Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

tisdag 22 oktober 2013

Lite av varje

Visst ligger det något i vad Lilla Fruntimret säger här.  Förr hyschades det mesta ner men nu pratar vi vitt och brett om det mesta.  Jag har aldrig haft några problem med det och jag tycker att bloggandet är så roligt. Tänk vad många vänner man fått här även om vi inte träffats "på riktigt".  Förr hade man ofta brevvänner men det skulle jag tro är helt borta nu..

Hittills har ju jag lovprisat vädret långt in i Oktober men nu har jag till slut blivit tvungen att "flytta in" och fy tusan vad mörkt det blev på en gång. Det är väl tur att vi har elektricitet och att det finns så mycket fina ljus.
Vi var ju hos sonen och hans sambo för ett par veckors sen. Där fick vi Pulled Beef som var så jättegott.
Jag hittade det här receptet i en tidning och var ju bara tvungen att testa. Någon järngryta som passar i ugnen har jag inte så jag tog lergrytan.. Om det är svårt att läsa kan du klicka på bilden så blir den större.
Ca 6 timmar fick den stå i ugnen på 175 grader..  Någon grillsås tog jag inte och det blev tillräckligt rökig smak med det rökta paprikapulvret..  
Sen använde vi liknande tillbehör som man har till Tacos som tacosås, guacamole, majs och gurka, och så gjorde jag det här receptet till också.
Såg ni kockarnas kamp så såg ni när Håkan från Göteborg tog hem segern. Han gjorde bl.a. en äpplekaka på finalen.  Gubben googlade fram den så till efterrätt ställde han sig på Söndagseftermiddagen och gjorde den.
Så till lite prylar... Lådan som jag fick av väninnan har jag ställt ut på altanen för jag hoppas på att den under vintern blir lite ruffigare. Den får stå där i ur och skur så får vi se till våren hur den ser ut.
På midsommarafton dukar jag alltid med jordgubbar i mängder. Jag har jordgubbar på flera dukar,  virkade jordgubbar på rad m.m.
När jag sist var på en loppis hittade jag det här servettstället för 5 kr och det kommer att bli så bra med lite jordgubbs-servetter i :)
Från midsommar till julpyssel..  En av de sista dagarna på balkongen satt jag och gjorde en massa stjärnor av grillpinnar. Jag har till många jular tillverkat hjärtan på olika vis men i år ska det bli mer stjärnor.
Nu ska jag ta e liten tur på gåbandet och medans jag gör det ska jag lyssna på Reine Brynolfsson när han läser för mig..   Han är enormt seg att lyssna på men jag har blivit så bortskämd efter att ha lyssnat på så många böcker med Stefan Sauk .

Kram på er
Maidi

38 kommentarer:

  1. Hihih.. jag visst har hon så rätt lilla fruntimret!!
    Det är ju nåt visst att få ett brev och jag är så glad att jag har sparade handskrivna kort och brev från nära och kära som inte finns kvar längre. Men att knyta nya kontakter genom bloggandet har sina fördelar :)
    Så mysiga lyktor och ljus du har...ja det är viktigt i dessa mörka tider...själv tänder jag ljus varje kväll och ibland på dagarna.
    Så härligt att mannen fixade gottit att äta..ser trevligt ut!
    Hoppas du får en fin prommis på gåbandet....hiih..
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  2. Tack för recepten. De ska jag testa till helgen. Jag hade också tänkt att ta en tur på gåbandet igår kväll men latmasken vann.

    Må så gott

    Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Så du är så morgonpigg att du hunnit blogga och motionerar medan en annan inte stigit upp ur sängen. Ja det där med blogg och dagbok är en bra liknelse, dock med olika inriktning - åtminstone för min del. Min dagbok innehöll mest jämmer och elände, älsklingshästen såld, husdjur som dött, olycklig kärlek etc. I bloggen blir det mer positivt.

    Du hinner med så mycket Maidi och du gör så fina saker. Alltid roligt att titta in här och inspireras.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  4. du är sannerligen bra pyssligt och fina saker, din kofta är läcker.

    margareta

    SvaraRadera
  5. Åhh,vad du är händig kvinna.;)Ja,tänk vad roligt det var när man hade skickat iväg ett brev och bara väntade på att det skulle ramla ner ett i min brevlåda,det var nåt visst med det.;))Ha en fin dag.Kram Ulrika

    SvaraRadera
  6. Mysigt med levande ljus i höstmörkret.
    Fina stjärnor du pysslat ihop.
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Lilla Fruntimret säger kloka saker hon! Så är det ju precis. Fast man börjar inte med Kära Dagbok.......Du har mycket på gång som vanligt. Och fint blir det och gott ser det ut och mannen är också duktig. Stjärnorna blev jättefina!
    Ja, idag är det regnigt här och kallt och det blåser och löven har snart försvunnit från träden.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  8. Lilla fruntimret, är klok hon :)

    Roligt med lite julpyssel.
    Såg några liknande stjärnor av pinnar från skogen, som jag fick lust att göra.
    Får väl hänga dem högt i så fall, för annars tror väl kattorna att det är nya leksaker :)

    Kramen från Eva

    SvaraRadera
  9. Håller med dej. Man får verkligen lära känna så många trevliga människor som man aldrig skulle fått göra om man inte bloggat. Du är så klart en av dem.

    Många vackra ljusarrangemang där hos dej. Så fint med de turkosblå ljusen mot det vita. Nu blev jag inspirerad. Måste nog inhandla några ljus i färg!

    Jag har sparat ett recept på denna kötträtt från Gokväll. Ska testa det någon dag. Verkar väldigt intressant och gott. Och vilken härlig äppelkaka! Den måste varit gudagod :o) Helt rätt vinnare av kampen.

    Jättefint det du pysslat samman! Du är så kreativ o duktig.

    Nu ska jag ut i kylan en stund. Idag -14 här hos oss. Men det blir nog snart varmare.

    Ha det bäst! Mys o må!
    Kramar
    Monika

    SvaraRadera
  10. Håller med dig om att bloggandet är roligt och man väljer ju själv vad man ska skriva och hur frispråkig man vill vara.
    Du pysslar och gör så fint, visst är det kul med egenhändigt tillverkat pynt.
    Den lilla trälådan kommer säkert att bli grå och fin efter en uteperiod, annars kan du måla den med stålull som legat i ättika några dagar, det brukar också bli bra.
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  11. Lilla fruntimret är bra! Så duktig du är med att göra fint! Och här kom ju receptet också :)

    SvaraRadera
  12. Ja, världen förändras och vi med den! Förr var det dagböcker och brev, man fotograferade EN bild på var sak, lämnade in filmen och väntade... idag tar man massor av bilder och kollar dom direkt! Ibland kan man sakna lite av spänningen - när man väntade på svarsbrev, tills man fick sin foton...
    Men bloggandet är roligt, det vill man inte vara utan nu! Så var tid har sin fördel, det är bara att hänga med! och det gör vi ju; mina barnbarn tycker att jag är en cool mormor, som bloggar och har facebook...
    Så fina stjärnor du gjort! Så enkelt! Fast jag skulle aldrig komma på det...
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  13. Ja bloggen är som en dagbok, men lite hemlisar
    har vi. Så fint det var med plättlaggen till
    värmeljusen.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  14. Visst blir det mörkt tidigt nu, speciellt en sådan här regntung dag som vi har idag. Och på söndag blir det ännu mörkare när vi ändrar tiden! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  15. Makens anrättning såg för jädrans smaskig ut. Stjärnorna av grillpinngar var en finfin ide.
    Vi har höst här också. Blåst och regn men inte så fasligt kallt. Nu är det riktigt kura-inne-väder.

    SvaraRadera
  16. Hjälp -är det redan dags att tänka julpyssel? Skippar nogbden biten i år också

    SvaraRadera
  17. Du har rätt...bloggen blir nästan som en dagbok, fast jag skriver några rader varje kväll i min femårsbok. Kul att titta tillbaka vad man gjorde ifjol o.s.v.Jag älskar också min blogg och alla härliga vänner som finns där. En del har jag träffat också. Jag hade massor av brevvänner i hela världen när jag var ung. Det sitter inom en . Tänk att du minns förra årets basar. Innehållet blir nästan detsamma år efter år. Roligt är det. Kram Eva

    SvaraRadera
  18. Nog har man haft brevvänner förr i världen, senare blev det mycket mailskrivande. Bloggande är fortfarande kul och där dyker ju många bra idéer upp också. Som pulled pork som jag skrev av recept från någons blogg. Ska nog leta upp receptet på äppelkakan också, ser gott ut. Inget julpyssel här än, jag bara målar o målar.. ha det fint, kram

    SvaraRadera
  19. Jag sa just i går, att jag måste börja provlaga från den hög med recept som jag har sparat på mig och se vad som ska hamna i kasta-högen och vad som verkligen är värt att spara.Dagbok på nätet, tja, numera börjar det mera bli som en kom-ihåg-lista. När var det vi gjorde det och det?
    Kram /Kerstin

    SvaraRadera
  20. Visst är det roligt att blogga - man bestämmer ju själv vad som ska vara offentligt och vad som man INTE lägger ut på nätet. En viss domstol har visst missuppfattat den situationen.

    SvaraRadera
  21. Så mysigt och fint du har det! Julpyssel redan? Oj då...!
    Visst är det precis som hon säger Lilla Fruntimret...men i dagboken skrev man allt... i bloggen bara valda delar (åtminstone gör jag så)...
    Visst är det jättetrevligt att blogga och tänk så många nya vänner man fått - en del har jag träffat på riktigt - mycket trevligt och givande :)
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  22. hahaha,jasså reine är seg att lyssna på? Jag har inte lyssnat på ljudböcker på länge,kanske man skulle göra? Fina bilder du visar,ser änna hemtrevligt ut må jag säga..Ljus i vårt hus är viktigt,tycker JAG alltså.Gubben tycker nog det kvittar på vardagarna:)) Kram Gunilla

    SvaraRadera
  23. Undrar vilken bok du lyssnar på! Höll en i handen i bokhandeln i förrgår med Reine B som uppläsare, men när jag såg att det inte var Stefan Sauk la jag tillbaka den! I går kväll fick jag ett sms från en bekant som skrev att jag inte fick lägga ner min blogg för hon njöt av att läsa den och alla snälla kommentarer! Jag som inte sagt ett ord om att lägga ner den, i alla fall inte på flera månader! Kram M.E

    SvaraRadera
  24. Så fina stjärnor tänk äntligen vet jag var jag ska göra med de bortglömda grillpinnarna som vi aldrig använde i somras. Tack för tipset och tack för hälsningen inne hos mig.
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  25. Pulled pork är såååå gott och lätt att göra - sköter sig själv. Gör alltid också stekar i ugn - lättskött - inget ösa av!

    Dagbok och blogg är då för mig helt skilda saker - skriver aldrig så personligt på bloggen just för att det läses av gud och alla människor ;-)

    SvaraRadera
  26. Jag håller med Lilla fruntimret!
    Så fina stjärnor! Måste ta fram min bunt med blompinnar och testa lite.
    Trevlig helg och kram!

    SvaraRadera
  27. Mysigt julpyssel.
    Kram och trevlig helg/Rozie

    SvaraRadera
  28. Håller med med den lilla gumman men i bloggen skriver i alla fall jag inte sånt som jag anförtro dagboken. Så mycket du alltid har på gång. Inspirerande.
    Önskar en in helg.
    Anje

    SvaraRadera
  29. Tack så mycket för recepten. Julpysselstjärnorna ska jag lägga på minnet när barnbarnen och jag julpysslar.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  30. Visst är det roligt med bloggandet och så många vänner man fått här i bloggvärlden.
    Ha nu en toppenlördag på dig och låna gärna du min historia om Matti Musa haha. Allt roligt ska man dela med sig så blir det dubbel glädje.
    Kram.

    SvaraRadera
  31. Här kommer en hälsning från upp och ner vända världen :-)
    Jag brukar också gå på löpband, powerwalk så snabbt jag bara kan. Har den i tvrummet så jag kan titta på TV:n och på så sätt försvinna bort i tanken och då går det lättare. Någon gång blir det radio men har man otur är det bara snack och då tycker jag det blir tråkigt.
    Ha det gått!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  32. Mycket god mat blev det förstår jag. Härligt!!
    Du pysslar med både det ena och det andra som vanligt. Det är ju så roligt!
    Kram!

    SvaraRadera
  33. Oj vad det var roligt förr när man fick brev eller kort, jag kan sakna det jättemycket. Jag skulle aldrig i mitt liv skicka ett gratulationskort eller julkort via internet, där går gränsen. Men utvecklingen går ju framåt hela tiden och man måste hänga med så gott man kan.
    Äpplekakan ska jag faktiskt leta rätt på, ska ha gäster nästa vecka och då bjuds det äppelkaka efter maten.
    Även Pulled pork verkar vara en förträfflig rätt, det ska jag försöka göra en dag.
    Julpyssel väntar jag nog med ett tag till, men det är så kul när den tiden kommer.
    Ha en skön helg
    Monkan

    SvaraRadera
  34. Oj oj vad mycket jag hade att läsa hos dig, det var ett tag sen jag tittade in hos dig. Måste ta mig i kragen och blogga mera och uppdatera min egen blogg lite oftare också.
    Det har ju hänt massor hos dig, mycket roligt att läsa.

    Kram Birgit

    SvaraRadera
  35. Här var då massor att läsa och glo på ... Det där lät ju så gott och häftigt , ska se om jag kan skriva ut receptet, på
    Pulled pork , roligt testa nytt ..
    Tack för besök hos mig , så glad man blir när där finns en kommentar , ska försöka va bra på de själv med , ja att kommentera ..
    Ja det är inte lätt det här med julklappar , för en del år sen kom vi på att vi har allt vi behöver , så julklappar var onödigt .. Så vi vuxna skrev våra namn på en lapp , sen vi dra en lapp och de namn vi då fick skulle man köpa till och så skulle de va hemligt , ja vem man skulle köpa till , så roligt vi hade sen på julafton , så skulle vi försöka lista ut vem som köpt till vem ,Kunde va svårt , men roligt hade vi ! Ha de bäst vi hörs ..

    SvaraRadera
  36. Hej! Jag fick tag på ett recept på pulled pork för en vecka sedan så gissa vad jag gjorde till söndagsmiddag idag? Det blev en väldigt uppskattad rätt av alla! Lilla fruntimret har så rätt... tiden förändras och vi med den ♡
    Kram Gugi

    SvaraRadera
  37. ja sant lustiga är vi nuförtiden...öppna dagböcker som avslöjar mkt men inte allt..och fejsbok då..hualigen så vi är....men ack det känns rätt kul minsann,.kram Karina

    SvaraRadera
  38. Hej! Tack för titten hos mej.
    Denna fruntimmer är klok hon.
    Jättefina stjärnor du gjort, kul med lite pyssel.
    Pulled pork är så gott, åt det hos äldsta dottern för ett tag sedan. Skall testa och göra det själv framöver.
    Ha de gott
    Kram Britt

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv