Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

måndag 16 maj 2016

Blommor och blader

Så har det gått en vecka till med rasande fart.. 
Föra veckan hade vi som många andra kanonväder men så till helgen blev det plötsligt smällkallt. Det var att ta fram tjockare kläder igen.
På Lördan tog vi i alla fall en riktigt lång promenad genom halva stan. Det blåste kallt men vi stretade på ändå.
Längs Avenyn spirar så många fina rabatter trots kylan.


På Söndan var jag på Lisebergs trädgårdsdagar med väninnor. Det fanns så mycket vackra, häftiga och spännande saker man skulle vilja köpa.


Massor av olika installationer som vi blev inspirerade av.Här bodde Pettson och Findus.


Lite spex hann vi också med :)


Idag skiner solen igen men det är fortfarande lite kyligt. Jag har så smått börjat packa för om 2 veckor drar vi upp till Jämtland. När vi åker dit är bilen sprängfylld med grejor så vi ryms knappt själva.
Ha det gott alla ni där ute..

Kram Maidi

12 kommentarer:

 1. Ni är verkligen duktiga med era långpromenader! Det ÄR ju skönt när man väl gör det, men ibland tar latmasken överhanden...
  Trevligt att gå på trädgårdsutställning, bara så svårt att låta bli att köpa! Och jag har inte plats till så mycket mer här...
  Roligt att du gillade mina blommor! Jag hoppas att jag ska ha något som blommar lite senare i sommar också - vi får se!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Fina blommor! Det är ju kul att va på en trädgårdsmässa..o sen vill man bara hanla.Banankaktusen va ju häftig.O Pettsons hus, så gulligt! kramar

  SvaraRadera
 3. Det var ett färgglatt inlägg här. Härliga färgkombinationer i rabatterna och många olika nyanser på tomaterna.
  Ja, vilket ruskväder vi fått igen. En eller två dagar går väl bra, men sen vill jag ha tillbaka värmen igen.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Oh, så fint det var längs Avenyn och så många blommor! Vi hann liksom inte med det sist vi var i stan och fick se "Götaplasken" som jag så att folkmun döpt den nya fontänen till. Säga vad man säga vill, men den där fontänen väcker i alla fall debatt, står nåt om den i tidningen varenda dag!
  Ja, trädgårdsdagar har det varit, dom kom jag inte iväg till, men nu fick jag i alla fall se bilder därifrån och det var rolit.
  Ja, ni åker iväg, era lyckostar, det är just det, jag vill kanske ha både stan och landet.....vi organiserade ju om oss så att vi bara har landet, skulle behållit något i stan också. Du kan ju lätt ta bussen in, jag får köra en bit och det tar ju inte så lång tid, men i alla fall. Satt just och pratade om vad man skulle göra en sån här dag om man bodde i centrum......jag kunde hitta på massor, Omgivningen kunde inte hitta på någonting alls.....
  Jodå, jag har det allt bra, men det är lite folktomt!
  Kramar och packa på!!!

  SvaraRadera
 5. Så mysigt med trädgårdsutställning!
  Ingen sol hos oss idag, det kommer nån skur emellanåt...

  SvaraRadera
 6. Du har tydligen hittat en massa godbitar på Liseberg (hörde någon annan som var besviken). Jag älskar att gå och titta på allt fint men i år hann jag inte dit.
  Nu går det fort till ni är i Jämtland, kul att se vad er "gårdstomte" har pysslat med hos er. Har sett att ni fått bilder och hälsningar från honom.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Vilka upplevelser ni fick på Liseberg. Det är så inspirerande att se installationer på annorlunda sätt. Kanske inte sådant man själv kan fixa i sin trädgård.Men fantasin sätter fart.
  Nu längtar ni väl till stugan kan jag tro. Det är något visst med en stuga. Man lämnar det vardagliga bakom sig för en tid och kopplar av alla måsten. Tid för återhämtning . Nu är jag inte stressad i min vardag precis. Men mannen jobbar fortfarande några månader.Han andas ut så fort vi har parkerat bilen vid stugan.
  Spöregn hos oss hela dagen, men imorgon hoppas jag. . . . .
  Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Vi var också på Lisebergs trädgårdsdagar! Otroligt mycket att spana in. Handlade lite blomster också. Till balkongen. Kunde inte låta bli =)
  Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera
 9. Så vackert med alla fina blommor! Jag förstår att du blev sugen på allihop!
  Ha det gott!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 10. Åh så vackra blommor ,kramen Nette

  SvaraRadera
 11. Härligt med inspirationsdagar för trädgården. Orginellt med plantering i vraket! fast jag skulle nog inte ha det på tomten...
  Ha det så gott i ljuva Jämtland!

  SvaraRadera
 12. Nu har jag läst ifatt här inne hos dig. Som vanligt härliga bilder och upplevelser.
  Dina burkhattar var kanoners! Så jädrans kul.
  Jeanskuddarna var jättesnygga.
  Heja dig!

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv