Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

torsdag 23 oktober 2014

Höst

Ja, nu har den kommit med besked den mysiga hösten..  Många löv har singlat ner men på en del ställen sprakar färgerna fortfarande.
Även på utegymmet är det höst.
Svamparna som kommer varje år på samma ställe har kommit upp.
Fågelrestaurangen är öppen.
Jag har plockat fram mitt 70-tals-överkast och det är så mörkt och murrigt så det passar bra på hösten.
Det går åt en himmelens massa ljus i alla former den här årstiden och nu har jag skaffat de här som jag kan placera precis var som helst utan att behöva vara rädd för eldsvåda..
Visst är det mysigast med riktiga ljus men de kan man ju inte placera var som helt pga brandrisken.
Ni vet ju att jag pysslar med mitt mest hela tiden och gubben har heller inte legat på latsidan.. Han har pysslat ihop årets sommarfilm, så den hade vi smygpremiär på igår kväll. 
Att titta på den lyste också upp höstmörkret en hel del.
Hoppas att ni också mår gott i höstmörkret..

Kram på er
Maidi

21 kommentarer:

  1. Jaa, det är så mysigt med hösten! Gott att kura in sig och pyssla lite. Vilket härligt höstigt överkast, vilket jobb du haft med det, men det är jättefint och passar ju utmärkt nu.
    Ha det riktigt fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  2. För mej är hösten inte alls mysig, jag bara längtar efter att de här gråvädersdagarna med regn och rusk ska ta slut. Jag är en riktig sommarmänniska! Nu överlever jag nog bara för jag ser fram emot advent! De där ljusen är ju hur bra som helst!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  3. Härlig höst hos dig Maidi, så fina foton :)
    De där ljusen är jättebra.
    Jag har bara ljuslyktor härhemma, eftersom jag bor ihop med kissemissar.

    Kramen Eva

    SvaraRadera
  4. Några fina höstfärger tycker jag inte jag sett i år. Allt är gult, orange och brunt! Inget rött någonstans! Jättefina höstbilder du visar!

    SvaraRadera
  5. Ja, visst är hösten mysig! Fast vi har haft ovanligt mycket regn i höst, mest nu i oktober!
    De vita, fjälliga svamparna du visar, de som blir svartbläckiga när de blir gamla, de är Fjällig bläcksvamp, en utsökt god, trestjärnig matsvamp! Fast man måste plocka dem innan de börjar bli svarta...
    Vi har också köpt några batteridrivna värmeljus, som jag använder i lyktan på terrassen!
    Ha det fortsatt mysigt, kram, Monica

    SvaraRadera
  6. Vilket härligt överkast. Jättefina höstfärger, det har du rätt i. Visst är de små batteriljusen perfekta. De stora ljusen också. Men det är klart, äkta ljus är oslagbara, helst hemstöpta.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  7. Härliga bilder från dig ,här är det storm ute och minusgrader så det är väldigt skönt inne ,kram Nette

    SvaraRadera
  8. Va kul, gör din man en sommarfilm, det låter jätteroligt! Måste vara stor galapremiär då!
    Men du, det underbara överkastet blir man bara så glad av, helt underbart, jag som älskar färg. Dom säger att det ska vara stilla färger i sovrummet, men det vete sjutton om jag håller med om. Visserligen sover jag som en kråka, men i alla fall......Helt ljuvligt och har du stickat dom fina gula kuddarna.
    Jag vill också skaffa sådana inte vara rädd för att det skall börja brinna ljus, det är ju så otroligt lätt att glömma och sen ett värmeljus på ett "jättesäkert" ställe började brinna i själva höljet, den där aluminiumgrejen så litar jag inte på dom heller.
    Plockade du svamparna? När jag ser dom tänker jag på en väninna till min mamma som bodde i Partille och hon plockade en massa märkliga svampar, bl a tog hon bussen till utanför GP huset vid Centralstn och plockade nån slags svamp som växte under den stora poppeln som fanns där på den tiden.....
    Nu svävade jag ut!
    Kramar

    SvaraRadera
  9. Vilket kanonläckert överkast. Fantastiskt! Det skulle jag vilja ha.
    Ja nu är det verkligen höst. Jag har också köpt en massa ljus. Numera när vi inte har några kattor kvar så kan man ha levande ljus utan att vara rädd att dom ska skena förbi och få eld i svansen.
    Hoppas du mår gott i höstmörkret.

    SvaraRadera
  10. Så klart...såna där ljus som brinner utan att brinna, det måste jag ju införskaffa!! Att jag inte tänkt på det...Praktiskt, och man slipper springa runt femtioelva gånger för att kolla att allt är släckt. Tack för tipset!
    Tycker då inte sängöverkastet är murrigt, vackert och ombonat däremot. Sen är det kult nu, de går direkt om de kommer till ett loppis för försäljning.
    Sommarfilm...det var smart. Jag som ibland tror att jag ska komma igång och göra fotobok från sommaren, det här kanske är mer inspirerande.
    Ha det så gott i höstrusket!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  11. Tittar in för att önska dig en trevlig helg!

    SvaraRadera
  12. Så fiina bilder:))Jag är en höst o gillar den också som tur är:)Jaa du inte säkert det finns grynkorv hos dig för det är nog mycket här i västra götaland troor jag..sååå himla gott...Gör själv också men blir inte så bra...färs,korngryn kryddor. ..mmmums:)Trevlig helg vännen 💗kram Gunilla

    SvaraRadera
  13. Nu är det ingen tvekan! Hösten är här. Idag har vi ruskväder, regn och blåst.
    Jag har också några batteriljus och så har jag elektriska blockljus. Fint och säkert!

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  14. Vilka härliga höstfärger på första bilden och ett härligt färgglatt överkast. Kul med ett utegym! Brukar du nyttja det? Här är också fågelrestaurangen öppen, och den har väldigt många matgäster! Vad kul att gubben din gör film av sommarens stunder, det är kul att se tillbaka och minnas.
    Ha det fint i helgen! / Åsa

    SvaraRadera
  15. Det var ett fint höstigt inlägg. Och bra
    att du påminde att jag ska fylla på fågelfrö,
    det dom fick häromdagen gick åt fort.
    Ha en bra helg
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  16. Färgsprakande vackra bilder!
    Ni är så mysiga, din gubbe och du. Ett tomtepar!
    Kram

    SvaraRadera
  17. Jag är ingen mörka-årstiden-människa, men ljus, härligt stickade tröjor och sockor, böcker och choklad kan underlätta liiiite.
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  18. Jag gillar verkligen hösten när man kan mysa och tända ljus. Och alla underbara fäger förstås. Vilken bra ide´med "årets sommarfilm".
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  19. Vilka underbara höstbilder, med fantastiska färger !
    Med höstmörkret som tar över så kommer också ljusens tid. För visst är det mysigt med alla dessa ljus som man tänder dygnet runt...Ja, det är faktiskt ett heltidsjobb ;)
    Så klokt att samla sina sommarminnen i en film ! - Man glömmer ju så himla fort.
    Ha det gott !
    Kram / Anneli

    SvaraRadera
  20. Mår som en prinsessa! Tackar som frågar :)

    SvaraRadera
  21. Godmorgon vännen
    Jag älskar hösten oavsett väder å den bästa tiden på dagen är tidigt på morgonen när jag går med vovven....Tyst å skönt :))
    Grattis till dig visst är det väl underbart att vi får vara med om småttingar,jag längtar som en tok tills mina kommer....;))
    Önskar dig en helt underbar höstdag
    Pööössss på re

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv