Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

måndag 9 februari 2015

Djur

Tänk att nu har jag nästan lite vårkänslor. Snön som vi haft ett tag töar sakta bort, fåglarna kvittrar och solen har skinit i flera dagar. 
Utanför vårt sovrumsfönster har vi en fågelmatare. Det är mysigt att glo på fåglarna och ibland kommer Piff och Puff och städar upp det fåglarna drällt ut på marken. Bilden är usel för den är tagen med telefonen genom fönstret.
I Lördags var vi på lunch hos goda vänner. Vi åt Värmländsk Hackekorv och annan Värmlandskorv. Det är så gott och till kaffet åt vi Semla.
Deras katt Saga  fick stå ut med att vara fotomodell.
Igår, Söndag tog vi en tur till gubbens syster.. Hon har 2 hundar själv. En Karelsk Björnhund och en strävhårig Tax. Hennes dotter var också där med sin Border Terrier så det blev en massa hundkramar och gosande.
En härlig hundpromenad blev det efter fikat. Lite jobbigt var det för det var hiskeligt halt på sina ställen.
Vi sörjer och saknar Knutte varenda dag så det är skönt att vi har så många runt oss som har djur som vi kan gosa med ibland.
Vi har hunnit med att umgås med vår nya familje-medlem också. Jag vill ju följa hennes utveckling så mycket som det går.
Hon har ett litet smultron-märke vid mungipan men det kommer att blekna bort. Både min dotter och ett av de andra barnbarnen har haft såna.
Här sitter hon i Farmors knä och det ser ut som om hon är lite nödig :)
En del av er vet nog att min gubbe älskar alla slags apparater.  En dag i veckan kom han hem med en ny. Det är en kombinerad LP-spelare, CD-spelare, kassett-spelare och radio.
Det bästa med den är att den hänger på väggen så det är inte en möbel som tar så mycket plats.
Själv nöjde jag mig med lite garn från Netto :)
Tack för alla goa kommentarer om Knutte. Jag vet att det är många av er som själva behövt ta ett sådant beslut och det är inte roligt men det måste göras ibland.

Kram på er
Maidi

31 kommentarer:

  1. Så söt hon är. Förstår att du vill vara med så mycket som möjligt. Härlig promenad med alla hundar. Så fina garner du hittade.
    Ha en fin vecka.
    Anje

    SvaraRadera
  2. Vi har alla våra böjelser. Här är det också Mannen som kommer hem med det tekniska, ofta lite större saker som även har motor och jag kommer förstås hem med växter.
    Grattis till nya barnbarnet!
    Anette

    SvaraRadera
  3. Kortet på lilla flickebarnet i farmors knä är ju underbart, spara det!
    Om din gubbe älskar apparater så tror jag du älskar garn lika mycket, hi hi!
    Ha nu en fin vecka, vännen!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  4. Lite vårkänsla här också! Idag har det varit strålande sol och 8 plusgrader, snön är för länge sedan borta! Har varit ute och städat lite i trädgården idag, faktiskt!
    Vilken liten söt docka din lilla sondotter är! Visst vill man vara med de små så mycket som man bara kan!
    Har ni inte funderat på att skaffa en ny hund? Om man inte vill ha en valp, så finns det ju omhändertagna hundar...
    Ha det gott. kram, Monica

    SvaraRadera
  5. Hugo (barnbarnet) har också ett litet
    smultronmärke, och på exakt samma ställe
    som sin pappa. Och hackekorv det var det
    länge sen jag åt. När jag var riktigt ung sommarjobbade
    jag på en ICA butik och sålde hackekorv över disk.
    Och då kunde det hända att en skiva slant in i munnen.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  6. Mysigt att titta in här bland hundar, katter, apparater och garn! Och inte minst barn! Vilken liten plutt där!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  7. Så roligt att det finns lite djur i närheten ,jag minns bara när vi tog bort vår katt som vi hade i 17 år man kunde ju bli galen av saknad när man kom hem och ingen mötte en ,Garnet blir säkert till något vackert ,kram Nette

    SvaraRadera
  8. Hej Maidi, tack för rar hälsning! Vad kul att du har glädjeämnen som barnbarn och att du fått gosa med flertalet djur. Jag förstår att saknaden är svår efter Knutte. Tufft beslut, men många fina minnen finns ju kvar när sorgen så småningom klingar av.
    Ha det så bra! Kram Åsa

    SvaraRadera
  9. Så sött med Piff och Puff i trädgården! De får gärna flytta hem till mig!
    Här hittade jag idag påskliljeknoppar och fortsätter den här värmen så slår de nog ut om några dagar. Nog är det något visst med våren!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  10. Piff og Puff , så søte da de er da ! Jeg trodde først at det var mus , men så var det jo to fine ekorn ! Koselige bilder du har tatt og så den lille da , så skjønn ! Jeg skal bli mormor i mars måned og gleder meg veldig til det . Fin dag til deg ! Klem

    SvaraRadera
  11. JA, nu börjar man få lite vårkänslor. Vårväder med sol, fågelsång, droppande tak och plus 9 grader var det hos mig i går. Helt underbart.
    Idag är första fröna i jorden (i kruka inne)
    Vilken liten goding du håller i famnen. Ni har lite olika intressen du och din man (samma i vår familj) jag hade också nöjt med mig lite garn och min man hade med all sannolikhet köpt någon ny spännande pryl.

    SvaraRadera
  12. Hej igen!
    Ang. avocadokärnan. Det var min dotter som gjorde ett sista försök med odlingen, jag hade redan gett upp. JAg tror hon skar en liten skåra i kärnan. Sen stoppar hon ner ungefär halva kärnan i jorden.

    SvaraRadera
  13. Härligt med familj runt om sig, med gulliga vovvar, katter och den goaste gull-ungen. Förstår att du (ni) saknar Knutte, men han lever i era hjärtan.

    Någon snö har vi inte längre kvar här, men jag vet att i Hestra Isaberg är det full rulle i backarna, tur för alla sportlovslediga ungar.
    Att få vara ute nu i den härliga luften är mycket värt, när ljuset är tillbaka mår man gott.

    Det är väl också tur att du och mannen inte har samma intressen,
    för det kunde bli för mycket av 'det goda', hi hi hi ...

    Ha de så bra, kram/ Eva

    SvaraRadera
  14. Här hemma har jag också en gubbe som gillar tekniska saker! Förra natten drömde jag att han hade satt upp en massa högtalare i vardagsrummet och sa att han hade beställt fem till som snart skulle komma också. Det fanns inte plats med så mycket mera än högtalarna så vi fick lov att flytta till ett större hus! Haha!
    Riktigt så illa är det inte, men jag tycker nog att det är lite mera tekniksaker än vad jag själv skulle vilja ha. Men å andra sidan så säger han inget om mina inredningside'er så det jämnar nog ut sig! =D

    Vilken massa hundar du fick träffa! Mysigt! Jag förstår att du saknar Knutte mycket!
    En riktig sötnos är hon ert minsta lilla barnbarn! Jag förstår att trivdes då fick sitta med henne i ditt knä!

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram / Maria

    SvaraRadera
  15. Oj! Vad konstigt det blev! "Att du trivdes då du fick sitta med henne i ditt knä" skulle det stå! Jag förstår inte hur DU kunde falla bort två gånger!
    Börjar visst få problem att uttrycka mig..Hög tid att inte sängläge tydligen!

    Kram igen!

    SvaraRadera
  16. jaa, djur och natur är bland det bästa jag vet ;))...så mycket bilder du bjuder på ;)
    Tack för titten !
    Ha det!
    Bia

    SvaraRadera
  17. Fina lilla barnbarnet - så gullig!
    Ja, djur och natur gillas här också - både jag och gubben är gärna i skogen och vi har överfört det även till alla våra barn.
    Må så gott och ha en fortsatt fin vecka!

    SvaraRadera
  18. Förstår att du saknar Knutte. De där hundarna är ens hjärtevänner. Vad jag blev förtjust i ditt garn. Netto !!! Där kan man minsann hitta både sådant och scrapsaker. Det värsta är att där är så rörigt och att allt tar så fort slut, åtminstone här . Vad ska du sticka nu ? Vi kör hårt med disktrasor på stickcaféet nu. Det är ett mönster där man släpper ner maskor i slutet . Jag vet inte hur många disktrasor som producerats i vår grupp men det är många.
    De där söta små barnbarnen kan stjäla ens tid . Bara njut. Det går fort tills de är stora .Min yngsta är 8 i år. Men varje ålder har sin charm. Jag gläder mig åt att hon är en Pysselfia.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  19. Det var många fina djur som du har omkring dig, men kanske finast ändå är barnbarnet? Här i norr har vi haft ett vansinningt töande, snödrivorna sjunker ihop och vägarna blir slaskiga. Roligt att se vad det blir av det nya garnet!

    SvaraRadera
  20. Her var det mange søte på en gang, så fine de er og så nydelig lita frøken,,jeg blir helt forelsket,,
    Ha en fin dag.

    SvaraRadera
  21. Jättegullig liten tös! Visst är det roligt att följa barnbarnens utveckling!/lila-Christina

    SvaraRadera
  22. Gubbens senaste manick blev jag jädrans sugen på. Den måste jag forska lite på. Verkar ju helt perfekt.
    Garnet var jättefint. Det blir spännande att se vad det blir av det.
    Jag tror att Knutte har det fint i sin hundhimmel. Han tittar nog ner på er ganska ofta och är lycklig.

    SvaraRadera
  23. Vilken liten sötnos ditt barnbarn är!! Hallegoo, dom är ju så underbara dom där små...jag hade tur och fick ett snabbt besök av mitt hjärtegryn här i går när mamman och pappan ändå var på IKEA här i närheten. Lite fika hann vi med...och goa kramar!
    Det är ju så sorgligt när vi mister våra små Pälsklingar...förstår att er saknad efter Knutte måste vara jättestor...dom blir ju familjemedlemmar liksom..
    Gillade garnet!! Önskar vi hade Netto här i närheten...får nog googla var närmsta butik ligger, för där kan man visst hitta en del bra grejer.
    Kram på dej och ha en go alla hjärtans dag! /Jison

    SvaraRadera
  24. Vilken söt liten prinsessa ni fått! Kan känna babydoften ända hit till kalla Nord i östra grannlandet :)
    Mitt varma deltagande. Så hemskt det är. Knutte som varit en del av familjen och nu finns han inte mera. Vilken sorg.
    Snart är det vår!
    Stora kramen på vändagen!

    SvaraRadera
  25. Håller med dig, det är kul att titta på fåglar! Och ekorrar!
    Vad roligt med lilla tjejen! Klart att du vill följa med där.
    Mindre kul med er älskade Knutte... Det är så himla ledsamt
    men till slut måste man ju oftast ta det där beslutet. Förstår
    så väl att ni saknar honom!
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  26. Så har jag läst ikapp mig och lille Knutte.......man vet ju hur det är, det är förfärligt att leka gud och fatta det där beslutet, sorgen är överväldigande. Och man hör dom och man ser dom länge efteråt......fnutt, lilla vovven......han blev i alla fall ganska gammal. När vi skaffade vår första hund var det första min pappa sa att har ni tänkt på att om tingen följer ordningen så kanske ni måste ta bort hunden när den dagen kommer.......han var uppvuxen med djur och grät tydligen nåt fruktansvärt varje gång ett djur fick komma bort. Och han hade så rätt........
    Snö, ja, vem vill inte ha snö. Jag hade flyttat upp till ert andra ställe på studs om jag hade haft det, det är så det ska vara! Ljuvligt.
    Lillflickan är ju för söt!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  27. Ja, våren efterlängtas men jag blir riktigt avvundsjuk på er snö, hos oss har det verkligen saknats i år. Det har varit en konstig vinter med regn, blåst och plusgrader. Fina bilder, härligt med barnbarn, djur och natur😊😊 men trist med er Knutte, ja, det tar tid innan saknaden lägger sig, kram

    SvaraRadera
  28. Så tråkigt med lille Knutte. Det blir så fruktansvärt tomt. Skönt att ni har andra djur och barnbarnen omkring er. Det gäller att aktivera sig.
    Det var fint, det du skrev om Regnbågsbron, så skönt att tänka så...då har jag fyra hundar och en kisse som väntar.

    Kramar från Agneta

    SvaraRadera
  29. Hej Maidi :) Vad roligt det är att kika in till dig. Så mycket gott och blandat. Tråkigt att läsa att Knutte har fått resa till hundhimlen. Inser att det är 7 år sedan jag fick ta mitt livs svåraste beslut att ta bort min älskade hund Lotta. Fy vad tiden går. Saknar henne fortfarande. Må så gott. Kram Katarina :)

    SvaraRadera
  30. AWW vilka SÖTA djur :) jag har själv två busiga kissar härhemma som hatar när jag är vi datorn haha

    Om du gillar lyxiga doftljus kan du kika in hos mig idag :)

    ha en härlig helg

    LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv