Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

söndag 7 november 2010

Det gick så bra

Ja allt gick så bra på gårdagens middag. Jag gjorde min filégratäng och inhandlade lite saker som jag hoppades att Helena skulle äta.
Helena är en jättego tjej som var lättpratad så eftermiddan bara försvann.
"Mandelblomman" har varit på mig om receptet på gratängen så här kommer det.

Konserverade päronhalvor delas lite och läggs i en smord ugns-form.














Fläskfilé skärs i mindre bitar och brynes och sen lägger man dessa bitar på päronen.





























Ovanpå filén läggs brynta champinjoner och sen smular man över Kvibilles Ädelost. Grädde efter behag hälls sedan över alltihopa och sen gratineras det i ugnen tills osten smält.
Potatisgratäng och en sallad passar till.















Som tur var är inte Helena Vegan så hon kunde ta av såsen som bildas i gratängen men i stället för fläskfile fick hon Quorn-burgare. Jag kom att tänka på alla ungdomarna på jobbet som brukar äta såna. Det ser ju riktigt gott ut.















Flera av er har frågat om beskrivningarna till mina julpyssel. Först ville jag inte lägga ut dem för jag har själv hittat dem på webben och jag kan inte komma ihåg var.
Hoppas att den som ligger bakom beskrivningarna har överseende med att jag lägger ut dem.
Hursomhelst så har jag i både stjärnorna och tapparna låtit en silvertråd löpa med. Tapparna har jag gjort i olika garner och i olika längd.















Istappar
Lägg upp ca 70 lm, virka två stolpar i fjärde maskan från nålen, därefter tre stolpar i varje maska.
Avsluta med 15 lm till hänget.















Picot = p = 4 lm, 1 fm i 1:a fm
x-x = upprepas
Virka 12 lm och slut till en ring med 1 sm i 1:a lm
Varv 1: 1 lm, 18 fm om luftmaskringen, 1 sm i lm
Varv 2: 1 lm, x 2 fm, 6 lm, hoppa över 1 fm, x 6 ggr, 1 sm i 1:a fm
Varv 3: sm fram till 1:a lm, x om lmb virkas 2 st+1p+1 st+1p+1 st+1p+ 2 stx 6 ggr
(1:a st = 3 lm) 1 sm i 3:e lm i början av varvet
Virka 25 lm till hänget

Kramas med varandra


39 kommentarer:

  1. skönt att middagen gick bra .....mmmm det lät ju jätte gott Tack för receptet det måste jag absolut testa /kram

    SvaraRadera
  2. Vilken läcker maträtt. Värt att prova . Roligt med något nytt. Och dina istappar är sååå söta !!! Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Låter och ser hur gott ut som helst. Det skall provas.
    Å så fina saker du tillverkar, gulligt.
    Kramar:)

    SvaraRadera
  4. Det verkar ju ha varit en riktigt god middag, det riktigt vattnas i munnen... :)
    En istapp (eller flera) ska jag pröva på! Tack för beskrivningen!
    kram

    SvaraRadera
  5. Så annorlunda med päron och fläskfilé. Måste testas.

    SvaraRadera
  6. Den där goda middagsmat ska jag pröva!
    Puh-jag är slut i huvudet efter den här dagen, men roligt var det....ha skön kommande vecka!

    SvaraRadera
  7. Smaskigt! Måste prova nån gång. Tack för beskrivningarna! Verkar inte svåra.

    SvaraRadera
  8. Låter spännande med päron och fläskfile. Vad fint att allt gick bra.
    Ha en skön vecka.
    Anje

    SvaraRadera
  9. Tack! detta recept ska provas...kramis semlan

    SvaraRadera
  10. Mmmm, det är tur att man redan har ätit middag och är mätt... Det låter spännande med de söta päronen och kött. Det måste jag nog pröva!
    Så skönt att det gick bra med nya flickvännen!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  11. Du har alltid så goda recept, det här nu, verkar också kolossalt gott.....måste jag pröva.
    Trevligt med trevlig flickvän! Mysigt.
    Tack för "recept" även på istapparna, dom är så fina!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  12. Oj så mycket som händer i ditt liv just nu! Det verkar ju som allt vänder sig till det bästa både med jobbet, hälsan och nu med sonens flickvän, kul. Jag blev inspirerad av både ditt recept och pyssel.

    Marianne

    SvaraRadera
  13. ojoj så mycket fint du gör och vilken gratäng sen då, den äter nog upp sig själv den hihi. Kram på dig/INgela.

    SvaraRadera
  14. Den gratängen ska jag absolut prova, ser jättegott ut. La in mönster på istappar förra julen, det är kanske är de du hittat,jag har de även på mönsterarkivet. Otroligt vackert med virkade istappar i granen eller i ett fönster om man gör de lite större.Kul med tofsarna på stjärnorna./ Ha en bra dag

    SvaraRadera
  15. Roligt att allt blev lyckat! Tack för det härliga receptet. Det ska jag snart testa!

    SvaraRadera
  16. Gratängenverkar god och enkel att göra. Ska prova i helgen. Tack för tipset!
    Kram.

    SvaraRadera
  17. Vilken annorlunda gratäng. Låter god. Måste nog provas.

    Ha en fin kväll.
    Kram

    SvaraRadera
  18. Ser väldigt gott ut,får nog prova nån dag.
    Ditt "pyssel ser också väldigt fint ut.

    SvaraRadera
  19. Hej!
    Tack för din hälsning!
    Uuu, vad gott det ser ut!
    Så fina pyssel!
    Måste testas!
    Ha en fin vecka!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  20. Va kul med nåt nytt! Päron och fläskfilè tillsammans med ädelost....Det var en helt okänd blandning för mig. Men jag ska absolut testa. SPÄNNANDE!
    Hoppas du får en fin vecka!
    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  21. Hej!
    Vad hungrig jag blir när jag läser ditt recept. Verkar sååå.... gott.
    Mitt recept på saffranskakan ligger nu på min blogg.
    kram
    Birgit

    SvaraRadera
  22. Kul med nya familjemedlemmar. Är de trevliga får man väl stå ut med att de är vegetarianer?!
    Maten såg superb ut, måste provas.
    Ha det bra, Kram Marie

    SvaraRadera
  23. Låter gott. Och vad bra att allt gick så bra. Då blir det säkert fler besök av henne.
    Läste om ditt tuffa schema. Måste vara jobbigt att arbeta fyra nätter i rad.
    Ha det så gott.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  24. Den middagen så god ut!
    Og de snøkrystallene var veldig søte.

    Ha en fin uke,
    klem :O)

    SvaraRadera
  25. Lite annorlunda med päron i maten,men ser supergott ut,måste nog prova,tack.;)Pysslig du är vännen,jättefint.ha en skön vecka.Kram ulrika

    SvaraRadera
  26. Låter jättegott ska nog prova ditt recept.
    Tack för beskrivningen på istapparna, idag ska det köpas garn.

    Kram från Jemtarnas rike

    SvaraRadera
  27. Ser helt magiskt gött ut!!!

    SvaraRadera
  28. Vilken härlig känsla när man lyckas med något och får känna sig nöjd!
    Såå fina istappar och stjärnor som du knåpat ihop!
    Låter inget kul det där med ditt jobb... Usch, vad trist. Själv är jag väldigt trött på mitt jobb... Jag känner mig hela tiden stressad och har en jobbig känsla av att aldrig räcka till... Det är så fruktansvärt mycket hela tiden...
    Jag längtar efter julledigheten.
    Ha det bra!
    Kram Sari

    SvaraRadera
  29. Jag ääälskar alla dina goda recept du lägger ut..och denna verkar inte gå av för hackor..älskar päron och ädelost!!

    ha det gottis! Kram Sanne

    SvaraRadera
  30. Bra gjort! Det var ju bra att du tänkte på att fråga om maten, nu när Helena kom på middag första gången. Och du fixade mat till henne galant! Men det är klart, jag har ju förstått att du är en omtänksam männsika. Och visst är det spännande att få lära sig laga annan mat än man är van vid. Toppen!!
    hulda

    SvaraRadera
  31. Den maträtten verkar god. Måste testa den på gubben.
    Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  32. Här bjudes en på härli mat och rolig virkning, hoppas dagen varit bra, här har de snöat hela dagen och det håller på än, om det bara kunde sluta blåsa, det blåser kalla vindar på Bossgård idag, kramen

    SvaraRadera
  33. Nu blev jag hungrig när jag tittade in hit. Ser jättegott ut.
    Jättefina julpyssel du virkat!

    SvaraRadera
  34. Vilken god middag du hade lagat. Tack för tipset.

    Du är så händig och pysslig med det mesta.
    Vad härligt det såg ut vid er förra tur till erat torp.
    Jag beundrar dig din ork och tålamod med dina extra barn boendes hos dig. Det är ju annat för mig som har 3 tonåringar hemma vid min ålder, genom dom är födda av mig själv.

    kram
    strömma som varit och är slö med kommenterandet och läsandet av bloggar nuförtiden

    SvaraRadera
  35. OOOOOOO vad gott det lät och såg ut!! Tack för det, nu är helgmiddan räddad :-D

    SvaraRadera
  36. Tack för recept och beskrivning.
    Middagen ser verkligen härlig och god ut, ska testa den när sonen med fam. kommer hem. Nu ska jag virka istappar och stjärnor, spännande.
    Ha en bra dag.
    Kram Birgit

    SvaraRadera
  37. Det ser så gott ut, måste testa :)
    Fina istappar och stjärnor du gör, kommer att bli fint i granen.
    Önskar dig en trevlig helg.
    Annika

    SvaraRadera
  38. Ser och låter gott. Något jag skall testa, vad det lider.
    Trevlig helg
    Birgitta

    SvaraRadera
  39. BlueHost is ultimately the best website hosting company with plans for any hosting requirements.

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv