Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

onsdag 7 december 2011

Kycklingfrossa

Hej på er!!
Är det bara jag som inte får tiden att räcka till??
6.30 i morse gick jag av efter en veckas arbetsnätter så nu har jag en ledig vecka framför mig igen.. Många tycker nog att det låter lyxigt med varannan vecka ledig men jag kan tala om att det tar minst 2 dagar att någorlunda återhämta sig och vända på dygnet.
Sen finns det hur mycket som helst att göra i hemmet så dagarna bara försvinner.
Våra 12-timmarsnätter är fyllda med tungt arbete och eftersom det hos oss som på alla andra ställen ska sparas pengar blir det bara värre och värre.
Usch, vad jag ojjar mig nu..
På rasterna sitter jag ibland vid en av våra datorer och kikar på bloggar och jag har kommit på att jag skulle vilja ha en "gilla"-knapp i kommentarsfälten. Jag besöker så många av er men har sällan tid att sitta och skriva kommentarer så därför hade det varit bra med en "gilla"-knapp så att ni i alla fall ser att jag varit på besök.

Det bor inte bara 1 ängel i mitt rum. Det bor många änglar i mitt rum och nu har jag fått 2 till.
De här söta änglarna fick jag av min kära svägerska i födelsedagspresent. Hon vet ju att jag gillar dem..














Trodde nog att jag skulle kunna stå emot lite längre men nu har jag trillat dit ordentligt.
Ja jag har skaffat mig en sån här mackapär som "alla andra" verkar ha i sin ägo. Många på jobbet verkar vara mer beroende av sin lilla apparat än världens storrökare av sina cigaretter.
Åh, du måste meddela mig ditt användarnamn på Wordfeud har de flesta sagt för det är ju den allra största grejen just nu. Jag vet inte ens om jag vill spela detta för det har jag inte tid att fastna i.
Tänk om jag ändå hade kvar den gamla Backelit-telefonen med ringskiva från mitt barndomshem.
Den kunde man bara ringa på och svara i om det ringde.














För ett tag sen visade jag en bild på en enkel och god kyckling-gratäng och det är flera som frågat om receptet så därför kommer det här.

1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 dl purjolök
1 burk majskorn
1 creme fraische
3 dl grädde
salt
curry och paprikapulver efter behag
3 vitlöksklyftor
riven ost

Kyckling, paprika och purjo skärs i småbitar och läggs i en smörad form tillsammans med majsen
Blanda creme fraische och grädde med alla kryddorna och häll det över.
Grädda ca 15-20 minuter i 200 grader.
Ta ut formen och strö över osten.
Höj värmen till 250 grader och sen in i ugen ytterligare 5-10 minuter. Ris passar till.

Så enkelt och såå gott..














En annan "nästan" lika god super-enkel kycklingrätt tipsade goda vännen Veronica om.
I botten på en ugnsform läggs färdigkokat ris och över riset skivas tomater.














Ovanpå tomaterna strimlar man över en färdig-grillad kyckling och sen smular man över massor av Kvibilles ädelost.
Veronica sa inget om kryddning men jag kryddade grädden som sen skulle hällas över härligheten med Chili Explosion och Citonpeppar. Sältan finns ju i osten..
När grädden hällts över gratineras allt i 225 grader tills det bubblar och osten smällt ner lite.














Kanske jag tog för mycket grädde för det ser lite blött ut, men gott var det i alla fall.














Kram på er
Maidi

31 kommentarer:

  1. Eftersom jag inte är förtjust i ädelost men galen i kyckling ska jag prova ditt recept

    SvaraRadera
  2. Det låter riktigt gott. Har ett annat kycklingrecept som är busenkelt: 1 purjolök i strimlor, kyckling i mindre bitar (file´ eller valfria bitar)fräs i en gryta. Häll på 1 hel flaska teriyakisås, grädde, cremefraiche, 2 vitlöksklyftor, 1-2 tsk sambal oelek. Puttra ihop, servera med ris och sallad. Mums!

    SvaraRadera
  3. Jag vill ha mera timmar på dygnet ;-)) jobbar heltid och tycker mig inte få tiden att räcka till allt roligt som finns....kan gärna sluta jobba, men jag vill ju ha lönen kvar förståss *fniss

    Har en sådan telefon, men hoppar inte in i wordfreud-träsket....inser att då blir jag fast där...då blir det ännu mindre tid kvar till stickning, broderi och allt annat hantverksskojsigt. Det där verkar gott, ska komma ihåg att titta här när vi har idétorka vad gäller mat.

    SvaraRadera
  4. Grattis i efterskott! Såg att du har fyllt jämnt för ett litet tag sedan. Dålig planering att så många fyller i november... ;-) Fast då blir ju i och för sig den grå novembermånaden betydligt roligare!

    Vilka söta änglar du har!

    Jag har en android mobil och brukar kolla bloggen på den när jag är på landet t.ex. Jättebra att kunna kolla epost och Internet när man vill. Men jag har inte hoppat på Wordfeud heller. Tiden räcker inte till allt, så är det...

    Adventshälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  5. Mmmm, så mycket god mat du visar :)
    Gilla-knapp var en bra idé!

    SvaraRadera
  6. Så du har också en sån där mackapär! Det är nog snart bar jag som inte har en.
    Tack för härliga recept, ska prövas redan i helgen, i alla fall ett av dem eftersom jag inte har så mycket tid över till matlagning denna helgen.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  7. Tiden den tiden den brottas man alltid med, svårt att göra allt man vill, så många goda recept du bjuder oss på, det tackar vi för, ha en skön kväll hälsar 3 tanter

    SvaraRadera
  8. Tiden rinner iväg här också, hinner inte med det jag skulle vilja.
    Ditt kycklingrecept ska jag prova en dag.
    Håller med att en gilla-knapp skulle behövas.

    Ha de gott. Kram Birgit

    SvaraRadera
  9. Skaffade mig en "vanlig" telefon, en sån som man drar över med fingret...den fick dottern, jag fattade ingenting.
    Har en sån gammal backelittelefon som du skriver om. En god vän som är elektriker har fixat sladd så jag kan ringa med den på riktigt. Det klingar till innan nån ringer, nostalgi:)
    Kram Annika

    SvaraRadera
  10. bra recept enkla som går fort att göra det gillas.. jag gruvar mig nästan för att byta telefon det känns lite jobbigt, jag skulle nog inte tya med att jobba nätter..jag är morgonmänniska, men någon måste sköta nattjobben också, hoppas du får en skön ledig tid nu, kram

    SvaraRadera
  11. Gud vad sugen jag blev på kyckling nu. Men kl 22.30 är det nog inte så nyttigt att äta sånt, haha. Men gott ser det ut så jag ska ta vara på det här receptet.
    Har inte skaffat mig det där Alphapet spelet och tänker inte göra det. När ska jag hinna med något annat om jag sätter mig och spelar det? Jag vet med mig själv att jag inte kan släppa det och då är det bättre att inte ha det. Resonerar jag inte klokt så säg, haha?
    Du får ha en bra torsdag.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  12. Uuuh, vilka goda maträtter! Den första ska jag göra i helgen när vi får gäster. Bra, då var det klart.
    Och du, en sån mobil köpte jag också för ett litet tag sen, men jag ska ge bort den till min mans systerdotter - det är inget för mig, jag blir fast i träsket, man känner sig aldrig fri. Speciellt när alla vet att man har en. Nix. Väck me'n.
    Vila ut och ha det gott nu när du är ledig!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  13. Mums, så god din kycklingrätt verkar! Den ska jag verkligen prova! Och så bekvämt med färdiggrillad kyckling...
    Men jag undrar bara: Du har skrivit "1 creme fraiche". Menar du 1 dl, eller?
    Jaså, du har också fallit och köpt dig en splitter ny mobil...
    Min man har en sådan och sitter ofta(!) och spelar Wordfeud på den! Själv har jag en gammal mobil som jag "ärvt" av en av döttrarna...
    Må så gott, kram, Monica

    SvaraRadera
  14. Åååååååååå vilka goda recept du frestar med här :-).

    Jag beundrar er inom vården. Man undrar ju hur långt dom kan gå i spariver? Det är ju många år sedan dom började dra in på personal och sen har det bara fortsatt och fortsatt.

    Grattis till nya mobilen. Jag har inte den populära som dom flesta har..jag har en annan modell och den är också smartphone. Nu kan jag inte förstå hur jag klarade mig innan *S*.

    kram
    strömma

    SvaraRadera
  15. Det var en bra ide om en "Gilla" knapp på bloggarna :-)
    MEN man kan ju skriva enbart "Gilla" i kommentarsfältet och skicka i väg den. Jag skulle uppskatta om fler besökare gjorde sig hörda att de besökt min blogg. Men som du skriver, det är lätt att fastna i långa utläggningar och då räcker inte tiden till...
    Maten ser jättegod ut och, nej, jag har inte någon Iphone... (Fast jag vill ha.)Och det lutar åt att det kommer att dröja innan jag har en heller.

    SvaraRadera
  16. Gu´så gott det ser ut. Här måste provas. Jobbigt att vända dygnet rätt igen efter ett långt pass. Min man jobbar natt varannan vecka. Jag tycker att han sover alldeles för lite då, men han vill utnyttja dagen.Tiden går fort hur som helst. Ambitionen är kanske för hög inför julen. Samtidigt njuter man så av allt det julmysiga och alla härliga traditioner. Man får hitta en lagom nivå. Ha det gott din lediga vecka önskar Eva

    SvaraRadera
  17. Gott - såg det ut!!!

    Jag har sett att Wordpress har en gillaknapp isitt bloggverktyg. Ö h t verkar WP jättebra, men jag är för bekväm för att byta - huvva, då måste man ju lära om.....

    SvaraRadera
  18. Jag sitter här mitt i natten och kollar din blogg och blir dödshungrig. Bra middagstips var det så nu behöver jag inte fundera över det i alla fall

    Kram Karina

    SvaraRadera
  19. Halloj vännen,den kycklinggratängen såg väldigt smarrig ut och enkel att göra,sånt gillar jag...;))
    Ett tips,jag lottar ut änglavingar på bloggen,kika in om tid å lust finns...;)))

    KRAAAM och ha en bra dag!!!

    SvaraRadera
  20. Ååh så gott du bjuder på! Jo visst är det så att tiden inte räcker till att läsa och kommentera alla fina bloggar som finns. Tur att jag ännu mot står en sådan mackapär. Jättevackra änglar!
    Ha det bra!
    Anneli

    SvaraRadera
  21. Det kan inte vara lätt att ställa om kroppen från nattjobb, till vanlig vardag.
    Nya re3cept kan man aldrig få för många av. Ska prova till helgen./Lila-Christina

    SvaraRadera
  22. Förstår att det är tungt med dessa nattskift, när jag jobbade natten, var det 2-3 nätter som mest, med 10 timmars arbete...Och en hel vecka som du har, måste vara slitsamt...
    Härligt med änglar i våra rum, och det är något visst med det de sprider med sin närvaro...:)

    Nu vattnas det i munnen, blev riktigt sugen på dina kycklingrätter...Måste testa, IDAG(den ena av dem)...hihi
    KRAMAR till dig, Cia:)

    SvaraRadera
  23. Vad gott det ser ut. Jag gillar verkligen de två änglarna. Ser så kul ut på något vis. Ja, en gillaknapp skulle vara bra ibland.

    SvaraRadera
  24. Skriv bara ett kort hej i kommentaren vettja!
    Jobbar också varannan vecka numera, det bästa beslutet jag tagit i år!!
    Är lite mot de där moderna-rör-på-skärmen-mobilerna...dessutom tror inte dotterna att jag klarar av de!! Mer som en leksak börjar det visst vara, men man ska väl ha skoj också ;)

    SvaraRadera
  25. Tackar så hjärtligt för dessa smarriga middagstips. Ser ut att vara perfekt att tillaga när man är många. Gillar! :o)

    En sån telefon skulle bli så himla dyr för mej. För först måste jag skaffa glasögon så jag ser. Min gamla är jag så van vid så jag fixar den trots att jag är mer lr mindre blind på nära håll! ;o)

    Hihihi, jag brukar säga att jag är sveriges mest Otrendiga människa. Vi har vhs, tjocktv och sumosoffa (megastor bullig skinnsoffa). Dessutom så har jag INTE facebook! :o)

    Ha det gött och ta det lugnt!

    Kram
    Monika

    SvaraRadera
  26. Hej söta...Oj så mycket goa recept. Kanske ska slå på stort och pröva ett, hahaa. Nästa år får de bli. Ja du nog kostar de på att jobba natt allt. En gillaknapp skulle vara bra att ha ja. Jag har inte alls nåt tålamod för dessa ensamma spel. Jag är för sjukligt social. Tycker det är urtråkigt slöseri med tiden. Men telefonen är väl fin. Du jag ÄLSKAR dessa gamla snygga svarta backelitisar. Men ha de så gott nu..

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  27. Vilka smarriga recept du bjuder på, de ser goda ut båda. Jag skulle inte alls klara av att jobba på natten, så för mig är det tur att det finns de som klarar det! Och den där gilla-knappen har jag också tänkt på... Ha det bra!

    SvaraRadera
  28. Ne du är inte ensam om att tiden inte räcker till ...men jag tror det är att man vill för mycket och då får man den känslan. Tack för receptet det måste jag testa ... älskar kyckling Hoppas du får en skön helg /Kram

    SvaraRadera
  29. Jag vet inte varifrån jag fick det att du jobbar inom vården. Du har ju skrivit tidigare hos mig om posten. Senila jag :-).
    Jag kan ana att du får slita hund med tungt jobb. Trist med nya regler som gör att du inte får gå i pension tidigare. Många går arbetslösa idag och dom som jobbar får slita ut sig istället.

    Önskar dig en fin helg
    strömma

    SvaraRadera
  30. Wordfeud är ett gift, så är det :-)

    Tiden den tiden, den räcker inte till för mig heller.

    Sköt om dig!

    SvaraRadera
  31. :) Det börjar kurra i magen. Redan den här tiden på dagen! Söta små änglar, säger jag som också har en hel hög med änglar här och där.
    Vad är det för mackapär?

    Ha en skön dag, nu då du kanske återfått dygnsrytmen!
    kram

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv