Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

måndag 27 oktober 2014

Jag undrar

Ja, jag har funderat lite på det här med att "svara" på sin egen blogg.. Jag blir inte riktigt klok på det.
Om jag skriver en kommentar hos någon av er så går ju jag väldigt sällan tillbaka till just det inlägget så det känns för mig ganska meningslöst med att ni svarar där.  För mig känns det mer naturligt att ni "svarar" med en kommentar här hos mig så att jag ser svaret.
Förr i världen när man hade brevvänner skickade man ju brev fram och tillbaka till varandra.
Om det ska vara någon vits med detta svarande skulle ju jag få något slags meddellande om att jag fått ett svar, och jag har endast en enda bloggvän som har den funktionen. 
När jag kommenterat hos Ett tomt blad får jag alltid ett mail om att hon har svarat.. Suveränt tycker jag. Det måste alltså finnas någon inställning för er som "svarar" som gör att den andre får ett mail.
Hoppas ni förstår vad jag menar och hoppas att ingen tar illa upp, men jag vill ju så gärna se era svar..

Från det ena till det andra.. Många av er tyckte ju att det verkade roligt med våra sommarfilmer som jag nämnde i förra inlägget..
Varje sommar när vi varit i Jämtlandsstugan gör gubben en film. Han gör också fina omslag med bilder från lite av det som hänt..
Jämtlandsfilmerna är roliga framför allt när man ser hur barnbarnen växer för varje år och sen för hur vi renoverat och fixat under de åren vi haft stugan själva.
Alla resor vi gjort de senaste 15 åren finns också på film. 
Alltid har vi inte haft filmkamera men då gör gubben film av stillbilder och alltid lägger han på passande musik.. Här är några av alla resefilmerna.
Speciellt nu under den mörka årstiden är det så roligt att plocka fram en hemmagjord film om det inte finns något på TV.
Det ligger ju en hel del jobb bakom varje film men jag tror att han tycker det är roligt att pyssla med det här.

Kram Maidi

42 kommentarer:

 1. Måste ju vara superkul att ha dom filmerna dokumenterade å minnas tillbaka både för er,barn å barnbarn...;))
  Å jag håller med dig att det är ju lättare att svara i en ny kommentar..Jag går heller aldrig tillbaka å kollar ev.svar...
  Kram från mig

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt funderat på samma sak som du om att svara. Man missar ju helt klart svaren när de inte kommer på ens egen blogg. Kanske någon kan reda ut begreppen.
  Vad roligt att ha alla viktiga händelser i ert liv på film. Duktig man du har !!! Hos mig har det ju blivit scrapböcker under åren , på samma sätt fast i albumform. Det är ju så scrapboking är tänkt i grunden. Nu finns det en ny form för sådan familjedokumentation som heter PROJECT LIFE. Man kan inhandla plastfickor och andra tillbehör till detta. Men jag känner bara . . . . orkar inte mer nyheter. !!!!
  Ha det fint. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Åh, vad jag är imponerad av din gubbes filmer! Vilken skatt ni har där! Och så roligt för barn och barnbarn att få se ert liv "live"! Vilka resor ni gjort!
  Jag tar ju massor med bilder och klistrar i album, men det är ju inte alls lika roligt!

  Det där med att svara på frågor: Jag svarar alltid i den frågandes blogg, inte i min egen! Som du säger, så går man ju sällan tillbaka till ett inlägg man redan har kommenterat!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Din man lägger ner ett enormt arbete på foton och filmer, men så har han ju roligt under tiden förstår jag och ni har så mycket glädje av det.
  Vissa svarar direkt på kommentaren och det är lite jobbigt, man glömmer oftast att titta tillbaka. Det bästa är ju att svara på ett nytt inlägg. Själv brukar jag alltid svara i det sista inlägget.
  Ha en fin vecka!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 5. Så roligt med filmerna!
  Angående att svara på kommentarer, så har jag tänkt precis som du. Men eftersom flertalet jag läser hos, svarar hos sig själv, så har jag också börjat med det. Nån mejlfunktion vet jag inget om!
  Ja, det har varit mycket firande hos oss på sistone :)

  SvaraRadera
 6. Ja, det är nu när det blir mörkt igen som det är kul att se på gamla filmer och fotografier. Härliga tider på sitt sätt.
  Såg att det ska bli Madeiraresa! Så roligt!
  Jag/vi har varit där massor av gånger och kommer troligen att resa dit många gånger än om livet vill.
  Med tiden ska jag försöka få till en lite bättre ordning på min blogg där jag har enbart Madeirainlägg på ett ställe, men jag har inte fått till det ännu. Men man får ju inte ge sig, mitt i allt så ramlar ordningen ner i huvudet på mig.
  Du har rätt angående svar på kommentarer, man läser inte alltid vad som har skrivits igen om man inte blir påmind om det. Så nu kryssar jag i avisera mig:)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Precis exakt så har jag också undrat men inte vågat ställa frågan och
  'göra bort sig' totalt. 'Pettas* ovan skriver att hon ska kryssa på avisera mig.
  Nu äntligen ser jag till höger en 'skylt med AVISERA mig', nedanför logga ut.
  Jisses det har jag inte haft en aning om. Så bra med bloggvänner som hjälper varann, eller hur ? ! Nu ska jag testa om du ser detta på din blogg.
  Jag trycker på avisera mig, och väntar på svar att vi har fattat detta, hi hi .....

  Ett fantastiskt jobb din man lägger ner på filmerna, trevligt att ha framöver.
  Det är ju minnen 'for ever'.

  Din virkade filt från 70-talet är mkt fin, dessa rutor är ju tillbaka.
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 8. Hej söta du:) vilken man du har som grejar så med filmer o kort. .göörroligt att se efter flera år! .Ja man blir glad när det poppar ner nåt i postlåddan. .det är nåt visst med det:)..Kram på dig;)Gunilla

  SvaraRadera
 9. Hejsan Maidi !
  Håller med dig, går det inte att ta bort svara.
  Tror jag har något liknande. Går inte heller tillbaka, jag får mail, när någon skrivit en kommentar

  Ja filmer är underbart att ha .min underbara pappa körde med super 8, det är stora filmrullar, han satt om nätterna och klippte ihop.Som sedan visades vid större sammankomster.

  Tror lådan finns i ett garage i Lidingö hos min syster. sedan vi var små, från 1948 då minsta systern föddes.Var vi i Skåne men sommaren hon fyllde ett, hade vi sommarställe vid Ostkusten MABO. som vi kallade det.
  Ska banne mig ta reda på hur dyrt det är att få över det på CD,

  Du knåpar och pysslar med lite av varje. hur trevligt är inte det. det är så gulligt att se Knutte på din axel..

  Trodde jag skulle gilla att börja ,ed bloggande igen, men tiden räcker till, och när jag har lite då blir det vajsing med google chrome svarar inte., då är jag färdig att gå i taket. Så var det aldrig förr..

  Skriver inte heller så mycket på fejan som jag gjorde förr., synen hindrar mig.

  Ska ta och kika på filmerna.ni.

  Kram Mi

  Klappa Knutte

  SvaraRadera
 10. Hej!måste säga att jag håller med om att svara på en kommentar,för mig är det självklart att kommentera hos vb..i stället för hos sig själv...vad bra o roligt det där med filmerna :) Här startar veckan med regn och snart skall jag åka för att jobba kväll..må så gott <kram Jessica

  SvaraRadera
 11. Jag förstår precis vad du menar, så klart! Och jag tror att andra också gör det när dom läser ditt inlägg. Och jag tycker faktiskt det blir fler och fler som svarar på sina egna bloggar när jag undrar över något och jag undrar ofta och mycket och kommer rakt inte ihåg hos vem eller ens om vad, så jag tycker ju att man skall gå till den kommenterandes blogg och svara eller vad man nu vill. Har ju funderat länge på detta också, men inte fått till nåt strukturerat i mitt huvud, men jag jobbar på det.
  Jag har faktiskt svarat, kanske två gånger, på min egen blogg, men det har varit när jag inte kommit till den kommenterandes egen blogg av någon anledning......
  Det Petta skrev är ju intressant men jag vill nog ändå fortsätta göra som du och jag och faktiskt ganska många andra gör, gå till vederbörandes blogg och svara! Eller "prata" vidare liksom.

  Vilka fantastiska filmer ni har och vilka fantastiska resor ni gjort, jag ser ju vad det står på konvoluten! Det måste vara hur häftigt som helst att titta på dessa filmer i höstrusket! Eller hur!
  Själva har vi aldrig haft någon filmkamera så det är stillbilder som gäller och förra vintern scannade jag alla, jag menar ALLA, diabilder och pappersbilder som vi hade här, det var många från början och efter tre genomgångar hade jag massor kvar och av dom gjorde jag fotoböcker och det är så roligt att titta i dom
  Alla bilder finns dock kvar på två olika externminnen, plus ett i kassaskåpet och ett i bankfacket...Så ryker alla är det bara maximal otur!
  Kramar
  Agneta som förstår dig och håller med dig
  p.s. nu ser jag rutan med Avisera mig, men jag tänker inte pricka i den, jag får tillräckligt med mail ändå......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trycker inte alltid på aviseringsknappen, då blir det för mycket mejl, helt rätt men om det är någonting som man inte vill missa, så är det en bra sak att ta till någon gång nu och då. För det mesta går jag tillbaka till bloggarna och läser svar på kommentarer jag också. Man kan ju använda sig av både ock:) /Karin

   Radera
 12. Vad bra att du tog upp det där med att svara på bloggen! Ser ju att alla gör lite olika... Ska kolla efter aviseringsinställningen! :)
  Vilket fantastiskt jobb din gubbe gör med filmerna! Så himla roligt att titta på!

  Ha det gott!
  Annica

  SvaraRadera
 13. Härligt med sådana filmer. Vilket jobb gubben din lagt ner. Mysigt att plocka fram och titta på när vintermörkret har oss i sitt grepp.

  SvaraRadera
 14. När ett svar är av allmänt intresse svarar jag både hos mig och hos frågeställaren.
  Annars svarar jag bara med en kommentar i frågeställarens senaste inlägg.
  Har också märkt att det är vanligt med svar bara i egen blogg så när jag är angelägen om att få veta skriver jag kom-ihåg-kallar och gårtillbaka och kollar. Ganska omständligt. Skulle vara mycket trevligare om alla gjorde sig besvär med att svara även hos frågeställaren.
  Vilken filmskatt ni har. Vilket program använder han för att redigera allt material?
  Tyckte vi var duktiga när vi spenderade en hel jul och nyårshelgen med att lägga över alla VHS till CD. Sen tog filmandet slut, men numera kan man ju ofta filma lite med stillbildkameran också.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 15. Så fantastiskt att ha somrarna och resorna på film!
  Massor med jobb - men väl värt besväret.
  Vi filmade en hel del under året vi var i Kashmir, Indien/Pakistan 1988/89.
  Då var det ju ett helt annat system så vi har nyligen låtit lägga över alla gamla filmer på dvd. Återstår att klippa och klistra så att det blir någon form av sammanhang. Där brister tyvärr vår kunskap. blir ett projekt framöver vintern kanske....

  Svara på kommentarer - ja för min del blir det mest en kommentar hos den som undrat. Ibland händer det dock att jag svarar i min egen blogg. Särskilt om det är fler som undrar samma sak. Vad som är bäst?Ja inte vet jag. Beror ju på våra vanor....


  SvaraRadera
 16. Så roligt med filmerna, det var något man
  skulle ta efter. Och det där med kommentarerna
  är lurigt, har sett att en del svarar på egen blogg.
  Det gör jag bara om det är en anonym, eller gjorde.
  Fick ta bort dom när jag fick alldeles för mycket
  konstiga kommentarer. Att svara på din blogg tycker
  jag är självklart.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 17. Jag svarar hos den som har frågat och jag anser att det är av "artighet". Om det är flera som undrat ungefär samma sak eller att jag kan svara i ett sortssammanfattningssvar så gör jag det i min blogg, men kopierar det och går tillbaka till respektive frågare.

  Jag kan förstå den som har massor med frågeställare som inte "orkar" att gå tillbaka till var och en. Jag har många besökare, mellan 4.500 och 5.000 per månad (unika besökare-inte sidvisningar!), men det är inte många som kommenterar eller frågar så för mig är det inte stort jobb. Det kan ju bli ett övermäktigt administrerande för de som kanske har 15-20 frågande att besvara. Funktionen att få mail när någon svarar på min fråga hos en bloggare är ju litet olika mellan "bloggsystemen" hur man ställer in det eller själv begär det. Det är inte en generell lösning för alla bloggar.

  SvaraRadera
 18. Vad roligt att ha alla dessa filmer. Och vilket arbete. Ni är riktiga pysslare båda två tydligen.
  Anje

  SvaraRadera
 19. Vilket jobb din man har lagt ner på att skapa alla filmer! Jag förstår att det är kul att se tillbaka och minnas. Intressant frågeställning gällande svar på frågor/inlägg och konversation bloggare emellan!
  Ha en fin vecka! / Åsa

  SvaraRadera
 20. Hej!! ...och Tack för all kommentarer!!!
  Jag har också funderat på det där med att svara på egen blogg, fattar liksom inte funktionen. Jag har gjort det ett par gånger när det varit en anonym skrivare.
  Nu ska jag lägga din blogg i min lista så hittar jag hit igen:)) Partille är ju för övrigt nästan nästgårds;))
  Vilket fint jobb din "gubbe" har gjort med filmerna!! Så roligt att ha och minnas.
  Ha det gott!!
  kram lisa

  SvaraRadera
 21. Jag svarar ibland på min sida, därför att har man många kommentarer vill man svara så exakt som möjligt. Ibland när man läser andras kommentarer så kommer det in de som svarat som man inte vet något om. Nu gör jag båda egentligen... Typ som det passar och i mån av tid samt tillfälligheter... Man vill ju vara artig som man vart uppfostrad av far och mor en gång i tiden...

  SvaraRadera
 22. Så roligt att spara alla resor på film. Men vilket jobb, fast ni är ju pensionärer och har all tid i världen :)
  JAg tycker också det är knepigt att svara på sin egen blogg, den som skrivit kommentaren går förmodligen inte tillbaka igen förrän man gör ett nytt inlägg.
  Kram!

  SvaraRadera
 23. Har ju lärt mig att svara dig här, sedan du påpekade det. Tror att det finns en liten ruta i kommentarsfältet "Avisera mig" - om du kryssar i den får du meddelande till ditt mail om jag svarar.... Du har en likadan funktion här på din blogg, såg jag.

  Blir så impad av era ambitiösa projekt - måste vara jättekul att ha film från resor och somrar. Här ligger allt i en enda röra - men jag tog mig i kragen och gjorde en fotobok från sambons 50-årsresa ( bara 2 år senare typ) och en allmän med alla mina favoritbilder alldeles nyss.

  SvaraRadera
 24. Så trevligt det låter med era inspelade filmer. Måste nog skaffa mig en ny liten videokamera - den gamla är nog 25 år och kräver en hel del muskler för att hålla upp utan att det ska bli skakigt.
  Må så gott och ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 25. Jag vart väldigt intresserad när du skrev i tidigare inlägg om just era sommarfilmer. Men eftersom jag hålls väldigt mycket med fotoredigering så vet jag också jobbet bakom, så jag vet att jag inte har tålamodet och inte kunskapen heller för den delen...Men jag önskar att det vore så, för vilken skatt ni har i er filmhylla!!
  Sen har jag också haft lite funderingar kring det här med att svara på kommentarer. Ett tag gjorde jag det, men jag tänker som du, hur ska skrivaren veta att jag svarat? Då ska man ta det som en regel, och den tiden har jag inte känner jag. Men att kunna ge en liten hint till den som skrivit, ja då kanske det förändrar en del. Jag försöker komma ihåg att svara istället när jag lämnar en kommentar...men det är inte alltid jag har det minnet, tyvärr!!
  Ha det gott!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 26. Jag småpratar lite tillbaka med mina bloggvänner i min egen lilla blogg,
  och så hälsar jag på i andras bloggar, och skriver några rader ibland...tycker liksom inte att det finns något rätt, och något fel vad gäller det där :)

  Kramen Eva

  SvaraRadera
 27. Så roligt att ha semesterresorna kvar och kunna uppleva igen! Vilken kreativ gubbe du har:)
  Jag går heller aldrig tillbaka och läser svar i en kommentar. Skriver direkt hos bloggaren som undrat.

  Ha det fint!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 28. Hej hej. Så bra du tog upp detta. Har blivit så frustrerad på de som sötis svarar på din egen blogg. Märkligt. Nej skriver på den antas blogg. Det är självklart för mig. Ska också kolla upp detta med avisera mig.
  Så härligt med filmer. Kul att gå tillbaka.
  Kram på dig från Maria.

  SvaraRadera
 29. Wow bra jobb det där med filmerna och så är det ju så himla kul att kolla efter ett tag :) Ha det gott. Kram Anna

  SvaraRadera
 30. Men så mysigt, det måste vara jättekul att titta och minnas. Vad ni är duktiga.
  Jag brukar aldrig skriva kommentarer på gamla inlägg för jag antar att ingen ser det. ha det höstskönt, kram

  SvaraRadera
 31. Du milde vad hände, jag fick alla dina kommentarer på min email.
  Det blev till att klicka bort alla, inte var det väl meningen med den
  'Avisera mig', fattar noll ännu mera nu.
  Så nu klickade jag bort det och hoppas är som vanligt, ingen idé att leka på egen hand, bäst att vänta in proffs hjälp. Den får jag i morgon.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 32. Jag bloggade en gång också om att svara eller inte svara och försökte mej på det när jag precis gjort inlägget, men sen blev det inte mer. Är det däremot någon som frågar försöker jag svara antingen i min egen blogg eller gå tillbaka till den som ställde frågan. Så mysigt med alla filmer, förstår att det dels är mkt jobb men ack så roligt att ta fram. Vi filmade våra barn när de var små på super 8, men de är där de är och det blir inte av att vi tittar på dem, nej nya tekniken är mkt smidigare.
  Ha en fin helg!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 33. Wow... är djupt imponerad (och lite avis...) på din makes filmer. Vilket fantastiskt jobb han gör och så underbart att ha de här filmerna att ta fram och titta på... sköna minnen!
  Ang. kommentarer... har samma undringar och tankar... Oftast går jag tillbaka till frågeställarens blogg och svarar där...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 34. Förstår precis vad du menar..att gå tillbaka till olika bloggar och läsa svar. Känns lite ovisst.. Jag har en som jag alltid gör det med, vet att hon alltid svarar, och det räcker..Trevlig helg till dig..Du kan så mkt, så mkt annat, säkert kan du måla också, på ditt sätt..Kram Karina

  SvaraRadera
 35. Håller med om att det är bättre att svara på avs. Blogg. Jag har varit så dålig med kommentarerna i jöst. Men det blir nog så när man inte mår bra. Det är så roligt att läsa vad alla skriver. Jag har hela tiden kikat runt och görsökt hålla mej uppdaterad. I morron börjar årets tråkigaste månad med mörker och grådaskigt väder. Ute är det regn och snöslask. Vinterdäcken behöver komma på bilen nu. Jag tränar min höft, har inte full styrka iden ännu. Plus att mitt blodtryck åker berg o dalbana och då blir jag yr och svimfärdig. Ser att du ska ut och resa snart. Hoppas det blir en fin tur.
  önskar dej en fin allhelgonahelg.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 36. Vilken härlig idé att göra egna filmer med resor och andra händelser, måste vara riktigt roligt att kunna ta fram och titta på efteråt. Man glömmer ju en hel del roligt man varit med om när tiden springer fort framåt, underbar idé att spara det på film!
  Jag vet inte heller riktigt hur det fungerar med att svara. Jag svarar aldrig i min egen blogg utan besöker den andra bloggen och svarar där istället.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Petra

  SvaraRadera
 37. Jag håller helt med dej!

  Härliga filmer! Jag håller på och för över från vhs-filmer till dvd-skivor, någon film nu och då, vill att barnen ska få sina egna.

  Ha en skön helg! kram

  SvaraRadera
 38. Vilket bra jobb han gjort gubben din! :)
  Så roligt att ha kvar! Vi pratade här om dagen om hur dåliga vi blivit på att filma nu! Att vi borde ta vara på även små vardagshändelser. Filma de gamla medan de finns kvar, barnbarnet då han är här..Men det blir liksom inte av. Annat var det då videokameran kom. Då filmades det flitigt!
  Gubben min gjorde massor av filmer då. Det finns flera filmer från hur det såg ut i hans föräldrahems trädgård och det är roligt att se nu eftersom det är där vi bor! :)
  De VHS-filmerna har han gjort som dvd så det är enkelt att titta på dem.
  Nu är det ju så mycket enklare att filma! Man får ju t.om. fina filmer bara man använder sin kamera! Förr skulle det till mera planering med ljussättning och så!

  Jag ser att du nämner min blogg i ditt inlägg. Vad kul att du tycker det fungerar bra med det där att man får ett mejl om att jag svarar.
  Just det där med att svara i egen eller den andres blogg har jag funderat över och är glad att du tog upp det!
  Jag brukar göra både och.
  F.a. svarar jag de som inte har fyllt i sin mejladress på deras egen blogg. Ibland på båda, om det är en fråga eller kommentar som jag tror angår flera.

  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 39. Detsamma har jag också funderat på. Det händer mer än sällan att jag går in en andra gång på kommentarerna så svaren må vara olästa. Den här tiden på året är som skuren för hemmabio och egentillverkade filmer går väl inte att tröttna på kan jag tro!!!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 40. Jo, det är nog riktigt som du skriver, angående svar. Så har jag aldrig gjort utan svarar på kommentaren, och ibland går jag allt tillbaka för att se. Många gånger gör det inte. Vi får se hur det blir.

  SvaraRadera
 41. Mitt svar blir nog ungefär som Beppans. Jag svarar direkt hos frågeställaren eller förtydligar i min egen blogg om många undrar över något. Är mest en slump om jag hittar svar på mina kommentarer hos andra.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv