Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

onsdag 25 september 2013

Frustrerad

Ja, jag är frustrerad och irriterad på mig själv just nu...  Fick bara för mig att jag skulle titta lite på olika mappar till bloggen en dag och vips så hade jag klantat till det och fått dit en mall som jag inte tänkt..
Teknisk har jag aldrig varit så jag har ingen aning om hur jag ska få till det igen som jag vill ha det..  Största problemet är att om jag nu vill lägga en bild i högerspalten så blir den enormt stor..
Jag får sätta mig med "gubben" en dag för han kan nog få till det, hoppas jag..

Vädret som vi alltid pratar om har varit lite till och från men allt som oftast hela September har jag kunnat sitta på balkongen med diverse pyssel....
Igår kväll fick vi faktiskt stänga balkongdörren för det kändes att det kom andra vindar och i morse såg det ut så här..
Jag förstår inte var dagarna tar vägen men än så länge lyckas jag fylla dem med massor av olika pyssel och aktiviteter...
Dagen börjar jag oftast med 30 minuter på den här tingesten..
Det är vårt gåband som står och blockerar dörren ut mot altanen..  Jag gillar att ha det där för då öppnar jag dörren så det känns som om jag är utomhus :) och ändå kan ingen se mig när jag flåsar på där..
Dessutom kan Knutte vara där ute medans jag svettas på bandet..
Här på bilden hänger "Paddan" där på skärmen men numera lyssnar jag alltid på ljudbok i telefonen när jag traskar på bandet..
Världens bästa app "Storytel" där man får lyssna på hur många böcker man vill för 169 kr i månaden. Dessutom har "gubben" och jag ett gemensamt konto.
Nackdelen är att alla uppläsare är långt ifrån bra... Stefan Sauk är min stora favorit för tillfället..
Jag håller på att höstpynta mitt fönster och då har jag bl.a. snappat upp ett tips till ljus-slingan... Små snöstjärnor har jag virkat och satt på varje liten lampa.. Det mest praktiska med dessa snöflingor är att när sommaren kommer kallar jag dem för blommor :)
Ett tunt svart garn fick bli en enkel sjal och hjärtat är av ståltråd med virkat buntsnöre runt..
Alla de här pysslen är så enkla att sitta med när man har Stefan Sauk i öronen..
Önska mig nu lycka till så att vi lyckas fixa till bloggen som jag vill ha den..

Kram  Maidi

24 kommentarer:

  1. Ha ha, kanske vi såg samma regnbåge!
    Du är duktig med din träning! Önskar jag också var duktig men det är jag definitivt inte.
    Fint pyssel du gjort, virkade blommor/stjärnor på ljusslingan var ju ett jättebra tips, tack för det!
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  2. Du är smart du....blommor/snöflingor på ljusslingan. Måste komma ihåg. Det är verkligen dags för lite höstuppdatering inomhus. Vi bor ju i ett gammalt hus och det är ganska mörka rum ( små spröjsade fönster du vet ) så ljusslingor är aldrig fel. Här hemma är det mest mannen som skriker på hjälp vid datorn.
    " Kom....det kom upp en ruta. Hjälp " Jag har bara mina datakunskaper från skolan att hänga upp mig på, men de räcker ganska långt har jag märkt. Man skulle ha en tonåring i huset jämt. Ha en toppen dag. Här sol och 5 gr.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Så flitig du är som går på bandet! Ljudbok har jag aldrig förstått mig på, men alla säger det är bra. Så fint du gjort det, både hemma och här. Jag ändrade på min blogg, det blev inte heller som jag tänkt, men nu har jag vant mig :)

    SvaraRadera
  4. Lycka till med bloggfixet! Visst är det retsamt, när det inte blir som man vill! Jag är absolut inte duktig på sådant heller - vill bara att det ska funka.
    Visst går tiden fort, fast man är pensionär? Det enda konstiga är, hur man hann jobba förut...
    Här har vi inte haft frost än, men det har varit nere vid ca 5 grader på natten. Dags att ta in änglatrumpeterna!
    Ha det gott, kram, Monica

    SvaraRadera
  5. Jag tycker lite "synd" om dig fn. Detta med bilder, mallar osv på Blogger är en hel vetenskap....jag törs inte rör min blogg när det gäller att byta mall fast det skulle vara roligt att prova. Jag har ofta problem med uppladdningen av bilder och då blir de "stora" både inne i texten och annars....men jag har accepterat det nu att jag inte förstår hur jag kan, om det skulle fungera, rätta till det.
    Önskar dig LYCKA TILL med bloggen så att du får det som du önskar. Maj

    SvaraRadera
  6. Ja Stefan Sauk är bra. Fast ljudböcker har jag inte börjat med, ännu.
    Jag gjorde om min blogg också för inte så länge sen, och trasslade till det jag också. Men jag gick tillbaka gång efter gång och gjorde om. Jag fick också jättestora sidbilder först, men till slut hittade jag en liten ruta där jag kunde kryssa "anpassa bilden till rätt storlek" eller nåt liknande. Den syns när man redigerar "sidelement", fast inte alltid!!! utan ibland har jag hittat fram den först efteråt när jag gått tillbaka för att det blivit fel och ser dumt ut... Kanske kan någon hjälpa dig att fixa det!
    För övrigt tycker jag det ser bra ut med bakgrundsbilden!

    SvaraRadera
  7. Oj så mycket nytt och fint du har att visa upp igen. Jag känner mig lat och saktfärdig när jag tittar på vad du åstadkommer.
    Så fint du gjort med lamporna. Fönstret var toppen.

    SvaraRadera
  8. Ja guud krånglar datorn för mej så kan jag numera ringa support,har aldrig vågat förut.Men annars kan jag inte mycket..Vad mycket fint du visar,Ja nåt gåband skulle inte komma plats i min lilla stuga men går ute istället,så länge lusten finns:)) Kram på dej Gunilla

    SvaraRadera
  9. Förstår dig så väl. Vilket krångel när man ska byta. Min är inte heller som jag vill men jag vågar inte ändra igen.w
    Vad duktig du är som står där på bandet. Skulle behövas här med men..... Kanske skaffa ljudbok och band förstås att löpa på.
    Så mycket du har hunnit igen.
    Anje

    SvaraRadera
  10. Smart och ha gåbandet vid dörren, skönt
    med luften om det blir varmt. Jag bytte
    nyligen mall också, men hade tur och
    lyckades trycka rätt. Men mina högerbilder
    blir också större nu.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  11. Nog har du det du fyller tiden med allt. Härligt!

    SvaraRadera
  12. Att bilderna blir stora råkade jag ut för senaste gång jag skulle fixa med bloggen ,dom blev superstora men jag kom på att jag inte kryssat i rutan , krymp bilden så den passar ,kram Nette

    SvaraRadera
  13. Jag har gjort precis samma sak, satt och kollade olika mallar och sedan fick jag inte ordning på bloggen igen. Just nu ser den ut som den gör på grund av det och jag har inte hunnit ta tag i det hela.
    Visst är Stefan Sauk underbar uppläsare! Lyssnar du på Jussi Adler-Olsens böcker?
    Kram M.E

    SvaraRadera
  14. Tråkigt när det krånglar med tekniken, det ska ju helst bara fungera. Hoppas det löser sig!
    Så fint du gjort med ljusslingan, fiffig idé!
    Ha en fin höstdag!
    Kram Petra

    SvaraRadera
  15. Vi är tydligen många som har mer eller mindre problem, när vi vill göra om i bloggen. Jag skulle vilja lägga upp en ny header, men jag vågar inte för det krånglade så sist.
    Så fint du piffat till ljusslingan!
    Må så gott och kram!

    SvaraRadera
  16. Ja dessa saker med blogger.. jag vet inte hur du skall göra.. jag ändrar o har mej med färg o så.. men om det blir stort el liten.. tycker det är passligt som det är nu, men börjar det krångla vet jag inget!,Fin regnbåge.

    SvaraRadera
  17. Tittut lilla söta höna pöna - ja sådär frågande kan man känna sig ibland! :-)
    Smart och snyggt med ljusslingan.
    Ja burr så kallt det blev med en gång. Var tvungen att sätta på mig fingervantar!

    Tror du har nämnt detta tidigare att du söker kurser där du bor, men var bor du på ett ungefär sådär så kan jag se om jag hittar något till dig. Men det är klart att Stockholm är kurstätt som attans och Handarbetets vänner är en verklig källa till glädje. 80 timmar på ett "läsår" med superlärare och max 12 deltagare i varje kurs.

    SvaraRadera
  18. Vilken go höna.;))Vad skönt att stå där på bandet och samtidigt lyssna på något bra i lurarna,du är fiffig du.;))Kram Ulrika

    SvaraRadera
  19. Håller med dej om att jag vågar inte röra något som ändrar bloggen! Jag har en dotter som hjälpte mej att komma igång och det är hon som får hjälpa mej med ändringar. Jag är glad om jag klarar ett nytt inlägg( jodå det går ganska bra nu efter ett år)!!! Fint du gjort med din ljussslinga!
    Ha en fin helg! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  20. Oj då... blev lite fundersam innan jag hann att läsa. Har också gjort som du och vips så ser det inte alls ut som man vill... och det blir ett väldigt pyssel innan det blir "rätt".
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  21. Ja dessa tekniska apparater och program! Alltid är det något ståhej med det. Höstväder är det sannerligen, men frosten kunde ju ha väntat, mycket som kunde varit grönt frös nu. Vilka söta snöstjärnor/blommor på ljusslingan. Vad roligt att ha tid för en massa pyssel. Här kan jag riktigt höra hur pärlorna rasslar i lådorna och garnerna viska i korgen "-När ska hon få tid att pyssla?" Träningscykeln undrar också varför den ska stå och titta på TV:n varje kväll utan någon som vill trampa runt några varv. Ha en fin start på veckan!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  22. Klart jag önskar dig lycka till så det ordnar sig med bloggen!
    Lycka till...hiih..
    Träna hemma gör jag också ..men då framför tv:n i sovrummet...hiih..alla sätt är goda utom de dåliga.....
    Ha det så gott vännen ♥
    kram Lollo

    SvaraRadera
  23. Åh, så fint du gjort! Här kom de första snöflingorna idag. Men som tur var så blev det inte så många.....än så länge! ;o)

    Jag lyssnar också på ljudböcker när jag pysslar. Hihihihi, jag som inte "äger" en endaste app. Jag är faktiskt så "ute" så jag har inte ens en mobil med internet, lånar ljudböcker på Bibblo. Hihihi, alla sätt är bra, utom dom dåliga :o) Just nu lyssnar jag också på Sauk som läser boken Rapsbaggarna av Karin Brunk Holmqvist. Grymt underhållande författarinna alltså :o)

    Kan inte du lägga ut mönster på dina små söta snöflingor?

    Ha det fint!
    Kramar
    Monika

    SvaraRadera
  24. Hm, inte kul när det inte blir som man vill!
    Satt med samma strul här om dagen när jag skulle byta ut en bild i högerspalten, tills jag såg att man måste klicka i rutan för "krymp den så att den passar"....:/
    Hoppas du får till det:)
    Ljudbok är alltid igång när jag pysslar eller målar på dagarna, det är kanon!
    Men jag lånar mina gratis, streamade via biblioteket till datorn, efter 28 dagar tas den bort och jag behöver inte tänka på att lämna tillbaka i tid -perfekt!:)
    Vilka underbart fina små snöflingor/blommor du gjort, fint!
    Ha en skön dag!:)

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv