Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

tisdag 14 mars 2017

Så mycket frisk luft...

.....vi fått nu ett tag..  Från töväder och ishalka i Februari har vi nu fått ett helt underbart väder i Mars.
Det blev lite vinter igen och solen har visat sig mest hela tiden.
Vinterparken som de gör i ordning varje år här har varit i full gång och vi har varit där flera gånger och gått långa promenader på Storsjöns is.Förra veckan var det Gregoriemarknad här i stan. Det är en marknad som hålls varje år och det kommer knallar som säljer allt mellan himmel och jord.
När vi gick där bland alla stånden och provsmakade på ostar, rökta korvar, rökt fisk, röror, ren- och älgkött m.m. blev vi riktigt mätta. Vi köpte hem en hel del godsaker också så klart.I Lördags gjorde vi en liten utflykt till Bydalsfjällen. Inte för att åka skidor utan mer för att komma ut i solen. 

Helgen avslutade vi på Söndagen med att åka på Nationaldagsfirande. Republiken Jämtland har nämligen nationaldag den 12/3 och det firar man med kolbulle så klart.
Idag när man tittade ut var det inte lika roligt längre. Nu är det töväder igen med den här hemska halkan. Vi måste väl genomlida en sån period nu för även här ska det väl bli vår så småningom.

Kram Maidi

4 kommentarer:

 1. Så många trevligheter ni har där uppe, det är sådant som saknas här tycker jag. Vintervädret gör ju att det blir extra trivsamt. Här regnar det idag - och blåser som vanligt.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Ja, nu är det verkligen, som du sa i kommentaren i min blogg, skillnad på norr och söder i vårt land! Men ni verkar ha väldigt mycket som händer där ni bor och så otroligt vackert där är!
  Och så kolbullar, som låter såå gott...
  Så spännande och roligt att höra från ert nya hem!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Ni lever verkligen livet :) Jag är så glad att ni verkar så nöjda med er flytt! Kul att du tittade in, jag förstår så väl att tiden går, ni har ju massor omkring er!

  SvaraRadera
 4. Info.-mellanslagstangenten-är-ur-funktion-ny-ska-införskaffas.

  Så-mycket-trevligt-ni-är-ute-på,vädret-bestämmer-mycket-av-det-roliga.Tycker-det-varit-snålt-med-sol-här-där-jag-bor,-fast-våren-är-på-väg.
  Härliga-vita-vidder-hos-dig-ljuset-från-snön-lyser-även-upp-själen.-Så-kul-med-en-sådan-marknad-med-en-massa-annorlunda-smaker-m.m.-Där-hade-även-jag-velat-vara-med.
  Renkött-finns-inte-alltid-att-köpa-här-i-Smålandsstenar,när-det-finns-tar-det-slut-på-direkten.Älskar-äta-renskavsgryta.

  Söndagskram/Eva

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv