Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

måndag 4 maj 2015

Bloggväder

Idag är det verkligen bloggväder här hos mig. Regnet öser ner och det är så grått.
Riktigt nöjd med vårvädret är jag väl inte men vi har haft en hel del fina dagar ändå.
Förra helgen var det vårstädning i vårt område igen. Ett år går verkligen fort.
Till en början småregnade det men så kom solen lagom tills det var dags för lunch. Långbord mellan husen blev det och det är alltid lika trevligt.
Precis utanför oss har vi haft en ful häck som stört mig. Förra året fick jag igenom att den sågades ner och i år tog de upp stubbarna.. De påminde mig om serien Jordskott som gick för ett tag sen.
Lite vårstädning inomhus har det väl också blivit. Sovrummet fick en nygammal gardin med i alla fall en helt nyvirkad spets. 
Jag hade en liten förhoppning om att jag skulle göra 6 nya stolsdynor inför nästa höst. En enda har jag lyckats få färdig och jag är inte säker på att det blir fler. 
Riktigt tråkigt är det att virka en massa remsor men jag blev rätt nöjd med den här första så vi får väl se om det blir någon fler.
Ofta när jag håller på med allt pysslande lyssnar jag på ljudböcker i telefonen, men nu på det senaste har jag plockat fram gammal 60-tals-musik. Jag sjunger med för det vilda och både städning och annat tråkigt går som en dans.
Jag kan ju sällan vara sysslolös och vill testa det mesta så för ett tag sen bad jag barn, barnbarn och gubben att det skulle lägga undan alla gamla jeans till mig. 
Jag testar mig fram på olika sätt för jag är inte direkt någon hejare på att sy.
Mitt första färdiga projekt blev en hängare på väggen att förvara lite smått och gott i. 
Jag har snöat in på Pinterest också för där får man ju så himmelens mycket inspiration och ideér..
Tänk i alla fall att det äntligen är vår igen. Om 1 1/2 vecka åker vi upp till Jämtlandsstugan en vecka.
Vi har inhandlat en massa färg och penslar för den här veckan ska vi måla stugan invändigt.  Det är så smidigt att göra sånt när det är bara jag och gubben som är där.
Just nu tänker jag inte på så mycket mer än vad vi ska göra där den veckan men gubben säger till mig att först måste vi ju komma dit.
Resan är lång och ofta önskar jag att vi hade lite närmare till vårt sommarnöje.

Undrar om jag ska ta en liten tur på gåbandet nu?

Kram på er
Maidi

34 kommentarer:

  1. Vad mycket fint du gör hela tiden. Här händer inte mycket, tycker jag. Eller snarare, jag får ingenting ur händerna. Inget som blir färdigt i alla fall, haha. Hoppas du får en bättre dag framåt. Här regnar det också, inget kul alls.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  2. Kreativa härliga du :)
    Gardinen blev så fin, får massor av inspiration när jag ser den.
    Stolsdynan, helt underbar, du bara måste göra några till.
    Hängaren av jeans pryder verkligen sin plats, både snygg och praktisk.
    Hos mig öser det också ner men tyvärr måste jag gå en runda med hunden men vet att när man väl kommit ut så är det ganska så skönt att promenera i regnet.
    Ha en bra dag.
    kram
    Annika

    SvaraRadera
  3. SÅ mycket du hinner med hela tiden....fullt upp. Men pyssla är ju roligt.
    Regn hos mig också, perfekt väder att städa i. Gjorde inte det till helgen. Välkommen att vandra vidare i min trädgård i mitt nästa inlägg.
    Kram från Anne-Lie

    SvaraRadera
  4. Oj, vad du håller på! Vilken energi! Men jag kan förstå att det känns jobbigt, att göra 5 sådana stolsdynor till...Annars är det ju ett bra handarbete att ha med sig, man behöver ju bara ta med en färg i taget...
    Ja, ni har verkligen långt till er sommarstuga, men så ligger den ju också så vackert i naturen, långt från andra hus!
    Ha en fin vecka, kram, Monica

    SvaraRadera
  5. Du är så påhittig!
    Skönt att bli av med den fula häcken!

    SvaraRadera
  6. Det var en riktigt fräck stolsdyna, man ser att det tar tid att trixa ihop en sån..............
    Jobbigt med stuga så långt bort, men när ni väl är där så antar jag att det är ljuvligt.

    Ha det så bra nu,
    kram Anneli

    SvaraRadera
  7. Vi har soligt men blåsigt idag....gubben har tvättat bilen och kört högtryckstvätten på uteplatsen, så nu är plattorna fina...ett tag...vi ska få regn på onsdag ;(....än är det ingen vårvärme hos oss iaf...
    Kram bia

    SvaraRadera
  8. DU är effektiv verkligen!!Har bakat till barnbarnen idag o tvättat...o bloggat ja visst är det bloggväder! DU denna resa har gett mig väldigt mycket,så energisk nu så! Ska iväg på träning snart nu...Kram Gunilla ♥

    SvaraRadera
  9. Fullt upp hos dig förstår jag. Stolsitsen verkligen originell.
    Ha det så gott
    Anette

    SvaraRadera
  10. Jag minns borttagandet av häcken förra året, men att det redan gått ett år är skrämmande....nu blir det riktigt fint när stubbarna kommit bort.
    Och du, vilken otroligt fin dyna till stolen, det var bland det finaste jag sett på länge, du måste göra fler. Men jag kan tänka mig att det kan bli tradigt.
    Oh, ska ni snart till stugan, så roligt! Och så blir det ännu finare när ni kommer upp för sommaren sen och då är det gjort!
    Kramar

    SvaraRadera
  11. Stoldynan är ju jättevacker men vilket remsjobb du haft ,gör gärna flera av dom säger jag som inte behöver göra det .Trevligt med målandet ,kram Nette

    SvaraRadera
  12. Din kreativitet är det då inget fel på. Vilken härlig stolsdyna. Den ser ut att vara flätad.
    Snygg och praktisk är också förvaringsmojängen i jeanstyg.
    Men har det verkligen gått ett helt år. Jag tyckte jag nyss läste om att ni haft vårstädning i föreningen. Tänk så fort tiden går i alla fall.
    Jag hoppas ni får en myspysig resa. Stanna ofta och kila in och fika på något ställe, ta en kort promenad eller bara för att sträcka på benen.
    Men kör försiktigt.

    SvaraRadera
  13. Hos oss har solen lyst idag men bara ca 7 grader i luften!

    Jag brukar också lyssna på ljudböcker när jag pysslar med annat. Men ibland, speciellt då jag städar så blir det musik i lurarna och då går jag och sjunger för fullt! Haha! Det låter väl inte helt bra alla gånger!
    Stolsdynan blev jättefin men jag förstår att det tog tid!
    Det låter som ett trevligt jobb med målningen! Det blir ju så fint då man får måla om!
    Ha det fint Maidi!

    SvaraRadera
  14. Vet sen tidigare att ni brukar ha så trevligt på vårstädningen i ert område, ett bra sätt att umgås med grannarna.
    Den virkade spetsen på gardinen ser så hemtrevligt ut. Du är så energisk med ditt pysslande och jag tycker du ska göra fler stolsdynor, den var jättefin.
    Roligt för er att komma till Jämtlandsstugan igen, ha det så härligt där!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  15. Du har verkligen mycket på gång som vanligt! Hoppas nu det blir fint efter stubbuppdragningen. Jordskott såg jag och tyckte det var ganska bra. Nånstans i mitten av serien var det nåt avsnitt som var riktigt obehagligt... (=bra!)

    Jag gillar din stoldyna jättemycket! Förstår att det var tråkigt att göra remsorna men resultatet är ju jätteläckert!

    SvaraRadera
  16. Så härligt det låter att få komma iväg till stugan även om det är en bra bit till den. Man säger ju att ombyte förnöjer.
    Visst är det härligt att vi har sommaren framför oss, man får mera inspiration till både utomhus och inomhusjobb.
    Ser att du pysslar med virkning och jeanslappar, stolsitsen blev kanonfin. Vilket jobb du gjort!
    Ha det bra!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  17. Jag gillar din stolsdyna, men jag förstår att det är ett pilljobb. Iofs kan man virka de där remsorna lite då och då, i bilen, vid teven, i solstolen. Ett tu tre har man tillräckligt många. Jag håller med om Pinterest. Där kan man sjunka in timmavis. Jeansprojekt har jag också tittat på . Just nu är min fokus på studentmössor och studentugglor. Har också klippt remsor av gamla plastkassar. IGEN !!! Ja gu´ vad man håller på !!! Men superkul !!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  18. Hej Maidi! Kul att fixa och röja gemensamt och att fira med lite mat efteråt. Jag håller med om att musik gör både det ena och det andra betydligt lättare. Du har mycket fint pyssel och skapande du ägnar dig åt, inget fel på kreativiteten där inte! Lycka till med målningsarbetet där uppe i stugan.
    Ha det bra! / Åsa

    SvaraRadera
  19. Gråvädret verkar ha hakat upp sig, man
    får vara glad för dom solglimtar det blir.
    Ni hade tur med lunchen på vårstädningen.
    Stoldynan blev jättefin precis som jeanshängaren.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  20. Ja... igår var det inne väder här också. Nu jobbar jag kväll den här veckan så det är alltid lättare att gå in i fabriken när regnet öser ner än om det varit strålande sol och varmt.
    Jag fastnade för stolsdynorna, vad underbara de var! Färgglada. Fast jag förstår när du skriver att det inte var så kul att virka en masa remsor.

    SvaraRadera
  21. Att vår städa tillsammans är väl kul . . . jag och Rolf gör vårat själva, hihi....
    Det kan bli en lång utdragen städning på så vis . . .
    Att städa till musik är oxå kul särskilt om man lyssnar till sina 'gamla godingar' som Beatles, (mina idoler).
    'Jordskott' ja den serien har jag tittat på, det har varit riktigt spännande och mystiskt, hoppas de gör en fortsättning.
    Så skönt för er att komma iväg till erat kära Jämtland, det medför oxå jobb förstår jag, men kanske ändå lite trevligare på något vis eller ? !
    Sen är du så flitig och gör så mycket kul med intredning, inne jobbet vill jag inte tänka på just nu, det är trädgården som gäller nu ända fram till november.
    Ha det riktigt skönt där uppe, se upp för myggen ! *fniss*
    Kram/ Eva

    SvaraRadera
  22. gillade verkligen din stolsdyna.kramis semlan

    SvaraRadera
  23. Vad trevligt det var här inne med gemensamt gemyt efter städning, vackra handarbeten och du sjungande 60-talsmusik! Kunde inte bli bättre! Alltså stolsdynan blev ju ursnygg! Men jag kan tänka mig att det är hur tråkigt som helst.

    SvaraRadera
  24. Fullständigt älskade stolsdynan och önskade vid dessa tillfällen att jag vore pysslig av mig. Vet dock att det aldrig skulle funka för jag har inte tålamodet så därför nöjer jag mig med att beundra din! Själv har jag snöat in på min nya fb-fotosida och Flickr så där pysslar jag med mitt ;-) Ha en riktigt go helg, vi ses på fb. Kram/Carina Jacobsson

    SvaraRadera
  25. Fullständigt älskade stolsdynan och önskade vid dessa tillfällen att jag vore pysslig av mig. Vet dock att det aldrig skulle funka för jag har inte tålamodet så därför nöjer jag mig med att beundra din! Själv har jag snöat in på min nya fb-fotosida och Flickr så där pysslar jag med mitt ;-) Ha en riktigt go helg, vi ses på fb. Kram/Carina Jacobsson

    SvaraRadera
  26. Här har vi varannandagsväder! Omkom massor av regn också lite sol! Oj vad jag gillar din stolsdyna😄/lila-Christina

    SvaraRadera
  27. Tack för titten! Har inte kikat in hos dig på väldigt länge. Grattis till barnbarnet! Kul med bebispyssel :-)
    Otroligt snygg dyna du har gjort! Riktigt fin. Men förstår att det är tråkigt att bara virka en massa remsor! Hade nog inte haft tålamodet själv ;-)

    SvaraRadera
  28. Vilka härliga och kreativa alster du lagt ut.

    SvaraRadera
  29. Hej Maidi :) Kikar in och önskar dig en bra vecka. Du är så otroligt kreativ. Så mycket kul du gör. Fina naturbilder. Kram Katarina :)

    SvaraRadera
  30. Jag håller med alla andra att du är verkligen kreativ.
    Din stolsdyna är sååååå häftig. Du får lägga upp tillverkningen av de andra
    (4 eller 6) som ett långtidsprojekt. T. ex. en dyna i kvartalet.
    Gemensam städning skapar grannsämja.
    Ha det bra däruppe i er stuga.
    Kram Viola.

    SvaraRadera
  31. Jag håller med alla andra att du är verkligen kreativ.
    Din stolsdyna är sååååå häftig. Du får lägga upp tillverkningen av de andra
    (4 eller 6) som ett långtidsprojekt. T. ex. en dyna i kvartalet.
    Gemensam städning skapar grannsämja.
    Ha det bra däruppe i er stuga.
    Kram Viola.

    SvaraRadera
  32. Ingen värme än men med vårstädning känns det ändå som att något är på gång. Beatles håller än - så klart.

    SvaraRadera
  33. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

    SvaraRadera
  34. Hej .. Äntligen är jag ute på nätet igen .. och kollar in till dig och ser allt du hållt på med och fina bilder att titta på .. GLAD MIDSOMMAR på dig och de dina !!

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv