Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

måndag 14 maj 2012

Vårteckensavslut

Ja, nu ska vi se hur det här går..  Sitter i torpet och ska försöka göra ett inlägg. Det är precis som om den här uppkopplingen lever sitt egna liv.. Ibland är det såå segt och ibland kan det gå riktigt bra..
Hur som helst så tänker jag med det här inlägget avsluta vårteckensutmaningen för min del.. Allt är så grönt och fint nu och blommande färgklickar finns överallt..
Vädret däremot är jag inte riktigt nöjd med den här våren.. Det är inte så många dagar som varit sköna..  Kallt, blåsigt och regnigt är det idag igen, fast igår kunde vi vara ute och greja en hel del..
Smörblommorna har kommit och då får jag väl avsluta mitt smörblommeprojekt också.. Hoppas det gått bättre för er andra med detta för jag har inte alls lyckats.. 2-3 kilo är det enda jag fått bort...
Det är märkligt att vi aldrig under våra 8 år här i torpet sett att Rådjuren varit på våra växter men i år har de så fint knipsat av nästan alla tulpanerna.. Hoppas de ger tusan i rosorna när de börjar komma..
Under ett av våra än så länge ganska små äppleträd upptäckte vi igår att något bökat runt roten på det.. Först trodde vi att det var Rådjuren som gnagt på barken men när Ornitologen kom förbi berättade han att en Vild-svins-sugga med 3 kultingar synts här flera gånger. Han trodde att det var Vild-svin som ville åt rötterna på trädet..
Något som är så vackert nu innan det mörka grönskan kommer är väl skogen.. När solen skiner in i de små löven som är så härligt ljusgröna..
Igår skulle jag städa i vårt uterum men upptäckte ganska snart att jag inte kunde det.. Uppe på en hylla låg det en massa löv och mossa så jag förstod att det måste vara ett fågelbo.. 
Ornitologen som kommer förbi här med jämna mellanrum konstaterade att det var Grå Flugsnappare som gjort boet och i det låg det 5 små ägg..

Nu har jag bett "gubben" att han ska sitta uppe i natt så vi får en bild av både Vildsvinen, Rådjuren och allt annat som rör sig i naturen =))  Jag tror nog inte att han kommer att göra det men det hade varit roligt..
Hittills har det funkat med inlägget även om varje bild tar en hiskelig tid men nu ska det publiceras, så håll tummarna..

Kram på er 
Maidi

26 kommentarer:

 1. Hej Maidi !

  Hos mig blommar inga Smörblommor än.Det var ju bra över 2 kg nästan tre.Jag står still och stampar några hekto hit eller märks inte. Sedan den 7 Maj är jag med i Sockerutmaningen finns både på FB och i bloggen.9:e dagen idag igår köpte jag sockerfritt godis, tyvärr åt jag nog för mycket, för chokladen yttrade sig som Purex.

  Nej lagom är bäst. 21 dagar är utmaningen på.i Alkohol är de mycket socker, men jag är tjockare nu än när jag drack,men det var efter jag slutade röka som jag gick upp i vikt, då blev det tårtkalas varenda dag. Undra på.
  Jag ska inte tänka på det mera,för huvudsaken är ju att må bra.

  Gillar Dina fina foton med lövskogen och stigen in och vattenfallet.

  kram Mi

  SvaraRadera
 2. Det funkade ju. Plus minus noll här så du har lyckats riktigt bra!
  Skir lövskog är bland det vackraste som finns!
  Hoppas gubben sitter vaken i natt, vill gärna se de bilderna!

  SvaraRadera
 3. Ja där hos er levs livet minsann med alla djuren. Lite spännande med vildsvinen faktiskt. Nästan så jag måste ta mig till skogen också när jag ser dina fina ljusgröna bilder. Hos oss är vädret rent av skit. det nästan stormar och nu regnar det lite med.

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att du inte städade bort fågelboet. Vildsvin är inte roliga att få in i trädgården, usch, jag tycker inte om dem, jag har mött dem inne i skogen när jag promenerar med hunden.
  Så jag är glad om din gubbe inte fotar något vildsvin.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder, kul om gubben fotar lite vilddjur, men önskar er inte vildsvin :/ De verkligen gräver upp och förstör...min svärfar som bor en till två km bort från oss har jätte problem med dom i sin trädgård. Vädret är bara blåst o regn....jag som älskar våren...
  Sv: Det är skägglav på bilden på min blogg. Grattis!
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Det är alltid livat på sommarställen där djuren får leva sitt eget liv i veckorna ,kram Nette

  SvaraRadera
 7. Lika grönt som här... LOVELY!!!
  2-3 kg är ju kanon. Ungefär lika många hekto har jag gått ner

  SvaraRadera
 8. Vad mycket fina bilder,spännande med djurlivet ,
  ha en skön vecka

  SvaraRadera
 9. För mig blev det bara minus 1 kilo så jag gratulerar dig!
  Vildsvin är inte kul, vi hade det för några år sen och det var ett elände!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 10. spännande med fågelboet, jag tycker det är läskigt med vildsvin och har aldrig sett några, däremot har grävlingen varit och bökat i min gräsmatta, inte så kul det heller, stormar och blåser här, som den värsta höstdag... /Irene

  SvaraRadera
 11. Sommaruppkopplingar kan va lite *roliga* dom gör som dom själv vill .
  Så underbara bilder du lagt ut här , man blir ju bara så glad över allt det fina i naturen , i morse på min stavgångsrunda hörde jag göken .
  Kom att tänka på de med öster gök är tröster gök ...väster är bäster gök , sen kom jag inte på dom andra men maken min sa kaffegök !!!!
  Akta dig för vildsvinen för dom kan va farliga ,, har jag hört .
  Hoppas ni får en bild på dom ... spännande !

  SvaraRadera
 12. 2-3 kg??? Det är ju jättemycket!! Här dröjer det innan smörblommorna blommar - kanske kan jag med lite tur lyckas gå ner 2-3 hg.

  SvaraRadera
 13. Härliga gröna bilder du bjuder på!
  Jag gillar din hatt i förra inlägget, den är verkligen personlig. :-)

  SvaraRadera
 14. Så vackra bilder du visar. Det är så spännande att se hur långt naturen har kommit hos er och jämföra med här.Skillnaden är inte så stor längre.
  Smörblommorna blommar men jag har inte lyckats. Tycker 3 kilo är jätteduktig. Grattis med den förlusten.
  Ha det fint
  Anje

  SvaraRadera
 15. Njuter av dina fina bilder! Nu har allting fullkomligt exploderat ute i naturen, för var dag som går blir det bara grönare och grönare. Försöker passa på att njuta av allt det härliga, tiden går så fort.
  Ha en bra dag.
  Annika

  SvaraRadera
 16. Det blev ett fint inlägg och underbara bilder som vanligt. Undrar om mannen din satt uppe? Vildsvin är det jag minst vill möta när jag är ute och går, alla dom andra går kanske an, men inte vildsvin, dom verkar så hårda, kompakta och orubbliga. Hoppas det inte är det. Eller, dom kanske inte alls är otrevliga det kanske bara är jag som är okunnig.
  Men vilket trist väder, det är ju så kallt och så vått hela tiden och så all blåst som vi har här, nu är jag trött på detta.....men vad gör man, jag finner mig trots allt i det, det är ganska lugnt och skönt!
  agneta kram

  SvaraRadera
 17. Så har vi det i vårt torp också - det stryker förbi en massa djur. Jätteroligt!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 18. Vilka fina blder!
  Ja nog önskar man att man kunde smyga omkring ute en natt med kameran och ånga en massa djur på bild. Men vildsvinen behöver man ju inte nattsudda för att få se. Här är dom ute och kutar både morgon och kväll. Visst är dom lite läskiga?
  Jag saknar värmen nu. Har du den hos dig?
  Kram på dig!
  Åsa.

  SvaraRadera
 19. Tänk att hos mig är det precis tvärtom när det gäller tulpanerna - i år har det fått blomma ut och vissna! Ingen endaste tulpan eller bergenia har knipsats av och inga rådjur har vi sett.

  Så spännande med fågelboet! Kanske lika spännande som med vildsvinen, men inte lika kul ändå eftersom de kan gräva upp en hel gräsmatta på nolltid. Hoppas ni slipper ifrån det!

  SvaraRadera
 20. Här har också rådjuren hälsat på, många blomblad är halvt uppätna. Vildsvin finns det gott om här också, men inte i trädgården som tur är.
  Spännande med fågelboet. Hoppas få se bilder på ungarna...
  Kram Birgit

  SvaraRadera
 21. Du har det morsomt med villsvin, dådyr og fugler som legger egg!
  Herlig vår!
  Takk for kommentar hos meg!

  SvaraRadera
 22. Undrar hur det gick, om ni fick några bilder på djuren ... :)
  Riktigt fina bilder du visar nu i vilket fall!

  SvaraRadera
 23. Mycket grönare hos dej och så finns det ju vackra blommor också.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni lever ju verkligen mitt i naturen.Vad vackra bilder du har tagit.Kram Ulrika

   Radera
 24. Hur gick det...fick du gubben att sitta uppe :D?
  Ha en fin ledighet Kram Anne

  SvaraRadera
 25. Ja, du gör som jag och avslutar. Finns inte mycket vårblommor och annat som väntar på blomning så nu får det bli sommarbilder istället. OM nu vädret ville va så vänligt att stabilisera sig. Kallt och blåsigt här också, även om det inte regnar - just nu!!
  Vilken underbar väg du fotat. Jag älskar skogsvägar som slingrar sig fram. Underbart.
  Hoppas du får en fin dag.
  Kram Elzie

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv