Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

måndag 25 april 2016

Slottsskogen m.m.

Ofta har jag tyckt att det är trist med folk som alltid ska prata om vädret. Det kanske hör till åldern för nu är jag själv den där tjatiga kärringen som bara klagar på just vädret.
Men är det inte för bedrövligt. Vi har inte haft någon vår att tala om ännu och igår vaknade vi till julig snö.
Som tur var smälte den bort bara på någon timme, men ändå.
Hur som helst så drog "gubben" och jag iväg på en av våra helg-vandringar och den här gången blev det Slotts-skogen här i Göteborg.
Det finns ju en del djur där i parken och en del verkar trivas riktigt bra.
De här stackars Pingvinerna däremot tycker jag har alldeles för liten yta att leva på och även om man försökt göra det naturligt för dom är det inte helt ok. De hör liksom inte hemma här i Sverige.
Körsbärsträden blommar för fullt men vi missade att fota de vackraste.

Massor med häftiga träd finns det och man ser alltid något nytt.
Hemma i min rabatt frodas det för fullt trots kylan och jag gillar min lilla Syren som jag satte förra året. Det kommer fullt med blommor på den.
En dag i veckan kom ett av barnbarnen och ville att jag skulle köpa en Maj-blomma av henne.
Hon vet att jag är en pålitlig kund och självklart köpte jag den dyraste av henne.
Hon stannade några timmar och eftersom hon älskar att pyssla plockade vi fram lite prylar. Den här dagen blev det en krans som hon fick ta med sig hem.
Nu ska jag sticka ut näsan och känna efter hur mycket kläder jag behöver ha på mig på min promenad..

Kram Maidi

18 kommentarer:

 1. Så vackert ni hade på er promenad, och jag gillade verkligen dom gamla träden i skogen där rötterna hade blivit så synliga.
  Lite mystik som en trollskog.
  Har lite svårt att gå i djurparker jag också där det finns djur som inte alls passar in i miljön. Tror mig veta att dom inte är så lyckliga, och att dom måste vara där för att behaga oss människor !!!

  Trevligare då att få besök av ett kärt barnbarn som sålde majblommor, och klart att du köpte den dyraste, skam vore det ju annars...hahahaha.
  Och så stannade hon å pysslade, vilken lycka.

  Måste bara som en gnällig käring berätta att vi har snöstorm här idag !!!
  Fyåusch...

  Tjingelingen från Rantamor

  SvaraRadera
 2. Åh, såna kransar gjorde jag för många år sedan! Hade nästan glömt bort det!
  Fina bilder från er promenad, lite vår ute men alldeles för kallt för min smak. vill ha minst tio grader varmare nu! Kan man beställa det till valborg kanske? ;-)
  Ha det fint!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 3. Sådana kransar gjorde mamma på 90-talet. Jag hade några stycken... Slottsskogen är fin, där har jag varit en gång!

  SvaraRadera
 4. Jag håller så med dig! Tidigare har jag inte i mitt liv brytt mig om vädret, det har liksom fått vara som det varit. Men jag minns ett år och det var när jag gick på gymnasiet och då var det dimma från slutet av september ända till nån gång i mars, och då reagerade jag. Och så i år. Vad är detta för något. När jag var uppe i natt var det -5 grader och nu snöar det och vi har fått tända alla lampor inne......jag avgår, trist, trist, trist. Lite sol behöver vi så väl.
  Det lilla barnbarnet, så söt, och klart att du köpte finaste blomman av henne! Och så fint ni pysslade! Gulligt!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Jag har bara varit i utkanten av Slottskogen, så den har jag fortfarande "ogjord". Tack för stunden tog mig med Maidi. Tack också för kranstipset. Det kanske mitt yngsta barnbarn vill göra tillsammans med mig också fastän han är pojke. Men en egengjord krans är ju fin att ha på dörren till sitt rum eller hur?
  Vi här på Åland har en facebookgrupp som heter Vädervänner. Gissa vad vi pratar om där? Helknäppa är vi men roligt har vi.

  Ha det gott och tack för titten in hos mig!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Det var roligt och få en rundtur i
  Slottsskogen, bodde precis i utkanten av
  den (Värmlandsgatan) när jag studerade i Göteborg.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 7. Du får åka ner till oss här i Skåne! Här har vi solsken varje dag (faktiskt!) och önskar oss lite regn för att det är så torrt! Temperaturerna är inte så höga, men i solen är det riktigt skönt!
  Ni går så härliga promenader och har så fina ställen att promenera på!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Det är trevligt att promenera i Slottsskogen, det gör vi med barnbarnen ibland.
  Vilken fin krans ditt barnbarn gjort, den kan hon vara stolt över.
  Ha det fint trots kylan!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. En fin promenad där i Slottsskogen! Håller med dig om pingvinerna - de hör inte hemma här.
  Så stora syrenknopparna är hos dig ... här är det knappt att de syns än.
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Pingviner!! Stackare! De ska ju inte vara här. Mina barnbarn har vuxit ifrån majblommestadiet men det finns några mindre barn (sällsynta på norra Öland) som säljer så vi har också köpt några. Det måste man ju. Jag minns hur spännande det var att sälja på den tiden de kostade 10 öre st.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 11. Usch, tvi och blä för vädret. Även om solen tittar fram småstunder så är det ju så kaaaallt. Nu får det snart bli en ändring på det här.
  Jag har också köpt majblomman. Fin färgkombination även i år.
  kram!

  SvaraRadera
 12. Åhhh Slotsskogen i Göteborg !!!...du vet kanske inte att jag bott i Götet när jag var ung...bodde där i 8 år, saknar staden ibland...nu är jag norrländska igen, hihi...men jag flyttade tillbaka hit upp redan 1983, så det är många år sedan jag återvände hit upp (Sundsvall)...
  Kram bia

  SvaraRadera
 13. Jag gillar också Slottsskogen, fastän Göteborg inte är ett ställe som besöks så hemskt ofta.
  Här fick vi en riktigt ruskig snöstorm igår, men vi hoppas att våren kommer tillbaka!

  SvaraRadera
 14. Det är nog inte många som pratar om vädret så mycket som vi svenskar, men så har vi ju också en kort sommar! Idag var det både vantar och raggsockor på promenaden! Dina syrenknoppar har kommit längre än mina, så nu får nog sköna maj se till att vi får lite värme här nere vid sydkusten!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 15. Så koselige bilder , mye vakkert å se ! Maiblomst solgte vi som barn også , men det er sikkert 35 år siden de var i salg i Norge, så synd ! Jaa denne våren har vært så kald , i morges hadde vi 3 minus grader fysj ! God kveld til deg ! Klem

  SvaraRadera
 16. Jag tror precis som Melody and M.E att vi här i norden pratar extra mycket om vädret. Kanske just för att vi har de här fyra årstiderna och man förväntas sig att vädret ska vara på ert visst sätt under de olika årstiderna.
  Vi fick också snö men vi bor å andra sidan betydligt mera norr än du gör så vi har väl inte annat att vänta!

  Majblommor brukar jag alltid köpa. De har ett fint syfte! Jag hoppas springa på nån som säljer så ska jag genast köpa!

  Jag hoppas du fortsätter att skriva på din blogg men du ska förstås skriva för att det känns roligt och inte för att andra vill! :)

  Ha en fortsatt fin vecka med förhoppningsvis mera sol!
  Kram

  SvaraRadera
 17. Så fin krans ditt barnbarn gjorde. Hon har pysselfingrar precis som du. Roligt när pysselgenerna går i arv. Jag har också ett sådant barnbarn. Trots vädret är det mycket vackert i naturen. de rosa träden är ju fantastiska. Och visst förundrar man sig att alla blommor kommer fram i rätt tid trots att det är så kallt.
  Ha det gott. Kram Eva

  SvaraRadera
 18. Man måste få gnälla lite på vädret...Skönt att snön smälte snabbt och härligt med en promenad.
  Mysigt med barnbarnsbesök! Så fin krans.

  Kram Agneta

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv