det blir ett väldigt glatt kvittrande så fort jag
    närmar mig fågelmataren. Jag undviker kakor
    också, ska ner ett antal kilo. Men fy fabian så
    sakta det går.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  11. Så mycket fint du pysslat ihop och bakat. Skönt att få rå om dagen och "bara" göra det man vill.
    Kram!

    SvaraRadera
  12. Ja, att få tiden att gå är inga problem, inte när man tycker det är roligt att greja med än det ena och än det andra och det gör vi ju, många här på bloggarna!
    Skönt att bli av med fulhäcken! Dom har nog lyssnat på dig i alla fall! Ugglorna var otroligt söta!
    Och du, det är skönt att inte ha så mycket trädgård, här är det inte så mycket heller och det är skönt, man hinner mer njuta och titta på det som växer och inte slita sig sönder och samman där i rabatterna. Och ni har ju huset där uppe, ni!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  13. Du pysslar på som vanligt, jättesöta ugglor! Det där att tiden rusar känner jag igen, hur i all världen hade vi tid att jobba? Jag gör som du, städar lite varje dag, inte alls betungande då. Fast det där med att avfrosta frysen får vara till det blir minusgrader ute så jag kan sätta backarna på balkongen under tiden.

    Skönt att äntligen få utsikt från balkongen!

    SvaraRadera
  14. Pyssliga du <3 fint och gott ser det ut också...blir nästan lite baksugen ;-)
    Ps. du har svar inne hos mig.
    kramar till dig

    SvaraRadera
  15. Jaaa jisses vad det kommer att bli stressigt när jag går i pension....man vill ju hinna med så mycket innan man lägger näsan i vädret ;-))))))
    sött litet hjärta!

    SvaraRadera
  16. oj skitt vad du hinner med mycket..Här rullar dagarna på som bara den, vissa dagar är jag inte in alls o kollar nå bloggar. Stickar o bakar på min lediga tid, fast jag borde!! städa.;O) men det hålls nog där för ingen annan gör ju det..Ugglorna va bara sååå fina! Du kan ju lotta ut en , kanske jag vinner..hihi...kramar

    SvaraRadera
  17. Nej det är inte tidigt att börja mata fåglarna och de blir inte bortskämda. Vi har redan börjat för flera veckor sedan och helt plötsligt får vi många fler fågelbesök och de blir glada liksom vi. Det är ett mkt trevligt sällskap.

    Vilka fina pyssel saker du gör, sådant kan vara kul men inte just nu, fortfarande 'utejobb'. men att lyssna på ljudböcker är mkt bra, det gäller bara att uppläsaren inte söver mig. Men Catarina Ewerlöv är min favorit.

    Trevlig helg/ Eva

    SvaraRadera
  18. Tack för titten,ja nu går det åt rätt håll med mej:) Åh så kreativ du är vännen! Här händer det inte hälften,hinner som sagt knappt med att jobba,hihihi...Vilken tur att dom tog ner häcken,nu får ni se bra ut! Kram o trevlig lördag ♥ Gunilla

    SvaraRadera
  19. Hej hej. och fina grejor du pysslar med, Ugglorna är ljuvliga..kram Karina

    SvaraRadera
  20. Kringlorna ser såååå goda ut, måste nog baka några jag med :)
    Städa är ju inte alltis så kul men ett nödvändigt ont, roligare att lägga tid på pyssel och annat kreativt.
    Vad roligt att se dina fina ugglor och vilket sött hjärta du har gjort.
    Ha det gott.
    Annika

    SvaraRadera
  21. Hejsan Maidi !

    Så pysslig som du är var jag i trettioårsåldern.
    Att jag hann med då var för jag var hemmafru, hade extra jobb hemma.

    Städa ja det är ett måste när Prinsen fäller som han gör. fast bra att han lägger det på mattorna.En kamning får han då och då.

    Tänkte städa idag, men det var för mörkt.

    Hoppas du mår bra, och maken och lilla Knutte.

    Nu är jag igång lite nätt till en början.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  22. Det är inte klokt hur mycket du hinner med !
    Tycker det är underbart att se att du prioriterar det du tycker om att göra.
    - Tänk så mycket roligare livet blir då !
    När dammråttorna dansar på bordet, då vet man att det är dags att ta fram snabeldraken ;)
    Förstår att du är lycklig efter "häckens fall", och den lilla pippin tyckte nog också det var toppen !
    Ha det gott ♥
    Kram / Anneli

    SvaraRadera
  23. Alltså! Vad alla är duktiga! Härom dagen repade jag upp ett halvt bakstycke, stoppade ner allt garn i en påse och skänkte det till Röda Korsets butik. Och det kändes så sköööönt att bli av med det gamla dåliga samvetet!
    Kram /Kerstin

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv