Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

söndag 11 november 2012

För vi har varit på turné

Ytterligare en av mina sista arbetsperioder är avklarad och direkt på Onsdag-morgonen efter jobbet åkte "gubben" och jag på turné.
Han skulle genom jobbet besöka banker som ligger i olika städer runt hela Vänern..
Vi startade med att övernatta första natten i torpet som ju ligger vid sydspetsen av Vänern.. 
På Torsdagen började resan och då var det besök i Mariestad, Kristinehamn och Storfors.. När "gubben" gjorde sina kundbesök satt jag i bilen och virkade.. Varje besök tog ca en halvtimme..
Picasso-statyn i Kristinehamn är väl ganska självklart att man fotar när man väl är där..
Inte för att jag direkt letade men när man ändå springer på den välkända butiken "Lev vackert" måste man ju gå in och kika..
Jösses så mycket fint de har där, så det blev allt lite shoppat..  Flera av sakerna jag shoppade ska bli julklappar så de kan jag tyvärr inte visa.
Den här kudden blev jag förtjust i men nöjde mig med en bild för jag kan nog svänga ihop något liknande för en betydligt billigare peng.
Där i Kristinehamn hittade vi också en stor loppis som jag nog la nån timme i..
Här blev det ju naturligtvis också en del shoppat..   Jag hade velat ha den här
gungstolsmattan men mannen som stod för loppisen påstod att det var ett "set".. 
Någon gungstol ville jag ju inte släpa hem så även mattan fick ligga kvar.
Jag hade ju velat ha den som en duk så lite besviken blev jag allt.
Dagen blev lång så det var skönt när vi kom fram till Storfors där vi skulle bo på hotell.
Ett jättegulligt hotell var det och anledningen till att vi valt just det här var att man fick ha med sig hund..  Knutte fick en kunglig dyna på golvet och mat i skålen.. Han verkade trivas..
Ja, vi trivdes också i den mysiga miljön...   Hotellfrukost är nog det bästa som finns och den här kunde vi heller inte klaga på.
Överallt stod det tunga änglafigurer..
Efter den härliga frukosten skulle vi nu vidare ner längs öst-kusten av Vänern.. Vi blev smått överraskade när vi kom ut för det var en krispig morgon.. Helt underbart väder.. Solen sken och marken var täckt av ett vitt puder..
Natten till Lördag sov vi i torpet och när vi slutligen kom hem fick det bli en snabb dusch och ett snabbt svep med dammsugaren.. 
Gammel-farmor och farfar, barn och barn-barn kom och vi firade tillsammans alla vi 5 som fyller år i November..
En 8-åring, en 13-åring, en 17-åring, en 58-åring och en 61-åring blev det i år och som vanligt blev det smörgåstårtan som hela familjen älskar..
Brevlådan hade ju inte blivit tömd på några dagar nu och där låg en liten överraskning till mig.. En liten jute-säck som jag vunnit hos Sofia.
8-åringa barn-barnet Nathalie som ärvt en stor det av mitt pysslande blev så nyfiken på "snön" jag hade köpt hos Lev vackert så vi gjorde i ordning en liten sats.
Det är bara ett vitt pulver som man blandar med vatten och sen sväller det upp och blir som snö,,
Ha det nu så gott..
  
Kram på er
Maidi

25 kommentarer:

  1. Vilket härligt inlägg...så mycket fint du sett och klart att det blir shopping när det finns sååå mycket fint att titta på. //M

    SvaraRadera
  2. Vad roligt det är med en liten resa.Bo på ett trevligt hotell och shoppa någonannanstans.
    Vilken fantastisk smörgåstårta.Förstår att alla tycker om den. Trevligt att fira alla födelsedagen på det viset. Önskar dig en fin vecka.
    Anje

    SvaraRadera
  3. Men vilken härlig turné, tur du har en gubbe som måste åka runt på jobb så du kan följa med och shoppa och mysa av fin utsikt. Hotellfrukost dessutom gör ju inte saken sämre eller hur.

    Hoppas du får en fin vecka
    Kram

    SvaraRadera
  4. Men ååå, vilket mysigt hotell! Med hotellsäng till hunden - vilken fin idé! Där skulle jag också kunna tänka mig att bo.

    SvaraRadera
  5. Vad du har haft det intressant. Mycket roligare att köra omkring lite än att bara sitta hemma.
    Här har vi firat fars dag i dag så det blev sött och gott med tårta. Ha en bra vecka.

    SvaraRadera
  6. Vilken trevlig utfärd. Så bra när man kan kombinera jobb och nöje. Gulligt hotell och vilken mysig loppis. Precis sådant här gillar jag också.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  7. Härliga upplevelser ,tänk att Knutte fick bo på hotell ,kram nette

    SvaraRadera
  8. Vilka toppenställen ni varit på. Tror det är riktigt bra för själen att ibland unna sig en liten tripp:)
    Kram Annika

    SvaraRadera

  9. Den butiken skulle vara kul att besöka, älskar dessa saker.
    Håller med dej, det ser ut som en duk, inte en matta till gungan, vilken surgubbe ... hihi.
    Det finns inget godare än hotell- frukost, så mysigt att sätta sej till dukat bord och allt är så gott.


    Önskar dej en underbar vecka
    Kram Maggan

    SvaraRadera
  10. Vilken resa ni gjorde, massor av roligt att titta på och hotellet i Storfors var ju för gulligt! Och att man får ha vovven med, stort plus.
    Synd att du inte fick köpa den fina pläden i gungstolen, dumt av farbrorn för då fick han ju varken det ena eller det andra sålt. Men en sån pläd gör ju du lätt som en plätt.
    Ja, jag såg ju din hackspett, en sån rackare. Blir vår sån så får jag jaga jag också, för dom måste vara snälla mot varandra.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  11. Vilken mysig turné ni varit ute på. Roligt med sådana små avbrott.

    Ha det fint!

    SvaraRadera
  12. Vilken magnifik turné du varit på! Och så schysst att Knutte fick vara med. Och både kudde och "gungstolsmattan" svänger du nog ihop!

    ....november....då fyller även jag år - liksom nästa vecka....är du skorpion? :-)

    SvaraRadera
  13. Vilken härlig turne du varit på och sett så mycket fint. Det fina vädret du hade har jag inte sett röken av här. Om det inte snöar så regnar det. Vi får snart simhud mellan tårna. Tur att vi bor så högt, så att vi klarar oss från översvärmningar.
    Ha det så gott.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  14. Härlig resa. Kristinehamn och Picasso-statyn har jag också sett och fotat för ett par år sedan. Hade ingen aning om att den fanns där förrän jag kom dit. Det finns säkert 1000 andra berömda saker inom bekvämt besöksavstånd som jag också har missat. Att göra en turné är ett trevligt sätt att hitta inspiration och sevärdheter i närheten.

    Ha en skön vecka!

    SvaraRadera
  15. Men, Maidi - så förvånad jag blev när jag läste ditt inlägg. Du har ju varit och hälsat på i min hemby. Tänk så roligt det hade varit att få träffa dig. Hotellet ser jag var och varnnan dag, när jag gör mina inköp på Ica.
    Hotellägarna som kommer från Holland är jättetrevliga och väldigt omtyckta på byn. Vår blomhandlare kommer också från samma land och är precis lika trevlig. Båda företagarna är driftiga och ser till att det händer saker på byn.
    Må så gott och vem vet - vi kanske ses en annan gång!
    Kram

    SvaraRadera
  16. Så härligt att få göra en liten resa, ett avbrott i vardagen! Och vilket mysigt hotell, där Knutte fick både säng och mat!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  17. Vilka fina bilder. Härligt att göra en sådan utflykt ibland och bara mysa. För gjorde vi många sådana, men nu när mannen är borta på veckorna blir det inget. Inte har jag heller lust att åka själv. Kanske med några vänninor - men just nu saknar jag familjetid.

    En hotell där hunden får en sådan kunglig behandling - det är lite spesiellt. Vad härligt!

    Varje gång jag tittar in hos dig läser vänster ögat texten och höger njuter av alla inspirerande bilder i högersidan av blogget. Du är otrolig kreativ och duktig!

    kram

    SvaraRadera
  18. Maidi! Vilket underbart inlägg! Så mycket "grannlåt" på dina bilder! :o) Härliga och vackra platser ni besökt. Hotellet ser mer än mysigt ut! Mattan i gungstolen hade jag inte heller tackat nej till! Så otroligt vacker!

    Må så gott!
    Kram
    Monika

    SvaraRadera
  19. En skön resa verkar du ha haft! Jag vill gärna tala om att jag är ganska hemma i de där trakterna trots att jag numera bor i Norrland - jag har nämligen bott i Mellerud i Dalsland och gick i gymnasiet i Vänersborg. Det är vad jag räknar som "sydspetsen av Vänern"! Ha det bra!

    SvaraRadera
  20. Men du vilken mysig resa du haft...;))) Vilka härliga bilder och den på kudden gav mig inspiration å jag brukar tänka precis som du...;)))

    KRAAAAM på re fina du ha en skön kväll nu..

    SvaraRadera
  21. Tack gulliga du för den gulliga kommentaren!!!
    Du har haft det super härligt, verkar det som!!!! Det där loppiset! Wow! Ja, och kudden syr du i ett huj, och mycket finare dessutom! Så som du handarbetar, vet jag!!!!
    Önskar dig en riiiiktigt häärlig vecka!
    Kraaaam!
    -Pia-

    SvaraRadera
  22. Så kul att kunna åka med gubben och hitta härliga butiker! Kudden kan du säkert fixa, du är så duktig!
    Himla bra att ira flera födelsedagar på samma gång när man ändå träffas!
    Kram på dig! Eva

    SvaraRadera
  23. :O) Kannan med kolbullereceptet känner jag mycket väl igen. Kul!
    Åh vad jag skulle vilja ha det där änglaparet, otroligt fint. Roligt att se sig om i vårt vackra land. Hotellet verkar mysigt och jag håller med om hotellfrukosten :O)
    Kram Katarina.

    SvaraRadera
  24. Så mycket trevlig läsning det var i ditt inlägg idag.
    Kram!

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv