Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

söndag 12 februari 2017

Uteliv och umgänge och lite renovering

Hittills har vårt nya liv i Jämtland varit mycket renovering och rännande i affärer efter material. 
Vi har ändå haft massor av tid över till andra aktiviteter.
Vi var t.ex. på ishockey (kors i taket) nästan enbart för att vi skulle få se Brunflos fina ishall.
Där i Klanghallen var det Brunflo som förlorade mot Kiruna.
Vi har också besökt den fina gamla biografen. Filmen var urusel men ändå lite kul eftersom det var en 3D-film så vi fick ha på oss glasögon för att uppleva effekterna. Det ser ut som att vi var ensamma men vi är alltid för tidiga så det kom allt lite fler:)


En dag när jag var ensam här hemma ringde det på dörren och där stod min nya vän från i somras. Hon hade med sig nyvärpta ägg från sina hönor och en nybakad filmjölkslimpa.
Förra Fredan blev vi hembjudna till mina släktingar som också bor här i samhället. De hade gjort så fint på uppfarten så jag ville nästan inte gå in.
Igår hade vi en strålande dag. 13 minusgrader och strålande solsken. Snön gnistrade och det knarrade under fötterna. Vi gjorde en utflykt och efter det var vi hos min syrra som fyllde år.
Lite renovering tar jag också med idag. I alla garderoberna var det hemska golv när vi flyttade in. Ingen matta fanns så det var rena betongen och den var dessutom full med färgstänk.
Vi hittade en stor stuvbit plastmatta på Byggmax för en billig peng.
Garderoberna och klädkammaren blev genast mycket trevligare.
Eftersom vi flyttat från en stor 4:a till en ganska liten 3:a har både gubben och jag svårt att få plats med alla våra prylar. Jag har ju inte längre något eget pysselrum utan vi får dela på ett.
Vi hittade ett rejält skåp på loppis för 100 kr som vi tog hem. Med lite ny färg och nya knoppar blev det perfekt för mycket av mina prylar.Idag har gubben påbörjat golvläggning i hallen men det visar jag en annan dag. Själv ska jag bl.a. göra en fiskgryta.

Kram Maidi

9 kommentarer:

 1. Det måste kännas härligt att ha återvänt till ditt ursprung! Det märks ju tydligt att du trivs som fisken i vattnet! Det sägs ju att man gärna vill tillbaka till sina rötter när man blir äldre och det tror jag stämmer precis! Jag bor ju redan där jag växte upp, så jag behöver inte flytta...
  Tänk vad en bit plastmatta kan göra skillnad! Nu ser ju garderoberna fräscha och trevliga ut!
  Fortsätt njuta av din nya tillvaro!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Det låter så positivt när du berättar, jag blir helt glad i hjärtat och magen :)

  SvaraRadera
 3. Skönt att ni roar er lite mellan varje renoveringsprojekt
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Brunflo..där kom genast ett minne upp i mitt huvud.
  Det var för många år sedan då jag åkte runt i Sverige på olika ställen. Inte så mycket efter planer utan mera som vi kände för.
  Vi var då i era trakter och var inne på en loppis där vi började prata lite med en annan kund.
  När han hörde att vi bara reste runt sa han på riktig Stockholms söder dialekt "men ni måste åka till Brunflo!! I Brunflo kan ni göra fynd! Åk till Brunflo!"
  Han tjatade så mycket om Brunflo att det var omöjligt att glömma hans samtal! Haha!
  Ja vi åkte till Brunflo och det var absolut värt ett besök!

  Vilken skillnad det blev i garderoberna med en matta! Tänk vad små detaljer kan göra mycket! Genast känns den så mycket fräschare!
  Och skåpet, vilket fynd! Blev jättefint med lite färg!
  3-d-film har jag sett men får inte rätta upplevelsen eftersom mina ögon inte riktigt klarar det. Jag är opererad tre gånger för mitt dubbelsende så det har nog med det att göra..
  Ha en fortsatt fin söndagskväll!
  Kram / Maria

  SvaraRadera
 5. Ja, jösses, hur ska du få plats med allt ditt pyssel? Och mannen med sitt? Jag tror nog ni fixar det, det verkar som ni trivs bra där ni är. Och sysslolösa är ni inte heller.
  Ha det fint, vännen!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 6. Mysigt låter det ändock med allt arbete för er!! Spännande att flytta! Hade du bott granne med mig hade jag gett dig ägg från mina söta hönor också! KRAM Gunilla

  SvaraRadera
 7. Ni har fullt upp med så många roligheter! Så fint det blev i garderoberna.
  Det var ett bra pysselskåp. Sånt är viktigt.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 8. Vad mycket roligt som följt med er flytt. Det blir ju alltid nya saker att uppleva och nya saker att fixa. Skåpet är urläckert och vilken bra förvaring. Där får du plats med mycket pysselmaterial.
  ha det fint. Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Jag har ju varit lite i dvala och tydligen helt missat att ni flyttat.
  Det där skåpet gillade jag skarpt och så rackarns fint det blev när ni målat det.

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv