Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

tisdag 8 oktober 2013

Mörkare.......

......................och mörkare blir det för var dag nu, men än så länge ser det ut så här i vårt sovrum när vi går och lägger oss..
Fönstret står på vid gavel hela natten för någon kyla har vi inte ännu.. 
Mammas gamla symaskin får stå utan sin huva nu ett tag för jag har härmat Annika och satt upp huvan på väggen..  Så nöjd jag blev..
Kanelbullens dag var det häromdagen och när jag varit hos tandläkaren där jag fick bokmärke kände jag mig så glad så det fick bli ett par bullar med hem till eftermiddagsfikat.
Mannen som sålde bullarna var så glad så jag frågade om jag fick ta en bild på honom.. Han blev om möjligt ännu gladare och ställde upp sig så fint :)
På Lördagen var vi bjudna på middag hos sonen och hans familj.. Pulled beef med ungsrostade grönsaker och en massa andra tillbehör fick vi.. Mumsigt värre..
Igår, Måndag hade jag väninnan Veronica här på lunch..  När hon kom ringde hon från bilen och ville att jag skulle möta henne på parkeringen..  Hon hade bilen full med grejer som jag skulle få..
En trälåda med lock, gardintyger och virkade rutor i mängder...
Massvis med avlagda kläder vilka jag kan använda en del och resten kommer att gå till matt-trasor..     Garner i mängder..
Mysiga knappar och spetsar ....    Rena julaftonen hade jag... :)
Nu ska jag göra mig en god kopp kaffe..   Det är mycket som blivit annorlunda i mitt liv sen jag slutade att jobba.. Jag som kunde ligga och dra mig hela förmiddagarna förut är nu uppe runt 7.00 varje dag och jag som nästan aldrig drack kaffe förut dricker nu kaffe mest hela dagen...
Önskar jag kunde bjuda er alla på en kopp också..

Kram på er
Maidi

29 kommentarer:

  1. WOW! Så mycket fint du fått! Helt fantastiska saker! Dom hamnade ju också hos rätt person. Du om någon har ju förmågan att göra något av allt detta.

    Superfint med huven på väggen! Vilken fin idé!

    Mys o må så gott!
    Kramar
    Monika

    SvaraRadera
  2. Jag tackar för kaffet :) Så mycket fint du visar idag. Receptet på maten, kan man få det? Mums låter det!

    SvaraRadera
  3. Så härligt att få så mycket fint och nästan som julafton förstår jag att det var :)
    Kaffe går det åt här mé... härligt!!
    Ha det så gott vännen
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  4. Men så underbart att bara få en massa så där!!!
    förstår att det blev lite som julafton... =)
    Kramis Sofia

    SvaraRadera
  5. Härligt med vänner som kommer med sådana skatter och visst är ledighetslivet fulll av roligheter och möjligheter, då är man uppe tidigt och dricker kaffe. Kramar och ha det gott i den vackra hösten, Birgitta

    SvaraRadera
  6. Ditt inlägg utstrålar glädje och förnöjsamhet! Fin vän du har som kommer med så mycket spännande saker till dig - till rätt person för du pysslar och fixar med allt och får det fint!
    Ha en fin vecka och drick inte för mycket kaffe, hihi!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  7. Oj fick du verkligen bokmärke när du var hos tandläkaren!? Förstår att du var duktig :) Så fina saker du fick, fantastiskt att ha en sådan vän! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  8. Mycket jobb från den bilen ,jaja jag kan sova en hel dag om jag får . Sitter och knåpar med en Tilda den kommer väl på min andra blogg en dera dagen ,kram Nette

    SvaraRadera
  9. Har inte kommenterat hos dig sedan evigheter. Nu är jag förhoppningsvis tillbaka igen.
    Vad kul det är att höra hur du sprudlar av kreativ energi och vad snällt av din vän att bidra med mer pysselmaterial.
    Ha en bra vecka!
    Kram Elle

    SvaraRadera
  10. Hej Maidi! Nu är jag hemma igen och har läst ikapp i din blogg. Ser att du försökt dig på alla möjliga nya hobbies! Jag tyckte att händerna blev fina!
    Så mycket grejor du fick av din kompis!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  11. Wow vad grejer du fick. Vilken skatt !! Här ska skapas och det är du ju bra på. Visst är det ett annorlunda liv man har som pensionär. Jag älskar speciellt mina morronpromenader med Ajax utan att stressa och den långa sköna frukosten.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  12. Ja, nu mörknar det verkligen på när kvällen kommer. Är inte jätteglad åt våra korta dagar men kan man bara lugna ner sig en smula och ta det lite höstlugnt så kan det vara riktigt mysigt. Så kul att du också använt huvan till blomkruka :) Har försökt få tag i fler men det verkar omöjligt plötsligt. Gillade dina händer du gjort i ett tidigare inlägg...Hemsk som jag är så hade jag velat göra någon typ av "fuckyouteckenhand" och gett till några utvalda människor, hehe. Men det kanske är bortkastade pengar ;)
    Kram Annika

    SvaraRadera
  13. Tror du jag skulle kunna få en kopp te i stället? Det tror jag. Men du, du har ju så mycket för dig som vanligt, det bara bubblar ut idéer och du omsätter dom i ett nafs och allt blir så fint! Jag blir alltid lika uppfylld när du gjort ett inlägg!
    Agnetakram

    SvaraRadera
  14. Oj så mycket fint du fick. Bara att få gå igenom allt och sortera...... Härligt!
    Det blir en hel hög med nya saker.
    Visst blir det en hel del kaffe när man sitter hemma och har det bra. Här blev det lite för mycket så nu har jag ställt fram en stor kanna med vatten på mitt arbetsbord och försöker att dricka ännu mer vatten istället för mer kaffe.
    Ha det fint i höstmörkret.
    Anje

    SvaraRadera
  15. Vilken lycka :)Nästan som om tomten redan har varit hos dig :)
    Dagarna blir kortare och kortare, tiden går så fort jag njuter av den härliga hösten och alla underbara färger i vår natur.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  16. Wow så mycket roliga grejer! Rena julafton!
    Morgonkaffet är det absolut viktigaste:)
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  17. Vilken väninna du har! Så mycket roliga saker du fått. Och jag måste säga att jag blev lite avis, jag har aldrig fått bokmärken hos tandläkaren trots att jag inte en enda gång i vuxen ålder bitit honom/henne (det är här ordet hen passar bra).
    Kram, Eva

    SvaraRadera
  18. Hejsan Maidi !

    Läste att Du är nybörjare. att blogga menar jag. Så länge jag har haft har väl Du också.Började i Maj 2010. Det är sedan Prinsen kom som jag inte har alls lika stor lust att skriva.Bara i hans, liksom lite roligare att låtsas de är Prinsen som dikterar..Fast jag vet ju inte om en katt tänker.
    Prinsen är så klok ibland kan man tro han är en kattmänniska.Märker att han vill vara nära mig hela tiden.Utom när det är span på balkongen.Då får jag inte störa.

    Må så gott.!

    Kram Mi

    SvaraRadera
  19. Spännande leverans!! Går att använda till mycket.
    Det där med tidiga morgnar känner jag igen!
    Härligt att vara uppe på morgonen och ha hela dagen framför sig.
    Fast jag dricker te....

    SvaraRadera
  20. Kul med julafton flera gånger per år ;) Fiffigt och fint med symaskinshuvan :) Kram Anna

    SvaraRadera
  21. Härligt med "julaftnar"! Kram go´aste vännen ♥

    SvaraRadera
  22. Oj en hel billast med överraskningar. Jättekul.
    Några år efter att min far blev pensionist så sa han "jag begriper tamigtusan inte hur jag hann med att arbeta". Man skapar nya vanor i o m pensionistlivet och det är väl så det ska vara. Man ska fylla sina dagar med det man tycker om.

    SvaraRadera
  23. Vilken härlig bullförsäljare!:)
    För att inte tala om presenten, WOW!
    För övrigt bara älskar jag hönan nedan :D

    SvaraRadera
  24. Hej ! Oj , här har de hänt saker , har just börjat att kolla runt lite efter mitt uppehåll , ja det har verkligen hänt lite på bloggarna ..
    Ha de bäst ...

    SvaraRadera
  25. Förstår att du haft julafton. Samma här för min syster var här häromdagen med ett par svarta plastsäckar till mig. Alltid trevligt att få andras "skräp".
    Trevlig helg och må så gott!

    SvaraRadera
  26. Ja tack! Jag vill gärna ha några koppar kaffe hos dig! Och den där väninnan Veronica får gärna komma och hälsa på här hos mig också!!! Vilken skatt du fick, jag förstår känslan :)
    Vilken glad familj ni var och hälsade på. Sonsonen din ser lycklig ut. Krama honom från mig nästa gång ni ses!
    Nej, inte är det roligt med halkan... Annat var det förr med vintern då man var liten.
    Ha en skön helg du glada pensionär!
    kram

    SvaraRadera
  27. Här sovs det sällan med fönstret öppet mannen gillar det men inte jag. Ibland om det varit väldigt varmt och man kan kyla ner huset på natten men annars inte. Gillar att vädra på dagtid dock.
    Mycket snygg trälåda du fick. Är på jakt efter liknande.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  28. Vilken tur att ha såna goa vänner som delar med sig av det som blir över. Mycket skoj gör du också. Ha en fin ny vecka!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  29. Hälsar på för att önska dig en bra vecka! Jag är sällan i bloglandia nu pga mycket jobb men återkommer. ;) Kram!

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv