Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

söndag 7 december 2014

Äntligen....

.....har jag både tid och lust att ägna mig lite åt bloggen. Ibland händer det inte så mycket men så händer det massor på en och samma gång..
Vi har ju varit ute och rest lite. 10 dagar på Madeira blev det..  Mycket varierande väder hade vi men vi visste ju att det skulle vara som svensk sommar  i November där nere.
Dagarna var fyllda med olika upplevelser och vi njöt hela tiden..
En av de första dagarna tog vi linbanan från Funchal upp till Monte. Lite svindel fick vi allt när vi hängde där uppe men jag var ganska upptagen med att studera alla hus och gårdar som vi åkte förbi.
I Monte har man en härlig utsikt över Funchal och havet. Där finns också en fantastisk botanisk trädgård som man nog kan vandra många timmar i men vi nöjde oss med en timme.
Där uppe har man också möjlighet att få åka i stora träkälkar nerför de branta asfaltsbelagda gatorna. Vi tittade på när ett par åkte i väg med 2 av de fint klädda männen bak på medarna.. Tur att jag tittade för det såg fullständigt livsfarligt ut så jag vägrade till gubbens stora förtret.
Madeira är ju en ö med otroligt mycket vackra blommor men många blommor var redan överblommade nu så här sent på året.. Det fanns ändå massor av vackra blommor och den här blev min favorit.
Den var som ett ogräs och fanns mest överallt, ungefär som våra Lupiner.
Många andra blommor var också i full blomning..
Den stora marknaden besökte vi mest varje dag. Det var som en färgsprakande föreställning.
Jag tycker ju så mycket om att bara gå och titta på olika saker men det var nästan omöjligt för så fort man slängde blicken på något sprang det fram någon person som började tjata om vilka bra varor just de hade..
Vi bodde nära gamla stan i Funchal och just där i gamla stan hade det pågått ett projekt som gick ut på att de skulle pynta de gamla husen genom att måla så många dörrar som möjligt.
Här kommer dagens dörr, och där innanför bor nog Adam och Eva..
Många av er vet ju att November är en riktig kalasmånad i vår familj.  Nu är det en till som kommer att firas i November.
Den 25/11 kom lilla Edda till världen. Mitt femte barnbarn och jag blev farmor för andra gången.
Det första vi gjorde när vi kom hem från resan var så klart att åka och hälsa på henne. Pytteliten är hon ännu men såå söt..

Regnet smattrar mot rutorna här just nu och det är otroligt svårt att känna någon som helst julstämning.. Får väl tända lite fler ljus..

Ha det så gott 
Kram Maidi

42 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder! Både från Madeira och på lilla pyret.

    SvaraRadera
  2. Så härligt ni verkar ha haft det! Har inte pratat med släktingarna som var där samtidigt som er än. Grattis till lilla barnbarnet :)

    SvaraRadera
  3. Perfekt tid att åka iväg till varmare breddgrader och Madeira har stått på min lista länge men av olika anledningar har det inte blivit av att åka dit. Så härligt ni haft det! Och grattis till lilla Edda:)

    Ha en skön andra advent.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. För det första, Stort GRATTIS till lilla pyret, det bästa av allt.
      Och så tack för hälsningarna från Madeira. Vi är där en gång varje år i slutet av januari-början av februari. Fina bilder och välkända vyer!

      Trevlig andra advent!
      Kram

      Radera
  4. Ser ut som om ni haft det underbart på Madeira, och så underbart att få komma hem och vara farmor en gång till. Ha det gott

    SvaraRadera
  5. Precis som du säger, ibland händer inget och så plötsligt händer allt på en gång. Så roligt att ni åkte till Madeira det är ju ett så härligt ställe, särskilt för den som gillar växter och fascineras av naturen. Vi var dit för länge sen och skulle gärna åka igen.
    Trädgården som du skriver om missade vi, vet faktiskt inte för det är ju såna ställen jag letar mest efter. Roligt att få njuta av dina bilder därifrån. Kälkbacken den vågade jag mig inte heller på.
    Ha det så gott även hemma och grattis till lilla barnbarnet. Även jag skall just bli farmor för tredje gången, om det blir som det är meningen så blir det en julklapp dan före dopparedan.

    SvaraRadera
  6. Åh, vilken härlig resa ni verkar ha haft! På Madeira har vi aldrig varit, delvis beroende på min svindel och nu fick jag ju se, att det är väldigt brant där...
    Modigt av er att åka den linbanan och att ni inte åkte träsläde förstår jag mer än väl!

    Stort grattis till femte barnbarnet! Edda var ett väldigt vackert namn, ovanligt!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  7. Kul att se foton från er härliga semester. Vilken blomprakt men inget går väl upp mot er egen "lilla blomma" /M

    SvaraRadera
  8. Vi for också i linbanan vi gick i den trädgården i flera timmar underbart ställe ,Fina bilder från din resa ,kram Nette

    SvaraRadera
  9. Grattis till nya lilla barnbarnet, det är en lycka och jag kan tänka att farmor virkat filten.
    Roligt att se bilderna från Madeira, vi har också varit där i november för några år sedan, det var spännande och vackert.
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  10. Vist är det fint att gå in på din blogg och se alla de underbara bilderna... men... det är ju så tungrott numera, mera "krav" att lägga ut en massa bilder och en massa text, fb är så mycket lättare.
    Vad kul att du har halsbandet :)
    Vi möts på fb.
    Kramar
    Margaretha

    SvaraRadera
  11. Grattis farmor !! Underbart att få fylla på barnbarnsskaran. Ännu fler att sticka/virka till . Madeira är okänt för mig , men jag ser på dina bilder och har hört att dit åker man oftast för att njuta av blomprakten. Men nya resmål är spännande på många sätt. Upplevelser berikar.
    Ha det fint. Kram Eva

    SvaraRadera
  12. Hej och välkommen tillbaka. Vilka glada vackra bilder vi får se från er semester. Man behöver mycket färg nu i gråheten. Jag skulle precis som du tvärvägrat att åka kälken. Jisses!
    Grattis till barnbarnet. Det är så mysigt med de små och att sedan få följa dem upp i åldrarna. Men att njuta av en nybebis är härligt för de doftar så varmt och mjukt.

    SvaraRadera
  13. Vilken underbar resa ni gjort...och den avslutades med att blir farmor. Vilken liten goding.
    Kram!

    SvaraRadera
  14. Jag åkte faktiskt släde. Fort gick och det var skönt när färden var över. Jag minns hur vi skrek och skrattade. Madeira tyckte jag var helt fantastiskt med alla blommor och frukter. Grattis till det nya bb oxå, kram Irene

    SvaraRadera
  15. Ser ut som en resa med många upplevelser. Så härligt ni måste ha haft det. Har klickat upp bilderna och njutit ordentligt av allt vackert.
    Grattis till barnbarnet!
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  16. Så otroligt fin lila Edda är, lyckliga du som blivit farmor igen, stort grattis! Och borta bra men hemma bäst, kanske!? Allt med resan är ju ett minne blott, men ack så vackra bilder, minnesbilder!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  17. Lilla skulle det ju vara förstås! Så fel det kan bli! Kram igen från Finas mammis

    SvaraRadera
  18. Grattis farmor, så söt liten ny familjemedlem.
    Och jag har hört mycket bra om Madeira, dina
    foton säger samma. Jättefina.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  19. Vilket fantastiskt glädjerikt inlägg !
    - Grattis farmor till denna underbara lilla tjej som får ett så vackert namn !
    Härliga bilder från er resa, och blommorna är ju fantastiska.
    Förstår att det tar ett tag att smälta allt man sett och upplevt.
    Tack rara du för din hälsning och ha det gott !
    Kram / Anneli

    SvaraRadera
  20. Tjoho vännen,va kul att du kikade in ;)) Å vilken härlig resa du varit på,skönt att åka bort i Novemebr som varit såååå mörk å tråkig...
    Å du julen hinns nog med ska du se...;))
    Det var mig en söt liten....Jag längtar så tills jag får mitt tredje å fjärde barnbarn nästa år....En i Januari å en i April tror dom...:)) Dom stora får man ju knappt pussa på längre...;)))

    Ta det lugnt nu med julstöket
    Pööössss på re å ha det så himla bra

    SvaraRadera
  21. Men ååh, grattis till fina lilla barnbarnet! Så underbart att få en sådan fin julklapp! Madeira är en underbar ö. Vi var där för kanske 10 år sedan. Jag kommer ihåg en ful men mycket god fisk som hette Espetada, tror jag. Jag skulle gärna vilja åka dit i maj, då blommar det nog ännu mera än i januari då vi var där.

    Ha det gott!
    Annica

    SvaraRadera
  22. Tack för alla fina bilder du visar från din resa och grattis till ditt nya lilla barnbarn. Till sommaren ska jag bli mormor igen - då kommer vårt 7:e barnbarn.
    Ha det gott och kram!

    SvaraRadera
  23. Vilka underbara bilder, så roligt att få se vad ni har varit med om.
    Stort grattis till ditt nya lilla barnbarn, ser så söt och Kram go ut.
    Ha det gott.
    Annika

    SvaraRadera
  24. Vilken underbar resa du har gjort, och det var bra tänkt så här i det mörkaste november. Värme och en underbar miljö hade ni allt.
    Och så en söt liten Hedda att komma hem till. Grattis farmor.

    Tjingelingen från Rantamor.

    SvaraRadera
  25. Åh grattis till det lilla barnbarnet :))) Kram Anna

    SvaraRadera
  26. Åh, så vackert och fint det ser ut...
    Stort Grattis också farmor!!!! så otroligt söt
    hon är... =)
    Kramis Sofia

    SvaraRadera
  27. Härliga bilder, förstår att ni haft det ljuvligt..och ljuvligt att komma hem till litet barnbarn...Trevlig helg Kram Karina

    SvaraRadera
  28. Fantastiska och härliga bilder. Och så otroligt söt liten flicka.
    Fortsatt trevlig helg & Kram!

    SvaraRadera
  29. Tack för "resan", så fint att få drömma mig bort en stund i decemberregnet :)
    Och varmt grattis till barnbarnet! Så ljuvlig och underbar hon är!
    Kram

    SvaraRadera
  30. Madeira är en fantastisk vacker ö. Dit vill jag återvända.....

    SvaraRadera
  31. Hej!så vackra bilder "njuter" i går kväll handlade karlavagnen om bloggare :) jag missade det tyvärr,men gubben min kör på nätterna så han hörde det,många var trötta på de perfekta hemmen o stylade bilderna...själv så bjuder jag på det enkla,brukar säga jag har varken stort hus eller massor av vitt :))) ha det gott< kram Jessica

    SvaraRadera
  32. Härliga bilder du visar ... tror du haft en underbar semester ..
    och fin drömfångare har du med , har du gjort den själv ?
    Ha det bäst och GOD JUL till dig och de dina

    SvaraRadera
  33. Så skönt att se solen och få lite värme nu. Härlig resa.
    Grattis till det lilla gulliga barnbarnet!

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  34. Hej resenär! Vilken fin resa ni haft. Tack för att du visade bilder.
    Grattis till nykomlingen Edda. Fint namn och gullig liten.
    Här har vi nu snö som kanske blir kvar över jul för inga plusgrader den närmaste tiden.
    Ha en fin avslutning på veckan.
    kram

    SvaraRadera
  35. Härliga bilder från en vacker och intressant ö!
    Var själv där för några år sedan - återvänder gärna.
    Härligt med en ny liten familjemedlem!

    SvaraRadera
  36. Hejsan Maidi !
    Grattis till Farmor-rollen för andra gången.
    Skulle vilja ha en liten Edda ,men har inget mera barn som klan ge mig det.
    .
    Inga laster har jag kvar, ändå räcker de inte.Bredband o. mobil, slukar allt överflöd.

    Är ju van vid båda.

    Härligt resmål, en vän till mig har nyss varit där.

    Håller mig hemma. där trivs jag bäst,reste mycket i min
    ungdom.

    Må så gott
    GOD JUL

    Kram Mi

    SvaraRadera
  37. Fint resmål! Förstår att ni njöt av värmen och färgprakten! Det har ju mest varit gråaste grått här på senhösten men nu har vi åtminstone fått snö passligt till jul. Grattis till barnbarnet!
    Kram Gugi

    SvaraRadera
  38. Vilka fina bilder! Härligt med ett nytt barnbarn! God jul!/lila-Christina

    SvaraRadera
  39. Tittar in och önskar dig en God Jul. Kram Anna

    SvaraRadera
  40. Jag vill önska dig en God Jul och ett Gott Nytt År!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  41. Uj....grisfötter. Annars, fantastiska foton :-) Gott nytt år!

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv