Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

måndag 3 april 2017

Hallen och köket

Nu har hallen och köket varit klara i några veckor och det är knappt vi kommer ihåg hur det såg ut när vi flyttade in.
Tapeterna i  hallen målades i en ljus kulör.

Dörrarna i hallen som går till sovrum, toalett och klädkammare hade jag velat byta ut men det är omöjligt att få tag på nya dörrar med de gamla måtten så vi gjorde en liten putsning på dom. De var ganska repiga och matta så vi lackade dem.
Så blev det dags för golvet och det blev liksom pricken över i-et. Den bedrövliga gamla korkmattan begravdes under ett fint trägolv.Sen så blev det dags för köket som hade en lika ful korkmatta som hallen.Vilken skillnad det blev.Väggarna hade en mönstrad stukturtapet och vi ville ha tapet på den ena väggen så vi fick börja med att sätta upp en specialtapet först så att den riktiga tapeten kunde fästa.
I det här pyttelilla köket blev vårt gamla köksbord alldeles för stort så vi åkte till en loppis och fyndade ett nytt för 150 kronor. 
Ville inte ha ett furubord så det är ju tur att det finns målarfärg.

Nu passade våra gamla köksstolar och mathörnan blev mysig.


Nu är det bara duschrummet som ska fixas och sen ska vi måla alla köksluckor och byta handtag men redan nu har vi börjat att bo på riktigt utan att bo i en arbetsplats.

Kram Maidi

6 kommentarer:

 1. Så roligt att se hur ert nya hem växer fram och ni får nya fräscha ytor överallt! Nu får ni det precis som ni vill ha det och klarar allt själva, det måste kännas bra!
  Förstår att ni stormtrivs och så har ni stugan på nära håll!
  Kul att se!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Wao, vilken förändring det blir. Fräscht och ljust överallt.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jättefint! Jag gillar de gamla dörrarna, bra att ni lackade till dem! Men tyckte ni det fungerade med den renoveringstapeten? Här funkade det inte alls!

  SvaraRadera
 4. Du milde så ni har hållit på. Vid sådan renovering syns det minsann att ni varit igång. Väldigt vackert golv ni satt. Trivsamt verkar allt bli.

  SvaraRadera
 5. Det är ju n totalrenovering av er lägenhet men det behövdes tydligen, golven såg ju inte för roliga ut. Dörrarna blev fin med lite puts, det är trevligt att se de fina ådringarna. Och kökstapeten är ju så söt.
  Ha det gott och slit inte ut er!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Wow vad ni jobbar på. Det blir rasande fint. Golvet i grått gillar jag. Och så perfekt med just den tapeten.
  Ska bli roligt attse slutresultatet. Kram Eva

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Bloggarkiv